Permalänk

100% så fort jag gör nått.

Hejsan Swec, när jag bootade upp datorn idag uppstog problemet att så fort jag gör nått så går min cpu-advändning i taket vilket resulterar i att musiken hacka tex när jag gå in i map - var så jag märkte att nått var fel. Min första instikt var att slå sönder datorn med en yxa ta mig ett par tarzan shorts och överge teknologi helt men den fasen gick över fort.
Jag drog upp aktivitets handlaren och började kolla och såg att min cpu anvädning kunde stiga till 60% utav att jag bara rörde musen i cirklar när jag märkte det så körde jag en virus scan och hittade 2 trojaner som jag gjorde mig av med illa kvickt efter en reboot så kände jag mig som en vinner i ca 2 sek innan jag märkte att problemet kvarstog så vad jag då började göra var att kolla efter andra program som gick upp i cpu advändning, firefox spike'ar upp till 75% ca när jag öppnar en ny flik, gå in på en ny sida eller egentligen vad jag än gör.
Så vad jag har gjort i ca 2 timmar nu är att jag har kört en full virus, malware scan, you name it I searched for it, jag har även kollat igenom alla grejor som körs i aktivitetshandlaren för att se att ingen var spooky, hittade inget som var fel där men kan ha varit slarvig. Så nu i en sista akt av desperation vänder jag mig till er.

Lite info om min dator.
OS : Windows 7 ultimate
Cpu : Intel dual core 4300 1.8 klockad till 2.7 eller 2.8
Moderkort : Asus p5b tror jag.
Minne : 4096 (2x2) Dominator pc8600 tror jag
Grafik : Ati 4850hd

Skulle det vara nått mer ni vill veta släng gärna en kommentar.
MVH.

Ps. lägger med en hijackthis log fil och en bild på aktiviteshateraren ifall det är nått ni kan använda.
http://data.fuskbugg.se/skalman01/-----hijackthis.log
http://data.fuskbugg.se/skalman01/aktiviteshandetararen.jpg

Permalänk
Medlem

skulle vara intressant om någon kunde hitta felet då min gamla dator med xp också får de problemet bort sätt från att man faktiskt kan lyssna på musik samtidigt.

Permalänk

Enligt bilden på aktivetshanteraren så föreligger det inga bekymmer. Den tjänsten som tar 98% är en process som visar hur ledig processorn är. Det är en loop för processorn som minskar när ett program behöver resurser. När denna process närmar sig 0%, så är det läge att kolla vad som tar resurser.
Men för att vara på säkra sidan så vore det bra om vi kan få se hela listan och inte bara en liten del.

Visa signatur

Cooler Master Silencio S600, MSI x99A SLI Plus, i7-5820, Hyper 212 Evo, Geforce GTX 770, 16 GB Corsair Vengeance, Kingston SNV2S1000G, HDD *6, EVGA G2 750W, Windows 10 Pro 64bit.
Dell Latitude 5490, Win 11 Pro 64bit. Synology DS413j.
*Citera om du vill ha svar*

Permalänk
Medlem

Lite samma grej med min dator med C2D E6600 (oklockad) och w7 ultimate 64bit.
Kan kanske vara processorn som ger sig, men hoppas någon kunnig kan ge ett bra svar

Visa signatur

Aframo

Permalänk

Freezer64pro, Jag är medveten om det men har inget riktigt sätt att visa vad jag menar kommer dock lägga en full list åt dig.
Min gissning är att det är nått som ligger och äter cpu utan att syns men jag vet inte hur man bär sig åt för att få reda på om det är så och/eller om det finns ett program som gör så att man blir av med det hela.
http://data.fuskbugg.se/skalman01/Fullista.jpg

Edit : Varför jag tror det är för att det finns ingen andledning till varför säg 25% av min cpu inte ska klara av att spela upp winamp utan att det hackar till.

Permalänk

En reinstall av windows kanske kan lösa det, några kommentarer på det?.

Permalänk
Entusiast

Är processorn stabil?

Mvh

Visa signatur

PC: AMD Ryzen 9 3900X - Asus STRIX B550-F - G.Skill 3200MHz 4x8GB - AMD RX 5700 XT 8GB - Intel 730 240GB - Intel 530 480GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell S2721DGFA - Dell U2515H - Logitech G603 - Ducky Shine3 MX Brown - Sennheiser HD558/Game One

- Feedback - Kontakt - Regler -

Permalänk

Jo då har kört denna klock sen jag köpte den för ett par år sen kan ju alltid pröva att dra ner den till orginal om du tror att det löser problemet.
Medans jag klockade den körde jag ju givetvis ortoz och liknanade för att hålla koll på temps och stabilitet, den kan gå upp till 3.1ghz men jag kände att jag voltade den för mycket då så gick tbx till den längre klocken för att vara säker på att det var stabil.

Permalänk

Aja i en sista akt av ren desperation så öppna jag upp datorn och kolla så alla kablar satt som dom skulle och även så att det inte var nått synligt som kunde förklara varför den agerar så hära om jag nu inte får några svar under dagen får jag väll ta och se vad man kan göra åt ett ny köp.
Ska även nämna att den närmsta proccessorn jag kan pröva är ca 12 mil ifrån mig atm hos min mor så om nån tycker att jag ska pröva en annan proccessor så kommer det att göras på söndag.
Iaf om det kommer till det är detta prisvärt eller ska jag kolla på nått annat, lämna gärna tips isf vill helst att det ska vara en I7 för att den ska hålla sig 2-3 år iaf. Komplett.se - Uppgraderingspaket - Intel Core? i7 930

Permalänk
Medlem

Har själv haft problem med uTorrent så prova att stänga av det programmet och se om det släpper.

förövrigt så kommer priserna på intels Core i7 950 sänkas till Augusti så det kanske vore värt att vänta lite. Vet dock inte riktigt vad skillnaden är mellan 930 och 950 men med tanke på prisskillnaden så måste det vara något.

Visa signatur

Define R3, GA-Z97X, i5 4690k, 8GB Corsair, GTX780

Permalänk

Jopp såg det också blir nog att vänta på att det händer, skillnaden är att 950 har L2 och ca 300 mhz mer standard. (Korrekta mig gärna om jag har fel)
Att stänga av Utorrent funkade inte tyvärr, man kan alltid önska =).

Permalänk
Medlem

Haha det låter rätt så jag tänker inte rätta dig

Synd att det inte funka... Du får nog kanske formatera och installera om windows.. Brukar ju vara lösningen för sådana saker. iaf när man inte vet vad det är som strular. Tar ett tag att göra det men det är sjukt irriterande när man inte ens kan lyssna på musik utan att det hackar till och låter förjävligt.

Visa signatur

Define R3, GA-Z97X, i5 4690k, 8GB Corsair, GTX780

Permalänk
Medlem

stäng av allt onödigt för guds skull, stäng av allt du kan, sen dom processornerna du inte vet vad det är, dom kan du söka på google och kolla vad det är, stäng av dom som är säkra att stänga av.. om problemet då upphör, så vet du att det inte är fel på någon hårdvara iaf, men ja det kommer med 99% säkerhet att lösa sig om du installerar om windows, men det låter rätt onödigt då det borde vara lättare att felsöka

Visa signatur

Projektlogg: Vector Qlimax

X APEX, 8700K @ 5200MHz, Trident Z 16GB @ 4133MHz CL16, RTX 2080 Ti, 970 M.2 SSD, RM1000x, EK A240

Permalänk

Blev less på att vänta på svar och gick vidare och drog en windows install men problemet verkar kvarstå.
Dettar pekar på ett hårdvaru fel eller har jag fel?.

Permalänk

Gjorde ett test pga musiken som laggade trots allt jag tog och koppla förbi mitt usb ljudkort och verkar inte ha nått lagg i musiken atm.
Allt verkar rätt normalt, kan detta då vara boven i dramat och isf är detta nått man kan få garanti på och/eller är ett känt fel, har ett Siberia v2 med tillhörande ljudkort.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kling1337:

Gjorde ett test pga musiken som laggade trots allt jag tog och koppla förbi mitt usb ljudkort och verkar inte ha nått lagg i musiken atm.
Allt verkar rätt normalt, kan detta då vara boven i dramat och isf är detta nått man kan få garanti på och/eller är ett känt fel, har ett Siberia v2 med tillhörande ljudkort.

Sökte på google "siberia v2 cpu usage" blabla, och fick upp några forumtrådar som säger att det blir choppy sound och cpu usage när dom använder usb ljudkortet

Men du kunde köra utan usb ljudkortet va? koppla förbi? Då ere väl bara köra utan då?

Visa signatur

Projektlogg: Vector Qlimax

X APEX, 8700K @ 5200MHz, Trident Z 16GB @ 4133MHz CL16, RTX 2080 Ti, 970 M.2 SSD, RM1000x, EK A240

Permalänk

Jo det kan jag men undrar pga blir så sjukt mycket sämre ljud.Tack så mycket för hjälpen!.