Permalänk

Problem med grafikkort radeon 5750

Har problem med mitt grafikkort jag köpte igår, när jag bytt grafikkort och startar datorn så får jag ingen bild, det står no signal. Jag har provat både att köra via hdmi och dvi.
En annan grej som jag noterat som verkar skumt är att när jag starat datorn så kommer det som ett kluckande ljud från datorn, dock verkar det inte komma från grafikkortet, utan mer från dsvd/cd enheterna.

Tidigare har jag kört radeon x1900, har provat switcha tillbaks till det och då funkar det.

Datorn är en Fujitsu Siemens från runt 2005
Win XP Media Center Edition
AMD Athlon 64 Dual Core 5200x
BIOS Phoenix AwardBIOS v6 00PG
RAM minne 2gb
Moderkort ASUS M2R-FVM
Nätagg FSP500-60GLN 500w

Hjälp uppskattas.

Permalänk
Medlem

Det kan vara ett dumt förslag, men har du kopplat in 6-pin strömkontakten bak på grafikkortet?

Visa signatur

Många datorer.

Permalänk

Heh, ja det har jag gjort

Börjar komma fram till att grafikkortet är defekt, fick dåliga vibbar när jag såg att förpackningen var bruten och kortet inte var inplastat.
Blir till att gå å byta det på måndag.

Permalänk

Ok.. fortfarande ingen som har en aning om vad det kan vara för fel? Har provat grafikkortet på andra datorer och där funkar det.

Kan det vara nätagget? Tycker att det borde klara det här grafikkortet. Men vad kan det annars vara?
Som jag nämnt tidigare har jag provat med två andra grafikkort av äldre modell bl.a radeon x1900 och då funkar det.

Permalänk
Medlem

Verkar ju vara något som inte står rätt till hos din dator eftersom du skriver att det fungerar på andra datorer. Prova resetta bios, kolla om det går igång med DVI-VGA adapter (ibland kan kortet behöva drivrutinerna innan DVI fungerar). Rensa alla gamla drivisar och lägg in nya.

Permalänk

Först ska jag nog prova med att byta nätagg, det är vad butiken jag köpte det från rekommenderat, dock tycker jag det verkar konstigt då det funkar med andra grafikkort och mig veterligen skall inte det nya kortet vara så stömkrävande, har för övrigt provat att koppla ur alla andra enheter och köra, men ändå funkar det inte.

Det som förbryllar mig är det klickande ljudet som uppstår när jag försöker köra med det nya graffekortet, vad fan kan det bero på??

Ska testa det där med bios som du nämnde..

Permalänk
Medlem

Man kan ju aldrig veta men jag tror inte ett 5750 drar mer än det gamla du hade innan och FSP brukar leverera i stort sett vad de anger och ditt skall ju ha 500W vilket borde räcka utan problem. Men visst kan det vara något fel på agget. Passade kabeln till kortets strömförsörjning direkt eller behövde du använda adapter? I sådana fall behövde du adaptern även på de datorer kortet fungerat med? Annars kan ju adaptern vara kass menar jag.

Permalänk

Nej, jag behövde inte sladden eller adaptern.

Jag ska börja med att uppdatera BIOS sen får vi se... Blir galen på detta!

Permalänk
Medlem

Tror inte en uppdatering hjälper, prova bara att nollställa det enligt moderkortets manual.
Det där klickande ljudet du nämnt verkar skumt. Hade vart intressant och se om en annan PSU hade gjort skillnad som de sa i affären...blir mycket pillande

Permalänk
Medlem

Finns en annan liknande tråd där 2 personer beskriver samma problem med ett Powercolor 5750 som de köpt på kampanj hos komplett. #10269889

Permalänk

Hmm, detta läste jag på Bluewiki, är det något jag bör oroa mig för?? Vad jag får ut av det hela är mitt moderkort inte kompatibelt med med Grafikkort som har PCI-E ver 2.0, stämmer detta???

Q: Why Nvidia GeForce 6610XL works fine on my Asus M2R-FVM and when i use GeForce 8600GT or Radeon HD3650 i have black screen on start up?
A: Because PCIexpress on this mobo is in ver. 1.0 and VGA card PCIexpress in ver. 2.0 are comaptible with PCI Ex 2.0 and 1.1. See Wikipedia form more details.

Trodde inte det spelande någon roll vilken ver det var för PCI.E bara att det var ju PCI.E.
SUCK!

Permalänk
Medlem

Trista nyheter, jag trodde faktiskt inte det spelade någon roll. Jag har själv en gammal HP (ca 5-6 år) som jag kör ett Gigabyte 5750 utan problem på. Men jag antar att den måste ha version 1.1 då (finns ingen uppgift på detta i specifikationen).

Permalänk

men att du köpte den ny och förpackningen var öppen och grafikkortet inte inplastat ? Jag hade skickat tillbacka den dirren

Visa signatur

Ryzen 5800x | Corsair H100i V2 | 32 GB DDR4 Corsair VENGEANCE | Asus Z370 | Gigabyte RTX 3080 Xtreme | LG 27GL850 144hz NANO IPS | Corsair VOID wireless | Valve Index | Simlab P1 Cockpit | Fanatec set Simucube 2 pro | Triple 55" Oled surround

Permalänk
Skrivet av kerbo:

Trista nyheter, jag trodde faktiskt inte det spelade någon roll. Jag har själv en gammal HP (ca 5-6 år) som jag kör ett Gigabyte 5750 utan problem på. Men jag antar att den måste ha version 1.1 då (finns ingen uppgift på detta i specifikationen).

Ja det känns surt, skall ändå försöka få igång skiten.. annars får man väl börja köpa lösa delar och bygga ihop en ny dator, nu har man ett grafikkort i alla fall.

Tack för all hjälp i alla fall, meddelar om jag får det att funka.