Värt att börja spela wow ?

Permalänk
Medlem

kanoninlägg murklor.

Jag måste börja sluta irritera mig på alla fjun som skriker idiots och noob och garva åt det istället

Jag tycker nog att wow har varit värt det detta året jag kört. Jag har och har haft kul och det är i alla fall mitt mål med wow.

Permalänk
Medlem

Inte att rekomendera om du har familj eller annat som tar tid och samtidigt är en sån person som inte nöjer dig med medelmåttig gear/spelupplevelse.

Pengarna är inget problem då du får gränslöst mycket värde för dom.

Det enda du måste fråga dig själv är om du kommer att kunna offra den tid det tar att spela spelet.

Lycka till!

(Ord från en som spenderat många timmar inloggad men slutade pga andra prioriteringar)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nortek:

Inte att rekomendera om du har familj eller annat som tar tid och samtidigt är en sån person som inte nöjer dig med medelmåttig gear/spelupplevelse.

Pengarna är inget problem då du får gränslöst mycket värde för dom.

Det enda du måste fråga dig själv är om du kommer att kunna offra den tid det tar att spela spelet.

Lycka till!

(Ord från en som spenderat många timmar inloggad men slutade pga andra prioriteringar)

Det är inget problem att ha en bra spelupplevelse samt hygglig gear om man bara kör litegrann, vill man däremot ligga på topp så kräver det förstås mer tid, men så är det med allt. Man kan ha kul och lira fotboll med polarna någon gång i veckan men vill man bli riktigt bra krävs det att man lägger ner massor med tid på träning, samma sak gäller förstås med WoW

Permalänk

För min del handlar svaret egentligen om en sak.
Vad vill du ha ut av spelet?

Jag får känslan av att de flesta svaren här utgår ifrån att du ska spela för att bli überultraimbabäst, men så måste ju fallet inte vara.
Personligen var det min flickvän som fick mig att börja spela när vi flyttade ihop för ett par år sedan. Jag jobbar mer än heltid, tränar, träffar vänner, spelar spel IRL samt spenderar kvalitetstid med flickvän och familj. Utöver detta spelar jag i den mån jag har tid över. Brukar bli 1-4 timmar 2-5 vardagar och allt mellan 0-25 timmar under helgerna.
Jag questar, fiskar, PvPa, scocialiserar, samlar achievments och raidar, väldigt långt ifrån målet att skaffa bäst gear av alla, för att ha roligt.

Du kan välja tre nivåer: För spelandets skull, för det sociala eller för att sikta mot att bli bäst, ungefär. Den sista varianten kräver massa tid och ofta offra mycket annat runtomkring som många här har svarat tidigare, dock finns det flera vägar att gå.

Fundera som sagt på vad du vill ha ut av det, jag ångrar inte en sekund att jag började spela och WoW har verkligen förhöjt nöjesnivån i mitt liv

Visa signatur

muttesmutte

Permalänk

PS. Om du bestämmer dig för att börja spela, säger jag som dom andra, testa en trial om du inte har gjort det. Om du sedan känner för att fortsätta, och har råd, köp allt på en gång så kommer din motivation att gå i topp jämfört med att köpa efter hand. True story. DS

Visa signatur

muttesmutte

Permalänk

Personligen tycker jag WoW är det värsta man kan börja med, har dock bara spelat en 10-dagars trial, och tyckte det var tråkigt, men men fru fastnade, och fastnade så hårt så att jag var tvungen att flytta ut från henne för en månad sen, det förstörde vårt äktenskap helt och vi kommer skilja oss, för hon inser itne hur beroende hon blivit av spelet. Det går före ALLT för henne, och ja, detta är inte unikt för oss, jag vet flera par som separerat pga det, och några som nästan gjort det, men där den som var beroende insåg det i sista stund.

Så, jag säger, satsa din tid och dina pengar på något vettigare som inte är lika tidskrävande.

Visa signatur

WS1: | Gigabyte X670 G AX | Ryzen 9 7950x3D | 32GB G.Skill Trident Z5 NeoRGB | Sapphire RX 7800XT Pure | Corsair RM650i | FD North XL | EK Nucleus CR360 | WS2: | Asus RoG Strix X470-F | Ryzen 7 5600x | 16gb G.skill Trident Z Neo 3600mhz | Asus RoG Strix 3070 | Lian-Li Lancool 205 | ESX Srvr1 | MSI B450-A Pro Max | Ryzen 7 3700x | 64GB Corsair Vengence | Jonsbo UMX4 | Srvr2 MacMini | ClearOS

Permalänk
Medlem

Du skulle ju fastnat för det också, då hade ni passat perfekt

Men var hon en gamer? Jag tror många av oss är avtrubbade, så beroendet - liksom kostnaden - är relativ. Vi spelar redan spel som hjärndöda zombies varje kväll och datorn går före allt (att vara IT-tekniker slänger bara på mera döda hjärnceller). Nåja, nästan allt. Ibland måste man gå på toa. Avundas Cartman lite då och då, han vet hur man sköter det.

@waconda: Ja, garva åt dom! Det finns folk som är pinsamt dåliga. Hade en tank för ett tag sen som dog i varenda strid, en massa "sorry, my fault" och det slutade med att hans armor var kaputt, tydligen. Ja det kunde ju förklara lite. Han försvann för att fixa det, kom tillbaka till instansen, dog inom några sekunder för att det tog fortfarande längre tid för mig att kasta en enda heal än det tog för honom att dö. Ha!

Sen edit: Ytterliggare ett tillfälle som har gjort det värt "besväret" att lira lite WoW. Eftersom jag kör på en PvP server så blev jag överfallen i Stranglethorn Vale av en warrior (5 levels under min präst, han tyckte tydligen det var värt risken) som självklart timade sin attack när jag var upptagen med en tiger. Hjärtat hoppade lite till. Vände mig om, shadow word pain, slängde på en ny shield, devouring plague, lite fear och en holy fire mitt i plytet. Han dog utan att jag hade ens en blåtira, lol. Jag återgick till dom stackars tigrarna och vad händer? Jo han överaskar mig genom att hugga till i ryggen igen! Några sekunder senare så är han död, jag tror knappt jag tappade nån HP. Tredje gången så stannade han på sitt mount ca 15m framför mig. Jag tittade på honom och han tittade på mig. Han vände sig om och flydde.

Visst är det typ 6 år efter alla andra, men det är ändå roligt

Det finns det dom som uppenbarligen har sin egen syn på vad som är "roligt" i WoW. Som att level 80 gubbar finner mycket nöje i att döda folk med hits på 10ggr deras HP när det varken ger dom nåt ingame eller utmaning. Blir jag någonsin sådan, slutar jag direkt. Då är det inte längre värt det.

Permalänk

jag har mycket att tacka wow. tycker wow är skit bra spel men att dom bör tänka efter mer speluplägget. att spela på endå så pass låg nivå som jag gör och det endå suger så mycket tid som de gör. dom borde tänka efter mina ögon hur dom lägger up daily systemet och levlingen. levlingen i spelet fyller absolut nada syfte allt man lär sig om sin gubbe lär man sig endå i lvl 80, och då behöva spendera 10 playtime dar per char är inte kul. för wow ska bli riktigt over the top bra behöver dom tänka på grindingen i spelet för man kan verkligen lägga ner en hel livstid i wow och endå inte gjort allt man behöver.

Visa signatur

Moderkort:asus prime x570 pro cpu: Amd ryzen 5600x cpucooler: corsair h70 Ramminne: 64 gb corsair vengance Gpu: AMD: rx 6800 16 gb psu: corsair RM1000i

Permalänk
Medlem

Jag retade mig också på alla noobs o retards kommentarer, men intalade mig själv att det MÅSTE vara typ en 13-åring som sitter vid den datorn och helt enkelt inte har nåt folkvett ännu. Därför skrattar jag nu och tycker synd om stackarna istället.

Visa signatur

// Valiant
Dator: Gigabyte G1.Sniper Z97, Intel i7 4.0 Ghz, 8 GB RAM, Radeon R9 200, SB X-Fi, Logitech Z-5500, Win8.1 64-bit
Mobil: LG G Flex (primär), Nokia Lumia 1020 (sekundär)

Permalänk
Medlem

Nej, om du tycker dig ha tid att spela WoW så har du mest troligen för lite att göra just nu, men finns bättre saker.

Visa signatur

Antec Twelwe Hundred | Asus M4A78-E | Phenom 2 x4 940 Black Edition, Corsair H50 Hydro | Sapphire 5870 1GB Vapor-X | Fractal Design 650W | Kingston 4GB 800MHz DDR2 | Samsung SyncMaster P2450H | Apple iPhone 3GS 16GB | Sony PlayStation 3 Slim 250GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av martincool:

levlingen i spelet fyller absolut nada syfte allt man lär sig om sin gubbe lär man sig endå i lvl 80

Syftet är att ta tid och underhålla under tiden? Är ju samma sak som att säga att det är meningslöst att spela en runda Bad Company 2, man kan lika bra bara visa ett random slutresultat och öka ranken med +1 så fort man joinar en server.

Förresten så trodde jag dom redan tänkt på det, eftersom dom slängde på Death Knight.

Permalänk
Medlem
Skrivet av REALIN:

Nej, om du tycker dig ha tid att spela WoW så har du mest troligen för mycket att göra just nu, men finns bättre saker.

...va? du menar för _lite_ att göra hoppas jag ;o

Permalänk
Medlem
Skrivet av phobiiz:

...va? du menar för _lite_ att göra hoppas jag ;o

Oj, jo precis!

Visa signatur

Antec Twelwe Hundred | Asus M4A78-E | Phenom 2 x4 940 Black Edition, Corsair H50 Hydro | Sapphire 5870 1GB Vapor-X | Fractal Design 650W | Kingston 4GB 800MHz DDR2 | Samsung SyncMaster P2450H | Apple iPhone 3GS 16GB | Sony PlayStation 3 Slim 250GB

Permalänk
Medlem

Håll dig borta från WoW så länge du kan. Har du överhuvudtaget planerat att komma nån vart i spelet kommer det ta mycket tid som du kunde ha lagt på andra saker. Att spela casual funkar knappast, i vilket fall som helst är det inte särskilt kul att bara lalla runt och således blir det ännu mer slöseri med tid.

Samtidigt kan det förstås vara så att det är väldigt personligt hur man hanterar sitt spelande. För mig har det inneburit att jag förlorat mycket av mina kreativa intressen, slutat att utveckla mitt sociala kontaktnät(eftersom man i princip bara umgås online med de man raidar med) och presterat sämre i skolan eftersom spelet, vare sig du vill det eller inte, tar upp en ganska stor del av ditt tänkande. Vågar till och med påstå att det för mig har varit som en drog, förr eller senare blir det en så stor del av livet att det blir normativt och man glömmer bort hur man levde innan. Solidaritet med guilden innebär också att man tvingas ändra sitt schema, tacka nej till saker och ting bara för att kunna ställa upp i raider. Visst, spelar man själv kan man väl pugga det mesta men det är oerhört mycket tråkigare än att jobba med progress i en guild. Har haft så mycket bråk med min flickvän om det här så jag har tur att vi faktiskt är tillsammans fortfarande.

Men, tro det eller ej, jag får verkligen passa på att tacka Blizzard för denna period mellan wotlk och cata, för efter att ha tagit LK, fixat mount etc. har jag helt enkelt tröttnat. Det är så sjukt tråkigt att logga på, köa för samma gamla sketna heroics, farma samma gamla raids som man kört först normal, sen heroic tusentals gånger, vänta 20 min+ på battlegroundköer bara för att få PvPa lite. Jag hade aldrig trott att den här stunden skulle komma, men nu när jag gjort det mesta i spelet är det helt naturligt att lägga ner vilket känns väldigt konstigt och otippat. Men jävligt bra.

Förlåt för detox-snacket, men kan du undvika att börja, gör det.

Visa signatur

TimelineX 3820tg
iAudio M3/Meizu M6/Cowon D2/Grado SR80/Beyerdynamic DT150+DT250/Audio-Techica ATH-2
I've seen things you people wouldn't believe.. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time... like tears... in the rain. Time to die.

Permalänk
Hedersmedlem

*tråd rensad*

Jag tog bort ett inlägg som inte förde diskussionen framåt eftersom det bara innehöll ett citat och texten "+1".

Permalänk
Medlem

Från en wow veteran, om du klarar att spela en viss tid så javisst börja du. Men ska facktiskt varna dig om beroendet wow skapar, jag började med wow första dan det släpptes och har slutat nu på obestämd tid för att cataclysm inte värkar bra så. Wow är ett av spelvärldens sämsta spel enligt mig.... från vanilla som var som en den bästa dagen i ditt liv bokstavligt talat till wotlk som blizz tydligen byggt för att alla små ungar (11 - 14 åringar) skulle börja spela. Var en stor besvikelse när TBC kom för att blizz ändrade de som gjorde horde / ally unika dvs paladin och shaman, kan bara säga wow kommer aldrig komma tillbaka till sin forna glans men men de finns inte så mycket annat i den här generen som ligger i samma liga som wow en. Om du inte tycker wow är underbart för gameplay och du bara spelar för socialt så kan jag rekommendera att ta nåt annat spel GW dvs. tack för mig hoppas ingen tar illa vid sig av vad jag har att säga.

Visa signatur

Ryzen 9 5900x 4.8ghz. 32GB DDR4 3600Mhz. Radeon 6800 XT. MSI Gaming Plus B550. 1000GB SN850 M.2. Noctua Nh-U14S. 1x 1024GB M.2 Kingston A2000. Seasonic Focus PX 850 Platinum. Fractal Design Define R6 USB-C. Predator XB273UGX.

Permalänk
Medlem

Tycker det är är intressant o läsa kommentarerna i denna tråd.
Det finns flera typer av dem som är negativa till spelet , dels har vi dem som av nån anledning hatar spelet och bara vill klanka ner på det .
Dels finns typ nr2 , de som spelat spelet men tröttnat och gått vidare och för att visa att de gått vidare och är mogna och socialt korrekta människor måste de då också klanka ner på spelet eller hata spelet för att stilla sitt sinne.
Det intressanta är att många också då skriver att "spelet är gjort för småbarn & jag minsann har vuxit upp" eller "jag spelade förut men spelet är skit nu för de har ändrat X" , precis som att det tillhör en mognadsprocess att spela och sen gå vidare.

Varför kan man inte helt enkelt konstatera: 1: Jag gillar inte WOW eller 2: Jag gillade spelet , spelade och hade skitkul tills jag tröttnade och nu har jag gått vidare.

Jag råder TS att spela och ha kul , det är en av de billigaste och roligaste hobbies man kan ha och som ALLT annat så är lagom bäst.

Visa signatur

RYZEN 7-3700X ,ASUS Crosshair VI HERO ,G.skill Ripjaws V Black 3600MHz 32GB ,Noctua NH-D15-SE-AM4 ,Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 250GB , ASUS Geforce RTX 3080ti TUF Gaming ,Fractal Design Define R5 , Corsair RM850x 850W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Harakiri:

Tycker det är är intressant o läsa kommentarerna i denna tråd.
Det finns flera typer av dem som är negativa till spelet , dels har vi dem som av nån anledning hatar spelet och bara vill klanka ner på det .
Dels finns typ nr2 , de som spelat spelet men tröttnat och gått vidare och för att visa att de gått vidare och är mogna och socialt korrekta människor måste de då också klanka ner på spelet eller hata spelet för att stilla sitt sinne.
Det intressanta är att många också då skriver att "spelet är gjort för småbarn & jag minsann har vuxit upp" eller "jag spelade förut men spelet är skit nu för de har ändrat X" , precis som att det tillhör en mognadsprocess att spela och sen gå vidare.

Varför kan man inte helt enkelt konstatera: 1: Jag gillar inte WOW eller 2: Jag gillade spelet , spelade och hade skitkul tills jag tröttnade och nu har jag gått vidare.

Jag råder TS att spela och ha kul , det är en av de billigaste och roligaste hobbies man kan ha och som ALLT annat så är lagom bäst.

Jag håller med dig, Harakiri. Själv är jag 36 år gammal och jag tycker spelet har blivit roligare för varje expansion som har släppts. Och om man har tröttnat på Wow så behöver det ju inte betyda att det bara är Wow som har ändrats, det är ju även så att spelaren själv har ändrats också.

Det som jag tycker är intressant är vilken dragningskraft Wow ändå har då det får spelare som har slutat spela ändå att gå in i forum som handlar om just Wow och fortsätta interagera med andra spelare. Även om det bara är för att klaga.

Permalänk

Funderar på att köra lite casual WoW. Spelat sedan 2005 från av och till med långa avbrott. Tycker man inte om det så är det bara ta en paus. Att säga ett spel är beroende,visst men samtidigt måste man inse att livet går före spel så klarar man sig bra. Så länge man inte prioriterar spelet över sitt liv. Att folk ska klanka ner spelet är bara bedrövligt för att säga det minsta. Går något vettigt själv om du är mycket bättre och måste trycka ner andra människor för att kunna leva.. Snacka om vilket crap liv dessa människor har. Det finns val, bara vraka och välja samt att respektera andra människors val.

Permalänk
Medlem

spela om du vill spela, många som säger att de är dyrt, men så dyrt är de la inte igentligen? sjävla spelen kostar inte mycket, och sen runt 120kr månaden eller nått, jag tycker inte 120kr i månaden för att ha skit kul med polare och bli polare med folk runt världen är dyrt just.
cata tycker jag är skit roligt, saknar ett par saker, men de är svårt igen! de som är så kul! de är en utmaning, de är inte bara tank and spank som wotlk va.
heroics är snuskit svåra i börja, blir lite lättare när man får bättre gear men de är de som är så kul! spelar mage och alla vill ha med mig i både pve och pvp, vårna cc är ju epic som alla säger. de är mer att hålla koll på, går inte spamma heals/spells 24/7 för då går man oom och liknande.
dock saknar jag saker från tbc, tbc va så sjukt roligt, även om jag bara hann spela ett litet tag innan wotlk kom.
spelat i ett X antal guilder (flera charas) och glömmer aldrig guilden Doomed Raiders (som knappt finns längre btw) å gud så kul vi hade! de flesta va 30+, många som va 50+ också, de som va så roligt! man inte bara spelade med dem, eller raida, man satt å prata med dem, fråga hur de va där dem bor, hjälper dem med dvs. problem. de va mer än bara ett spel då, de va ett ställa man kunde ha kul å prata med polare. satt på ventrilo hela nätter ibland å bara prata med folk, jag brydde mig ju inte hur gamla de va, vet att jag hjälpte 3 pers bygga nya datorer i den guilden och liknande saker.
jag tycker de är helt klart värt 120kr i månaden för att ha så roligt när man har tid att spela!
dock va de väldigt sällan jag valde WoW över andra saker (irl polare och liknande) kanske typ 1 gång i månaden sa jag att jag inte kunde dra å käka med dem eller liknande för jag hade en raid eller liknande. va ju inte just farligt å drog jag spelade de ingen roll då alla i guilden fattade ju de, de flesta va ju gift å hade barn å passa också (hade också en gubbe på 63 år om jag kommer ihåg rätt, med 2 söner som spelade och hans dotter hade just börjat)
saknar värkligen den guilden, att ett spel kan ge så mycket roligt. är ju vad jag såg i de allafall, alla ser ju de olika, vissa gillar de, vissa inte, några har inte ens pröva men säger de är dåligt, tycker jag inte man ska säga.
jag älskar att prata med folk runt världen, från ställen man knappt vet nått om, lära känna dem, hur de är där dem bor och sitta å garva med dem hela natten!
därför jag gillar WoW och just därför jag fortfarande spelar de!

Visa signatur

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5