Ny rättegång startar mot The Pirate Bay

Permalänk
Medlem
Skrivet av Layon:

Skivbolagen är för dåliga för att anmäla dem som lägger upp torrentsen.
TPB har ingen möjlighet att sitta och ta bort torrent som begår upphovsbrott; sen bara för att nåt skivbolag säger det eller filmbolag så kan inte tpb bara ta deras ord för det.
Då måste dem först få se filmen, sen ladda ner "torrentfilmen", och jämföra.
Detta skulle väl t ex i sagan om ringen trilogin ta i princip 9+9 timmar bara för att se dem, sen jämföra några timmar till. men minst 20 timmar för en trilogi.
Men ca 2 torrentfilmer per dag hade dem kanske snittat på person.
Eller finns det nån effektivare lösning? som då är rimlig?

Lite överdrift på tiden där tror jag. Det tar nog inte mer än 30 sek in på en film att se om den är rippad eller inte

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valiumballong:

Som jag också skrev tidigare så är TPB en stor källa till illegal fildelning, att stänga ner den sajten har större påverkan än att jaga enskilda fildelare. Det kallas för prioritering. TPB först, sedan börjar man kanske röra sig neråt i kedjan.

Trodde alla hade förstått vid det här laget att TPB inte GÅR att stänga ner. Efter raiden mot TPB -06 så beslagtog polisen all hårdvara som stod i serverhallen. Två dagar senare var sidan uppe igen. Hur än domen blir så kommer inte TPB försvinna.
Jag tror faktiskt det skulle påverka allmänheten mer ifall man satte dit enskilda fildelare, skrämseltaktik har ju visats funka bra mot vanliga Svenssons.

Vidare så förstår jag inte varför det ligger i filmbolagens intresse att ogilla fildelare. Flera studier har visat att pirater faktiskt konsumerar och köper mer kultur än de som inte fildelar.
Dessutom så hade SF Bio sitt bästa år någonsin -08. Filmbolagen säger att dom tjänar nästan alla sina pengar på bio och inte på dvd-försäljning, så jag förstår inte var problemet ligger riktigt.
Visst, det är ett brott att fildela men filmbolagen borde istället utveckla nya sätt för oss konsumenter att konsumera film över internet, för det är väl ganska tydligt att det är det vi vill.
Så istället för att stämma skiten ur folk; utveckla nya tjänster och tjäna pengar på det sättet istället.

Visa signatur

Nintendomulator: Projektlogg
Main: Intel Core i5 2500k | Radeon 6950 2GB | Corsair Vengence 8GB | Intel SSD 120GB |
Server: MSI k8 Neo4 s939 | AMD 1800+ @ 2,5 GHz | Corsair 2 GB |
HTPC: Jetway NC81-LF (Mini-ITX) | 1TB 7200rpm | PC5300 2GB | AMD X2 4850e 2,5 GHz | 110w PicoPSU | Projektfilm

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Besvarar arga tonårsutfall

Skrivet av )ExecutoR(:

Har de inte stängt ner sin tracker?

....Jaha..?

Skrivet av Destromath:

De driver en hemsida som användare kan ladda upp länkar till torrents, dom styr inte vad folk laddar upp där och dom säger inte heller till dom att göra det.
De bedriver en server som tillhandahåller hemsidan i fråga, dom kopplar inte samman någon det är användarna själva som gör, lär dig vad i helvete en torrent är i grund och botten.
Det tjänar inte ett jävla öre på det, dom får donationer av användare dock räknas inte detta som något dom "TJÄNAR", dom säljer grejer dock men skulle det vara olagligt att sälja tröjor kepsar etc?

Du har absolut ingen jävla aning om vad en torrent är eller vad en torrent tracker i grund och botten är, läs på innan du säger något sånt.

Valiumballong har redan svarat, men jag undrar hur du kan sitta o häva ur dig allt detta när man sett TPB grundarnas e-mail korrespondens där annonspengarna diskuteras.

Jag vet ungefär hur torrents fungerar. Trackers är jag inte så insatt i, men det spelar ingen roll för mig!
Att folk kan ladda ner saker som man egentligen måste KÖPA räcker för mig o vissa andra för att förkasta det de håller (haha menar kanske nu höll ) på med.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem

Om jag inte har helt fel så läste jag på någon dvd film jättelänge sen att en själv är den enda som äger rättigheten att titta på filmen. Den får inte lånas eller visas för andra obehöriga. Vet inte hur det är med nya filmer och var de gömmer texterna som berättar om vad man kan göra som ägare till filmen, men en sak är jag säker på. Om man köper en film så får den inte visas för stora folkmassor, för den licens som man har betalt för är bara för visning i hemmet. Så istället för att visa för många på en gång kan jag som ägare då välja att visa för högst 5 personer åt gången i min trädgård med en projektor kl12 på natten, och några nätter i sträck. Om jag nu håller på i 2 veckor har jag visat filmen för minst 70 personer som ej har betalt för filmen. Jag har inte visat filmen för stor folkmassa heller inte på offentlig plats, då borde jag inte brutit mot upphovsrättslagen. Tydligen så är det alltid någon som är pettig nog att hitta på nåt som säger att jag bröt mot lagen så nu har jag en fråga till er. VAR står det exakt hur många personer jag får visa filmen för åt gången och hur många gånger jag får visa den? Om det nu är så att bara köparen får se filmen då bryter svenska familjer mot upphovsrättslag varje lördagkväll, pappan köper hem filmen medan mamman och barnen bryter mot lagen.

Man kan alltid bolla med vad som är rätt eller fel. När det gäller pengar är det alltid de som har mest pengar som vinner i längden. När det gäller upphovsrätt finns det inget vitt eller svart, bara grå-zone.

Stödja artister ska man göra, men det känns som Eminem tjänar mer på låta mig kopiera musik direkt från hans hårddisk och tar 1kr för varje låt än om jag köper en av hans album. Att massproducera album kan inte kosta så mycket speciellt med tanke på man kan köpa en billig intel CPU för 300kr! Jag lovar CPU är mer avancerad än en musik-cd. Så vad syslar skivbolagen med egentligen, en skiva för 150kr? Kartellbildning som håller uppe priserna?

Det finns mer väsentliga saker för svenska staten att bryr sig om än bolla med vem som är skyldig när det gäller fildelning. Föresten, har ni hittat killen som våldtog flera mindreåriga tjejer? Och han som tog tre liv får bättre mat i finkan än min lillasyster i gymnasiet, hur kommer det sig? Världen är alltid orättvis får man som svar. Så fortsätt bolla med vem som har rätt eller fel, det här är bara patetiskt.

Edit. kom och tänka på hur folk klagar på piratkopiering i Kina, och nu överdriver jag lite i siffror men tanke är det samma. Om du nu ger honom 1kr per timme att göra din skiva förväntar du att han ska betala 150kr för att lyssna på din skiva?

Edit 2. Alla är överrens om artister skall stödjas. Men jag som kämpat hela mitt liv för att skaffa ett välbetalt job borde istället betala höga summor i skatt för att lata människor som lever på staten inte orkar jobba? Enligt mig begår de lika allvarligt brott som fildelning.

Visa signatur

<AMD R9 7950X3D> <Asus RTX 4090 ROG Strix OC> <ASUS ROG Strix X670E-F Gaming WIF> <G.Skill 64GB (4x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5> <Kingston Fury Renegade M.2 NVMe SSD Gen 4 4TB> <ASUS ROG Loki 1000W SFX-L> <Lian Li O11 Dynamic XL ROG Certified Silver>

Permalänk
Medlem
Skrivet av Asheileon:

Varför inte bara införa avrättning istället för enorma skadestånd, vad kan man lära sig av att inte ha ett öre över i resten av livet.

30 miljoner skadestånd... Kan man ju likaväl utvisa personen ifrån sverige. Hade inte stannat här å aldrig kommit tillbaka om det skulle bli så för min del.
Skulle du dra in 20k kr från att du e 18år tills 65år och pensionär så har du inte ens dragit in hälften som en livsinkomst...

Enligt rätten är det i kommersiellt bruk. Visst dom drar in pengar via reklam... Men eftersom det inte är ett företag utan personerna själva som får ta smällen så kan man ju åtminstone tycka att man ska ge en rimlig dom.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av GaMeR2K5:

Hatar reklam i de flesta former... borde förbjudas... skulle spara bandbredd på nätet och skona miljön, ja och så vidare.

Men iallafall... jag undrar lite över hur det funkar? Ta Sweclockers som exempel... får de betalt av t.ex. Komplett.se om de lägger in en liten irriterande flashruta?

Och detsamma på ThePirateBay? Företaget bakom reklamen betalar alltså till ägaren för att få lägga in reklamen?

EDIT: Började fundera lite på varför man går runt med kläder FULLA med REKLAMtryck UTAN att man får något för det? Jag är förresten lite anti tröjor med tryck... ska helst vara enfärgat.

Jag menar... ifall jag tar på mig en tröja med Nikelogotyp på så gör jag ju reklam för Nike... men jag får inget för det.

Hoppsan, här är det någon som är helt ute och cyklar eller har väldig mycket pengar.

Såklart får alla sidor som visar reklam betalt för det. Man lägger normalt inte upp det gratis.

Jag tycker du (och andra som "hatar" reklam) skall tänka lite längre. Gillar du TV-licensen? Skulle du vilja plocka fram kreditkortet för att besöka sweclockers.com eller aftonbladet.se? Vill du betala dubbelt så mycket för tidningen du köper? Få ytterligare tv-licenser för andra kanaler som, TV3, TV4, KANAL 5 osv, det skulle bli många kronor om dagen för dig att betala. Nu betalar annonsörerna det åt dig istället, mot att du får "tips" på varor du kan tänkas vilja ha.

Annonserna på sweclockers tycker jag är riktigt bra, de träffar målgruppen på ett fint sätt. Utbildningar inom IT, nya datorprylar, tidningsprenumerationer osv. Senast idag (eller igår) bestämde jag mig för att hoppa på Dator Magazine en sväng. (Den kostar ju bara 99 kr för tre månader eftersom det är reklam i den)

Reklamen på TPB är dock ganska störande, men utan reklam på Internet försvinner de sidor du gillar.

Så alla med AD-blockers kan ju ta väck dem.

Förövrigt är denna rättegången ett skämt, hur kan de total okunniga personerna sitta och dömma i ett sådant mål. Hela förmiddagen idag gick ju åt till att beskriva hur tekniken fungerar. Varför? Det vet väl redan de som dömmer i målet hoppas jag.

Det är ju som att man blivit anmäld för vårdslöshet i trafik och min försvarare börjar med att berätta att rattens rörelse är i direkt relation till däckens riktning.

Galet.

Visa signatur

Detta är min tjusiga signatur. <<<<<<<

Permalänk
Medlem

Frågan är inte om de blir fälda eller ej, det vet vi redan, frågan är bara vilken fantasisumma skadeståndet hamnar på
350 miljoner $?
USA är ju landet vi ska följa så det gäller att anpassa sig medan tid är ;P

Permalänk
Medlem
Skrivet av cawi:

Lite överdrift på tiden där tror jag. Det tar nog inte mer än 30 sek in på en film att se om den är rippad eller inte

Jo, det är överdirvet, men om den är rippad eller inte blir oväsentligt, gratismaterial kan ju vara rippat och fortfarande helt ok.
Man måste ju själv kolla igenom torrentfilen och den riktiga nånstans och det tar mycket tid.
Sen vet inte jag men antar på något sätt att filmföretaget måste bevisa att det verkligen är deras, och det tar väl tid i sig, dem kan inte bara slänga iväg ett mail elller telesamtal, vad är det som bevisar att det verkligen är dom som förbjuder det, kan ju likagärna vara du och jag som utger oss för att äga det upphovsrättskyddade materialet.

Visa signatur

[Tiger MP. 2xAMD Athlon MP 1.4GHz , 2x512MB ddr, ?350w PSU, 80GB HDD, Geforce4 ti 4600]
[i7 950, ASUS p6t, xfx 650w, 30GB SSD a-data, 3x2GB corsair xms3, 8800GT, ][i7 920, 3x4GB Vengeance, gtx 260] [i5 3570k, MSI twin frozr PE GTX 570, Corsair 4x2GB xms3]
[3930k, GA-X79-UD3, EVGA GTX 780SC ACX, Corsair Force 3 120GB, XFX 850w, Corsair Air 540, Corsair h100i, Corsair 4x4GB Vengeance]

Permalänk
Medlem

Undrar när musik och film bolagen istället börjar göra vettiga grejer som folk vill köpa istället för att gnälla på att det är piraternas fel. Vill musikbolagen tjäna mer pengar så kanske de ska bli lite duktigare på att marknadsföra mer olika sorters artister istället för att satsa 100% av sin tid på senaste Britney Spears. Kanske artist X inte kommer sälja något, och bara bli piratad, men det kan ju bero på att de offrar 100% av sin marknadsförning på senaste idol-artisten. Så ingen mer än piraterna känner till artist X.
Och i filmvärlden brukar väl de flesta filmer av värde gå +. Och de större gör mång- miljon/miljard vinster

Det som dessa bolag fantiserar om är den potentiella vinsten de kan göra OM allt det som folk tankar istället skulle inhandlas. Men saken är väl den att av allt som tankas så är det nog inte så hög % som egentligen är värt pengarna. Så mycket skit som produceras helt enkelt.

Sen hela denna rättegång är ju ett skämt då Piratebay inte gör något annat än länkar vidare. Undrar när bolagen ska våga ge sig på google, som förutom att visa allt piratebay har även visar 1000 andra liknande "länkförmedlare".

Visa signatur

Snälla, kan SweC sluta låtsas vara en Youtube-kanal och återgå till en riktig hårdvaru- sida/forum där man får ordentlig information i text.

Permalänk

tycker det känns som en häxjakt.. lite sjuka skadestånd det kan bli..

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk
Skrivet av Aser:

Ah men det finns ju flera tänkbara syften med straff. T.ex. om det kostar X kr för alla att begå ett visst brott så är det ju inte särskilt avskräckande eller ens kännbart för någon som är väldigt rik (förutsatt att X är förhållandevis lågt sett till förmögenheten). Dagsböter är ju ett exempel (säger dock inte att det enbart beror av detta).

edit: behöver inte alls inkräkta på rättssäkerheten i alla fall (/mål)

I detta fallet så skall ju skadeståndet utbetalas solidariskt, dvs. den som har mest cash betalar mest. Några pengar behöver dom aldrig betala, dom har väl skrivit över alla ev. tillgångar på någon annan. Bara dom inte taxerar över max beloppet så är det inga konstigheter.

Sen 1års fängelse på det, det är helt otroligt. Jämför man med andra brott där chefer etc. har plundrat bolag och tusentals privata aktieägare har blivit helt utfattiga, och klarat sig helt utan påföljd i princip.

Personligen tycker jag att det hela är en parodi, om X år så kommer man se tillbaks på detta och undra hur fan man tänkte "förr" i tiden när musiken fanns att köpa på runda plastskivor.

Permalänk
Skrivet av Kotan:

Undrar när musik och film bolagen istället börjar göra vettiga grejer som folk vill köpa istället för att gnälla på att det är piraternas fel. Vill musikbolagen tjäna mer pengar så kanske de ska bli lite duktigare på att marknadsföra mer olika sorters artister istället för att satsa 100% av sin tid på senaste Britney Spears. Kanske artist X inte kommer sälja något, och bara bli piratad, men det kan ju bero på att de offrar 100% av sin marknadsförning på senaste idol-artisten. Så ingen mer än piraterna känner till artist X.
Och i filmvärlden brukar väl de flesta filmer av värde gå +. Och de större gör mång- miljon/miljard vinster

Det som dessa bolag fantiserar om är den potentiella vinsten de kan göra OM allt det som folk tankar istället skulle inhandlas. Men saken är väl den att av allt som tankas så är det nog inte så hög % som egentligen är värt pengarna. Så mycket skit som produceras helt enkelt.

Sen hela denna rättegång är ju ett skämt då Piratebay inte gör något annat än länkar vidare. Undrar när bolagen ska våga ge sig på google, som förutom att visa allt piratebay har även visar 1000 andra liknande "länkförmedlare".

Ja, musik/film industrin är verkligen på efterkälken. Dom försöker fortfarande med alla medel anpassa marknaden efter sin produkt, istället för tvärt om som alla andra får göra.

Nu börjar ju den typen av tjänster dyka upp, men dom skulle kunna gjort det långt tidigare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av borz:

Exakt!
Eller har alla glömt alla elaka och dumma svar på begäran från upphovsrätthavarna?

Alla jämförelser med bilar, nike och vägar håller inte för i alla dessa fall saknas uppsåt! Killarna visste vad de gjorde och de vägrade att avlägsna länkar till upphosrättsskyddat material. Om jag lägger ut en länk till piratkopierat spel på swec så kommer jag att bli bannad illakvikt och länken tas bort. Anakata och Co gjorde ingenting, de bara skrattade bort de första varningstecken. Nu får de äta upp sina egna ord!

Killarna kommer med all sannolikhet att bli dömda och ska jag vara helt ärlig så kommer det att infinna lite skadeglädje inom mig för all skit som herr Anakata gjort och sagt!

Uppsåt måste bevisas. Att bygga upp en tjänst som gör att folk kan fildela är inte uppsåt. Att dom skapat sidan med syfte att tjäna pengar är väl uppenbart för de flesta men det per say är inget brott. Men uppsåtet finns fortfarande inte. Fildelning är inget brott och tjänsten är skapad för fildelning. Att folk lägger upp upphovsrättsskyddat material så faller ansvaret på den som laddat upp, ingen annan. Sidan innehåller trots allt inget upphovsrättskyddat material till skillnad från tex youtube. Där är det yputube som sprider om det finns upphovsrättsskyddat material och då måste dom oxå ta bort det materialet. Finns inget material på servern så finns inget brott heller. Det finns redan praxis på området att peka på en fil inte är olagligt även om den pekat på nått som är upphovsrättsskyddat.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem

Vet inte om jag kan kategorisera mig själv som en som kommer från "den gamla skolan" men jag köpte mycke skivor och filmer när nedladdning var ej så bred och att jag gillade ha det i fysisk forn. Men jag skulle aldrig vara så gammalmodig och säga att det ska bara finnas i fysisk form. Digital form är här för att stanna och fysisk som digital samexisterar, även om jag tror att digitalt kommer bli större och större. Skulle bli tokig att behöva gå eller jogga med en gammal freestyle, nä ni, min mp3-spelare är mitt sätt att överleva motion.

Skulle bara vilja lägga in med att få sagt att tack vare nedladdning så har jag fått se filmer, serier och spel som har verkligen har tyckt bra om och har därefter köpt dom, för att ha det som en samling fysiskt men också för att stödja.

Men jag säger det, finns inte en chans i världen att jag köper mig en serie, film eller ett spel som jag inte har sett eller provat och tycker det är bra. Jag kastar inte bara ut pengar om jag inte vet om jag tycker bra om produkten.

Visa signatur

SpelDator: | Asus ROG Strix XG438Q 4K 120hz| AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 35MB| B450 I AORUS PRO WIFI| MSI Radeon RX 6800 16GB | Corsair Force MP510 1920GB M.2 NVMe | Samsung EVO 860 2TB | Seagate Guardian BarraCuda 2.5 5TB| Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance LPX Svart| Ghost S1 MK2| Corsair SF750 750W 80+ Platinum| Logitech MX Sound| WD My Passport V2 USB 3.0 4TB| Buffalo Mediastation Ultra-Thin Portable Blu-Ray writer| Logitech Logitech G604 Lightspeed

Permalänk
Medlem
Skrivet av abki:

Om du går igenom den mängd med torrenter som kommer in i TPB så bör du inse att möjligheten att gå igenom alla för att konstatera om det är skyddat eller inte.

Mininova klarade av det. Det handlar inte om att sitta och gå igenom varje torrent, det handlar om att ha program som letar reda på torrent-filer med vissa sökord och sedan tar bort dessa. TPB tar redan bort "döda" torrent-filer, så uppenbarligen tummar de lite på regeln om att inget tas bort.

Skrivet av abki:

Att de lagt upp den tjusiga korrespondensen beror mest på att vissa personer är ganska påstridiga och inte nöjer sig med ett svar en gång utan tar om samma fråga gång på gång och ibland med hjälp av flera personer. Själva svaret bryr de sig inte om.

Nej, det beror på att de är just rebeller. De sätter sig upp mot etablissemanget. Det är tydliga krav som ställts och TPB har valt att håna dessa istället för att gå dem till mötes. Uppsåt, som jag skrivit så många gånger tidigare, är det som kommer att fälla TPB.

Skrivet av abki:

Fast om du anmält dig som frivillig oavlönad för att rensa så tror jag att du hade fått det.

Varför skulle jag göra det? Var finns logiken i det resonemanget egentligen? TPB är ansvariga för innehållet på deras sajt, i det här fallet är innehållet till stor del torrent-filer som pekar på upphovsrättsskyddat material.

Jag tror inte att en fällande dom kommer göra något stort avtryck på fildelningen - det behövs bra, fungerande legala tjänster.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Layon:

Jo, det är överdirvet, men om den är rippad eller inte blir oväsentligt, gratismaterial kan ju vara rippat och fortfarande helt ok.
Man måste ju själv kolla igenom torrentfilen och den riktiga nånstans och det tar mycket tid.
Sen vet inte jag men antar på något sätt att filmföretaget måste bevisa att det verkligen är deras, och det tar väl tid i sig, dem kan inte bara slänga iväg ett mail elller telesamtal, vad är det som bevisar att det verkligen är dom som förbjuder det, kan ju likagärna vara du och jag som utger oss för att äga det upphovsrättskyddade materialet.

Om dom verkligen ville ha en laglig tjänst, så skulle de iaf kunna göra något slags script som kollar om torrentsen som läggs upp inte överensstämmer med tex imdbs databas. En torrent som heter "Lord of the rings SWESUB DVDRip" är antagligen upphovsrättskyddad om du förstår vad jag menar...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valiumballong:

Det är värre att tjäna pengar på brottslighet än att inte göra det - gäller alla typer av brott.

Jag är ärlig talat rätt trött på er internet-tokar. På med foliehattarna och gör en arg facebook-grupp. Konspirationsteorier haglar och ni tar det här alldeles för personligt.

Så du menar att om man har mycket pengar behöver man inte följa lagar? Bolagen som stämmer är inte direkt "vita bolag" utan har en del blod på händer. Vore en annan sak om det bolagen hade varit ärliga och insett att en torrent inte är samma sak som ett fysiskt ex och förlorad intäkt. 99% av det jag tankar skulle jag aldrig betala för, då hade jag skitit i att ta del av det.
Sen är det sjukt att ingen snackar om en lösning. Dom försöker inte ens. Dom tycker priserna är rimliga även om marknaden inte tycker det.

Sen att ta på foliehattarna är ändå bättre än att poppa benzo tills världen ser rättvis och fredlig ut igen. Kanske det verkar vettigare för dig men för mig är all typ av förtryck fel. Att Elvis / Jacksson / Hendrix skivor fortfarande säljs är ett tecken på hur sjuk marknaden DOM skapat är. Sluta spela och inse...

Visa signatur

Que sera, sera

Permalänk
Medlem
Skrivet av GeneT1c:

Så du menar att om man har mycket pengar behöver man inte följa lagar?

Var skriver jag det?

Skrivet av GeneT1c:

Bolagen som stämmer är inte direkt "vita bolag" utan har en del blod på händer. Vore en annan sak om det bolagen hade varit ärliga och insett att en torrent inte är samma sak som ett fysiskt ex och förlorad intäkt. 99% av det jag tankar skulle jag aldrig betala för, då hade jag skitit i att ta del av det.

De menar, med rätta, att de ska ha betalt för det som används. Även om 99% av det du laddar ner aldrig skulle blivit ett köp så är det fortfarande en principfråga. Låt bli de 99 procenten då, om det inte är värt att betala för.

Skrivet av GeneT1c:

Sen är det sjukt att ingen snackar om en lösning. Dom försöker inte ens. Dom tycker priserna är rimliga även om marknaden inte tycker det.

Som jag skrev.

Skrivet av GeneT1c:

Sen att ta på foliehattarna är ändå bättre än att poppa benzo tills världen ser rättvis och fredlig ut igen. Kanske det verkar vettigare för dig men för mig är all typ av förtryck fel. Att Elvis / Jacksson / Hendrix skivor fortfarande säljs är ett tecken på hur sjuk marknaden DOM skapat är. Sluta spela och inse...

Förtryck? Förtryck? Snälla.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk

30 Miljoner i skulder om de fälls. Detta innebär förmodligen att de sätts i personlig konkurs. Hur länge vet jag inte? Det jag däremot vet är att man senare kan ansöka om "skuldsanering". OM den godtas får man leva på existensminimum i fem år, sedan så avskrivs resterande skulder.

Ett års fängelse? nja, de är väl ute efter ett halvår? (nu spekulerar jag bara). Sedan fem år++ med existensminimum i "inkomst". Sedan.... frihet?

Detta såklart bara OM de blir fällda på dessa punkter. Ska bli spännande att följa detta!

Permalänk
Medlem

Och reklamen under lyder:
Bästa pris påPirates of the Caribbean: Svarta Pärlans Förbannelse

On topic:
Jag hoppas verkligen att de friges. Pengar styr på tok för mycket i dagens samhälle. En frigivning skulle vara ett steg åt rätt håll.

Visa signatur

i9-11900F | RTX 3070 ti

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Intel 9700 i7@4.7GHz | LG55G920V | Silverstone Raven RV02 | Thermaltake MAX | Asus TUF 3080 OC | g-string 32GB RAM 1833mhz | Hyper 880W Gold | Intel 9700 Pro mNVME 1TB |
Intel 2700K@4.7GHz | VIEWSONIC 4K PROJ | SILVERSTONE HTPC | Zalman 9900CCMAX | MSI GTX970 4096Mb SLi | Kingston 16Gb DDR3 1866Mhz | Windows 8 64 Bit | Hyper 880W Gold | LG BH10LS30 | Asus P8P67 Maximus IV Extreme| Samsung 840 Pro 256GB SSD | Acer

Permalänk
Medlem

Hur är den historian relaterad till Piratebay-fallet?

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Skrivet av Jobbbin:

Flera studier har visat att pirater faktiskt konsumerar och köper mer kultur än de som inte fildelar. Dessutom så hade SF Bio sitt bästa år någonsin -08. Filmbolagen säger att dom tjänar nästan alla sina pengar på bio och inte på dvd-försäljning, så jag förstår inte var problemet ligger riktigt.
Visst, det är ett brott att fildela men filmbolagen borde istället utveckla nya sätt för oss konsumenter att konsumera film över internet, för det är väl ganska tydligt att det är det vi vill.
Så istället för att stämma skiten ur folk; utveckla nya tjänster och tjäna pengar på det sättet istället.

Håller med det du säger. Ingen i dagens samhälle vill köpa grisen i säcken som man säger.

Sedan så kan man se en anna sak här med att dom tjänar mest på Bion.
vi tar filmen 'Avatar' till exempel. Filmen gjordes med en budget på 237 Miljoner Dollar. En av de top 5 dyraste av alla filmer som gjorts.
Sen när dom släppte filmen på bio, vad tjänade dom tro..? Svaret är: Efter bara 17 Dagar så hade dom tjänat 1 MILJARD dollar. Jag tror det är en vinst på över 400%
Filmen släpptes den 18 December. Den 29 April nästa år så har filmen dragit in 2,7 Miljarder dollar, och filmen är då inte ens släppt på dvd/blu-ray.
Och dom gnäller på att dom inte tjänar tillräckligt? rent BS om ni frågar mig.

Visa signatur

MacKnight - Order XIII, The Last Order. Pirate For Life!
Windows 10 - Pro Edition 64-bit, AMD Ryzen 5 6C 3,6Ghz AM4v3, Powercolor Radeon RX VEGA 56 8GB Red Dragon, Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16, 19 TB HDD, WD Green SSD 240GB M.2, Gigabyte X570 UD, Phanteks Enthoo Pro 2 D-RGB Tempered Glass, Fractal Design Integra M 750W 80+ Guld

Permalänk
Medlem
Skrivet av GaMeR2K5:

Hatar reklam i de flesta former... borde förbjudas... skulle spara bandbredd på nätet och skona miljön, ja och så vidare.

Men iallafall... jag undrar lite över hur det funkar? Ta Sweclockers som exempel... får de betalt av t.ex. Komplett.se om de lägger in en liten irriterande flashruta?

Och detsamma på ThePirateBay? Företaget bakom reklamen betalar alltså till ägaren för att få lägga in reklamen?

EDIT: Började fundera lite på varför man går runt med kläder FULLA med REKLAMtryck UTAN att man får något för det? Jag är förresten lite anti tröjor med tryck... ska helst vara enfärgat.

Jag menar... ifall jag tar på mig en tröja med Nikelogotyp på så gör jag ju reklam för Nike... men jag får inget för det.

Om du inte vet hur reklam fungerar är ett tips till framtiden att inte reagera så hårt på vad folk skriver om du inte förstår innebörden av det.

För att svara på hur reklambanners fungerar: Man ställer kostnaden till en reklambanner mot hur många unika besökare man har per tidsperiod (dag, månad etc) och ju fler unika besökare som besöker sidan där bannern syns, ju dyrare och attraktivare blir den. Exempelvis.

Visa signatur

Skyflyer: "Du kan även prova att blunda med ena ögat. Då krävs bara halva bandbredden av grafikkortet"
Gigabte B550 Auros Elite, Ryzen 5900x, Celsius S24, PNY RTX 3080, Corsair RM750 V2, Trident Z Neo 3600MHz cl16 16gb, 970 EVO 1tb M.2, Fractal Define Compact TG

Permalänk
Medlem
Skrivet av thereal_twisted:

Ja, musik/film industrin är verkligen på efterkälken. Dom försöker fortfarande med alla medel anpassa marknaden efter sin produkt, istället för tvärt om som alla andra får göra.

Nu börjar ju den typen av tjänster dyka upp, men dom skulle kunna gjort det långt tidigare.

Jo dom är lite roliga, ingen vill köpa våra produkter. Det måste bero på piraterna. Finns ingen tanke på att de kanske behöver ändra/prissätta/prioritera/marknadsföra annorlunda.

Fast det är lite fel av mig att säga så, för givetvis är själva film/musik -bolagen medvetna och förstår detta.
Men däremot är de flesta av våra idiotiska politiker, vare sig det är vänster eller höger, inte medvetna om det. Så de blir helt enkelt utnyttjade av film/musik -bolagen.

Ett skämt att både rättväsendet och regeringen låter folk utan insikt/förståelse i ämnet fatta beslut.

Som screenshot historien för några år sedan (fast kanske används än idag). Är ju något som passar i en kass komedi.

Visa signatur

Snälla, kan SweC sluta låtsas vara en Youtube-kanal och återgå till en riktig hårdvaru- sida/forum där man får ordentlig information i text.

Permalänk
Medlem

Jag har inte läst tråden men jag måste ändå säga att jag är väldigt fundersam på varför denna rättegång aktualiseras lagom (precis) efter valet.

Visa signatur

Kan en del om trä
Ctrl-Shift-N

Permalänk
Skrivet av Hemlighet:

Håller med det du säger. Ingen i dagens samhälle vill köpa grisen i säcken som man säger.

Sedan så kan man se en anna sak här med att dom tjänar mest på Bion.
vi tar filmen 'Avatar' till exempel. Filmen gjordes med en budget på 237 Miljoner Dollar. En av de top 5 dyraste av alla filmer som gjorts.
Sen när dom släppte filmen på bio, vad tjänade dom tro..? Svaret är: Efter bara 17 Dagar så hade dom tjänat 1 MILJARD dollar. Jag tror det är en vinst på över 400%
Filmen släpptes den 18 December. Den 29 April nästa år så har filmen dragit in 2,7 Miljarder dollar, och filmen är då inte ens släppt på dvd/blu-ray.
Och dom gnäller på att dom inte tjänar tillräckligt? rent BS om ni frågar mig.

Håller med.. liksom de arbetar ju mot ett problem som inte finns när de istället kan arbeta med problemet.
Liksom är de så penga kåta så kan de ju skära ner på onödiga utgifter som personer som skaffar lunchmat och kaffe till skådisarna etc när de känner för det.. Liksom skaffa kaffemaskin eller ta med kaffe hemifrån om de nu är så 'fattiga' håller inte alls med om att bolagen går back då de gör vinster större och större för varje år som går.

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Tempel:

Uppsåt måste bevisas. Att bygga upp en tjänst som gör att folk kan fildela är inte uppsåt. Att dom skapat sidan med syfte att tjäna pengar är väl uppenbart för de flesta men det per say är inget brott. Men uppsåtet finns fortfarande inte. Fildelning är inget brott och tjänsten är skapad för fildelning. Att folk lägger upp upphovsrättsskyddat material så faller ansvaret på den som laddat upp, ingen annan. Sidan innehåller trots allt inget upphovsrättskyddat material till skillnad från tex youtube. Där är det yputube som sprider om det finns upphovsrättsskyddat material och då måste dom oxå ta bort det materialet. Finns inget material på servern så finns inget brott heller. Det finns redan praxis på området att peka på en fil inte är olagligt även om den pekat på nått som är upphovsrättsskyddat.

Nu finns det ju olika former av uppsåt, bla. likgiltighetsuppsåt...
Uppsåt - Wikipedia

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Jobbbin:

Trodde alla hade förstått vid det här laget att TPB inte GÅR att stänga ner. Efter raiden mot TPB -06 så beslagtog polisen all hårdvara som stod i serverhallen. Två dagar senare var sidan uppe igen. Hur än domen blir så kommer inte TPB försvinna.
Jag tror faktiskt det skulle påverka allmänheten mer ifall man satte dit enskilda fildelare, skrämseltaktik har ju visats funka bra mot vanliga Svenssons.

Vidare så förstår jag inte varför det ligger i filmbolagens intresse att ogilla fildelare. Flera studier har visat att pirater faktiskt konsumerar och köper mer kultur än de som inte fildelar.
Dessutom så hade SF Bio sitt bästa år någonsin -08. Filmbolagen säger att dom tjänar nästan alla sina pengar på bio och inte på dvd-försäljning, så jag förstår inte var problemet ligger riktigt.
Visst, det är ett brott att fildela men filmbolagen borde istället utveckla nya sätt för oss konsumenter att konsumera film över internet, för det är väl ganska tydligt att det är det vi vill.
Så istället för att stämma skiten ur folk; utveckla nya tjänster och tjäna pengar på det sättet istället.

"Vidare så förstår jag inte varför det ligger i filmbolagens intresse att ogilla fildelare."
Det är lite trång-synt om man inte förstår att något som filmbolaget tillverkar är deras produkt - och inte borde få stjälas hur som helst.. Du går ju inte direkt och stjäl en TV.. Snacket om att kopia fungerar ju inte riktigt då filmen är "virituell" och stjäla nu också är kopiering.. Vad en studie på hur "pirater" (vilken sorts människor syftar du på förövrigt?) visar, är ju rätt irrelevant då shoplifters även köper en del saker också?

Men självklart så håller jag med dig om tjänster osv över nätet istället.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Hemlighet:

Håller med det du säger. Ingen i dagens samhälle vill köpa grisen i säcken som man säger.

Sedan så kan man se en anna sak här med att dom tjänar mest på Bion.
vi tar filmen 'Avatar' till exempel. Filmen gjordes med en budget på 237 Miljoner Dollar. En av de top 5 dyraste av alla filmer som gjorts.
Sen när dom släppte filmen på bio, vad tjänade dom tro..? Svaret är: Efter bara 17 Dagar så hade dom tjänat 1 MILJARD dollar. Jag tror det är en vinst på över 400%
Filmen släpptes den 18 December. Den 29 April nästa år så har filmen dragit in 2,7 Miljarder dollar, och filmen är då inte ens släppt på dvd/blu-ray.
Och dom gnäller på att dom inte tjänar tillräckligt? rent BS om ni frågar mig.

Så om IKEA går med hög vinst på en specifik vara i år - då är det ren BS eftersom dom tjänar för mycket.