Permalänk
Medlem

bärbar startar inte alls

Som rubriken säger.
Först lite historia, jag har tidigare haft problem då den började låta men inte kom vidare men det visade sig vara att mina ram stickor inte satt fast ordentligt, efter det har den dock fungerat till jag stoppade den i viloläge för ett tag sedan och efter det så reagerar inte datorn när jag trycker på startknappen. Testade att starta den senare och då gick den igång, men nu har det hänt igen. den här gången hade jag en kort seger efter att jag bytte cmos batteri då det var slut (testade det i en fjärrkontroll och det var helt slut) men efter 30 sekunder la den av igen och reagerar nu inte alls. Så nu vänder jag mig till er för hjälp.

Permalänk
Medlem

Den ska starta oavsett CMOS-batteri vad jag vet. Det är bara inställningarna som går förlorade om batteriet är slut. Vad är det för dator?

Permalänk
Medlem

det är en compaq presario cq50

Permalänk
Medlem

Har du testat att starta utan huvudbatteriet i, bara med sladd?

Permalänk
Medlem

ja det har jag gjort men den funkar fortfarande inte

Permalänk
Medlem

Kan det kanske vara problem med laddaren, glapp eller liknande? De 30 sekunder du fick i gång den kanske kom från ett batteri som fått vila lite men sen blev totalt slut. Tror det finns all-round-laddare på typ Kjell & Co eller vad affären nu heter. Kanske kan vara värt att testa.

Permalänk
Medlem

det finns en liten lampa som lyser när man har strömmen inkopplad så den borde ju funka, men jag kan leta fram någon som passar och se om det funkar.

Permalänk
Medlem

Är ju lättare att mäta spänningen i batteriet!

Permalänk
Medlem
Skrivet av kobb3:

Är ju lättare att mäta spänningen i batteriet!

om man kan hitta något att mäta med dvs...

har i alla fall testat en liknande strömsladd men ingen skillnad

Permalänk
Medlem

Jag har skickat in datorn till ett lokalt datorföretag och de säger att moderkortet är helt slut och att det inte skulle löna sig att byta ut det. Men jag vill ändå tacka för alla era tips och råd.

Permalänk
Medlem

Trist! Hoppas du har möjlighet att skaffa nåt nytt. Snart är det jul...