Permalänk
Medlem

Ny dator - 17k - Sista check

Tjo!

Jag skulle vilja ha lite råd och kanske lite andra valmöjligheter nu inför mitt datorköp.

Ändamål är nya spel och lite foto/video-redigering.

Detta är vad jag plockat ihop...

Nån extra fläkt kanske?

Är det något som inte kommer fungera ihop med det ena och det andra?

Permalänk
Avstängd

Hade tagit ett billigare moderkort kanske, annan kylare (h50/70, eller ngn annan från noctua), bättre nätagg såsom Corsair HX 850W, finns HDD 1tb för 500 spänn och till sist bättre chassi om du vill ha bättre luftflöde (Coller master haf serien, eller nzxt). bara lite tips från min sida.

Permalänk
Medlem

Funderat på haf 912plus, men det är så förbannat ful. Men får väl bortse från det o få mig ett chassi som är bra o inte ser bra ut. ;D

Hur äre med minnena etc, fungerar bra lr ska jag ha något annat med andra timings?

Permalänk
Medlem

Kan tipsa om Asus sabertooth kortet. Fungerar super åt mig. Behöver du verkligen 12gb ram? 6gb skulle jag säga räcker gott eftersom du i huvudsak skall spela. Lagringsdisken borde gå lika bra med en samsung f3 eller en wd caviar green. bägge dessa runt 500kr.
Chassit du valt är bra, eftersom du tänkt köra sli kan det väll vara att tänka på att köpa åtminstone en 140fläkt till botten (eller sidan) för att skicka in lite mer luft till graffikkorten.

Nätagget borde fungera men det skadar ju inte med ett lite större eftersom du tänkt köra sli.

Visa signatur

FD define r3, i5, 12gb ddr3 1600, Gtx 970, 3*acer gd245hq 24", windows 7 x64 Ultimate

Permalänk
Medlem

Enda missen är väl https://www.inet.se/artikel/6101343/fraktfritt-sweclockers-vi...
Sedan hade jag bytt lagringsdisken till en 5400rpmare för att det är tystare. Om inte ta i allafall en Samsung F3 då den är tystare(och billigare) än WD Black. Extra chassifläktar är att rekommendera då gigabyte korten bara vispar runt varmluften i lådan, köp en extra till fronten, en för 'golvet' och en till taket. Alternativt annat chassi.