inköp av ny mac och försäljning av äldre macbook pro

Permalänk

inköp av ny mac och försäljning av äldre macbook pro

Hej! Har 2 frågor jag skulle vilja ställa här

A) Jag tänkte nu sälja min Macbook pro 15" 2.8 core 2 duo 4gig minne etc.
Vad tycker ni vore ett lämpligt pris på denna? Inköpt i början av 2010. Inga skavanker osv.

B) En annan fråga, som egentligen är mer relevant. I den nya modellserien finner vi 15" utgångsmodellen med specs: 2.0GHz quad-core Intel Core i7 Medans den värre 13 tummarns prolle ligger på 2.7GHz dual-core
Intel Core i7. Vad jag undrar är core 2 duo vs quad. Är inte duon bättre, eller hur var det där? Antalet kärnor spelar väl inte så stor roll vid normalanvändning? Är inte duon snabbare isf vid normalanvändning?

Jag ska nämligen köpa en ny mac, och anledningen är att min nuvarande är för kraftfull för mina behov (har alltså inga större prestandabehov), och priset sjunker ju snabbt så jag passar på att sälja den nu. Jag funderar på en 13 tums macbook pro eller en 13 tums air alla åsikter och synpunkter uppskattas!

/humvoffla

Permalänk
Medlem

Är storleken ett problem? Annars rekommenderar jag att du faktiskt behåller datorn...

Visa signatur

Hej! Jag är som tagen ur Brokeback Mountain.

Permalänk

Jaa den tanken har också slagit mig hehe, men jo storleken är lite av ett problem eftersom jag studerar, 15" blir för otympligt och pga det, och priset, så vågar inte ens ta med den till plugget. Jag tror det är tid att sälja nu medans jag får något för den, frågan är hur mycket den är värd.

Permalänk
Medlem

Quad-core-modellen har s.k. turbo-boost som justerar klockfrekvenserna beroende på användning. T.ex. om bara en kärna används så klockas den upp en massa och övriga ner.. T.ex. så kan 2.0Ghz Quad i den billiga MBP15 klocka upp ena kärnan till 2.9GHz när den inte utnyttjar de andra.

Visa signatur

iMac 27" | Mid 2010 | Core i7 2.93Ghz | 20 GB | HD5850 M | Samsung 840 500 GB | 4 TB WD
MacBook Air 11" | Mid 2012 | Core i7 2.0 Ghz | 8 GB | 256 GB SSD
Citera gärna om du svarar på mina inlägg, så hittar jag tillbaka igen! :)

Permalänk

Tack för svaret! Det var precis vad jag ville veta. Någon som vågar uppskatta värdet på datorn jag tänker sälja?

Permalänk
Medlem

Sitter i exakt samma sits. Kul att kunna bolla ideér med någon. Jag sålde min 15" mid 2009 för 9500kr. Vet inte om det är ett bra riktmärke.

Iaf så är jag studerande precis som du och vill gärna få med datorn. Problemet är storlek och pris. Vid någon gräns så känns det som att man inte vill ta med datorn för att den är så dyr. Försäkringsmässigt spelar det väl egentligen ingen roll?! Det bara känns fel.

Jag har inget emot att köpa begagnat och hade tänkt sno åt mig en mid 2010 nu när folk ska uppdatera. Men runt östergötland begär dem en hel del för sina datorer (om man jämför med t.ex. göteborg och stockholm). Med studentrabbat så kostar nya MBP 9900kr och då är det ju inte värt att köpa den gamla över 8000-8500kr.

Mina tankar har gått lite mot den minsta airen. 8545kr med studentrabbat. Extremt liten och lätt att ha med sig. Sen skulle jag kunna koppla upp den mot en skärm när jag har den hemma. Nackdelen mot MBP är batteritiden.

Permalänk
Medlem

Sälj och köp en Macbook Air minsta modellen till studier, för pengarna du får över köp något kul!

Visa signatur

< iMac 21.5 > < Macbook Pro Retina >

Permalänk

minstingen känns lite väl liten faktiskt, skulle verkligen vilja ha 13 tumsmodellen och lägga till den bättre processorn och mer minne, men då är man uppe på nästan 20 000 igen ;D Det är knepigt med mac!

Permalänk

det är väl ändå knepigt oavsett vad man väljer?

vad det gäller priset på din nuvarande dator så skulle jag begära halva nypriset.

har du en stationär dator också skulle jag inte tveka utan köpa en air. Jag har en air som jag kompletterar med stationär mac och pc hemma för mina högskolestudier.

Permalänk
Medlem

Sälj och köp Air! eller sälj och köp iPad 2

Permalänk

Låter bra det boppleplutten. Halva priset på min mac känns dock för billig. Prestandamässigt så går den ju inte ens att jämföra med den billigaste 13 tummaren som ligger på 11000 nu. Sure, garantin har gått ut men den är snålt använd och batteriet är som nytt. Ja cliddo, men ipad känns sjukt waste. Jag har en ipod touch vilket i min mening är precis så en "bärbar bok/web-läsare...etc" ska vara. Ipaden är bara en skum produkt i min mening