Kopplat GeForce GT425M till TV, inställningar ?

Permalänk
Medlem

Kopplat GeForce GT425M till TV, inställningar ?

Hej, har precis köpt en HTPC med ett GeForce GT425M-kort och kopplat det till TVn. Är det några speciella inställningar man kan tänka på för att få så bra kvalité på bilden som möjligt ? Min TV är gammal, ca 6 år och bara 720p med HD-ready. För att det ska se någorlunda bra ut i Windows-miljö så är jag tvungen att köra 1280x768 som upplösning, även samma upplösning i XBMC för att det ska se okej ut.

Men det jag tänkte kolla är alltså om någon har tips på vad man kan ställa in osv. Är van med ATi i övrigt..

Som det är nu är det lite ansträngande för ögonen att hålla på ute i Windows-miljön. För att helt slippa anstränga ögonen så måste jag köra 1024x768 men då blir det så jobbigt att surfa på vissa sidor som
Aftonbladet då jag måste scrolla åt sidan för att se reklamen (vem vill de, men ändå)

Permalänk

Din tv stödjer som du själv säger 720p. Vilket motsvarar 1280x720, så 1280x768 är det närmaste du kommer din tv's native upplösning.

Permalänk
Medlem

Hmm, vad jag har erfarat så behöver man inte ställa in något speciellt för att det ska se bra ut. Är du säker på att din tv är inställd på 1:1 pixel mapping(så den inte skalar bilden och det är därför det känns fel)?

Permalänk
Medlem

Tack för svar. Jag hittar inte ens en pixelmapping inställning på TVn. Kanske blir ett 3Dtv köp inom en framtid då kortet ändå stödjer det