SweClockers foldinglag når en miljard poäng

Permalänk

Jag hoppas ju alla får dela på nobelpriset då det kommer fram något riktigt intressant typ hur cancerprotein viker sig

Permalänk
Medlem

Oavsett vad folk har för åsikt kring detta, så går det inte att blunda för elförbrukningen och utsläppen den innebär att ha en dator som står och jobbar dygnet runt, alternativt jobbar under dagen.
I dagens läge ska vi runt om i världen spara in så mycket el som möjligt, allt för att minska utsläppen i atmosfären. Alla vet vi ju tex hur mycket på naturen vi kan spara om alla stängde av sina apparater helt istället för att sätta i standby-läge.
Det har bevisats att det är enorma mängder energi som går åt till ingenting, och att vi kan minska utsläppen i naturen riktigt ordentligt om vi stänger av helt.

Skulle då alla datorer som "ändå" är igång dygnet runt, plötsligt börja folda, skulle vi få enorma ökningar i utsläpp från våra kolkraftverk. Vi importerar även el från utländska kolkraftverk som även de blir mer belastade. Och vi vet ju hur "rena" avgaser är och ur de påverkar kroppen.
Det blir ett moment 22, vi ökar datorkraften för att bota sjukdomar, förbränning av fosila bränslen ökar enormt för att tillgodose den ökade elförbrukningen, utsläppen ökar, luften och ozonlagret försämras, sjukdomarna ökar...

Inte nog med det, elräkningen blir högre. Även om min dator bara är igång på dagen, så drar den betydligt mer energi om den ska arbeta, än om den "idlar". Den slits även ut snabbare och jag måste oftare köpa nya komponenter till min dator (kanske inte det starkaste argumentet av alla eftersom slitaget inte ökar speciellt mycket, men ändå!).

Man kan inte hjälpa alla.

Visa signatur

QC7

Permalänk
Medlem
Skrivet av Devildoll:

grymt jobbat allihop

själv har jag varit lite på latsidan faktiskt , skärpning!

ta reda på hur mycket kräm en speciell processor eller grafikkort drar när det foldar , samt hur många poäng den skrapar in per timme i genomsnitt så kan du få reda på det.

det varierar ju stort mellan alla olika komponenter som har möjlighet att folda , så det är svårt att säga nått generellt.

Det varierar inte bara mellan enheterna. Det varierar också kraftigt från projekt till projekt, och det verkar som att olika GPU:er är olika bra på olika arbeten. Själv kör jag bara GeForce. GPU-klienten för nVIDIA-kort drar väldigt lite CPU-resurser vilket innebär att mina SMP-klienter då kan arbeta ostört.

Gamla G92-baserade GPU:er verkar t.ex. utnyttjas allra bäst när de kör den gamla kärnan (FahCore_11.exe) och de work units som är 15000 steg långa och ger 353 poäng/st. Det märks både på PPD-siffran och att de genererar mer värme då.

Detta göra att det INTE räcker att ta en titt någon gång ibland för att se så att grejerna inte blir för varma. Jag använder OpenHardwareMonitor för att övervaka detta. Den både loggar min- och maxvärden samt visar temperaturvariationerna grafiskt. Så här års blir jag tvungen att ha balkongdörren öppen för att min Q6600 inte skall överskrida max tillåten arbetstemperatur.

HFM.NET är ett bra program som håller koll på vad dina klienter gör och som hela tiden visar PPD (Points Per Day) både totalt och för varje enhet. Programmet kan även ladda upp dessa data med ftp. Jag har en egen hemsida med mina resultat som uppdateras var tredje minut.
http://ew-folding.hostei.com/HFM/summary.html så att jag kan kolla att allt funkar även när jag inte är hemma.

Jag har själv fem GPU- och två SMP-klienter fördelade på två datorer.

M1:
GPU#1: GeForce GTX 260 (core 216) (G200)
GPU#2: GeForce 9800 GTX (G92)
GPU#3: GeForce GT 240 (G215 = väldigt energisnålt)
CPU: Core 2 Duo E6550 2,33 GHz @ 3,5 GHz
OS: Windows 7

M2:
GPU#1: GeForce GTS 250 (G92)
GPU#2: GeForce GT 240 (G215 = väldigt energisnålt)
CPU: Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz @ 3,0 GHz
OS: Windows XP (lämnar sig bättre än Win7 för Folding)

Som ni ibland kan se på sidan så har jag just nu stora problem med tre av mina GPU:er. Runt den 20:e maj så började de som sitter datorn med Windows 7 att misslyckas med en massa work units. Mitt GTX 260 går nu så illa så att jag har stängt av det. "UNSTABLE MACHINE" hela tiden. Om någon har ett förslag på vad detta kan bero på så är jag mycket tacksam. Det funkade klockrent i början. Ominstallation av Folding@Home hjälper inte.

Vad som är ännu konstigare är att föra några dagar sedan så var jag rankad på plats ~1850 i världen, men nu har jag helt plötsligt ramlat ner till plats ~3300. MYCKET tacksam för hjälp och tips ang. hårdvaruproblemen, samt ett svar på frågan om vad min rankingförlust beror på.

Skrivet av Devildoll:

kostar el mer på vintern än på sommarn?
är inte insatt alls i det , så det kan mycket väl vara så.

om inte , så skulle det snarare vara bra att folda på vintern då man skulle behöva ha mindre av den riktiga uppvärmingen på.

Lagen om energins oförstörbarhet. Elemeten i den här fastigheten styrs automatiskt, men jag känner aldrig någon värme på dem. Datorerna + spillvärme från andra lägenheter sköter det. Jag får ändå så hög temperatur här inne så att hyresvärden kräver extra pengar. (Är det mer än 21° inne och mindre än +12° ute så får man betala extra. Med andra ord så dubbeldebiterar de mig; först så tar de pengar för elen och sedan så vill de ha mer pengar för att elen omvandlas till värme. De borde friska upp sina fysikkunskaper. Det enda sättet att få rättvisa är att antingen vädra ut värmen(slöseri) eller att kyla ner senorerna.)

Innan ni börjar med folding på riktigt så kolla att ni kommer att ha råd. För mig blir det dyrt. ca 21 kWh/dygn utan skärmar och kringutrustning.

Jag skulle tro att elen kan vara dyrare på vintern. Mycket beror väl på hur stora reservoarer vattenfall har va? ...och elavtalen varierar säkert mycket. Du får fråga din elbolag. Förut så ingick min el i hyran så då kunde jag köra så hårt jag ville. Nu vet jag inte om jag kommer att ha råd längre.

Permalänk
Skrivet av Hundkex:

Problemet här, är väl att förutom att staten betalar för elen, så kommer staten även betala för att köpa in medicinen från läkemedelsföretagen och jag tror inte att vi får någon rabatt för att vi hjälpte till att folda.

^^ OM dom gör ett fantastiskt genombrott baserat på Folding@Home så lär den kunskapen användas för att stötta amerikanska läkemedelsföretag, misstänker jag, men vad vet jag.

Visa signatur

TUF GAMING X570-PLUS | Ryzen 3900X | EVGA 3080 Ti FTW3 ULTRA GAMING | 32GB DDR4 3200MHz | 3 x M2 2TB | Corsair 850W

Permalänk

Jag kör lite slentrianmässig folding som är begränsat till runt 70% cpu vilket gör att datorn inte låter märkbart mer, är schyssta bananer.