ThermalRight Ultra 120 Extreme + Corsair Dominator

Permalänk
Medlem

ThermalRight Ultra 120 Extreme + Corsair Dominator

Bestämde mig att det var dags att öka minnet till mer än 4gb och gav mig ut på webben. Det ser ut som vettigaste köpet är 1600mhz eller 2000mhz Corsair "Dominator" eller "Vengeance", båda med intressanta kylflänsar på ovansidan.

Tyvärr är det en kille på dustinhome som anmärkt på att denna inte funkat ihop med hans kylare. Något kallsvettig tittar jag på min ThermalRight Ultra 120 Extreme med applicerad 120mm fläkt.

Mina senaste minnen går precis under fläktkanten på mitt ASUS P6T Deluxe V2. De första portarna är därmed körda såvida jag inte byter fläkt / plockar bort fläkten / sätter minnena i de sista portarna / tar ett annat minne med mindre fläns.

Den enklaste frågan är naturligtvis om det i praktiken gör något om man sätter in minnen i de tredje portarna istället för de första portarna idag.

Permalänk
Hedersmedlem

Vad har du för moderkort?

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

ASUS P6T Deluxe V2

Permalänk
Vive la liberté!

Hur många minnen hade du tänkt köra med? För att få maximal minnesprestanda ska man fylla de orangea slottarna först och sen börja gå på de svarta.
annars har jag för mig att Dominators kylfläns är något för hög för den första svarta sloten, men går bra i den första orangea.

Permalänk
Medlem

Har kört de senaste två dagarna med mina 2 gamla minnen i de sista två portarna och det har faktiskt funkat utmärkt.

Jag beställde två XMS istället som dyker upp idag.

Men jag sätter dem i de orange portarna iallafall, tack för svaret Apanx.