Ny speldator (budget 8000-10000:-, vissa delar finns)

Permalänk
Medlem

Ny speldator (budget 8000-10000:-, vissa delar finns)

Så går man då i uppgraderings- / nybyggestankar igen. Min nuvarande maskin sjunger lite på sista versen. Mitt nya bygge är primärt en speldator. Det kan hända att viss webbutveckling kommer ske på den också, dvs program som Visual Studio, men det är osäkert. Och klarar den moderna spel klarar den mina jobbverktg tillräckligt bra ändå.

Jag har redan en del saker som får ärvas från den förra datorn:
1 SSD för systemdisk och lite spel (den är bara på 64 GB så den rymmer inte så mkt mer än så)
1 Fortress 2 Chassi
1 Zalman 800w PSU
Operativsystem
Peripherals

Så det som behös är övriga interna saker. Målet är att få en dator som klarar av att maxa nuvarande lite mer krävande spel på 1920x1080. Det sekundära målet är att få ner ljudnivån så mycket som möjligt och jag är mer än villig att lägga lite extra för att få saker tystare. Jag vill heller inte bygga ett SLI/Crossfire-system i detta läge, men planerar för att kunna göra en sådan utökning i framtiden. Så ett enkelt grafikkort, men ett moderkort som klarar SLI.

Jag har inga direkta planer på att överklocka särskilt mycket så det är inte en prioritet i nuläget.

En riktlinje om hur jag tänker ser ut så här:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/510184/mattiasv

Jag funderar väl mest på processorkylning och grafikkort. Finns det någon nyare processorkylare som slår NH-D14 vad gäller tysthet?

Vad gäller grafikkort är jag öppen för både NVidia och AMD (har tittat både på 6970 och 570), men är så klart även här ute efter så tysta saker som möjligt. Prestanda är såklart prio ett dock. Jag är öppen för att byta till eftermarknadslösningar vad gäller kylning på grafikkort om det är mer prisvärt än att köpa färdigt paket.

Tack för all eventuell assistans.
/Mattias

Permalänk

Tror NH-D14 står sig som den mest prisvärda / tystaste processorkylaren i dagens läge.. iaf luftvariant, bara hört gott om den !

Sen ska det vara 1.5v på RAM till SB säger nissarna, http://www.inet.se/artikel/5308804/g-skill-8gb-2x4096mb-cl9-1... kanske vore något ? Dom ska passa till NH-D14 också.

Visa signatur

"Antar dock att du menar SLI(Scalable Link Interface), och inte SFI[I](Svenskundervisning för invandrare)" - lol

Permalänk
Medlem

Det finns ju låga varianten av vengeance, http://www.inet.se/artikel/5315110/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-1... som fungerar tillsammans med stora luft kylare.

Permalänk
Medlem

Det med minnena hade jag inte hört tidigare. man lär sig något nytt varje dag. Bytte till Vengeance, mest för att de fanns i lager.