Datorn startar om (reset utan blue screen)

Permalänk
Medlem

Datorn startar om (reset utan blue screen)

Hej

Jag har ett mycket olustigt problem.
Det hela började för knappt ett år sedan, jag köpte följande komponenter:

-Fractal Design Define R3
-Corsair VX550W
-Samsung SH-S223L - DVD±R
-Corsair XMS3 minne - 4 GB 1600Mhz
-Cooler Master Hyper 212
-Gigabyte GA-H55M-UD2H
-Intel Core i5 760 / 2.8

hade ett gammalt grafikkort liggandes:
-ATI Radeon EAH 4350 silent

och en hårdisk.

Byggde ihop men hade stora problem med att datorn bara startade om efter ganska random tid. Det var en omstart som en reset, strömmen bara försvann och sen startade den igen.
Fick tipset att ändra spänningen till minnena till 1.65V då det var 1600Mhz minnen som ville ha 1,65 istället för 1,5 som standard. Förmodligen ändrade jag något annat också.... (minns inte vad)
Men jag fick rätt på datorn (trodde bara att det var spänningen till minnet jag ändrade) och den har fungerat bra sedan dess.

Nu tänkte jag uppgradera till 8 gig RAM och köpte då istället 1333Mhz minnen eftersom det ändå är det som stöds... Corsair det också...

Och så kom felet tillbaka igen, datorn startar bara om när Windows bootat eller under boot. Testade att uppdatera BIOS till senaste versionen F11, hjälpte inte.... har nu stoppat tillbaka de gamla minnena men problemet är kvar. När jag startar i felsäkert läge så fungerar datorn utan problem.

Har verkligen försökt googla, läsa på forum men hittar inget som kan hjälpa mig. Har ni några kloka förslag? Är så sjukt trött på det här så är det någon som är intresserad av att köpa datorn för en billig peng så är ni välkomna att komma med ett bud.

Mvh, Martin

Permalänk

Nätagget?

Du tror inte det är nätagget som börjar bli trött?

Visa signatur

Wise men talk because they have something to say, fools because they have to say something.

Permalänk

Jag har samma problem med helt andra komponenter. Det är inte nätagget i alla fall, det var en i min tråd som hade bytt utan att det hjälpte. Testa att ominstallera w7.

Eller... jag antar att det är minnerna isf... ska kolla på min. Händer dock för mig bara en gång i veckan eller nåt, så det är svårt att veta om jag har lyckats lösa det

Permalänk
Medlem

Har exakt samma problem, dessa omstarter sker typ en gång i veckan, helt slumpartat, ska kolla spänningen på minnena då jag också har XMS3. Nya komponenter enligt sign.