Ny dator - Blue screen of death vid windowsinstallation

Permalänk

Ny dator - Blue screen of death vid windowsinstallation

Hej! Jag har precis köpt en ny dator i delar och detta är mitt första bygge. Nu har jag försökt i en vecka utan att lyckas installera windows. Medans windowsfilerna expanderas i installationen så får jag i princip alltid blue screen of death på något ställe (olika). Först trodde jag att deta var min SSD-disk. Så jag använde en äldre maskinell som funkat tidigare, men det blev exakt samma sak där. Vad finns det för olika saker som kan orsaka detta? Jag har noll koll på BIOS, så jag misstänker att det ligger där. Dock så har jag ställt in en massa saker där, så som RAM-minnen, osv. RAM-minnena i burken sitter som dom ska enligt anvisning i moderkortets instruktionsbok.

Mitt system är följande:

CPU Core i7 980, 3,33GHz 6-Core,12MB, LGA1366
Corsair 16GB (KIT) DDR3 1866MHz/CL9/VENGEANCE
PSU Corsair AX 850W Nätdel modular 80+ GOL
MK Asus Sabertooth X58 iX58, S1366, ATX
PowerColor Radeon HD 6970 2GB GDDR5 PCI-Express 2.1, DL-DVI-I/ SL-DVI-D, HDMI, 2xmini
SSD 120GB Corsair SATA 2.5", Force 3 Series
Corsair H80 Hydro Series CPU Kylare
2 Standardfläktar

Tack på förhand!

Permalänk
Avstängd

Sätt BIOS till standardinställningarna innan du installerar. Det enda du behöver ändra för att kunna installera är bootordningen. Sen kan du testa att ändra inställningar för minne och liknande när Windows väl är installerat.

Permalänk

Det funkade.. Jag blir galen.... En sån enkel grej har tagit mig två veckor. Jag vill skrika som en tjej just nu.. Då är frågan. Vad sjutton ändrade jag som förstörde så mycket i BIOS.. Tack så jättemycket föresten!