Permalänk
Medlem

Projekt...lite initiala frågor..

Hej hallå på er!
Har som en hel del andra här inne tröttnat på dumburken o tänkte ge mig på ett lite eget bygge. Har ganska många idéer o det lär bli en liten projekttråd framöver men jag har lite undringar o klurigheter jag tänkte se om det finns svar på innan jag drar igång.

Mina första frågor handlar mest om elektronik eftersom jag inte känner mig så hemma i dom kvarteren. Jag hade tänkt flytta runt saker o ting en del, bland annat on/off-knapp, indikatorlampor o liknande. Jag är inte helt tappad bakom flötet teoretiskt men praktiskt är jag rätt körd.
Så till fråga ett: Eftersom det mest blir custom vill jag ju naturligtvis ha en annan on/off-knapp, MEN(!), vad kan/borde jag välja? Har tittat på något i stil med den här.. Ja, ni förstår principen... Kan man koppla på en sån här historia direkt på moderkortet eller måste det till något mer?

Någon som vet hur det är med spänningen ut från moderkortens LED-indikatorer? Gissar att man är beroende av en si så där 12V direkt från modern om man vill använda något liknande den här.

Någon som har erfarenheter av risers? Har en önskan om att flytta grafikkortet en smula.

Skicka gärna vidare om det redan finns svar på liknande.

Tacksam för svar..eller motfrågor

Visa signatur

"A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools." Douglas Adams
----------------------------------------------
^Asus P8Z68-V LX -> Core i5-2500K -> 8gb Corsair Vengence (Skyscraper version) -> Corsair Hydro H60 -> Corsair CX600 -> Gigabyte 1gb Radeon 6850 + diverse^

Permalänk

jag fick lära mig den bittra vägen att inte alla moderkort är riser-kompatibla. Tyvärr är jag inte kunnig nog för att kunna ge en saklig beskrivning på varför eller hur man ser det innan köp men skulle du luska ut det har jag en pci-e riser liggande som kan doneras till projektet när det kommer igång.