Telia filtrerar internet för att blockera barnporr

Permalänk
Medlem

Är 100% säker på att när väl tekniken har finslipats och värkliga resultat visas där folk inte kunnat komma åt barnporr så kommer antingen polis eller annan organisation att kräva att detta skall användas för att stoppa piratkopiering och det känns, för mig iallafall, som att vi kommer ha problem som fanns i filmerna som The Running Man och V för Vendetta där all information är kontrollerad för att regeringar och politikens alla sidor inte skall kunna bli skadad av folkets fria informations tillgång och utbud!

Personligen stöttar jag kampen mot barnporr men jag stöttar också rätten att kunna piratkopiera även om jag anser att det borde finnas lite mer ära i det hela och att man skall stötta dem som har gjort arbetet OM man tycket om det, t.ex. om du gillar en film, cd eller ett spel som du har laddat ner tycker jag att man skall gå och köpa det för att stötta de som har producerat en bra produkt. Det finns också många filmer, böcker och spel som inte går att få tag på längre och som inte ens säljes i andra länder eller som bara inte skickar varur till Sverige och då är piratkopiering det ända sättet att få tag på sådant material.

Permalänk
Medlem

Bra skrivet Janav!

Skrivet av Janav:

Vad sött att du direkt kommer med personliga påhopp. Du kanske borde ta och palla dig till universitetet för en kurs i socialkompetens, alternativt lära dig lite vanlig folkvett. Tror du allvarligt att jag behöver läsa 12 sidor för att ta mig genom de nästan kliché-aktiga kommentarerna emot ett förslag som detta?

Tror jag att folk som är emot detta är pedofiler? Nej.

Filmen du pratar om har jag naturligtvis sett, men att använda scenarion som 1984 eller filmer som detta för exempel varför att öka säkerheten i samhället är dödfödda kommentarer, enligt mig.

Jag är för övervakning på platser som tunnelbana och offentliga platser. Jag är för blockering som detta. Varför? Detta är ett argument som bottnar sig i vilken grad av frihet man som individ kräver respektive vilken grad av inblandning man accepterar för att garantera sin personliga och offentliga säkerhet. Jag är beredd att uppoffra en högre grad av min personliga frihet för att i utbyte få en högre grad av personlig säkerhet för mig själv, mina framtida barn och mina nära och kära. Det gör mig varken till en dålig människa eller till en idiot.

Jag är inte direkt på humör för en cirkulär diskussion i ett ämne som diskuterats ad nauseam. Om du verkligen är intresserad av min mening i detta föreslår jag att du pm'ar mig. Om du däremot kommer med fler personliga påhopp drar jag som slutsats att du är lika outbildad och full av förutfattade meningar som du verkar.

Bra skrivet!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mollen:

Bra skrivet!

Japp, fin styckesindelning. Komman och punkter på rätt ställe, mycket bra.

Innehållet var ju dock ganska dåligt.

Permalänk
Medlem

Var är barnens frihet och rättighet då?

Skrivet av Liquidedust:

Tror inte de flesta av människorna är så pass galna att de faktiskt propagerar för censur, bara att de inte kan se någon annan färg än rött när s.k. "Think of the Children" argument kommer upp. Vilket är iofs hur censur i olika formar alltid introduceras initiellt.

Dock tycker jag verkligen att folk måste börja se bortom sina känslor i detta fallet, för i alla fall för mig så är folk som propagerar för censur sjukt mycket värre än folk som faktiskt begår övergrepp mot barn. Jag anser inte på något sätt att övergrepp mot barn är ett trivialt brott, det är riktigt äcklande och skrämmande; men jag vill bo i en fri och öppen rättstat, inte en plats där det godtyckligt ska filtreras vad som anses vara ok och inte ko att titta på.

Polisens spärrfilter som i all fall har används tidigare har det blåst om rätt rejält också.

  1. Innehållet är sekretessbelagt, finns ingen insyn alls i listan för befolkningen. (har du kommit upp på listan av misstag t.ex kan du själv inte begära ut information om detta, annat än att du faktiskt ser spärrsidan i stället för din egen domän om du tillhör en ISP som använder sig av Spärrlistan)

  2. Sidor som har lagts upp för länge sedan och faktiskt har rensats bort av myndigheter, och annat folk har plockat upp dessa domäner och bedriver legitim verksamhet på dem numera tas inte per automatik bort från filtret. ( http://swartz.typepad.com/texplorer/2007/07/polisen-vr-cens.html )

  3. Sidor som TPB har faktiskt försökts smygas in i Rikspolisens Spärrlista, och just TPB var faktiskt uppförd på den under ungefär en vecka ( http://www.idg.se/2.1085/1.114684 ) tills någon faktiskt bestred det och krävde att sidan skulle tas bort.

Så tro mig, censurfilter och censurlistor ger mig en väldigt bitter smak i munnen då det verkligen inte har fungerar som det ska ens i Sverige innan med en lista som Rikspolisstyrelsen förfogar över.

Censur är en ren inskränkning i demokratiska rättigheter, spelar absolut ingen roll vad det handlar om, det är faktiskt ett rent brott mot hela befolkningen att införa censur överhuvudtaget. Dagen folk villigt anser att censur ska införas oavsett anledning är inte en nedbrytning av demokrati, demokratin har redan förlorats vid det tillfället.

Att en person som inte är skyldig till brott läggs upp på listan eller censureras felaktigt är en för mycket för att en sådan lista överhuvudtaget ska få existera. Då detta redan har skett ska verkligen inte censur i någon form får existera och införas i ett demokratiskt land.

Du skriver att folk som propagerar för censur är sjukt mycket värre än folk som begår övergrepp mot barn? Vidare skriver du att censur är en ren inskränkning i demokratiska rättigheter.

Och var är barnens demokratiska rättighet tänker du? Är den mindre värd än din? VARJE gång det sprids en bild på ett barn så begås det ett övergrepp mot det barnet. VARJE gång någon laddar ner en sådan bild så är det ett nytt barn som kommer utsättas för fruktansvärda övergrepp.

Det är inga bilder på nakna barn som sitter och gräver i sanden vi snackar om! Det är ren TORTYR! Barnporren blir grövre och går ner i åldrar. Vi snackar om bilder på spädbarn där polisen ibland ställt sig frågande om barnet ens överlevt! Fattar ni? Barn som torteras, förnedras, får men för livet...både psykiskt och fysiskt! Ni sitter och snackar om era rättigheter...det får mig att må illa! Hur man ens kan med att sitta och prata om sina rättigheter att kunna skriva vad man vill eller ladda ner vilka program man vill när artikeln handlade om att Telia filtrerar bort barnporr!?

Om ETT ENDA barn klarar sig på grund av detta så är det värt det! Sen skriver vissa så cyniskt att "det kommer ändå inte hjälpa...det kommer gå ändå" Och ja, det är naivt att tro att detta stoppar all barnporr (tyvärr) men igen: Hjälper det ETT barn så är det värt det! Att rycka på axlarna åt alla förslag på att förhindra dessa fruktansvärda brott är...ja, jag vet inte ens vad jag ska säga att det är. Det är dumt och slött bara.

Vi ska inte ha censur på internet. Det tycker inte jag heller. Men vi ska göra allt som står i vår makt för att skydda MÄNNISKOR före intressen! Tror du att de barn som fått sina underliv sönderslitna bryr sig ett skit om vad du vill ladda ner för gratisprogram på nätet?

Jag bugar mig djupt för Netclean! Jag tackar Telia för att ta detta kontroversiella beslut!

Ni kan få höja era röster när det kommer ett förslag om att censurera sidor där man tycker att texterna är för politiskt inkorrekta eller dylikt...för OM den dagen kommer då kommer vi vara många! Men nu handlar det om att försvåra nedladdning och spridning av torterade barn! Inget annat! Inte bara bilderna...bakom varje bild finns nämligen ETT LIV! Ett liv som är värt att skydda med alla till buds stående medel!

Sluta skräna om era rättigheter tills den dagen kommer då ERA rättigheter verkligen är i fara! Försök att hitta lite empati någonstans mellan datasessionerna..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Liquidedust:

Är juh det som redan göres, via Polisens spärrlista dvs barnporrfiltret.

http://swartz.typepad.com/texplorer/2007/07/polisen-vr-cens.h...

Nu vet jag inte vad den där "Cutie-boys" handlar om eller dess historia mer än att det är bögporr och att den tydligen länkade vidare till barnporr förr i tiden. Huruvida sidan ser ut idag och om den kanske tom drivs av andra personer tycker jag absolut att polisen bör granska, men det ligger ju lite i intresset hos dom som besöker sidan. Det går ju lätt att snoka reda på information om sidan utan att besöka den och att sedan rapportera det hela till polisen så dom kan granska sidan. Jag tror även att det handlar lite om misskötsel av sidan också. Hade dom som ligger bakom sidan granskat sitt eget innehåll så hade den kanske inte blivit svartlistad till att börja med. Hur tror du annars att sidor som t.ex. 4chan håller sig borta från svartlistorna? Dom har aktiva moderatorer som rensar bort olagligt material.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mollen:

[... massor av text]
Ni kan få höja era röster när det kommer ett förslag om att censurera sidor där man tycker att texterna är för politiskt inkorrekta eller dylikt...för OM den dagen kommer då kommer vi vara många! Men nu handlar det om att försvåra nedladdning och spridning av torterade barn! Inget annat! Inte bara bilderna...bakom varje bild finns nämligen ETT LIV! Ett liv som är värt att skydda med alla till buds stående medel!

Sluta skräna om era rättigheter tills den dagen kommer då ERA rättigheter verkligen är i fara! Försök att hitta lite empati någonstans mellan datasessionerna..

Ändamålsglidningen har ju redan skett med den befintliga DNS listan som finns , fanns en site med bonsaiträd med på den + att de ville ha med piratebay - o den listan är just precis för att stoppa barnporr. (se: #11690928 )

Kommer ske samma sak med detta , är bara en tidsfråga innan andra obekväma websidor tas bort. De riktiga barnporrarna har för länge sen hoppat på TOR(krypto)-tåget.

Här har ni lite info:
http://arstechnica.com/business/news/2011/10/anonymous-takes-...
Det är där det sker , denna metod telia förespråkar gör ingen reell nytta utan är bara snack för gallerierna.

Visa signatur

RYZEN 7-3700X ,ASUS Crosshair VI HERO ,G.skill Ripjaws V Black 3600MHz 32GB ,Noctua NH-D15-SE-AM4 ,Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 250GB , ASUS Geforce RTX 3080ti TUF Gaming ,Fractal Design Define R5 , Corsair RM850x 850W

Permalänk
Skrivet av P-NILZ:

Ja, i Australien.

i sverige också .. sätter du på en brud som ser ut som 12, men är 25, så räknas det också

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Mollen:

Du skriver att folk som propagerar för censur är sjukt mycket värre än folk som begår övergrepp mot barn? Vidare skriver du att censur är en ren inskränkning i demokratiska rättigheter.

Och var är barnens demokratiska rättighet tänker du? Är den mindre värd än din? VARJE gång det sprids en bild på ett barn så begås det ett övergrepp mot det barnet. VARJE gång någon laddar ner en sådan bild så är det ett nytt barn som kommer utsättas för fruktansvärda övergrepp.

Det är inga bilder på nakna barn som sitter och gräver i sanden vi snackar om! Det är ren TORTYR! Barnporren blir grövre och går ner i åldrar. Vi snackar om bilder på spädbarn där polisen ibland ställt sig frågande om barnet ens överlevt! Fattar ni? Barn som torteras, förnedras, får men för livet...både psykiskt och fysiskt! Ni sitter och snackar om era rättigheter...det får mig att må illa! Hur man ens kan med att sitta och prata om sina rättigheter att kunna skriva vad man vill eller ladda ner vilka program man vill när artikeln handlade om att Telia filtrerar bort barnporr!?

Om ETT ENDA barn klarar sig på grund av detta så är det värt det! Sen skriver vissa så cyniskt att "det kommer ändå inte hjälpa...det kommer gå ändå" Och ja, det är naivt att tro att detta stoppar all barnporr (tyvärr) men igen: Hjälper det ETT barn så är det värt det! Att rycka på axlarna åt alla förslag på att förhindra dessa fruktansvärda brott är...ja, jag vet inte ens vad jag ska säga att det är. Det är dumt och slött bara.

Vi ska inte ha censur på internet. Det tycker inte jag heller. Men vi ska göra allt som står i vår makt för att skydda MÄNNISKOR före intressen! Tror du att de barn som fått sina underliv sönderslitna bryr sig ett skit om vad du vill ladda ner för gratisprogram på nätet?

Jag bugar mig djupt för Netclean! Jag tackar Telia för att ta detta kontroversiella beslut!

Ni kan få höja era röster när det kommer ett förslag om att censurera sidor där man tycker att texterna är för politiskt inkorrekta eller dylikt...för OM den dagen kommer då kommer vi vara många! Men nu handlar det om att försvåra nedladdning och spridning av torterade barn! Inget annat! Inte bara bilderna...bakom varje bild finns nämligen ETT LIV! Ett liv som är värt att skydda med alla till buds stående medel!

Sluta skräna om era rättigheter tills den dagen kommer då ERA rättigheter verkligen är i fara! Försök att hitta lite empati någonstans mellan datasessionerna..

Jippi. Ännu en som skriver så han/hon tror att hon sitter med alla fakta. Snarare KOPIERADE fakta från medias SENSATIONSNYHETER.
Jag har redan skrivit att den största delen av det som VAGT innefattar "begreppet" barnpornografi, till absolut största delen INTE omfattar grova övergrepp. Och i synnerhet inte så grova som det beskrivs ovan. Torterade bebisar. Ursäkta, men jag blir FULL I SKRATT.

Jag tycker att man på allvar kunde sätta sig in i frågan. Bekämpningen av barnporr och det faktiska försöket till att "bekämpa pedofili", är inget annat än en häxjakt samtidigt som det är ett politiskt spel för gallerierna.
De FÅ gånger det handlar/handlat om att "rädda barn från övergrepp", har det rört sig om helt andra scenarion än det som alla hojtar om att man ska stötta i nuläget.
Kampen "mot barnporren" är lika fruktlös som kampen mot droger. Varför? Jo, för att dels censur tar den verkliga, grova verksamheten under jorden, dels för att censuren innebär att de som använder "barnporr" som en sexuell ventil får det mycket svårare att behärska och må bra i sin sexualitet (och NEJ, det är inte logiskt eller rimligt att snacka om kemisk kastrering...) och dels slutligen för att barnporr just är ett så extremt vagt och godtyckligt begrepp.

Alla ni som tror att begreppet barnporr bara handlar om "hemska brott mot barn", har så fel, så fel.
Det handlar marginellt om den biten. Så pass marginellt att det skulle gå att slänga alla dessa lagförslag och hela barnporrlagen i sjön. För den räddar inte ETT ENDA barn.
Hur mycket ni än vill tro det.
Det enda det gör är att upprätthålla hetsjakten på i min mening oskyldiga pedofiler som inte gjort annat än att titta på barnporren/"barnporren". Och att sätta dit dessa hjälper inte ett smack! Det är absoluta fakta. Men ingen bryr sig om det, för alla är så upprörda, hatiska och äcklade.

Barn far säkerligen oftast illa av hänsynslös behandling, men det mesta av barnporren som man skulle kunna bli fälld för, är högst troligen inte övergrepp alls, så länge man inte är moralist och tycker att barn alltid tar skada av sex. Men de främsta som "ser till" att barnen tar skada är vuxenvärlden genom att hävda att barnet tagit skada. Och då talar jag om saker som skett utan tvång, våld och hot. Hur jobbigt det än kan vara att ta detta så finns det undersökningar kring detta.

Det jag menar är, ska man nu bekämpa våld mot barn, ska man gå på de som verkligen våldför(t) sig på barnen, INTE de som är de facto oskyldiga. Och det är således skitsnack att en som tittar på en bild, oavsett vad den föreställer, våldför sig på ett barn...!
Och man ska heller inte vara så förbannat insnöad på "barnporren", utan gå efter ALLA som beter sig illa mot barn, precis lika hårt. Tänk utanför ramen lite. Det drabbar barnen, bl a, att ni inte klarar av att göra det.
Död åt alla "barnräddare"! De är patetiska men tror att de är "bäst" och kommer komma till himlen när de dör, säkerligen.
Barnräddare=de sanna barnskändarna.

Visa signatur

Corsair Obsidian 800D || Corsair HX1000 || ASUS P6T SE || Core i7 920 @2.67GHz (stock) || Thermalright IFX-14 + 2st NF-P14 FLX || 3x2GB Corsair Dominator 1600 || Sapphire HD5870 || WD Raptor 150GB || Windows 7 x64 Home Premium || ZM-MFC3 || LG GGC-H20L || Samsung LED 7-series 46" UE46B7050 Min sida på DVD Profiler!

Permalänk
Medlem
Skrivet av hajdeff:

.... Barn far säkerligen oftast illa av hänsynslös behandling, men det mesta av barnporren som man skulle kunna bli fälld för, är högst troligen inte övergrepp alls, så länge man inte är moralist och tycker att barn alltid tar skada av sex. ....

Menar du att sex med barn är okej?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av lorgix:

Menar du att sex med barn är okej?

Härligt med folk som ser världen i bara svart och vitt. Det är just ni som pajar det bra som finns.
Jag tror inte du söker svar på frågan, utan att starta en konflikt.

Visa signatur

Corsair Obsidian 800D || Corsair HX1000 || ASUS P6T SE || Core i7 920 @2.67GHz (stock) || Thermalright IFX-14 + 2st NF-P14 FLX || 3x2GB Corsair Dominator 1600 || Sapphire HD5870 || WD Raptor 150GB || Windows 7 x64 Home Premium || ZM-MFC3 || LG GGC-H20L || Samsung LED 7-series 46" UE46B7050 Min sida på DVD Profiler!

Permalänk
Medlem
Skrivet av riktigninja:

i sverige också .. sätter du på en brud som ser ut som 12, men är 25, så räknas det också

Nej.

Visa signatur

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av usilusken:

Slangbellor är inte lika illa som barnporr, men jag försökte beskriva hur censur ofta missbrukas att omfatta andra saker än det som de ursprungligen va tänkt till. Tydligen är vissa får i flocken för korkade för att inse faran med censur.

Fast det mesta går att använda till fel saker om man bara vill. Från ett kärnkraftverk är det ett väldigt litet steg till att producera kärnvapen och varje reaktor producerar tillräckligt med plutonium för en eller ett par atombomber om året. Med samma resonemang måste alltså all kärnkraft förbjudas då det är ett så litet steg bort från att missbrukas. Även medicinsk forskning kan lätt missbrukas då man brukar hålla sig med väldigt farliga bakterier och virus för att kunna hitta botemedel. Då även resistenta stammar. Har man väl isolerat dem är det en smal sak att massproducera dem.

Det där med ändamålsglidning finns överallt. Det mesta går att missbruka om man bara vill men det är först när det gäller internetleverantörers rätt att själva bestämma över tjänsten de levererar som det blir ett sånt fruktansvärt liv.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Fast det mesta går att använda till fel saker om man bara vill. Från ett kärnkraftverk är det ett väldigt litet steg till att producera kärnvapen och varje reaktor producerar tillräckligt med plutonium för en eller ett par atombomber om året. Med samma resonemang måste alltså all kärnkraft förbjudas då det är ett så litet steg bort från att missbrukas. Även medicinsk forskning kan lätt missbrukas då man brukar hålla sig med väldigt farliga bakterier och virus för att kunna hitta botemedel. Då även resistenta stammar. Har man väl isolerat dem är det en smal sak att massproducera dem.

Det där med ändamålsglidning finns överallt. Det mesta går att missbruka om man bara vill men det är först när det gäller internetleverantörers rätt att själva bestämma över tjänsten de levererar som det blir ett sånt fruktansvärt liv.

Ja det är helt sant. Men med kärnvapen finns uppenbara problem. Att använda ett kärnvapen nästan garanterar att du får ett tillbaka. Detsamma gäller med virus producerade för att sälja botemedel, du kan inte kontrollera dess spridning och om info om det läcker ut är det garanterat kört för ditt företag.

Men om man inför censur mot barnporr, och sen utökar det till att spärra "andra omoraliska sidor" så som piratkopiering, politiska partier osv så är det fortfarande i censorns kontroll att styra konsekvenserna. Visst kommer vissa skrika i media, men de kan lätt kontrolleras med argument som "generationen som vill ha musik gratis" (ja det har redan förekommit i fildelningsdebatten), eller rent av skicka dit polisen och spärra in dem för nåt skit (ryska polisen spärrar in oppositionspolitiker i två veckor för att ha "bråkat vid gripandet") och då kommer allmänheten luras att tro att det är bråkmakare och brottslingar som gapar. Det finns inga konsekvenser för de makthavare som sätter in censur annat än i de uppenbara fall när folk till slut gör revolution.

Med censur är det dessutom ingen som dör vilket gör det lätt att motivera i media och lura den icke insatta allmänheten.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Det lagförslag som förbereds i representanthuset och senaten i USA, "känt som Protect IP Act", riskerar att döda Internet som vi i dag känner det. För att skydda upphovsrätten ska en federal svart lista på förbjudna sajter upprättas och internetoperatörerna, med hot om böter, bli skyldiga att stoppa länkar till dessa sidor.

Det behövs inte så mycket fantasi för att begripa vartåt detta kommer att barka. I synnerhet när det handlar om USA, som släppt alla hämningar beträffande statens befogenheter sedan den 11 september 2001. Internetoperatörerna blir ansvariga för vad deras kunder företar sig på nätet. Övervakning blir i praktiken oundviklig.

Vi bör minnas att i vår del av världen började allt detta med ivern att censurera enskilda sajter som sades innehålla barnpornografiskt material. Upphovsrättsindustrin insåg vilka möjligheter detta kunde öppna. Kunde politiker i demokratiska församlingar förmås censurera och filtrera Internet fanns naturligtvis möjligheten att de även kunde tänka sig att censurera andra sajter än sådana som innehåll barnporr. Bollen hade satts i rullning. Barnporrkortet har spelats ut, helt medvetet, i andra syften.

Vi är många som har pratat om det sluttande planet, att vi aldrig får beträda stigen som riskerar att leda till statlig kontroll av Internet. Nu är vi snart där. Politikerna är inte längre rädda för att ta ordet "censur" i sina munnar. Om lagförslaget blir verklighet tar USA ett steg förbi stora delar av den demokratiska västvärlden och klappar i praktiken Kina på axeln. Det kommer att bli ohyggligt svårt att få bort denna lagstiftning när den väl kommit på plats.

Inget land är immunt mot detta. När lagstiftningen väl är på plats kan den enkelt kompletteras med förbud mot tillträde till mycket annat som politikerna anser obehagligt eller moraliskt tveksamt på Internet. Pornografi. Våldsamma filmer och spel. Bloggar som kritiserar och granskar makten.

Att få kontroll över Internet är i praktiken att få kontroll över stora delar av människors liv. Det är inte att undra på att politiker världen över frestas av tanken.

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Entusiast
Skrivet av usilusken:

Ja det är helt sant. Men med kärnvapen finns uppenbara problem. Att använda ett kärnvapen nästan garanterar att du får ett tillbaka. Detsamma gäller med virus producerade för att sälja botemedel, du kan inte kontrollera dess spridning och om info om det läcker ut är det garanterat kört för ditt företag.

Men om man inför censur mot barnporr, och sen utökar det till att spärra "andra omoraliska sidor" så som piratkopiering, politiska partier osv så är det fortfarande i censorns kontroll att styra konsekvenserna. Visst kommer vissa skrika i media, men de kan lätt kontrolleras med argument som "generationen som vill ha musik gratis" (ja det har redan förekommit i fildelningsdebatten), eller rent av skicka dit polisen och spärra in dem för nåt skit (ryska polisen spärrar in oppositionspolitiker i två veckor för att ha "bråkat vid gripandet") och då kommer allmänheten luras att tro att det är bråkmakare och brottslingar som gapar. Det finns inga konsekvenser för de makthavare som sätter in censur annat än i de uppenbara fall när folk till slut gör revolution.

Med censur är det dessutom ingen som dör vilket gör det lätt att motivera i media och lura den icke insatta allmänheten.

Det beror på vilket land som bombar vem. Skulle Iran få för sig att skicka en bomb på Pakistan tror jag inte att någon annan hade brytt sig om att starta ett kärnvapenkrig. USA och Nato skulle fördöma och likaså FN men mer hade de nog inte gjort. Indien hade jublat och Nordkorea hade hävdat att det egentligen var de som skickade bomben och att den var byggd av Kim själv av enbart lite häftmassa, ett gem och en rulle silvertejp.

Vad är då skillnaden? Väljer Telia att censurera Aftonbladet och Socialdemokraternas hemsida så kommer folk sticka därifrån på samma sätt som att folk kommer sluta köpa huvudvärkstabletter från Astra om de skulle tillverka mördarvirus. Du måste skilja på vad företag väljer att sälja till dig och riktig censur. Det här är inte samma sak som Kina där ALL trafik är censurerad. Det här är en aktör som väljer att leverera en tjänst där vissa delar är bortplockade. Lite som att Du kan välja att köpa aftonbladet med eller utan nöjesbilaga. Vill du prompt ha barnporren oblockerad finns det fler aktörer på marknaden som erbjuder en internetuppkoppling utan detta filter.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Det beror på vilket land som bombar vem. Skulle Iran få för sig att skicka en bomb på Pakistan tror jag inte att någon annan hade brytt sig om att starta ett kärnvapenkrig. USA och Nato skulle fördöma och likaså FN men mer hade de nog inte gjort. Indien hade jublat och Nordkorea hade hävdat att det egentligen var de som skickade bomben och att den var byggd av Kim själv av enbart lite häftmassa, ett gem och en rulle silvertejp.

Vad är då skillnaden? Väljer Telia att censurera Aftonbladet och Socialdemokraternas hemsida så kommer folk sticka därifrån på samma sätt som att folk kommer sluta köpa huvudvärkstabletter från Astra om de skulle tillverka mördarvirus. Du måste skilja på vad företag väljer att sälja till dig och riktig censur. Det här är inte samma sak som Kina där ALL trafik är censurerad. Det här är en aktör som väljer att leverera en tjänst där vissa delar är bortplockade. Lite som att Du kan välja att köpa aftonbladet med eller utan nöjesbilaga. Vill du prompt ha barnporren oblockerad finns det fler aktörer på marknaden som erbjuder en internetuppkoppling utan detta filter.

Du antyder att jag vill ha tillgång till barnporr, vilket inte var vad vi diskuterade. Jag lägger ner här. Gillar inte sån retorik.

Visa signatur
Permalänk
Entusiast
Skrivet av usilusken:

Du antyder att jag vill ha tillgång till barnporr, vilket inte var vad vi diskuterade. Jag lägger ner här. Gillar inte sån retorik.

Ok, stryk den raden och byt ut den mot "vill du prompt ha en internetleverantör som inte filtrerar saker du ändå inte vill titta på så finns det flera andra aktörer på marknaden som erbjuder en uppkoppling utan detta filter".
Som sagt, skilj på censur och ett företags rätt att själv bestämma över sina varor och tjänster. Vad är det för demokrati där företag inte själva får bestämma vad de säljer?

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Det beror på vilket land som bombar vem. Skulle Iran få för sig att skicka en bomb på Pakistan tror jag inte att någon annan hade brytt sig om att starta ett kärnvapenkrig. USA och Nato skulle fördöma och likaså FN men mer hade de nog inte gjort. Indien hade jublat och Nordkorea hade hävdat att det egentligen var de som skickade bomben och att den var byggd av Kim själv av enbart lite häftmassa, ett gem och en rulle silvertejp.

Vad är då skillnaden? Väljer Telia att censurera Aftonbladet och Socialdemokraternas hemsida så kommer folk sticka därifrån på samma sätt som att folk kommer sluta köpa huvudvärkstabletter från Astra om de skulle tillverka mördarvirus. Du måste skilja på vad företag väljer att sälja till dig och riktig censur. Det här är inte samma sak som Kina där ALL trafik är censurerad. Det här är en aktör som väljer att leverera en tjänst där vissa delar är bortplockade. Lite som att Du kan välja att köpa aftonbladet med eller utan nöjesbilaga. Vill du prompt ha en internetleverantör som inte filtrerar saker du ändå inte vill titta på så finns det flera andra aktörer på marknaden som erbjuder en uppkoppling utan detta filter.

Telia är marknadsledande och har PTS i nacken hela tiden för att förhindra monopolställning. Vissa kan inte få annat bredband än Telia. Om Telia startar detta är det som att legitimera censur och det dröjer antagligen inte förrän övriga följer efter (utom Bahnhof då). Sen är det inte så att Telia plötsligt blockerar sossarnas hemsida. Från början kommer det vara frivilligt. Men när allämheten vant sig vid det kommer det bli lag på det. När det är lag ligger makten i politikernas händer och då dröjer det inte länge innan Antipiratbyrån och andra lobbyister kommer. Det dröjer dock länge innan det blir som i Kina, men titta på USA (land of the free?) och deras pågående lagförslag som hotar sabba hela internet. http://en.wikipedia.org/wiki/Stop_Online_Piracy_Act http://en.wikipedia.org/wiki/PROTECT_IP_Act

Det bästa är att inte sätta stenen i rullning.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av hajdeff:

Moral / etik

Bra syn sätt, men lag kräver skarpa regler.
Å "samhället" har beskrivit att allt med detta ämne ska anses förbjudet å därav dagens lagar.
Diversa fakta att "hämma tillgång" kan skapa andra konflikter är nåt som inte tas i beräkning då det anses vara för långt bort/sakna större betydelse.

Allt är en vägning. Ibland så får man acceptera udda beslut för å godta nåt av det bättre.
Att "samhälle" ansåg tecknat under denna lag vart jag däremot lite förundrad av då det är ren fantasi å inget har begåtts.

Med det sagt så är det mycket möjligt att häxjakt kan anses vara skäligt av "samhället" :/

Visa signatur

Det du inte hinner idag hinner du inte imorgon med.

Permalänk
Medlem

Till alla er som tycker att vi som svarat nej har fel, är idioter,etc,etc.
Har ni hört talas om ordspråket så länge det inte syns finns det inte?
Heller om ett träd faller i skogen och ingen hör låter det då?

Vilka båda två kan överföras till barnporr,etc idag så länge barnporren INTE SYNS (censur) så kommer inga resurser att läggas ner på att bekämpa den.
Och ja det har redan hänt då 9 poliser blev förflyttade från barnporrs enheten (vad den nu hette) till upphovsrätts (läs jaga 14åriga fildelare istället) enheten istället för 1-1,5 år sedan (vilket togs upp å några dags tidningar då).

Sen måste jag fråga er som röstade ja!
Om ni startar en film (vad som helst men tänk er att det är barnporr) titta på den på skärmen.
Håller ni med om att den är där då? jag antar ja!
Pause med space (vilket det brukar vara i dom flesta prg) häng över ett täcke över skärmen och tryck pause igen så att filmen spelas igen.
Håller ni fortfarande med om att filmen är där då?
jag antar att ni svarar NEJ! antog jag rätt (nej filmen är borta) heller inte?

Tycker ni att jag har fel i mitt antagande om filmen? isåfall undrar jag varför röstade du ja på frågan denna tråd handlar om?????????????
För i så fall har ni svarat ja OCH nej på samma fråga.
JA CENSUR ÄR SAMMA SAK SOM ATT HÄNGA ETT TÄCKE ÖVER SKÄRMEN!
Dvs du ser inget men ALLT finns kvar på exakt samma plats som innan täcket hängdes för.

Sen till er som tycker att varje gång en bild av ett övergrepp ses någon så skadas den utsatta personen.
Nja till en liten del kan jag hålla med så länge det är en person som den utsatta kan träffa på så kan det kanske leda till någon sorts skada men en helt okänd person på andra sidan klotet NEJ.
Vad som däremot kan skada är vetskapen om att det finns bilder,filmer men om denna,dessa bilder,filmer ses av 1 heller 1000 personer (så länge det inte är nån som den utsatte kan träffa,etc) leder INTE till någon som helst skillnad i skadan hos den utsatte.
Den absolut största skadan är ju givetvis vid övergreppet.

Till er som tycker det är värt att censurera om det räddar en person från barnporr så håller jag med helt och hållet att det skulle vara värt det.
MEN problemet är att jag tror inte det kommer att förhindra ett skit men vi antar att det kan rädda en person på 10år (vilket troligen är HÖGT räknat).
Hur många skulle räddas om den som tog bilden,filmen heller utövaren,na skulle åka dit istället jag är ganska säker på att om endast en av dessa filmare,utövare åker dit så skulle LÅNGT,LÅNGT,LÅNGT,LÅNGT MER ÄN 1 person på 10 år klara sig undan.

Det är just därför som jag inte vill ha censur på barnporr för då "finns det ju inte längre" och det behövs då inte läggas ner pengar,resuser,tid,etc på att stoppa övergreppen längre.

Det som borde hända är att stoppa servrarna som barnporren ligger på (vips så behövs ingen censur längre) samt arrestera,döma,fängsla dom som drev servern.
För att sen lägga ner betydligt mer resuser,etc på att få tag på gärningsman,filmare,etc,etc.

Polisens budget idag innehåller knappt något alls för att bekämpa barnporr upphovsrättsfrågor (14åriga fildelare) har däremot ett par miljoner per år (vilket det mesta kommer från just barnporren).
Vad tycker ni vore vettigt lägga nästan alla pengar på att jaga fildelare heller att lägga nästan allt på att jag barnporrs förövarna?????????????????
Jag antar att ni vill ha mest på barnporren MEN måste då återigen fråga varför svarade ni då ja på att censurera barnporr? vilket enbart kommer att leda till MINDRE $$$ till att bekämpa barnporren.

Så för att sammanfatta jag kan inte hålla med er andra som blir äcklade,hatar,etc,etc av oss som röstade nej för det är i själva verket NI som verkar för att barnporrs bekämpningen ska försvinna från polisen helt och hållet.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Inaktiv

Jag tvivlar på att censur av vissa barnporrsajter kommer göra någon skillnad. De som verkligen sysslar med det kommer hitta en väg runt. Det lär bara bli mer osynligt för oss "normala"... Vilket kanske inte är jätte bra?

Permalänk
Medlem
Skrivet av grizzly666:

1: Sen till er som tycker att varje gång en bild av ett övergrepp ses någon så skadas den utsatta personen.
Nja till en liten del kan jag hålla med så länge det är en person som den utsatta kan träffa på så kan det kanske leda till någon sorts skada men en helt okänd person på andra sidan klotet NEJ.

2: Vad som däremot kan skada är vetskapen om att det finns bilder,filmer men om denna,dessa bilder,filmer ses av 1 heller 1000 personer (så länge det inte är nån som den utsatte kan träffa,etc) leder INTE till någon som helst skillnad i skadan hos den utsatte.

3: Den absolut största skadan är ju givetvis vid övergreppet.

1A: Till er som tycker det är värt att censurera om det räddar en person från barnporr så håller jag med helt och hållet att det skulle vara värt det.

4: MEN problemet är att jag tror inte det kommer att förhindra ett skit men vi antar att det kan rädda en person på 10år (vilket troligen är HÖGT räknat).
Hur många skulle räddas om den som tog bilden,filmen heller utövaren,na skulle åka dit istället jag är ganska säker på att om endast en av dessa filmare,utövare åker dit så skulle LÅNGT,LÅNGT,LÅNGT,LÅNGT MER ÄN 1 person på 10 år klara sig undan.

1B: Det är just därför som jag inte vill ha censur på barnporr för då "finns det ju inte längre" och det behövs då inte läggas ner pengar,resuser,tid,etc på att stoppa övergreppen längre.

5: Det som borde hända är att stoppa servrarna som barnporren ligger på (vips så behövs ingen censur längre) samt arrestera,döma,fängsla dom som drev servern.
För att sen lägga ner betydligt mer resuser,etc på att få tag på gärningsman,filmare,etc,etc.

6: Polisens budget idag innehåller knappt något alls för att bekämpa barnporr upphovsrättsfrågor (14åriga fildelare) har däremot ett par miljoner per år (vilket det mesta kommer från just barnporren)....

7: ... Så för att sammanfatta jag kan inte hålla med er andra som blir äcklade,hatar,etc,etc av oss som röstade nej för det är i själva verket NI som verkar för att barnporrs bekämpningen ska försvinna från polisen helt och hållet.

1: Hur vida nån tar fysik och/eller psykisk skada är klart framställt i hundratals studier, så att argumentera att det inte finns är felaktigt.
1A: Gå till din egna punkt 7: å fråga dig själv varför du säger imot dig själv.
1B: Att skapa öppenhet å debattera om det bildligt är väldigt fel ur så många aspekter.
2: Och hur skall du veta att 1/1000 person som ser bild/film inte ses av grannen?
3: Givetvis, men det är inte skäl å säga "det som varit har varit"
4: Fakta? Att hindra källor är givetvis A och O, men ifall det inte finns marknad så finns det inte skäl å skapa.
5: Fakta? Vet du hur många servrar som har noll granskning, alt fritt å lägga upp varvid det kanske tas bort efter nån dag i bästa fall.
6: Fakta?
7: Vi som röstar NEJ är inte för å skapa öppenhet, utan censur frågan i sig är hårfin å kan lätt sättas i andra situationer.
--: När du fogar fakta så vill jag inte ha nån länk från nån skvallerbilaga á la 4ft0nbl4d3t!

Tillbaka till ämnet, är censur rätt väg å gå å vad kan det få för konsekvenser och vilka är dom positiva sakerna.

Visa signatur

Det du inte hinner idag hinner du inte imorgon med.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Bloopy:

1: Hur vida nån tar fysik och/eller psykisk skada är klart framställt i hundratals studier, så att argumentera att det inte finns är felaktigt.

Jag förstår inte mycket av det du skriver, men i varje fall är det inte ALLS "bevisat" att barn dels tar skada av sex och än mindre av att nån tittar på eller laddar ner en bild.
Att ta skada av våld och tvång är en annan sak, men en bild och en film är bara dokument och inget som skadar i sig.
Men, men. Jag önskar mest att den här tråden kunde grävas ner och försvinna. Det är bara det sedvanliga babblet och ytterst få smarta som skriver här.

Visa signatur

Corsair Obsidian 800D || Corsair HX1000 || ASUS P6T SE || Core i7 920 @2.67GHz (stock) || Thermalright IFX-14 + 2st NF-P14 FLX || 3x2GB Corsair Dominator 1600 || Sapphire HD5870 || WD Raptor 150GB || Windows 7 x64 Home Premium || ZM-MFC3 || LG GGC-H20L || Samsung LED 7-series 46" UE46B7050 Min sida på DVD Profiler!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Fast det mesta går att använda till fel saker om man bara vill. Från ett kärnkraftverk är det ett väldigt litet steg till att producera kärnvapen och varje reaktor producerar tillräckligt med plutonium för en eller ett par atombomber om året. Med samma resonemang måste alltså all kärnkraft förbjudas då det är ett så litet steg bort från att missbrukas. Även medicinsk forskning kan lätt missbrukas då man brukar hålla sig med väldigt farliga bakterier och virus för att kunna hitta botemedel. Då även resistenta stammar. Har man väl isolerat dem är det en smal sak att massproducera dem.

Det där med ändamålsglidning finns överallt. Det mesta går att missbruka om man bara vill men det är först när det gäller internetleverantörers rätt att själva bestämma över tjänsten de levererar som det blir ett sånt fruktansvärt liv.

Helt of topic.. Men hela orsaken till att man valde lättvattenreaktorer av det slaget som finns idag var precis för att man skulle kunna producera kärnvapen. Sen är det inte ett direkt "litet" steg att börja tillverka kärnvapen.. Det krävs väldiga resurser.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hajdeff:

Jag förstår inte mycket av det du skriver, men i varje fall är det inte ALLS "bevisat" att barn dels tar skada av sex och än mindre av att nån tittar på eller laddar ner en bild.
Att ta skada av våld och tvång är en annan sak, men en bild och en film är bara dokument och inget som skadar i sig.
Men, men. Jag önskar mest att den här tråden kunde grävas ner och försvinna. Det är bara det sedvanliga babblet och ytterst få smarta som skriver här.

Då dem inte är utvecklade, dra en enkel logik. Ellen kropp kanske har växt färdigt vid 4,6,8,10,12,14år?
Även vid 16år så har kropp en bit kvar.
Om du har brutit käken så ska jag trycka in en banan med våld å fråga "Det där gjorde väl inte så ont va? Du fick äta en god banan".

Nästa person som kommer med argument att det kanske inte har så stor betydelse, väg in lite logik innan post.

Visa signatur

Det du inte hinner idag hinner du inte imorgon med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Censur är aldrig någonsin bra, oavsett syfte, det är en farlig utveckling, telia censurerar ju även voip i mobilnätet, vissa länder censurerar andra websiter, politiska och piratsiter. Ingen av detta är bra och det stoppar definitivt inte problemen heller.

Instämmer till fullo. Barnporr är hemskt, men att censurera är fel sätt att gå till angrepp mot det. Censur är aldrig något bra!

Jag har tillbringat nästan ett halvår i Australien, Thailand och Indonesien. Det är skrämmande hur många sidor som inte går att komma åt härifrån.
Å nu pratar jag inte om porrsidor etc. utan politiska och piratsidor.

Om censur börjar vet vi aldrig var det slutar. Internet ska vara öppet, det är en av grund idéerna och stora fördelarna med det.

Mitt hopp är att internet ska fortsätta bidra till världen med öppna åsikter, det här kan vara början på slutet.

Permalänk
Skrivet av Zotamedu:

Du får gärna höra av dig till Ericsson som tillverkar utrustningen för 3G ovh 4G och tala om för dem att deras hård-och mjukvara är bullshit. Speciellt min far som jobbar med att utveckla just den typen av system skulle nog vara intresserad av att få reda på det så han kan söka nytt jobb innan du avslöjar hela bluffen. För övrigt är systemet intressant då det inte egentligen läser igenom innehållet i varje paket utan analyserar bitmönster. Alltså det tittar på hur paketet ser ut snarare än vad som faktiskt finns i det. Science is fun!

Du skrev att dom tittar på minsta paket, det stämmer inte. Jag vet, jag lovar också att det stämmer.

Citat:

Fast ISP filtrerar ju redan iom det befintliga filtret. Vad är skillnaden mot ett filter till som gör samma sak fast lite bättre? Så nu får du bestämma dig. Är filter bra eller dåligt eller är bara vissa helt godtyckliga saker bra?

Vad svammlar du om?

Citat:

En ISPs roll är att sälja en tjänst till oss. De väljer hur de vill utforma den tjänsten och så väljer vi i vår tur att betala för den. Det finns ingen grundlag som säger att en ISP inte får bestämma vilket innehåll dess tjänst har lika lite som att det inte finns några lagar mot att Aftonbladet skriver trams.

Du menar att ett telebolag skulle kunna filtrera bort viss kommunikation? Jag är inte helt säker på att det stöds i Svensk grundlag. Du påstår dock att du har koll, jag tvivlar dock på det. Det mesta du skriver är svammel och du verkar varken ha insikt i hur nätverk fungerar eller någonsin jobbat hos en ISP eller för dom.

Citat:

Telia kan alltså välja att sälja en tjänst som bara erbjuder vissa valda delar av internet.

Klart dom kan välja det, men nu är väll diskussionen huruvida vi tycker det är rätt eller fel?

Citat:

Sådana tjänster har funnits och finns fortfaranade. Se till exempel igen på mobilsidan där många operatörer lät det vara gratis att surfa på egna sidor och kosta pengar på andra eller Kindle som bara erbjöd Amazons bokaffär samt Wikipedia.

Har inget med denna diskussionen att göra.

Citat:

Telia säljer tjänster som de tror de kan tjäna pengar på, varken mer eller mindre.

Ja, och?

Citat:

Du som konsument kan dock välja att låta bli att stödja Telia eller Aftonbladet genom att inte nyttja deras tjänster om det inte passar dig.

Menar du det?

Citat:

Blir det ett stort problem kommer folk byta bort från Telia och välja ett annat alternativ varpå Telia antingen accepterar kundbortfall eller ändar sig för att få tillbaks kunder. I en kapitalistisk värld gäller marknadskrafter.

Mer svammel som inte hör till diskutionen.

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Medlem
Skrivet av hajdeff:

Jag förstår inte mycket av det du skriver, men i varje fall är det inte ALLS "bevisat" att barn dels tar skada av sex och än mindre av att nån tittar på eller laddar ner en bild.
Att ta skada av våld och tvång är en annan sak, men en bild och en film är bara dokument och inget som skadar i sig.
Men, men. Jag önskar mest att den här tråden kunde grävas ner och försvinna. Det är bara det sedvanliga babblet och ytterst få smarta som skriver här.

Menar du att barn som tittar på barnporr inte tar någon skada eller att barnet som blir utsatt för övergrepp inte tar skada?

Att barn skulle ta någon form av skada bara av att titta tror jag inte, möjligtvis att det kan ge fel bild på vad samlag är men det gör så mycket annat också. Men ett barn som blir utsatt för övergrepp säger både logik och forskning att det sätter sina spår, både psykiskt och fysiskt

http://archpsyc.ama-assn.org/cgi/content/abstract/57/10/953

Och för att stärka forskningen och verkligen bevisa att utsatta barn drabbas av psykiska men så kan du läsa detta stycke "In twin pairs discordant for CSA, the exposed twin was at consistently higher risk of illness". När det tom har bevisats att en utsatt tvilling, som har identiska gener och där bara miljön/uppväxten styr skillnaden mellan dom, tar skada av övergrepp, vad mer är det att tveka om? Det stannar inte heller bara där, utan barnets kön tar även större skada, och det säger ju sig själv, försök att parkera en lastbil i ett bilgarage.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Domifuling:

Du skrev att dom tittar på minsta paket, det stämmer inte. Jag vet, jag lovar också att det stämmer.

Vad svammlar du om?

Du menar att ett telebolag skulle kunna filtrera bort viss kommunikation? Jag är inte helt säker på att det stöds i Svensk grundlag. Du påstår dock att du har koll, jag tvivlar dock på det. Det mesta du skriver är svammel och du verkar varken ha insikt i hur nätverk fungerar eller någonsin jobbat hos en ISP eller för dom.

Klart dom kan välja det, men nu är väll diskussionen huruvida vi tycker det är rätt eller fel?

Har inget med denna diskussionen att göra.

Ja, och?

Menar du det?

Mer svammel som inte hör till diskutionen.

Här är det du som svamlar. Tekniken tittar på paketströmmar och analyserar hur paketen ser ut, inte dess innehåll direkt. Hur jag vet detta? Jo min far jobbar med att utveckla fram systemet. Det är Ericsson som tillverkar systemet och de sitter ute på Lindholmen i Göteborg. De som arbetar med algoritmerna för att analysera paket sitter nere i Spanien. Här är det du som svamlar.

Ja, det finns redan ett filter mot barnporr som det står om i artikeln. Internetleverantörerna filtrerar redan vissa hemsidor som polisen säger innehåller barnporr. Skillnaden är väl att det gamla blockerar URLer och det nya ska gå på IP. Ditt internet är inte fritt.

Var i grundlagen står det att internet måste vara öppet? Det är ju redan idag bitvis stängt. Telebolagen är som sagt väldigt intresserade av den här typen av tjänster för att de vill kunna debitera för det. Alternativt vill de stänga torrents och annan tung trafik för att mobilnätet har relativt begränsad kapacitet och om för många sitter och maxar sina uppkopplingar blir det inte mycket till kapacitet över för resten som vill kunna surfa på sina smartphones. Nätet är redan idag bitvis ansträngt. Alla smartphones har ju blivit ett reellt problem för operatörerna då de tuggar i sig massa trafik som inte fanns tidigare, och fort har det gått.

Som sagt, vi lever i en marknadsekonomi och där styr marknadskrafter. Internet är en tjänst som vilket annan. Du verkar blanda ihop ett filter som en spelare på marknaden inför med totalcensur som den som finns i Kina. Jämförelserna med Kindle är i allra högsta grad relevanta. Telia erbjuder alltså en tjänst som är en internetuppkoppling minus vissa valda sidor. Du väljer sedan att betala för denna tjänst eller inte. Du är på inget sett tvingad till att använda Telia och tycker du inte om deras tjänst kan du säga upp ditt abonnemang, med fördel pekar du på filtret som anledning, och sedan väljer du någon av alla de andra operatörerna. Problemet löst. Det är först när staten går in och filtrerar all trafik som man ska börja bli rädd. Fram tills dess borde folk ta av sig foliehatten.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gender Bender:

Lite skrämmande att 38.9% har svarat nej på frågan. Varför skulle nåt så vidrigt INTE censureras? Går samhället miste om något?

Jag svarade nej. Anledningen är enkel. Filtreringen sker som vanligt på DNS namnet, du kan alltså fortfarande komma åt sidan genom att använda någon annan DNS än Telias. Vidare i texten så är barnporr olagligt överallt, varför det är hål i huvudet att sopa problemet under mattan, man ska i stället se till att siterna tas ned, och att namnet som står för siten åker i spjället så det känns ordentligt. Många gånger är det "målvakter" men görs det riktigt oattraktivt att vara målvakt för en sådan verksamhet, kommer det ge effekt. Istället blockeras siten vilket inte ger någon effekt, och så skiter man i att gå vidare med det hela.

Skrivet av Scuttle:

Hur lång tid tar det innan "hentai" hamnar i det här filtret? Skulle i så fall leda till att sidor som 4chan och Reddit snabbt skulle blockeras...

Enligt tidigare talare i tråden så är det inte ett problem. Hentai är barnpornografi enligt domstol här i Sverige, så det ska blockeras. Snyggt, snabbt och enligt lagboken. Fullständigt vansinne, förstås. Det kommer dock inte hamna i det här filtret, utan kommer fortsätta bo i spärr-filtret polisen håller med. Och jag har för mig Telia använder sig av det med?

Skrivet av Rawet:

Lite som att dom skulle behöva förbjuda att ta droger i Amsterdam för att Svenskar kanske åker dit och tar droger..

Det har man iofs gjort. Drogturismen är satt på undantag i Nederländerna.

Skrivet av FoxOne:

Jag tycker att det i ärlighetens namn bör nämnas i artikeln att det här DNS-filtret har varit aktiv hos så gott som varenda ISP sedan ~2007 när det gäller privatkunder.

Nå, riktigt så illa är det inte. Det finns ett flertal ISP's som inte använder spärrlista. Men jag håller med, det ges lite för lite uppmärksamhet till att det här bara är ytterligare en spärrlista.

Skrivet av Tobbe628:

Är nästan 100% säker på att normala hemsidor kommer också att blockeras.

Vad då nästan? Polisens spärrlista blockerar bögporr, tecknad porr, och bonsai odlings siter bland mycket, mycket annat. Detta är bara ytterligare en lista, och folk kommer försöka smyga in sidor de inte gillar i den här med.

Skrivet av FilleMang:

Vi såg för inte allt för lång tid sedan hur en man i Sverige förlorade hela sitt liv (både sina jobb och sin familj) för att han översatte animerade japanska serier (manga) och på grund av detta blev dömd för barnpornografibrott.

Ska jag inte kunna se Beelzebub (en anime) utan risk att bli stämplad som pedofil för att bebisens snopp syns i vissa scener? Och vem kommer i slutändan bestämma om jag får och inte får se?

Det loppet är redan kört. Du är en sån där vidrig liten pedofil. Det har bestämts i god, trygg , lagstadgad ordning, av svensk domstol, i två instanser.

Skrivet av Lurcazzus:

Även om jag vill ha ett fritt internet tror jag det är nödvändigt med en viss filtrering för att inte låta folk komma till skada. Finns väll inga andra kommunicationssätt som är helt fria från kontroll?

Brev, tryggas av brevhemligheten. Raka motsatsen till epost, som ska läsas av alla. Telefoni, det finns lagar som ser till så att du inte får avlyssnas hur som helst, och du får ringa vilka nummer du vill... Hur menade du?

Skrivet av Fritjof92:

Så länge det finns en öppen lista på vad det är som censureras. Så att alla kan se att det endast är barnporr.

Glöm det. Listan kan ju inte publiceras, det skulle ju sprida siterna till folk som vill åt dem för att tokrunka. (Det är så man motiverar att polisens spärrlista är hemlig)

Skrivet av m0rk:

Risken med ändamålsglidning är ganska uppenbar och har redan förkommit i flera länder där man gick från att blockera barnporr till att också blockera bögporr, hentai m.m...

Vad då i flera länder? Så är det ju här.

Skrivet av kungkryss:

Att censurera barnporr är alltid bra, så där har du fel.

Nä, censuren leder till att det inte görs något åt själva siten. Problemet är sopat under mattan, utom synhåll, och behöver därför inte längre prioriteras. Vilket leder till fortsatt konsumtion, behov av nytt material, och därmed nya övergrepp. Ge fan i att censurera siten, prioritera att få den nedstängd, och de bakom driften i fängelse, på långa straff. Och tillsammans med övriga interner.

Skrivet av Bollebop:

Så räknas hentai som (av min begränsade erfarenhet) ofta innehåller karaktärer som ser väldigt unga ut, som barnpornografi?

Ja. Den hmnar / kan hamna i polisens spärr lista, men borde inte hamna i den här. Den här inriktar sig på "riktiga barn"... Sägs det.

Skrivet av zebra3:

Bara det håller sig till barnporr. Nackskott på alla som håller på med sånt alltså.

Jag kan ju tycka att du är lite korkad som vill filtrera först, och sen skjuta. Skjut de bakom siten, och stäng av den. Färdigt.

Jag gav upp. Att försöka läsa hela tråden är meningslöst. På sidan 10 börjar det bli mest upprepningar. Så jag ber om ursäkt om jag missat något efter det.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.