Permalänk

Nya Amiga?? Info

Jag e väldig intresserad av vad som kommer att komma ut på marknaden från amiga. skulle vara kul med en liten redogörelse från ngn som e insatt i ämnet. kommer de att satsa på att ta marknads andelar från windows å macOS??

Visa signatur

kharaboudjan

Permalänk

AmigaONE ska komma snart, vet dock inte så mycket om det. Testa www.amiga.com

/jonas

Visa signatur

Gör annat nu för tiden.

Permalänk

Den är här!

Nu är den här!

http://www.eyetech.co.uk/amigaone/

Äntligen. Jag svek dig i mitten av 90-talet, nu ångrar jag mig.. får jag komma tillbaka?

Permalänk

nä fy faan vad sugen man blir nu, tid för oss svikare att gå tillbaks snart.....

Permalänk
Medlem

Synd bara att den billigaste kostar ~6000kr

och då är det bara mobot med cpu...

Visa signatur

...

Permalänk

Känns som om man skulle ta fram sin gammla hederliga Amiga500 o leka lite, var ju riktigt skön att köra på sin tid, har inte hängt med sen dess, hur bra presterar de nya AmigaONE på?? något att jämföra med?
Och en sak till , är de fortfarande lika bra på grafik som de var innan? De låg ju lite före PC'n innan , tänkte att de kanske gjorde det fortfarande?

Visa signatur

Asus Z390-F Strix | i9 9900K | 64GB Corsair 3200Mhz | MSI GTX 1080 Seahawk EKWB

Permalänk

visst är det hemska PC skalet OTROLIGT FULT?

en av amigans speciella charmande delar var ju dess yttre estetik...

detta är ju hemskt

Permalänk
Medlem

Har själv haft en Amiga 500 en gång i tiden, underbar burk med underbart integrerat ljud (integrerade ljud i dagsläget är ju piss).

Men jag tittade lite på infon om AmigaONE:

Den med högst CPU är på 800MHz, känns lite lågt i dagsläget om de inte behöver så hög klocka för att göra lika mycket som motsvarande processorer, jmfr P4 2.4GHz med XP2400+ (2.0GHz).

Minnestyp som de anv: DIMM Registered 133 (133MHz SDRAM?) känns heller inte så snabbt i dagsläget.

Jag antar att de försöker konkurrera med t.ex. DELL, HP och liknande företag, precis som de gjorde med Amiga 4000, 5000 osv. på 486/Pentium-tiden, så varför så slöa CPUs och minnen?

Visa signatur

SD 3700+@2750MHz (250x11) KAB2E 0549BPMW | Abit KN8-Ultra | 2x512 Crucial Ballistix DDR500 1:1 2.5-4-4-10 1T | XFX 7800GT 256mb 450/1050MHz | 3DMark05: 7357p | SuperPi 1M: 31s

Permalänk
Medlem

Re: Nya Amiga?? Info

Citat:

Ursprungligen inskrivet av kharaboudjan
Jag e väldig intresserad av vad som kommer att komma ut på marknaden från amiga. skulle vara kul med en liten redogörelse från ngn som e insatt i ämnet. kommer de att satsa på att ta marknads andelar från windows å macOS??

Det enda som kommer från Amiga Inc. är distribution av folks spel till ett "kompatibilitetslager" för mobiltelefoner och PDAer som man kallar AmigaDE, som i sin tur är en omarbetning av Tao Group's Elate/Intent.

En belgisk-tysk spelfirma som heter Hyperion släpper snart AmigaOS 4. De tog över det projektet trots att AInc ville lägga ned det, då AInc enbart enbart är intresserade av värdet i varumärket "Amiga", och bara för att sälja spel till PocketPC/Smartphone.

Inga nya Amigor kommer att göras, men en distributör av ett par POP-moderkort (Mai Logics Teron CX och PX) har licensierat varumärket "AmigaOne" för dessa två moderkort, och det varumärket verkar ha fått vissa mainstream-media att tro det kommer "nya Amigor" och annat nonsens.

Se mitt längre svar i nedanstående tråd och site:

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=10023...
http://amigapop.8bit.co.uk/intro.html

Permalänk
Medlem

Seehund: Du är inte dåligt insatt i det man skulle kunna tro att du har "inside information"

Visa signatur

SD 3700+@2750MHz (250x11) KAB2E 0549BPMW | Abit KN8-Ultra | 2x512 Crucial Ballistix DDR500 1:1 2.5-4-4-10 1T | XFX 7800GT 256mb 450/1050MHz | 3DMark05: 7357p | SuperPi 1M: 31s

Permalänk
Medlem

AmigaDE är väl igentligen som en emulering av PC'n??
Nya amigan har ju agp och pci, så man kan ju sätta i dagens grafikkort och ljudkort
det e rätt nice
om nån (så som jag) kommer att köpa en ny amiga så kan man ju köpa lite pc133 minnen, ca 1gb för 1200spänn det e ju billigt!

Visa signatur

eraezer's computer:
| Abit NF7-S v2.0 | AMD Athlon XP2800+ | 2*TwinMos PC3200 512Mb 2 | GeForce 6800 Ultra 256Mb | 2*Maxtor 160Gb | M-Audio Audiophile 192 |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eraezer
AmigaDE är väl igentligen som en emulering av PC'n??

Nej.

"AmigaDE" är Amiga Inc:s flumvision om "indeterminanta operativsystem", "Amiverse" och annat dravel som hittades på under dotcom-tiden då det fanns högvis med riskkapital att skyffla från lättlurade stackare som pissade på sig av glädje så fort ett varumärke började med "e-" eller "i-" eller slutade med .com.

Det enda som verkligen har visat sig är AACE (det byter namn ungefär en gång i månaden, men nu heter det så, det står för "Amiga Anywhere Content Engine").

AACE är baserat på och är i stort sett samma sak som Taos intent (det skall skrivas så...), se http://tao-group.com/index2.php?cat=6 . Detta innehåller en virtuell processor (VP) som kan köras på en hel drös med hårdvaruplattformar, antingen "stand-alone" eller i ett redan befintligt värd-OS.
Utvecklare kan skriva program i högnivåspråk som C/C++ och direkt i "VP-kod". VP:n tolkar sedan VP-koden "just in time" till optimerad maskinkod för respektive CPU/plattform som VP:n råkar vara installerad på för tillfället. Samma program skall alltså kunna köras oförändrat på alla datorer/manicker/brödrostar som har en egen VP-version installerad. Det påstås att det hela skall sparka Java-röv, men det vete fn...

AACE säljs just nu i diverse minneskortsformat enbart för PDA:er som kör Microsoft-OS som PocketPC/WinCE, tillsammans med några små spel från tredjepartsutvecklare. Amiga Inc har nyss ingått ett distributionsavtal med Microsoft(!), så det återstår att se hur mycket "Anywhere" det blir av det hela. "Anywhere, As Long As It's Microsoft". :-þ

Detta är bara vad Amiga Inc leker med, de har absolut 0 att göra med AmigaOS eller hårdvara annat än att kränga licenser för "Amiga"-varumärket.

Citat:

Nya amigan har ju ...

Det finns ingen ny Amiga. Det kommer inte att finnas några nya Amigor. Hårdvara har inget med "Amiga" att göra längre. Amigan dog (kommersiellt sett, mina funkar perfa fortfarande ) tillsammans med Commodore 1994-1995.

Det finns bara AmigaOS, och vilken som helst PPC-hårdvara som någon beslutar sig för att licensiera för att distribuera tillsammans med AmigaOS. Om en firma beslutar sig för att sälja G4 PowerMacar med AmigaOS, så förvandlas inte en PowerMac G4 till "en Amiga" bara för det. Det är samma sak med de TeronCX- och TeronPX-moderkort som du pratar om. En firma har beslutat sig för att distribuera Mais Teron-kort under varumärket "AmigaOne" tillsammans med AmigaOS.

TeronCX har sålts sedan augusti 2001, och du kan köpa ett direkt från Mai för 500 USD (inkl. PPC750CEx@600MHz).

P.g.a. de vansinniga obligatoriska hårdvarulicensieringsreglerna får du däremot inte köpa AmigaOS separat och installera på t.ex. ett Teron från Mai, eller en PowerMac, en Pegasos eller vad som helst. Du måste köpa ett Teron-kort distribuerat av Eyetech under varumärket "AmigaOne", med AmigaOS förinstallerat och bundet till det moderkortet via en dongle-ROM. Sinnessjukt men sant. Fördelarna med att kunna köra på tredjepartshårdvara är som bortblåsta - du kan inte köpa den hårdvara du vill, du kan inte köpa den från vem du vill, du kan inte köpa begagnad hårdvara, konkurrens mellan hårdvaruförsäljare försvinner, priserna kan sättas hur höga som helst. Amigan är död, men Amiga Inc och Eyetech låtsas att den lever vidare genom varumärkeslicensiering, och ett mycket litet antal fanatiker är beredda att betala överpriser för ett gammalt moderkort ägnat åt hårdvaruutvecklare bara för att någon döper om det till "AmigaOne".

Om den obligatoriska hårdvarulicensieringen inte tas bort är det nya AmigaOS dött innan det ens är färdigt. Klaga här: http://www.petitiononline.com/amigaos

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XiOUS
Seehund: Du är inte dåligt insatt i det man skulle kunna tro att du har "inside information"

Mjae, jag har bara följt händelseutvecklingen sedan jag först "blev med Amiga", och det var omkring 12 år sedan.

Innan och i och med att jag startade den här namninsamlingen så har jag förstås varit i kontakt med folk på alla inblandade företag, deltagit på mailinglistor och diskussionsforum m.m., men jag är inte anställd av eller på något vis bunden till någon part, om det är det du menar.

Permalänk

Lite tragiskt att man ska pressa ur Amiga med en stenmangel till sista droppen gyllene vätska har runnit ur märket.
Nu ska jag sätta mig och gråta framför min Commodore 64 och sedan köra Moonstone på Amigan.

Vill ha min kickstart rom och processor (är det inte motorola *ha för sig*) och ingen PPC med G3 processor.

Visa signatur

Intel Core 2 Duo E6000 @ 2.54Ghz | Corsair XMS2 2x512MB 5400C4 | Asus P5B | Radeon X1900XT | Raptor 74GB | 2x WD 320GB| Creative X-Fi
Fujitsu Lifebook P1032 | Transmeta Crusoe 700MHz | 6h Full load

Permalänk
Avstängd

Det verkar inte vara så populärt med AmigaOne när det inte tillverkas några. Antagligen ska det komma en ny vända av tillverkning, men hur länge den pågår är frågan. Pegasos verkade inte vara några problem.

Men dessa datorer kommer nog aldrig bli standarddator ute på
arbetsplatser där det är PC och Mac som regerar.

Permalänk
Medlem

Älskar iaf min Amiga 1200 T

Visa signatur

CPU: Intel(R) Core(TM) i7 CPU X 980 @ 3.33GHz

Permalänk
Medlem

Ojojoj vad nostalgisk jag blir.
I somras när jag städade källarförrådet så hittade jag ett gäng kartonger
med mängder av spel och program till Amigan.
Letade snabbt upp orginalkartongen med 1200:an och Blizzard 030 kortet
och snabbt upp i lägenheten och kopplade grejorna till TV'n.
Sen blev det en lång härlig nostalgikväll.
Startade ProTracker och lyssnade på en massa moduler jag har kvar
på diskett, fick verkligen ståpäls
Startade även en del spel bara för att få höra den välbekanta musiken
från dessa och lyssna på diskettstationens gnisslande och frustande.
Nu ligger den åter i källaren men den kommer att plockas fram lite då
och då för ytterligare nostalgitrippar.

Visa signatur

Q6600 @3.6 , Gigabyte GA-P35-DQ6, Pny 8800 GTS 640 Mb @680/1900, Crucial Ballistix 8500 2 x 1024 5-5-5-15 @1000,
Be Quiet E5-600, Creative X-Fi Fatality FPS, Chieftec CA-01SL-SL-B FullTower , Waterchill KT12A-12VX Triple 120mm

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av _baRRy_
Älskar iaf min Amiga 1200 T

Det är som att jämföra att vissa gillar att använda gamla antika verktyg
från t.ex. 1700-talet medan dagens arbetsplatser inte gör det.

Det är bara den enskilde individ som beundrar sig själv
över det den använder. Men dagens arbetsplatsen använder det som anser
modernt och vanligt för alla.