Permalänk
Medlem

Speldator för 5000-6000.

Hej, jag ska snart skaffa en ny speldator. Jag har en budget emellan 5000-6000 kr . Datorn ska kunna köra Skyrim på ultra/high med ok FPS.
Vill bara ha själva datorn, alltså inget OS eller någon skärm.
Vill heller inte ha en hårdisk, alldeles för dyrt just nu.

Permalänk
Permalänk
Medlem
Skrivet av Agamantar:

Ser ju bra ut
Är bara lite fundersam över Radeon-kort, är det inte nvidia som utvecklar alla nya saker, som physX och sånt, så är det inte bättre att skaffa ett geforce? Kanske bara jag som har fått det om bakhuvet.
Vet du var jag kan hitta benchmarks på grafikkortet? Tack.

Permalänk
Medlem

hmm 6870 och 6850 är bra kort i den prisklassen.

Visa signatur

| 9900K | Z390 Aorus Elite | NH-D15 | 16GB@3200MHz | Gigabyte 5700XT GAMING OC | RM750X V2 750W | Intel 660P M.2 1TB | LG55C9 | Fenris A5 | Samsung S23 |

Permalänk
Medlem

Jo, men är det inte bättre att lägga lite mindre pengar på processorn och använda dom pengarna till ett gtx 560ti?

Permalänk
Medlem

Detta är min rekommendation. Det går lite över budget, men det gör så pass mycket att jag rekommenderar den ändå. För ett så låg budget paket så kan jag inte rekommendera en i5 2500k, det är en mycket bra processor, men den och de bra moderkort som finns för den är för dyra. Med det här paketet får du istället en lite äldre processor som fortfarande hänger med bra, men som lär behöva en liten överklockning för att klara allt som finns idag (vilket är viktigt eftersom du kan dra ner på grafiken för att klara dig med ett svagare grafikkort, men om processorn inte hänger med så är det kört), så jag har därför inkluderat ett billigt vattenkylningspaket från Antec och en Noctua fläkt som ersätter den fläkt som Antec 620 levereras med eftersom standard fläkten låter ganksa mycket. Noctua fläkten har ett mycket bra statiskt tryck (viktigt när den används till en radiator) och bra luftflöde, men är ändå tyst.
Om du inte kan utöka budgeten så kan du nedgradera till ett Bitfenix Outlaw chassi och skippa Noctua fläkten, men du får då en dator som låter betydligt mer och som saknar USB 3.0 i fronten, utan möjlighet att dra kablar bakom moderkortsplåten (det finns dock ett utrymme att stoppa in kablar i vid hårddiskburen, vilket hjälper, men inte är lika bra) och som saknar den ljuddämpning som finns i fractal design. Dessutom är byggkvaliteten mycket sämre, Outlaw chassit har en mycket tunn plåt där t.ex. taket bågnar in lita även vid ganska lätt beröring och hålet bakom moderkortet som används för att kunna byta fläktfästet under CPUn (för att kunna fästa en annan kyl lösning) medans moderkortet är monterat i datorn är mycket mindre.

Visa signatur

Intel i7 2600k, 4x4GB DDR3, Asus P8Z68-V Pro/GEN3, EVGA GTX570, Intel 320 160GB OS disk, WD Caviar Black 2TB lagringsdisk, Antec Kühler 620 med Noctua NF-F12-PWM, Corsair AX850 och Fractal Design Define XL