Nyinköpta Sennheiser 598 - Spela in?

Permalänk
Medlem

Nyinköpta Sennheiser 598 - Spela in?

Tjena!

Var ute på shoppingrunda och sprang på ett par Sennheiser 598, eftersom att jag har varit intresserad av ett par grymma lurar ett tag så bestämde jag mig för att köpa ett par!

Har läst mycket om att man bör spela in ett par lurar innan man får dess fulla effekt, kan man göra detta på olika sätt som är olika bra? Eller gäller det bara att spela random musik i massor av timmar?

Just nu drivs lurarna med moderkortets ljudkort, vilket inte är direkt optimalt för att få full effekt heller vad jag har hört.
Då till min fråga, ska jag köpa ett nytt ljudkort eller ska jag köpa en hörlursförstärkare?

Och sista frågan!
Finns det program som spelar upp ljud i bättre kvalité än andra? T.ex är WinAmp bättre än Windows Media Player etc.?

Tusen tack på förhand!

Permalänk
Medlem

"ska jag köpa ett nytt ljudkort eller ska jag köpa en hörlursförstärkare?"
Jag hade köpt ljudkort, men det gäller att läsa på bra mycket innan så man får ett som har de funktioner man vill ha osv.

"Finns det program som spelar upp ljud i bättre kvalité än andra? T.ex är WinAmp bättre än Windows Media Player etc.?"
Ja och nej. Ljudet blir inte bättre pga vilken spelare du har om du spelar upp samma fil. Men det finns program som inte kan spela upp vissa typer av filer t.ex .flac som är lossless.

Permalänk
Medlem

Kolla på Asus Xonar STX...

Angående inspelning så spela på som vanligt. Du kommer kanske märka att ljudet blir lite bättre med tiden men inget speciellt med det. Behövs inga mumbojumbo-tekniker för att "spela in" en lur korrekt.

Visa signatur

O2+ODAC - Denon AH-D2000
MiniDSP SHD - Emotiva UPA1 - Had Oy högtalare

Permalänk
Medlem

Tack!

Har hört en del som tipsar om att köpa dels det ljudkortet, men även lurförstärkare som heter Udac 2 och en som heter Fiio E10. Finns det någon med erfarenheter utav dessa? Och isåfall kan berätta lite för och nackdelar med dom olika om man jämför dom alla?

Permalänk
Medlem

Just dom förstärkarna du listar har jag ingen erfarenhet utav, däremot har jag stor erfanhet av föregångaren till denna:

http://www.ljudmakarn.se/view.asp?art_id=2041&menu=1

X-can V8 hette den, den drev mina HD 600 i många år tills jag sålde den för andra projekt, vill du inte köpa Asus Xonar STX som förövrig är ett mycket bra ljudkort för att driva tungdrivna hörlurar på upp till 300 ohm så skulle jag bara titta på Musical Fidelitys förstärkare som jag länkar till här ovanför.

Den fungerar perfekt till din vanliga stereo men framförallt så kan du koppla in det till din dator via USB uttaget och vips så behövs inget annat ljudkort. Det blir inte bättre än så här men det har ett pris också...

Permalänk
Skrivet av fffalk:

Tack!

Har hört en del som tipsar om att köpa dels det ljudkortet, men även lurförstärkare som heter Udac 2 och en som heter Fiio E10. Finns det någon med erfarenheter utav dessa? Och isåfall kan berätta lite för och nackdelar med dom olika om man jämför dom alla?

Kör själv en FiiO E10, extremt nöjd för priset (kolla framför allt UK-butiker som amazon.co.uk, http://www.amazon.co.uk/Fiio-E10-USB-Headphone-Amplifier/dp/B005VO7LG6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1333921762&sr=8-1).

Har även lyssnat på Nuforce's uDac men valde Fiio pga priset (ungefär hälften mot uDac när jag kollade), hörde ingen större skillnad på dem så det var lite omotiverat med mer pengar.

Asus Xonar STX är väl annars ljudkortet som folk brukar rekommendera, ingen aning om hur det låter dock.

Finns dock 2 saker som får mig att rekommendera en USB-DAC-amp ala E10 eller uDac:
De är helt klart smidigare att flytta mellan datorer om man skulle vilja (eller har en laptop)
Det är såå nice att ha en fysisk volymratt

Visa signatur

Pain, Agony, Suffering, Torment. When the Rune is invoked, even the earth shall resonate its anguish.
Torment of the mind. Torment of the body. Torment of the soul. All will be made clear when the circle is drawn.

Permalänk

Asus Xonar STX är extremt bra kort. Håll utkik i marknaden till höger, dyker upp titt som tätt. Mycket bra DAC och en bra hörlursförstärkare (600 ohm) men man blir bunden till datorn och jag saknar en fysisk volymratt. Fast det är ju skönt att själva kortet inte tar någon plats på skrivbordet.

Visa signatur

Ljud: Asus Xonar Essence STX | Beyerdynamic DT 880 600Ω Manufaktur |

Permalänk
Medlem

Tack för tipsen! Funderar fortfarande på om jag ska skaffa en Fiio 10 eller ett Asus Xonar. Antar att det får bli en chansning!