Permalänk

Reselaptop, Backpacker, Gamer.

Reselaptop, Backpacking, Gamer

Inledning:

Läste inlägget om hur ni vill ha trådar gällande tips för laptopinköp, så jag försöker följa den så gott som möjligt!

Lång historia kort, jag ska ut och backpacka i Australien ett par månader, eller ända upp till ett par år, med möjlighet till bostad och "fast" anställning.
Då jag har ett relativt aktivt liv online, forummoderator samt servermoderator, känner jag att jag inte vill spendera mitt framtida liv i iPhone-skärmen utan behöver något lite kraftigare, och dessutom är det svårt att spela spel som minecraft eller Day Z på denna begränsade enhet. Däremot behöver jag ingen monsterlaptop som tar BF3 på very high.. något enklare duger gott då jag ändå ska ut och resa, inte spela.

Frågor att besvara:
Användningsområden:

* Enklare spel, som minecraft, Day Z, kanske LoL/Dota och likvärdiga spel, på lägre eller normal grafiknivå.
Inte nödvändigtvis kraft för BF3, men det vore kul om den klarade detta på low/medium (plus i kanten alltså.)

* Kolla på filmer, gärna fullHD utan lagg. Men inte nödvändigtvis. Inte krav på inbyggda högtalare av bättre kvalitet, hörlurar fungerar gött som det är.

* Enklare filmredigering om möjligt, däremot inte anpassad för detta, då vi kommer ha med oss en annan laptop för detta ändamål. Men enklare "klipp-och-klistra" i typ movie-maker där det är okej med renderingstid som inte är jättesnabb

Övrig spec:

* Vikt, inga direkta krav, men då jag ska ut och backpacka så är ju låg vikt ett stort plus.
* Batteritid, Samma som ovan, brist på eluttag gör att bra batteritid är ett plus, även om det inte är ett måste. Får anpassa sig efter omgivningen.
* Lagring, 250-500GB är lagom, mer behöver jag inte. Kan ta med extern hårddisk istället. SSD är inte nödvändigt, för att sänka priset. Finns det någon med rimligt pris och SSD är detta självklart intressant, även om jag är tveksam till detta.
* Skärmstorlek, well samma som första punkten, har inget behov av en jätteskärm då den ska fungera i väskan. Har dessvärre inga mått men någonstans mellan halvliten och normalstor skärm borde väl vara lagom. (jättedålig på tumstorlekar.. ursäkta)
* Inga märkeskrav eller färgkrav; dock helst inte rosa eller brandgult.

* Budget: Då det är lite slit och släng, samt ut och resa, så hade jag inte tänkt mig något jättedyrt. Finns det möjlighet lägger jag mig gärna så lågt som runt 3-5.000, men helst inte över 7.000. Vet att det finns en dator på MediaMarkt (ASUS, vet inte modell i huvudet) för 7.995 som är rätt okej, men den är lite för dyr och är enligt speccen mer anpassad för mediaredigering (den andra datorn vi har med oss i sällskapet. i7, 8gb Ram och externt grafikkort.)

Sökande:

Nu har jag varit ner och kollat runt lite på stan efter datorer, men då jag inte har jättebra koll på vad som faktiskt är bra hårdvara i en laptop (kör stationär) så säger inte det som står på spec.lapparna mig jättemycket, tyvärr. Och säljarna är ju ofta pålästa, men jag vet också, då både brorsan och farsan är säljare att man gärna utelämnar hälften och den andra delen förskönar man för att få saker sålda. Så jag vill gärna ha en mer objektiv åsikt också.

Nu har jag tyvärr inga länkar på mig då jag är på jobbet, men den här tråden är egentligen mer i åtanke på ifall någon vänlig själ här på forumet vet en dator som passar in på min beskrivning ovan, eller råkar veta på ett ungefär vad jag ska leta efter i prestanda. Jag förväntar mig alltså inte att ni ska sitta och söka åt mig, utan om ni vet någon laptop som ni kanske har själva eller som ni har sett någon annanstans, får ni jättegärna hojta till om den!

Kan även sätta mig i eftermiddag på jobbet och gallra igenom lite länkar på sånt jag har kollat på i butik, men jag är som sagt inte insatt själv så.. jag kan lika gärna kolla på skräp som ser bra ut, som att kolla på riktigt bra grejer till bra pris utan att veta om det.

Edit: Här är några alternativ som ser rimliga ut i pris och vad jag anser även prestanda. Men som sagt, jag har inte jättebra koll.

http://www.pricerunner.se/pl/27-2792428/Baerbara-datorer/HP-P...

http://www.pricerunner.se/pl/27-2781923/Baerbara-datorer/ASUS...

http://www.pricerunner.se/pl/27-2814700/Baerbara-datorer/Tosh...

http://www.pricerunner.se/pl/27-2834818/Baerbara-datorer/ASUS...

http://www.pricerunner.se/pl/27-2810172/Baerbara-datorer/Acer...

http://www.pricerunner.se/pl/27-2785447/Baerbara-datorer/HP-P...

Om det saknas något eller ni funderar över något så vänligen ställ frågor. Jag har garanterat missat hälften.

Stort tack på förhand!
F

Permalänk

Har nu lagt till några alternativ som jag sökte fram med hjälp av pricerunner.
4-kärning processor, 6gb RAM och runt 3-6000 kr.

Behövs 6gb ram för det jag behöver, eller räcker 4gb? Jag kör 4gb i min stationära och den går fint, men å andra sidan är väl laptop-hårdvara inte riktigt lika kraftig som stationär hårdvara?

Permalänk
Permalänk

Om du ska backpacka och flytta runt mycket så kan jag rekomendera en dator som är 13" eller mindre. Har själv backpackat i flera år och haft med mig såväl små netbooks (9") som min vanliga notebook (13,3" med några år på nacken). Att klonka runt på en 15-tummare som dessutom väger en bra bit mer är inte roligt i längden, specielt som ni har en kraftfull dator till redigering. Men det är varierar givetvis från person till person. Ska ni vara länge på samma plats och bara ta en buss till nästa plats och stanna länge, så passar säkert en 15" bra. Men oftast så passar en 13" precis lika bra och ju mindre och lättare den är, desto gladare blir du varenda gång du ska nånstans:)

Kan vara värt att tänka på:)

Visa signatur

-Jag har visst vart ute idag.
-Vart då?
-Ne, jag öppnade fönstret förut...
www.iampear.com Hakona Matata!

Permalänk

Jo det är ju en tanke

Vet du hur det är att spela typ Minecraft/DayZ och kolla film på en 9" eller 13"? Rent skärmmässigt alltså

Edit: Vi kommer inte att backpacka långa sträckor egentligen, utan mer småetapper eller längre sträckor med bil/buss.
Sen kan det hända att vi bosätter oss någonstans och backpackar därifrån till övriga destinationer.

Edit 2: Kollade lite på Pricerunner igen, och prismässigt för en laptop på 11-13" med 4GB ram, så verkar det inte finnas så många med externt grafikkort?
Inte vad jag kunde hitta i alla fall. Vid 8Gb ram så stack priset iväg över 10.000 och det kändes lite väl magstarkt.

Permalänk

Såg den här i en annan tråd, funderar lite på den.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=752556#extra

Några åsikter? Förutom storleken på skärmen då

Permalänk
Skrivet av Fiskegalen:

Såg den här i en annan tråd, funderar lite på den.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=752556#extra

Några åsikter? Förutom storleken på skärmen då

Som de andra är inne på så borde du kolla,mer på vikten. 2.6 kg är rätt så mycket och räcker gott med en 13.3 tum. Sen gillar jag inte Acer. Har en själv och den suger i kvalitet. eftersom ni ska resa så är,det ju bra att den tål lite stötar ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Förutom vikten bör du känna på tangentbord/touchpad samt se skärmen. Stick iväg till netonet och kläm lite.

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

Permalänk
Medlem

Blir du kvar länge i Australien är det bara att komplettera med 4gb minne och en extern skärm.

Permalänk
Skrivet av Rabnoralex:

Som de andra är inne på så borde du kolla,mer på vikten. 2.6 kg är rätt så mycket och räcker gott med en 13.3 tum. Sen gillar jag inte Acer. Har en själv och den suger i kvalitet. eftersom ni ska resa så är,det ju bra att den tål lite stötar ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har tyvärr inte hittat någon 13" som haft bra grafikminne utöver Processor och RAM, och som inte kostar över 8k. Så de får kanske bli lite större och gå som det går där..

Vikten, well under 2kg så är det väl lite samma problem, priset sticker iväg? på de jag har sett iaf. inte helt säker.
Men om du säger att de suger i kvallitet så kanske jag ska kolla över det en extra gång

Permalänk

Hur är denna? Den verkar klara någorlunda grafiskt påfrestande spel enligt www.game-debate.com

http://produkter.mediamarkt.se/store/vasteras/dator/barbar-da...

Var även in i butik och kände på den, den kändes helt okej!
Men prestandamässigt, vad känns det som? Är det ett dumt köp?

Länkar även prestanda-testet på game-debate.
http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=1164&game=Bat...