Permalänk

Problem med svartskärm!

Hej!

Jag har ett återkommande problem som jag främst upplever då jag lirar wow, men som även kan ske i windows. Skärmen blir svart i ett par sekunder, efter det kan antingen två saker hända: a; jag kommer in i spelet/windows igen (i wow krävs ofta en /reload pga att ui:t blir konstigt) och kan fortsätta göra det jag höll på med, eller b; skärmen förblir svart och jag tvingas starta om datorn.

Idag upptäckte jag även ett felmeddelande i samband med kraschen: "Display driver stopped responding and has recovered - Display driver nvidia windows kernel mode driver, version 306.97 stopped responding and has successfully recovered." Som man kan se i felmeddelandet lyckades jag komma tillbaka in i spelet den här gången. Jag googlade felmeddelandet men hittade inte mycket annat än en rekommendation på att testa videominnet, vilket jag försökte men lyckades inte komma underfund med mjukvaran, ska ge det ett nytt försök senare idag.

Jag har även märkt att jag får artefakter om jag ställer ner grafikinställningarna till "Fair" (från "Ultra"), vilket visas i det här albumet m.h.a. printscreens: http://imgur.com/a/iic2n

Jag har nu haft det här problemet i en period, som inleddes av att jag upptäckte att då jag kopplar in mitt högtalarsystem (Denon-reciever via HDMI, till ett av grafikkorten) blir skärmen svart, redan vid windows inloggningsskärm. Till följd av detta har jag tvingats köra utan högtalare sen dess.

Jag benchar mer eller mindre temperaturen konstant numera, och har inte märkt något annorlunda. Har även testat grafikkorten var för sig, och de presterade lika bra (58-62 fps i BF3 med ultra inställningar, samma resultat som när de var nymonterade)

Datorn ser ni i min sign.

Mvh Awesometrygg

Permalänk
Medlem

Testa att uppdatera drivrutiner för ditt grafikkort.
Kör en ren installation, bör lösa ditt problem.
Låter som att drivrutinerna krashar.

Permalänk

Det har jag redan gjort, kan dock testa med att gå tillbaka till en tidigare version.

Jag kanske borde säga att jag vid två tillfällen fått bluescreen i samband med krascherna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av awesometrygg:

Jag har även märkt att jag får artefakter om jag ställer ner grafikinställningarna till "Fair" (från "Ultra"), vilket visas i det här albumet m.h.a. printscreens: http://imgur.com/a/r0iq5

Sånt bruka väll inte synas på printscreens?
Jag ser då inget. Ofta måste man ta bild med en kamera/mobilen för att dom ska synas.

Hur ren installation gjorde du?
Ofta måste man avinstallera och sen ta bort kvarglömda mappar innan man installerar/uppdaterar drivrutiner eller vad man nu misstänker i Windows.

Men i flera fall så får man ändå inte bort allt så enda sättet att verkligen utesluta alla saker i Windows är att ta bort och installera om allt. Lättast är att låna/köpa en hårddisk och testa att installera på men ha bara 1 hårddisk kopplad tills Windows installerats klart för att undvika flera andra problem senare. Vänta helst med att koppla de andra tills efter att du testat om felet är kvar.

Är det delarna du har skrivit nere i din skylt?

Permalänk
Citat:

Sånt bruka väll inte synas på printscreens?
Jag ser då inget. Ofta måste man ta bild med en kamera/mobilen för att dom ska synas.

Oj då! Visste inte detta. Gjorde som du sa och laddade upp ett nytt album: http://imgur.com/a/iic2n

När det kommer till hur jag installerade drivrutinerna så tankade jag bara de senaste från nvidias hemsida och installerade dem, borde kanske göra om det ordentligt.

Men det verkar som om fler personer har samma problem som jag, iaf när det kommer till wow, med drivrutiner som kraschar (t.ex. den här tråden http://eu.battle.net/wow/en/forum/topic/5208513394?page=1 där dem bl.a. testar att köra med dx9 och tidigare grafikkortsdrivrutiner). Där säger de att många med gtx 580s har haft samma problem som jag med krascher sen MoP (senaste wow exp) kom, folk skyller det på drivrutinerna och det finns en rad tips men inget tycks fungera.

Men mitt problem sträcker ju sig faktiskt längre än så. För jag kan fortfarande inte komma in i windows då mitt ljudsystem är inkopplat, och en period upplevde jag stora prestandaförminskningar i bl.a. BF3, som gick över till synes av sig självt! Nu fungerar det mer eller mindre felfritt utan att jag har gjort något annat än tagit ut korten och stoppat in dem igen. Och jag ser ingen stans att de nämner artifakter i tidigare nämd tråd.

Så jag tror att jag kanske har en kombination av två problem, men jag är osäker.

Mvh Awesometrygg