Permalänk
Medlem

kan du din öl? / svensexa

Hej allesammans jag har fått i uppdrag att ordna en svensexa i det närmaste och skulle behöva lite tips om öl och tilltugg till detta, planerar nämligen att ha med em korg med olika sorters öl och tilltugg som han ska få bli belönad med under dagen.

Jag själv dricker inte öl och kan ingenting om ämnet, hade tänkt mig 6-10 sorters öl om möjligt med olika tilltugg som på något sätt kompletterar ölen. Han är lite av en finsmakare och väldigt duktig överlag vad det gäller mat så det får gärna vara lite spännande kombinationer.

Förövrigt får ni gärna dela med er av era tankar, tips och historier om svensexor, det är ju en hel dag som ska fyllas av diverse upptåg och jag har mycket tid kvar att fylla ut.

Tack på förhand

Permalänk

Om du kan ge en hint på vilka typer av öl han gillar så kommer det bli mycket lättare, eftersom det finns ett par sorter att välja bland. Själv bryggde jag öl på min svensexa

Ett koncept som kanske skulle vara intressant är att fokusera på ett speciellt bryggeri, brewdog kan ju vara ett schysst exempel då de har många trevliga öl.

Permalänk
Medlem

Han gillar mycket olika öl sorters, han beställer inte en stor stark om man säger så, att köra på ett speciellt bryggeri hade funkar fint, han gillar när det är mycket smak och karaktär.
i

Permalänk
Hedersmedlem

Kör på lite vettiga pale ales och porters. Några snabba som finns på systemet med mycket smak och karaktär är:

Porter
Flying Dog Gonzo Imperial Porter (30:-/355 ml)
Great Divide Yeti Imperial Stout (32:-/355 ml)

Pale ale
Sierra Nevada Pale Ale (24:-/355 ml)
Sierra Nevada Torpedo IPA (27:-/355 ml)
Ska Brewing Modus Hoperandi (23:-/355 ml)

Notera att dessa öl ofta ligger på 7–10% vol alkohol, så få inte killen att sänka dem som Carlsberg Sort Guld, för då blir det en kort svensexa.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem

Tack så mycket för tipsen, ingen av oss är några stor konsumenter av alkohol så det blir inget hävande av.drickan.

Har du något tips på något litet tilltugg som passar till ölen? Kan dock inte innehålla mjöl då han är lite allergisk.

Tack igen.

Permalänk
Medlem

Jag skulle nog iaf köpte en låda "vanilj" öl, typ carlsberg hof bara för att många inkl jag själv har svårt att komma igång på ipor eller ales.

som tilltugg så ölkorv/morotsstavar + chips och nötter borde gå vägen?
annars brukar smörpopcorn vara en hit på sportpubar typ olearys..

Visa signatur

:::::::::::::::::::::::::::::::

Permalänk
Medlem

Kanske någon Chimay med till ölkorven

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Amiga 500 + Amiga CD32 + Game & Watch 😊

Permalänk
Medlem

Elk Brew!

Visa signatur

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Permalänk

De körde samma sak på min sexa, ölprovning först och sedan skulle jag gissa. De försökte lura mig med en carlsberg non-alcoholic. Snopna blev de när jag klara den också Gå in på bolaget och be om hjälp för att få 10st olika öler. t.ex. ale, ipa, porter, lager, veteöl mfl...

Visa signatur

Workstation:*Acer TimelineX 4830tg *8gb DDR3 1066MHz *Core i5, 2410M, *GeForce GT 540M 2gb, *80gb ssd intel x-25 g2*Griffin Elevator
HTPC:*Lian Li C36B*Gigabyte GA-MA78GM-UD2H*AMD Athlon X2 4850e 2.5GHz + Scyte Shuriken*2x1gb pc8500 corsair dominator*XFX Radeon HD5450 512MB - passivt*40gb ssd intel x-25 g2

Permalänk
Medlem

Rekommenderar några personliga favoriter:

  • Brew Dogs Punk IPA - mycket frukt och lite "spännande" smaker

  • Samuel Adams Boston Ale - Inget speciellt, men ett gott lite mörkare öl

  • Duvel - Gott, ljust, belgiskt öl. Dock ganska starkt (8.5%)

Permalänk
Medlem

Kilkenny, irish beer, brewed by Guinness, 4,3% vol. Wibroe Flag, fast då får du åka till Danmark.

Tillägg i txt.
Visa signatur

Asus Rampage IV Extreme, Intel i7 3930K, Intel SSD 510 250 GB, Intel SSD 730 480 GB, WD Veloci Raptor (3,5) 1 TB, G.Skill F3-12800CL9Q-16GBXL, Asus GTX Titan, NZXT Phantom: Pink, Windows 7 Home Prem sp1 64 bit. Noctua NH-L12. Ducky Shine 3 - Cherry MX Red - vita LEDs - Jukebox SA keycaps set. Ducky Shine 3 - Cherry MX Black - röda LEDs. Ducky One RGB YOTG, Miami keycaps set. Mionix Avior 7000.

Permalänk
Medlem

Oj vad det trillar in tips, tack så mycket allihop.

Shirow: Ja det är nog en bra ide att ta med något sådant, dock är det som sagt inte någon supa under bordet svensexa som gäller, det ska helt enkelt vara en schysst dag för honom.

DasBoot_Swe: Hur var upplägget vad det gäller ölprovningen för dig? Jag har fortfarande inte riktigt funderat ut hur det ska genomföras.
Vet inte om han är såpass kunnig att han kan gissa olika sorter på ölen, kanske om man gav han tre alternativ per flaska.

Hur hade ni gjort?

Just nu planerar jag av vi ska dra iväg på förmiddagen till ett ställe med rum med olika hinderbanor och kluriga gåtor ett par timmar, sedan hem till ett hus jag fått låna där vi gör oss i ordning för en middag på nåt trevligt ställe med vinprovning till maten. Där i mellan ska det fyllas med lite små uppgifter han ska genomföra, har dock inte kommit så långt ännu på den biten.

Kvällen är lite osäker om någon vill gå ut (inte troligt) annars är det tbax till huset och en tv-spels kvälls avslutning på det hela.

Har ni kanske lite tips på lite roliga grejer han kan få göra?, han är inte ett dugg intresserad av att göras till åtlöje så sådant går bort,

Permalänk
Medlem

Kan i alla fall säga att Innis & Gunn är riktigt go, alltså inte så där beskt som man tror att öl ska smaka utan snarare RIKTIGT go!

Visa signatur

LG OLED77CX • Intel i9 10900K @ 5.0GHz • Noctua NH-D15 • ASUS Strix Z490-H • Corsair 32GB DDR4 3200MHz • GIGABYTE RTX 4080 • Phanteks Evolv X • Corsair RM 850W V2

Permalänk
Medlem

Innis&Gunn är en riktigt öl om man inte tänkt häva i sig. Tappade på ekfat om jag mins rätt. Kostar runt 20kr/st

Permalänk

Om din vän är som du säger lite av en konnässör, så skulle jag tro att merparten av alla sorter som nämnts skulle klassas som tråkiga.

Ungefär var i landet kommer evenemanget äga rum?
En idé kan vara att kolla upp lite lokala hantverksbryggerier, många brukar vara hjälpsamma med att kunna ge råd och tips när det kommer till deras eget öl. Viktigt att tänka på är vilken ordning ni dricker dem i, har varit på ölprovningar där man börjat med en riktigt besk IPA som sedan dödat smakerna i efterkommande öl.

Tilltugget är väl lite svårare. För mig är det i stort sett alltid kött, gärna rökt vilt, eller salta pinnar/pretzels som gäller.
Men det kan säkerligen variera från person till person och beroende på vilken typ av öl man dricker..

Permalänk
Medlem

Vi kommer befinna oss i malmö, kött är nog ett bättre val än pinnar och dylikt eftersomhan inte klarat mjölet.

Iallafall när det gäller viner är han väldigt kunnig, öl har jag aldrig druckit med honom iprincip så på det området vet jag inte riktigt.

Jag ska ta en titt på lokala förmågor i malmö området. Tack

Permalänk

I Malmö finns ju exempelvis Malmö brygghus, ligger en liten bit ifrån triangeln om jag inte minns fel. Vet inte vad ni har för budget, men ni skulle kanske kunna anordna en liten provning där? Alternativt beställa deras öl på bolaget.

Permalänk
Medlem

Tack så mycket gandalf, kommer ringa bryggeriet i malmö imorgon och antagligen boka en titt på bryggeriet och lite smak prov, blir fint att gå em säng där innan vi går ut och äter. Öl frågan löst! Tack så mycket allihop.

Permalänk

En av mina polare jobbar på systemet och är en öl och vin kännare. Så han hade valt ut 10st olika öler och vi dela på en öl per två pers för att inte bli för packade. Han förklara vad det var för öl och vilken smak den skulle ha t.ex. söt och nötig med inslag av chocklad. När vi var nöjda med provningarna så fick jag en ögonbindel och jag fick dricka ölen ur en plast mugg för att inte kunna känna ingen flaskan på form & storlek. Gissa jag fel så fick jag svepa en 33cl norrlands och gissa jag rätt så fortsatte testet. Fick göra det vanliga och jaga kyssar och kramar från folk och hade alla kategorier gilf, milf, cougar, mfl. Jag vart utklädd till en uteliggare i gamla stan och fick sälja situation sthlm, spela munspel i slussen, gå in i scifi bokhandeln och utöva jedi krafter för att få något. Var ganska kul, då de hade riggat den övre kassan med ett "paket", jag lyckades dock två gånger att använda mina krafter i den nedre kassan och kom ut två gånger utan paket men med något annat....;)

Sen fick jag reta vakterna på slottet som en lodis med tomtemask och bli jagad av vakterna. :D:D Alla japanska turister uppskatta det, men vakterna var mindre nöjda. Tur att man har bra kondis och kunde springa snabbare och byta kläder.

Sen var det utgång på kvällen på nattklubb och party till typ 05.00 Där hade de fixat in oss på viplistan, så vi slapp kö och kunde bara glida in direkt. Även här hade jag ett uppdrag att vara utklädd som robin hood och ha roligt.
I samband med ölprovningen så grilla vi kött och åt middag i solen.

Visa signatur

Workstation:*Acer TimelineX 4830tg *8gb DDR3 1066MHz *Core i5, 2410M, *GeForce GT 540M 2gb, *80gb ssd intel x-25 g2*Griffin Elevator
HTPC:*Lian Li C36B*Gigabyte GA-MA78GM-UD2H*AMD Athlon X2 4850e 2.5GHz + Scyte Shuriken*2x1gb pc8500 corsair dominator*XFX Radeon HD5450 512MB - passivt*40gb ssd intel x-25 g2

Permalänk
Medlem

Harviestoun som finns tillfälligt i lager på systemet nu är tre olika sorters öl som säljs i ett packet. Dom är brygda på whiskymalt.

Permalänk
Hedersmedlem

[QUOTE="Something";13116959]Tack så mycket gandalf, kommer ringa bryggeriet i malmö imorgon och antagligen boka en titt på bryggeriet och lite smak prov, blir fint att gå em säng där innan vi går ut och äter. Öl frågan löst! Tack så mycket allihop.[/QUOTE]
Verkar vara den bästaste lösningen. Som den ölintresserade jag är så är bryggeribesök alltid fantastiska.

Visa signatur

yayaya I am Lorde yayaya