Nintendo försvarar "klen" CPU i Wii U

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frux:

Alltså, jag tycker det där känns mer som ett mantra som upprepats i två decennier snarare än något som faktiskt är sant. Håller inte med om enbart grafiken kan sälja ett spel idag. Såklart kan det vara kul för folk att kolla på snygga screenshots på ett nytt spel men sen ställer sig alla frågan "Men ok, hur är det att spela då?". Får spelet då dåliga reviews så glöms det bort fort.

Jag hävdar snarare tvärtom att bra hårdvara ger speltillverkarna möjlighet att fokusera på hur de vill att spelet ska fungera och göra det roligt, snarare än att lägga tid på att stångas med hårdvarubegränsningar och försöka optimera.

Tänk tanken att hårdvaran skulle vara oändligt snabb. Du kan utveckla ditt spel EXAKT så som idén är i ditt huvud, din vision av spelet. Utan begränsningar. Istället för att behöva snäva ner till en förenklad version till vad hårdvaran klarar av.

Tänk nu tanken att hårdvaran består av en första generations mobiltelefon med monkrom skärm. Du kan göra textbaserade spel och typ "Masken". Sen då? Du är begränsad.

Svag hårdvara ger inte roligare spel. Det är som att argumentera att svartvit film automatiskt ger bättre filmer eftersom de då kan fokusera mer på storyn.

Självklart kan helt fria händer vara bra. Men det sporrar inte till nytänk. Utmaningar leder ofta till intressanta spel. Och jag sa aldrig att de säljs med grafik som enda argument. Men grafiken blir så pass viktig att det är där det mesta krutet läggs. Man lägger mycket mindre krut på att komma på intressanta nya spelidéer. Men det är klart. Gillar man att spela de traditionella urvattnade idéerna som i Battlefield, CoD, Crysis med flera så visst.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frux:

.

Svag hårdvara ger inte roligare spel. Det är som att argumentera att svartvit film automatiskt ger bättre filmer eftersom de då kan fokusera mer på storyn.

*gilla*
Du har så rätt.
Dock kan jag inte påstå att 3D film.. *censuerar sig själv...*

Visa signatur

De som inte bryr sig om att "storebror ser dig" för att de "inte har något att dölja", lämnar de även ut sin dörrnyckel till värden så denne kan läsa deras post och rota i skåp och lådor?

Permalänk
Medlem

Det känns på ett sätt rätt meningslöst att diskutera konsolprestanda på en sån här detaljerad nivå. Det alla redan visste om Wii U är att prestandan är "svag" och spelen till det kommer att se ut ungefär som till Xbox 360 och PS3. Och det räcker att konstatera det.

Däremot kommer ju alla spel som släpps till det normalt sätt flyta på alldeles utmärkt eftersom man utvecklar spelen till känd hårdvara. Och gör det inte det har man gjort fel. Hur många instruktioner CPUn klarar av per sekund eller om GPUn är teoretiskt bättre eller sämre än någon annan existerande grafikkrets känns rätt ointressant eftersom man möter hårdvaran på en helt annan abstraktionsnivå som konsument.

Köper man en ny PC eller en ny mobil/surfplatta har man en flytande skala över vad man kan göra med den från det mest simpla till den mest avancerade upplevelsen. Då finns det all anledning i världen att läsa på om inbyggda funktioner i processorn eller om den är bättre eller sämre än konkurrenten. Vill man däremot spela det senaste Mario eller Zelda så har man inget val.

Permalänk

Nej, Wii U är inget prestandamonster, särskilt inte på CPU-sidan. Däremot erbjuder den snygga och underbara Nintendospel i 720p och silkeslena 60 fps. (Upplösningsmässigt ser det faktiskt ok ut på 60 tum) Vänta på Xbox 720/Playstation 4 ni, men ni kommer med största sannolikhet fortfarande få spela era stortitlar i max 30 fps och om ni har tur 1080p. Själv kommer jag att spela de spelen på min dator med bättre grafik och i minst 60 fps.

Min poäng är att Wii U erbjuder något unikt, och att det är onödigt att gnälla på den när de andra nya konsolerna också kommer att vara underlägsna en bra dator.

Permalänk
Medlem

Okej, grundfel som görs i kommentarerna i den här tråden.

Bra grafikeffekter och bra spelmekanik/whatever är inte två saker som är oförenliga med varandra. Om ett spel kommer ut på PC och nintendo, och PC versionen har avsevärt bättre grafik-effekter, högupplösta texturer o.s.v.... Blir spelet sämre på grund av det?

Tar det ifrån the Dark knight om man ser den i full HD på en bra tv istället för grynig vhs på tjock-tv?

Tvärtom, så finns det spel som skyrim och andra, där en del av spelen är att upptäcka och uppleva miljöerna. Då är det faktum att sjöar och vatten, regn väder och vind känns mer verkliga positivt. Att träd och växter skulle svaja lätt i vinden i ett sådant spel är inte något som sänker spelet kvalite.

Ett dåligt spel är dåligt även med bra grafik. Men ett bra spel blir inte sämre av det, tvärtom, det ger mer en förhöjande effekt.

Kommentarerna angående Wii U, gäller främst det faktum att hårdvaran inte är "Nintendo långsam" jämfört med kommande xbox och ps4, utan att hårdvaran är så långsam att tablets kommer vara förbi inom en snar framtid.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Justbecause:

Anledningen till Resident Evil har jag förklarat högre upp, det var även exklusivt för GC såsom Resident Evil Zero fortfarande är, har tyvärr inte ägt en GC, men ville då jag gillar RE-serien (allt innan innan RE5) och då Zero är en förhistoria till det första så ville jag spela det

Skickades från m.sweclockers.com

Där har du fel, Resident Evil 4 har släppts till både PS2, PS3, PC, Wii, Xbox 360 samt iPhone.
Du påstod också att Nintendo inte bryr sig om spel som Call of Duty därför att konsolen är tänkt att vara till barnfamiljer etc, men även det påståendet var felaktigt då Black Ops 2 finns till Wii U.

Edit: Jag glömde också påpeka det att samtliga Call of Duty-spel har släppts till Wii sedan det tredje spelet kom ut 2006.
Så det där eviga skitsnacket om att Nintendos konsoler enbart skulle vara till barn eller pensionärer börjar bli en aning tjatigt nu.

Visa signatur

Skriv jätteintressant information här.

Permalänk

Räcker det för Super Mario så räcker det för mig

Permalänk

Jag förväntade mig aldrig någon prestanda monster heller från Nintendo, jag köpte min wii u för jag ville ha något "nytt" att spela på tills Ps4/Xbox720 kommer ut. Dom som köpte WiiiU och förväntade sig grym prestanda/grafik, får skylla sig själva, för hur blåst får man bli om man inte kollar upp sånt före ett köp. Däremot alla spel jag spelat hittills, ME3, Batman AC, Mario Bros, ZombieU, är alla rikigt snygga spel. ME3 är nästan lika snyggt som på PC, och klart snyggare än på 360. Jag är nöjd, helt klart, och gillar verkligen handkontrollen. Enda negativa jag kan säga om Wii-U är saknaden av riktig Dolby Surround 5.1/DTS och att man måste ladda batteriet på kontrollern (den med skärm) nästan var fjärde/femte timme? OCh dolby kan fortfarande komma senare om Nintendo betalar lite licenser efter folk klagat tillräckligt högt. Men självklart är PC bäst, och självklart lär Wii-U bli såld eller samla damm nånstans när nästa generations konsollerna kommer.

Visa signatur

My Hardware:Ryzen7 1700//Asus Prime X370-Pro//16GB Corsair DDR4 3000mhz//Asus Geforce RTX 2070 Dual EVO

Permalänk
Skrivet av Yoshman:

Försökte läsa på om CPUn i Wii U, men det är svårt att hitta någon riktigt tillförlitlig information mer än att det i grunden är en PowerPC 750 kärna. Vi pratar om en design som initialt tampades med Pentium II!

Rent tekniskt handlar det om en dual-issue kärna med en väldigt simpel out-of-order (OoO) design, den kan jämföras med ARM Cortex A9 och Brazos rent designmässigt. Tittar man i stället på Xbox360 och PS3 använder de en dual-issue in-order design, d.v.s jämförbart med Pentium, Atom och ARM Cortex A8.

Jämför man Atom med Brazos så har den senare högre IPC, men om skillnaden mellan PS3/Xbox360 kärnan är ungefär lika stor som mellan Atom/Brazos så är CPUn i Wii U rejält mycket långsammare per kärna (och Xbox 360 har också 3 kärnor) p.g.a. av den stora skillnaden i klockfrekvens (1.24GHz vs 3.2GHz). Och då är det svårt att inte hävda att CPU är väldigt långsam för CPU-delen i PS3/Xbox360 är med dagens mått mätt extremt långsam.

Men samma sak kommer ju gälla PS4/XboxNext om ryktena är sanna att den ska köra Jaguar. Visst kommer de har 4 eller 8 kärnor, men prestanda räknat per kärna lär bli ungefär som PS3/Xbox360 om nu klockfrekvensen hamnar på 1.6GHz. Jaguar är också en dual-issue OoO design, men OoO delen är mer avancerad än på Brazos (som i sin tur är mer avancerad än ARM Cortex A9).

Jämfört med "vanliga" desktop CPUer är det ändå extremt klena CPU-kärnor vi talar om. Front-end på Core-processorerna kan ta hand om 4-5 x86 instruktioner per cykel (mot två i Atom, Brazos och Jaguar) och back-end kan ta hand om 6 (8 i Haswell) µops per cykel. back-end fungerar inte på samma sätt i Atom, Brazos, Jaguar, de har två pipeliens som maximal kan hantera en x86 instruktion per cykel så svårt att göra en bra jämförelse.

Bra att du ändå tog tiden att söka upp denna information.
+1

PowerPC får mig alltid att tänka på PowerVR vs 3Dfx

Visa signatur

CPU i9-9900K GPU ASUS RTX 2080 TI Strix OC MB ASUS STRIX Z390-E RAM Corsair VENGEANCE RGB 32GB DDR4 3200MHz Case Fractal Design Define C PSU EVGA G3 850W Cooling Noctua D15
Monitor MSI Optix MAG342CQR SSD Samsung 970 EVO 500GB 860 EVO 500GB 860 QVO 2TB + QVO 4TB PLEX Server 2x HC560 20TB+WD RED 2x10TB+12TB

Permalänk
Medlem

Vill man ha prestanda köper man en PC, vill man ha ett Nintendo så köper man ett Nintendo.
Sen är det visserligen tråkigt att många multiplatformsspel inte kommer utvecklas till Wii u, vilket den kommer att förlora på i längden.

Visa signatur

AMD 5800X3D - Asus ROG B450-F - AMD Sapphire Vega 56 Pulse
Intel 330 180GB - 32gb DDR4 - Meshify C - beQuiet L8 530w
Panasonic 50" VT60 - Xonar Essence STX - Arcam FMJ A39 - Monitor Audio BR5 - Nintendo

Permalänk

glrgrgggggg.......och en cpu är ju skitviktigt i en konsol?
satt med en am2 2kärning 4200prolle(gtx470 gpu) långt in på 2012 utan det "minsta" problem.....och en konsol behöver mycket mindre kräm till os än en dator...

jag har ingen aning om hur mirco architecturen ser ut även om jag sett den så hade jag inte fattat nått, men minnes hantering och bandbredd är nog väldans mycket viktigare till en konsol än cpu..bla bla bla jag är en pc kramare som hatar konsoler innerligt.

/rant of

Visa signatur

I am the Leech King!

Permalänk
Medlem
Skrivet av kira9204:

Folks mobiltelefoner piskar detta på händerna, är nästintill störtlöjligt.
Vilken fin början på nästa gen...

Öh va? Vadå next gen? Nintendo är ju dead last in i nuvarande generation då wii inte med någon ärlighet eller intellektuell integritet kan sägas vara nuvarande generation då den i praktiken inte är annat än en lätta modifierade gamecube.

De som gnölar om att prestanda inte spelar någon roll kanske skulle få upp huvudet ur sanden, ha kul med era 3 zombies på skärmen i dead rising och dylikt annat som är ett direkt resultat utav en prestanda som är sub-standard. Sedan att vissa människor verkar vara fullt villiga att göra kopplingen att spel som nyttjar bra prestanda måste vara dåliga spel är i det närmaste en skrattretande koppling.

Skrivet av Justbecause:

Gamers är ett skämt, de vet inte vad spelglädje är, de gapar bara stort efter grafik hur dåligt ett spel än är

Som den här herrn, våga inte anse att ett visuellt medium skall hålla god visuell kvalitet, då är du ingen "äkta gamer".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yeti:

Öh va? Vadå next gen? Nintendo är ju dead last in i nuvarande generation då wii inte med någon ärlighet eller intellektuell integritet kan sägas vara nuvarande gen, eration då den i praktiken inte är annat än en lätta modifierade gamecube.

De som gnölar om att prestanda inte spelar någon roll kanske skulle få upp huvudet ur sanden, ha kul med era 3 zombies på skärmen i dead rising och dylikt annat som är ett direkt resultat utav en prestanda som är sub-standard. Sedan att vissa människor verkar vara fullt villiga att göra kopplingen att spel som nyttjar bra prestanda måste vara dåliga spel är i det närmaste en skrattretande koppling.

Som den här herrn, våga inte anse att ett visuellt medium skall hålla god visuell kvalitet, då är du ingen "äkta gamer".

Spel är lika mycket ett intellektuellt medium som det är visuellt. Därav kopplingen mellan dessa två fält. Du tittar inte bara på ett spel. Du spelar det också. Båda delarna är viktiga, hurvida någon av dem är viktigare tänker jag ej ta ställning i.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd
Skrivet av €lysian:

Där har du fel, Resident Evil 4 har släppts till både PS2, PS3, PC, Wii, Xbox 360 samt iPhone.
Du påstod också att Nintendo inte bryr sig om spel som Call of Duty därför att konsolen är tänkt att vara till barnfamiljer etc, men även det påståendet var felaktigt då Black Ops 2 finns till Wii U.

Edit: Jag glömde också påpeka det att samtliga Call of Duty-spel har släppts till Wii sedan det tredje spelet kom ut 2006.
Så det där eviga skitsnacket om att Nintendos konsoler enbart skulle vara till barn eller pensionärer börjar bli en aning tjatigt nu.

2 år senare ja, att Resident Evil 4 inte kom till andra plattformar senare har jag inte sagt något om, det var menat att vara GameCube exklusivt, men ekonomiska problem och påtryckningar tvingade dem att släppa det till andra, det vara samma sak med Resident Evil Code Veronica, det var Sega Dreamcast exklusivt, men efter att konsolen försvann så kom det även till PS2 sen det jag sa var att Resident Evil Zero fortfarande är Nintendo exklusivt som är en förhistoria till första Resident Evil

Visa signatur

MY ATTITUDE IS A RESULT OF YOUR ACTIONS! SO IF YOU DON'T LIKE MY ATTITUDE, BLAME YOURSELF!!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Justbecause:

2 år senare ja, att Resident Evil 4 inte kom till andra plattformar senare har jag inte sagt något om, det var menat att vara GameCube exklusivt, men ekonomiska problem och påtryckningar tvingade dem att släppa det till andra, det vara samma sak med Resident Evil Code Veronica, det var Sega Dreamcast exklusivt, men efter att konsolen försvann så kom det även till PS2 sen det jag sa var att Resident Evil Zero fortfarande är Nintendo exklusivt som är en förhistoria till första Resident Evil

Nej, det släpptes en port samma år som det kom ut till GC. Just nu verkar det mest som du försöker slingra dig ur dina egna felaktiga påståenden.

Jag tror att du har totalt missat vad jag har pratat om från början. En god idé i fortsättningen vore om du kollade upp din fakta innan du ska försöka rätta mig.

Visa signatur

Skriv jätteintressant information här.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aleshi:

Det är för att oftast säljer spel med grafikargument idag. Man säljer inte spel med finurlighet, funktion, nytänkande eller spelidéer. Hur många spel finns det inte som i princip är "Hej vi är ett gäng soldater med skjutvapen som ska besegra fiendelaget som är ett gäng som har skjutvapen"? På "gamla goda tiden" var det spel-idéer som sålde. Det skiljde sig speltekniskt och det sålde på hur kul spelet var. Idag finns det tänket främst kvar hos indieutvecklare som oftast inte har kapacitet att tävla grafikmässigt, utan istället utvecklar bra spel. Bara ett fåtal spelföretag som t.ex. Paradox Entertainment tänker utanför boxen fortfarande.

Någonsin hört talas om Minecraft? Grafiken är inget att skryta om, men idéen är ganska bra. 9,2 miljoner har köpt spelet. Alla bryr sig inte om grafik.

Visa signatur

Case: Fractal Design Define R5 Blackout | MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING | CPU: AMD Ryzen 7 5800X | RAM: G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB/3600MHz/DDR4/CL16 | GPU: ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB STRIX GAMING | SSD: Samsung 970 EVO 500GB | HDD: Seagate BarraCuda 2TB 7200rpm 64MB | PSU: Corsair RM750X V2 750W | CPU Cooler: Fractal Design Celsius S24 240mm | |O/S: Windows 10 Pro 64-Bit |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Q4Rspwn:

Varför ska man alltid haka upp sig på processorn och klockfrekvensen i såna här jämförelser? Visst, det kanske är skillnad på ett 7-kärnigt PS3 på 3.2 GHz och detta Wii. Men GPU:n och OS:et är väl trots allt det viktigaste? Jag menar, sett till spelprestanda är ju t ex iPhone 5 i många jämförelser snabbare än Galaxy SIII, trots 2x1 GHz vs 4x1.4 GHz? Precis som N64 hängde på PS1 på 90-talet, trots dess betydligt klenare hårdvara.

Nintendo 64 hade bättre hårdvara än PS1...

Visa signatur

Asus ROG Strix Z370-H Gaming | Intel Core i7-8700K | AMD Radeon RX 6950 XT | Corsair Vengeance LPX 3500 MHz 2x16 GB 16-18-18-38 | Diverse lagring | Fractal Design - Define R5 | Corsair RM1000x

C64 | C64C | NES | Amiga 500 | Mega Drive | Game Gear | SNES | N64 (RGB) | GCN | DS Lite | Xbox 360 | Wii | 3DS XL | Wii U | New 3DS XL | PS4 Pro | Switch

Permalänk
Medlem

Jag kommer förmodligen köpa den ändå. Och det hade jag gjort även om det bara var ett Wii med HD-stöd, vilket är det enda jag saknar på Wii. Anledningen till att jag köper Nintendos maskiner är 'deras' standard-spel; Mario i diverser inkarnationer, zelda, smash bros och donkey kong. Mer behöver jag inte, och är inte speciellt intresserad av mer ändå.

Jag hade inte protesterat mot lite mer prestanda, absolut inte. Ögongodis är alltid trevligt, men det är ingen deal breaker för min del om den inte ens är i närheten av PS4/Durango i och med att ingen av dessa är ett alternativ(Inte som enda konsol åtminstone, mycket möjligt att det blir någon av dessa i framtiden också. Men Wii U är ett prioritet ett) för mig i alla fall.

Visa signatur

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barak:

Nintendo 64 hade bättre hårdvara än PS1...

Kollade upp lite runt detta, och du har helt rätt. Det är bara själva grafikdelen, framför allt gällande 3D, som är mer avancerad hos PS1.
Kanske var det Dreamcast jag tänkte på.

Visa signatur

Lycksalig Compaqsamlare, från LTE 4/50 till Evo N610c | Vardag: 3930K elmätarnitro@stock | Hyfsat astillräcklig, farväl Win10 snarast 🥳 🎉

Världen: never talk about yourself
Swec: Jag jag jag

Permalänk
Inaktiv

Jag kommer inte köpa Nintendos nya Fook U, dessutom är jag trött på Fook Mii's.

Nej skämt och sido. Wii U kommer inte in i huset. Efter att ha spelat igenom alla Mario, Zelda, Metroid, Donkey Kong spel som släppts börjar jag bli trött på allt vad Nintendo heter.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Yzov:

Någonsin hört talas om Minecraft? Grafiken är inget att skryta om, men idéen är ganska bra. 9,2 miljoner har köpt spelet. Alla bryr sig inte om grafik.

?
Han tog ju upp indieutvecklare i inlägget du citerade...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Skrivet av MROO:

Får en liten Sega Mega Drive vs Super Nintendo känsla över det här. Folk sa att Sega var bättre eftersom processorn hade högre klockfrekvens osv.

Sega Dreamcast glömmer jag aldrig, bästa Sega gjort.
Tycker det är synd att inte Sega är med i matchen med Sony, MS och Nintendo.

Permalänk
Skrivet av Utgardaloki:

En av meningarna med en GPGPU (General Processor + GPU) vid sidan av en ren GPU är att en GPGPU skall kunna ta över åtminstone en del av själva "tankeprocessen" från själva CPUn.

Inte för att vara den som är den då jag själva irriterar mig på folk som verkar leta efter fel och felstavningar, dock så är en GPGPU inte någon "General Processor" + GPU utan GP i GPGPU står för General Purpose. http://en.wikipedia.org/wiki/CUDA

Intressant läsning som fick mig att tänka på framtida möjligheter med ARM i combo med GPGPU och effektiva RAM/Cache-lösningar men detta är ju en diskussion bättre lämpad att ta i annan tråd.

Visa signatur

[HELIX] <> CPU: Intel Core i5 4690K <> CPU-Cooler: Noctua NH-D15 [2x140mm] <> MB: Gigabyte G1.SNIPER Z97 <> RAM: 16GB 1866MHz Kingston HyperX Beast <> GPU: MSI GTX 970 4G GAMING <> SSD: Intel 520 120GB <> HDD: WD Green 1TB+2TB /Samsung SP 640GB /Seagate ST 160GB <> PSU: EVGA Supernova G2 750W 80+ Gold Mod. <> Case: FD Arc Midi R2 [3x140mm/4x120mm] <> Monitor: DELL U2412M <> HT: ONKYO TX-NR656 <> TANNOY MX-M 7.1<> HP: JBL Synchros S500 <> Keyboard: CM Storm QF TK MX-B <> Mouse: MX-518 + ICEMAT <> DVD: Samsung SE-208GB [Ext.] <> IC: 100/10 <> OS: Win7

Permalänk
Medlem

=(

Man känner sig lite dissad att man köpt den häe "skiten"

Visa signatur

Fractal Design R4 | Corsair ax 860 | ASUS z390 | Intel i7 9700k | Noctua NH-D14 | 16GB Corsair Vengence 3000mhz | Msi 2080|Win 11

Permalänk

Vem köper en Wii U för att spela på den? Och då räcker ju prestandan i cpun gott för de flesta.

Jag tycker också prestandan är i snålaste lagret för som X-gånger innan sagt så blir det problem med multiplattformspel, där en enkel /billig lösning är att göra en väldigt slarvig nerbantning av spelen för WII U.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk

Undra om Nintendo skulle ha några försvarare om Super Mario och Zelda inte fanns.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av €lysian:

Nej, det släpptes en port samma år som det kom ut till GC. Just nu verkar det mest som du försöker slingra dig ur dina egna felaktiga påståenden.

Jag tror att du har totalt missat vad jag har pratat om från början. En god idé i fortsättningen vore om du kollade upp din fakta innan du ska försöka rätta mig.

Skit samma, hur som helst var det från början tänkt som en exklusiv titel för Nintendo

Resident Evil 4 GameCube exclusive

"Though rumors have persisted that Capcom might also release Resident Evil 4 for PlayStation 2, the company in early January issued a firm denial, saying that the game is wholly exclusive to GameCube."

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

MY ATTITUDE IS A RESULT OF YOUR ACTIONS! SO IF YOU DON'T LIKE MY ATTITUDE, BLAME YOURSELF!!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av leafbranch:

Sega Dreamcast glömmer jag aldrig, bästa Sega gjort.
Tycker det är synd att inte Sega är med i matchen med Sony, MS och Nintendo.

Uppenbarligen höll inte majoriteten med

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

MY ATTITUDE IS A RESULT OF YOUR ACTIONS! SO IF YOU DON'T LIKE MY ATTITUDE, BLAME YOURSELF!!

Permalänk

Nintendo satsar inte på kraftfullast hårdvara längre i alla fall sen Wii släpptes. Sen är inte grafik allt. Men jag väntar på nästa Playstation då den förhoppningsvis kommer erbjuda ett större steg upp i prestanda jämfört med nuvarande konsoler som finns ute idag.

Visa signatur

Bärbar Speldator: AMD Ryzen 5 5600H I Nvidia RTX 3050 Ti
Xiaomi Poco X3 Pro I Nvidia Shield TV V2 I PS4 I

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swedish Berserk:

Nintendo satsar inte på kraftfullast hårdvara längre i alla fall sen Wii släpptes. Sen är inte grafik allt. Men jag väntar på nästa Playstation då den förhoppningsvis kommer erbjuda ett större steg upp i prestanda jämfört med nuvarande konsoler som finns ute idag.

De har aldrig satsat på snabbast hårvara, men på price/performance samt portabillity.
Jämför:
NES vs Mastersystem = NES är en sämre maskin men har ändå bättre spel.
MegaDrive vs NES = Sega hade mycket bättre grafik och nintendo hade inte i närheten av samma kraft förän långt senare när de släppte SNES
SNES vs Megadrive = På pappret är megadrive fortfarande snabbare men SNES hade bättre spel generellt
N64 vs Saturn = Nintendo hade inte en julle i prestanda men bättre spel och hälsosamt företag medans sega sänkte sin egen produkt i förmån för DreamCast
N64 vs Dreamcast = Behöver man säga mer än att dreamcast spel fortfarande har spel som ser riktigt bra ut i jämförelse med PC spel och prestandan är vida överlägsen N64.
GameCube vs Playstation 2 = Gamecube är sämre i processorkraft och gpu precis som förr men de överlevde på nintendos egna spel.
Wii vs Xbox360 = Åter igen nintendo har en sakterligare apparat men de krossade Xbox divisionen som inte sett vinst ett enda år utom när microsoft lade Ms office vinsten under Xbox-division bokföringen.
Wii U vs ? = Vad än Sony eller Xbox släpper kommer vara snabbare än WiiU men nintendo tycker jag har visat gång på gång att det inte spelar nån roll. Nintendo går med vinst, de andra gör det inte.

Visa signatur

2x Xeon E5-2699 v4, 256gb Quad Channel RAM, 2x nVIDIA 980ti
----
AMD Ryzen 5950X, 128gb Dual Channel RAM, 2x AMD 6900XT
----
Massiv amiga och 3dfx-samling.