Permalänk
Medlem

Kan inte ansluta till WLAN

Hej!
Längesen man var in här nu. Jag har ett problem med ett nätverkskort som heter RAlink RT3062. Allt verkar liksom fungera, med drivrutiner och så, inga bekymmer att installera dem och jag hittar det trådlösa nätverket och täckningen är nästan på fullt. Men kortet vägrar ansluta, det händer liksom ingenting när man skrivit in lösenordet och tryckt på anslut. Har provat att installera de senaste drivrutinerna, hjälpte inte. Kör Windows XP.

Jag har haft samma problem tidigare med ett annat wlan kort av samma fabrikat.

Någon som vet vad det är för fel?

Visa signatur

Hur gammal heter du ifrån ?

Permalänk
Vila i frid

För att få support för WPA2 krävs SP3 i XP. Om drivarna originerar från USA kan de vara drabbade av USA-sjukan dvs inte fungera med kanal 12 och 13.

Permalänk
Medlem

aaah tack för tipsen! lite osäker på om jag har sp3 men ska kolla upp det. angående kanal12 och 13, brukar man kunna byta kanal i routern för att få nätet "usa-kompatibelt"?

Visa signatur

Hur gammal heter du ifrån ?

Permalänk
Medlem

sp3 var installerat. jag har tagit bort all kryptering på det trådlösa nätverket. även testat flera olika kanaler men inget verkar hjälpa. när jag försöker ansluta så står det bara "väntar på nätverket" ganska länge och sen blir det "begränsad eller ingen anslutning".

suck.....

Visa signatur

Hur gammal heter du ifrån ?