Permalänk

Hur Blir Man En IOS developer?

Hur Blir Man En IOS developer?

Hej!
Jag undrar om någon vet någon bra kurs/person i stockholm som man kan lära sig att programera (developer).

ha det gött!

Permalänk

Hur gammal är du?

Visa signatur

Mainrigg: Core i7 3.2Ghz - Asus GTX 680 DCII 2GB OC - Corsair Vengeance 1600MHz 12GB - Asus P6T SE - Asus Xonar Phoebus - OCZ Agility 4 120GB - WD Caviar Black 640GB - Corsair Obsidian 800D
Macbook Air: Core i5 2.8Ghz - Hynix 1600MHz 8GB
Ljud: Schiit Modi & Magni - Beyerdynamic Pro DT990 250ohm - ATH-ANC7b

Permalänk

Sälj din själ till djävulen, tror ett år som developer medföljer.

Permalänk
Medlem

Stanford lägger ju ut sin IOS-dev kurs på iTunes U. Du bör ha ganska mycket koll på objektorienterad programmering och någon form av C-språk osv innan du ger dig på det bara.

För att bli developer med tillgång till att lägga upp på appstore kostar det 99$ om året. Du behöver dock inte bli det innan du faktiskt ska lägga upp något. x-code är gratis och har allt som krävs för att börja skapa appar.

Permalänk
Medlem

Hej!

Det brukar gå sommarkurser i iOS utveckling. Vet inte om de är öppna för sen anmälan, men det skadar väl inte att kika. Tror dock de flesta har som förkunskapskrav att du åtminstode kan grunderna i programmering. Kan du inte det så skulle jag satsa på att lära mig Python på http://www.codecademy.com/, då det är förhållandevis enkelt för nybörjare, bara så du får en känn för programmering. Utforska sedan med andra språk, gärna med C liknande syntax och som har fokus på objektorientering. Java är relativt bra.

När du väl kan grunderna i det kommer det bli lite lättare att förstå sig på Objective-C. Känner du dig modig kan du dock gå direkt på Obj-C, tror inte det finns på Codeacademy än dock.

Efter du kan grunderna kan du annars med fördel lära dig själv. Apple har mycket, och bra, dokumentation på sin Apple Developer sida. Vad du behöver är en Mac samt programsviten XCode, som finns gratis att ladda ner.

Efter det är det bara att läsa på och börja programmera. En emulator ingår i programsviten, och den räcker långt. När du väl vill få din app att fungera på riktiga enheter så måste du dock betala.

Permalänk

Kan du något annat programmeringsspråk som liknar Objective-C, typ C, C++, Java lär du dig att kladda ihop din första app på en. Alla tänkbara problem du kan tänkas stöta på finns utbenade på stackoverflow.

Visa signatur

Citera, tack!
Har du läst tråden om strandhögtalare och andra musiklådor?