Permalänk
Medlem

skärm blir grå

Hej!
Har en Dell Latitude D630 med några år på nacken.

Den fungerade felfritt men en dag fick jag en bluescreen, inte säker på vad det var, men använde inte datorn något mer efter det den dagen.
Dagen efter när jag skulle starta upp den så var min skärm grå, fläkten och hårddisken gick igång men inte själva skärmen. Sökte lite och såg att man skulle testa urladda den genom att koppla ut alla strömkällor och sen hålla nere power knappen i ca 30 sec och sen starta igen. Detta fungerade dock inte.

Läste vidare och såg att man skulle testa koppla in den i en extern bildskärm och se om man får bild via den. Gjorde detta och fick fram en bild som såg ut som en streckkod fast blinkande och i massvis utav färger som hoppade runt på skärmen. Svårt att förklara, men ni fattar nog.
Värt att tillägga är ju att jag hör windows ljudet när man kommer förbi boot grejen, så datorn startas upp helt och är inne i operativsystemet.

Kanske också nämnvärt, min polare pushade League of Legends på denna dator under ett lån, vet ju att datorn har på tok för låga specs för att klara det men kan det ha bidragit till eventuella skador till gpu'n?

Specs:
http://www.cnet.com/laptops/dell-latitude-d630/4507-3121_7-32445398.html

Tack på förhand.

Permalänk

Hej Catch82

Det lyder meget som et overophedet grafikkort. Har det været overophedet under brug, kan det have fået fatale skader, og der skal derfor højst sandsynligt et helt nyt kort til.

Hvis du sender mig dit servicetag i en privatbesked, vil jeg meget gerne se, om du evt. skulle have noget garanti/reklamtion tilbage, og om jeg evt. kan hjælpe.

Med venlig hilsen

Karina Hansen
Dell | Social Media & Communities Professional
Følg os på Twitter: @DellLyssnar og Facebook

Visa signatur

Vi på Dell Sociala Medier hanterar frågor som gör gällande befintliga beställningar och produkter som kunder fortfarande har garanti på.

Tyvärr kan vi inte svara på sälj- och marknadsföringsfrågor.

Det går utmärkt att kontakta oss på Facebook, Twitter (@DellLyssnar) och här på forumet - både i trådar och genom privata meddelanden.