Permalänk

Dilemma över val av grafikkort

Hejsan! Jag tänker gå rakt på sak och säga att jag har svårt för val av grafikkort som passar för just mina behov och de andra komponenterna jag planerat att införskaffa. Har bett om hjälp här förut men har modifierat min kundvagn lite och så och letar nu efter hjälp/kritik.

Denna kundvagn var ursprungligen vad jag tänkte skaffa: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3522145/1

Den verkade utmärkt, passade min budget och mina krav jättebra. Men enbart några dagar senare läser jag här på Swec att 2gb grafikkortsminne inte är tillräckligt för morgondagens spel, att grafikkortet kommer vara utdaterat inom ett år pga att det inte har tillräckligt med minne.

Jahopp tänker jag, då köper jag väl ett gigabyte gtx 770 4gb istället för 2gb minne så bör problemet vara löst. Efter det så finner jag mängder negativa recensioner på just det kortet, att det inte kan använda alla 4 gb ändå att det är begränsat till 2,3gb eller något vilket låter jätteskumt.. Folk rekommenderar mig då att skaffa ett 7970 för att det har 3gb minne.. Men då enligt swec testcenter så presterar 7970 sämre än 770 kortet, det går under 60 fps på ultra settings i bf3.. 60+ fps är ett krav för mig. Då rekommenderar folk att jag skaffar ett 780.. Men det överstiger min budget så då undrar jag om jag kan skita i SSDn för stunden och införskaffa en sådan i framtiden och lägga dom pengarna på ett 780? Min andra fråga är då om min processor kommer flaskhalsa detta mycket bättre grafikkort?
Övrig info är väl att jag spelar enbart på 1 skärm och kommer troligtvis fortsätta med det.. Min budget för datorn + windows & montering hos inet är 11 700 kr, och då tänjer jag redan lite på hur mycket jag vill spendera på datorn..

Permalänk
Medlem

Klart du kan skippa SSDn, det enda du förlorar i spel är kortare laddningstider.

CPUn kommer bara att flaska i låga upplösningar eller i vissa spel som gör ovanligt många beräkningar på CPUn. Annars är det i stort sett alltid GPUn som flaskar. Bara att se t.ex. sweclockers tester där resultaten är i stort sett identiska i höga upplösningar oavsett CPU.

Visa signatur

Om någon hittar mitt gamla användarkonto skicka det med postpaket, tack!