Trådlös överföring till stereo

Permalänk
Inaktiv

Trådlös överföring till stereo

Hej!
Jag behöver tips på trådlösa sätt att skicka ljud mellan min dator och stereo. Datorn har bluetooth, så det kanske kan vara lämpligt att använda om det inte innebär för stora kvalitetsförsämringar?

Såg att netonnet hade ett par liknande saker i vettiga prisklasser (0-300kr) http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/tradlos-ljudover... Någon erfarenhet av dessa och kan ni rekommendera någon speciell av dem eller någon helt annan i den prisklassen?

/Snuffle

Permalänk

Enligt vad jag har hittat på nätet när jag letat förr ska Logitechs vara ganska bra, men med ganska låg nivå på utgången. Belkins gamla ska vara ganska kass, och den med optisk utgång verkar inte finnas några recesioner på, är dock lite intresserad av den då det vore det bästa möjliga att använda recieverns dac i stället för nåt kasst inbyggt i själva enheten.

Skulle vilja testa innan jag bestämmer mig för nåt köp, men inte en enda fysisk affär verkar ha nåt liknande i sitt sortiment.

Visa signatur

Node 304: MSI Z87-I - Core i5 4670K - 8GB DDR3 1600Mhz Kingston HYPERX - Sapphire RX480 8GB - Crucial MX100 256GB
HTPC: ASRock H67M-GE - Core i3 2130 - 8GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance - Intel X25-M G2 80GB
Laptop: Xiaomi Mi Notebook Air 13.3″

Permalänk

Något jag definitivt skulle rekommendera är att införskaffa en Raspberry Pi. Med hjälp av airplay kan du spela upp musik i den, så länge den och den andra enheten är ansluten till samma nätverk!

Visa signatur

Detta inlägg gjordes i ett nyktert tillstånd.

Permalänk
Medlem

Sonos? Finns på Hifiklubben att provlyssna, har jag för mig.

Visa signatur

“Always be wary of any helpful item that weighs less than its operating manual.”
― Terry Pratchett, Jingo

Permalänk
Medlem

Om du har wifi hemma så rekomenderar jag en Squeezebox Duet. De finns numera att få tag på begagnade för 300-500 kr på tex blocket eller tradera.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=262243