15-17" för runt 10k (nä, ingen speldator!)

Permalänk
Medlem

15-17" för runt 10k (nä, ingen speldator!)

Jaha, då gick min kära HP Pavilion dv7 och dog i sömnen. Sedan dess har jag kliat mig i skallen över den välbekanta djungeln av datorer...

Buget:
Runt 10k. Kan röra mig uppåt lite till om det är något riktigt klockrent.

Storlek
Gamla var 17" och det trivdes jag med. 15" går an om den är fantastisk i övrigt.

Primära användningsområden:
Absolut noll spelande. Däremot fotoredigering, layout och en herrans massa surfande. Ofta med en väldig massa fönster öppna samtidigt.
Till 95% kommer den vara stationär med extern skärm, tgb och mus, men ibland är det absolut nödvändigt att jag kan ta med den iväg. Då finns oftast el att tillgå, så batteritid är inte avgörande. Inte heller vikten, när jag väl släpar kan jag släpa lite extra.

Spela spel?
Nej, det kommer aldrig inträffa.

Hårddisk/hårddiskar?
Så stort som möjligt över två diskar. Hade SSD som systemdisk och mekanisk som lokal lagring vilket funkade utmärkt. Större kapacitet finns hemma på servern.

Övriga krav:
- Uttag för Kensingtonlås. Begriper inte att det inte är industristandard.
- Bluetooth så musen som bor i datorväskan fortsätter funka.
- Blurayspelare. Varför är det så förtvivlat ovanligt?
- Att piltangenterna sitter och/eller är utformade så att de går att hitta utan att titta på tangentbordet. Jag redigerar en hel del text när jag är ute på vift med datorn och att behöva titta efter varje gång fungerar helt enkelt inte. Alltså mycket viktigt!

Helst:
- Numpad. Mycket trevligt.

Många lovande datorer verkar falla på att jag vill ha bluray. Är det möjligt att i efterhand byta ut en dvd mot en bluray? Går det öht eller är det inte kostnadsmässigt försvarbart?

Jag har kollat runt på Prisjakt och hos de stora kedjorna som Media Markt, Elgiganten, Siba osv, men man blir ju fan gråhårig. Framförallt är det svårt att få fram om det finns plats för en andra hårddisk om det bara sitter en i från början.

Så jag skulle uppskatta lite input.

Permalänk
Hedersmedlem

Sitter själv och funderar på den här Asusen: http://www.dustinhome.se/product/5010750578/asus-n550jv-ci7-2-4-8gb-750-8gb-ssd-gt750m-fhd-15-6-w8-subwoofer/?tduid=6b3d97081b3864ded83e64eea2ec7cb6

Jag har en stationär gamingdator så så mycket spelande behöver den inte klara av men har annars ungefär samma krav somn du. Studerar just nu arkitektur och håller på en del med Photoshop och Indesign. I framtiden ska den väl klara av en del lättare 3d-modellering och CAD men tänker nog främst använda min stationära till det.

Det jag gillar med Asusen är att i alla fall föregångaren kändes väldigt bra i butik (materialmässigt), högupplöst skärm samt en hybridhårddisk. Hade varit trevligt med en SSD men går ju att fixa det senare. Jag är dock också väldigt intresserad av andra alternativ men har efter mycket letande fortfarande inte hittat någon som verkar slå denna.

Visa signatur

CPU: i5 760, SilverStone Argon AR01 MOBO: MSI P55A-G55 GPU: Nvidia 770 RAM: CORSAIR 8GB DDR3 VENGEANCE LP 1600MHZ SSD: Intel 120 GB Chassi: R4 PSU: Corsair TX 850W 80+ Mus: Qpad 5k Skärm: BenQ 24'

Permalänk
Medlem

Ska väl berätta att det till slut blev en Dell Inspiron 17R SE vilken "ticked all boxes" kring vad jag ville ha.

Tog tre evinnerliga veckor innan jag fick den, men jag trivs med den!