TV-avgift för datorer står fast

Permalänk
Medlem
Skrivet av AstralDimension:

sveriges television?

finns många som inte tittar på svt.
bara för det finns nu på nätet så blir man skyldig att betala när man är uppkopplad,vafan?
abonnemanget är dyrt och en helt onödig utgift när man inte tittar på svt,och bli påtvingad på samma sätt som försäljare håller på med
gör det inte bättre, skapar bara ilska. så lägg det på skatten eller låt dom som tittar betala! (radiotjänst har gått för långt)

och vad du antagligen menar att svt gör oss ännu mer bildade vet ja inte? går hellre in på google och läser politik tex än att bilda mig på svt`s kanaler.
tänker inte underkasta mig radiotjänstens nya fula tricks för att dom ska tjäna mer pengar! skäms hellre...

Snälla, gå tillbaka till skolbänken och läs på! Asså du kommer med argument utan att ens vara påläst om vad SVT är(och att veta förkortningen gills inte). För din information så kollar jag inte på tv, har inte gjort det sen -09. Och jag har redan gjort ett inlägg tidigare om att jag kritiserar SVT's innehåll men jag förstår om du inte har läst det för det är alldeles för många inlägg på denna tråden, men jag skrev såhär:

Citat:

Dock är det en helt annan sak om deras jobb utförs rätt. Om de nu bara skulle ägna sig åt kunskap och information tex bara svt 24 så hade jag inte haft problem med avgiften även om jag inte använde den, avgiften hade också varit betydligt mkt lägre!

Men det jag vill komma fram till är att SVT är public service som ska vara fritt och oberoende från både politiskt och kommersiellt inflytande, och det kan de inte om deras pengar kommer från skatt(eller reklam). Då är de statens bitch.

Skrivet av Zotamedu:

Det här är en intressant inställning faktiskt. Vad är den stora faktiska skillnaden på om pengarna kommer in via skatt eller via avgift? Förutom att SVT skulle få en 100 miljoner mer eftersom de drastiskt skulle minska administrationskostnaderna? Som det ser ut nu styrs SVTs rätt att ta ut avgiften och storleken på denna avgift helt av lagar. Vad skulle hända som samma lagar flyttades till en annan del av lagboken? Skräckscenariot som målas upp är att en totalitär stat skulle gå in och strypa pengaflödet via skatten och därmed utöva censur. Fast de kan göra exakt samma sak nu genom att bara ändra lagen. Om staten skulle få för sig att utöva någon sorts utpressning kan de bara hota med att sänka beloppet som SVT får ta ut då det är reglerat i lag. För att ändra beloppet krävs även idag en lagändring och vilka är det som ändrar lagarna? Så det finns ingen reell skillnad i hur känsliga de är för censur från staten bara för att de måste administrera indrivningen själva.

Nu ägs ju inte varken SVT, radiotjänst eller UR av staten utan de ägs av en stiftelse. Så din poäng är ungefär lika relevant som om du hade frågat om Telia skulle bedrivas av skatt...
Lite intressant argument om att strypa pengaflödet, visserligen finns den möjligheten ja, men under alla dessa år som SVT har funnits, kan du nämna en enda gång staten har hotat på det sättet. Och om vi gör det till ett hypotetiskt scenario att de hotar för att tex svt visar ett program som staten inte tycker är ok - då tar det ju ändå ett år innan det beslutet fastställs och då har folk få se programmet för länge sen. Så det är ju inte direkt ett effektivt hot om det skulle användas. Sen kommer det ju heller aldrig att hända för att public service har i uppdrag att bevaka både riksdagen och regeringen så att de inte utövar censur, bara ett sådant förslag skulle nämnas så kommer det att ploppa upp i tidningarna och nyheterna direkt.

Den stora skillnaden om pengarna skulle komma från skatt så har staten betydligt starkare medel att censurera genom att strypande av pengarna kan ske direkt och inte ett år för sent. Jag antar att jag inte behöver vidareutveckla vad som skulle ske?

Visa signatur

Fractal Design R5, i5 6600k, MSI Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, MSI GTX 980, 8GB Minne @ 2400MHz, BeQuiet Kraft 700W

Permalänk
Medlem
Skrivet av hersses:

Men det jag vill komma fram till är att SVT är public service som ska vara fritt och oberoende från både politiskt och kommersiellt inflytande, och det kan de inte om deras pengar kommer från skatt(eller reklam). Då är de statens bitch.

Du menar på samma sätt begravningsavgiften och kyrkoskatten är, som faktiskt tas in via skattsedeln?

Permalänk
Medlem
Skrivet av elklazor:

Vore det upp till mig så skulle vi ha en ordentligt vänsterdriven politik med höga skatter och ingen privatisering av sjukhus och äldrevårdshem. Mycket mera pengar skulle skickas som bistånd till andra länder och USA skulle inte ha ett piss att säga i Sverige.

Håller med om allt förutom biståndet.

Bistånd som det ser ut idag kan vi till 80% lägga ned då det bara är konstgjord andning som gör länder beroende på att biståndet levereras och faktiskt i vissa fall till och med kan hålla tillbaka deras utveckling. Det blir en sorts konstgjord andning och en stor del försvinner i korruption som granskande diplomater lätt ser mellan fingrarna med när miljoner försvinner eftersom de ju fick en så fin middag på sitt besök...

Den delen av biståndet som fungerar är den som kan bidra till långsiktig förändring såsom satsningar inom utbildning av lokala lärare/sjukvårdare och liknande.

Vad vi borde göra är att sammarbeta med något av dessa afrikanska länder istället för att åstadkomma riktig förändring och bygga en varaktig relation. Vi hittar ett land i Afrika som är strategiskt viktigt för Sverige (exempelvis kan handla någon råvara/resurs vi saknar) och satsar alla våra resurer på ett riktigt sammarbete. Vårt bistånd går till Svenska företag som får ordrar att bygga upp vägnät, kraftverk, elnät, mobil/IT nät osv över hela landet. Samtidigt måste denna investering förståss skyddas liksom Svenskarna på plats. Om vi nu skall skicka militära soldater utomlands skall det inte vara som USAs apporthundar, utan till exempel för att skydda en sådan långsiktig investering. Vi låter Svenskar som vill jobba i land X få generösa villkor och välkommnar dem från land X till Svenska utbildningar både på plats och i Sverige.

Permalänk
Lego Master
Skrivet av Liquidedust:

Du menar på samma sätt begravningsavgiften och kyrkoskatten är, som faktiskt tas in via skattsedeln?

Kyrkoavgiften tas bara ut ifall du faktiskt är med i svenska kyrkan. Är du det får du skylla dig själv, den kan du gå ur.

Begravningsavgiften tycker jag nog är okej ändå, den betalar tex för att mina släktingars gravar hålls i okej skick.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shudnawz:

Kyrkoavgiften tas bara ut ifall du faktiskt är med i svenska kyrkan. Är du det får du skylla dig själv, den kan du gå ur.

Begravningsavgiften tycker jag nog är okej ändå, den betalar tex för att mina släktingars gravar hålls i okej skick.

Tror du missade poängen.

Visa signatur

"Tråden får vara öppen så länge diskussionen hålls saklig och civiliserad. "
"... och där låser vi tråden. Tramspellar.
*Låst* "
Andreas D. ^^,
Citera för svar. =3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Scepticer:

Ibland blir man verkligen förbluffad över hur domstolar tolkar lagtexter. Samma med copyswede kassettavgift och dess lagstöd.

Jag kan inte dra annan slutsats än att:
1.) Domstolar och nämndemän är mutade/duperade.
eller
2.) Domstolar och nämndemän tar på sig ett annat ansvar än att på bästa vis tillämpa lagtexterna som de är formulerade. (Typ: "Skit i exakt vad det står i lagtexten, vad tycker vi i denna domstol är "rätt beslut" ur vårt samhällsperspektiv.")

Nejdå, Copyswede har ännu inte prövats i rätten. Skiljedomstolen är utanför rättsväsendet helt i hållet, och de har bara prövat externa hårddiskar och usb-minnen. De har försökt att ta upp det i rätten mot Sony Mobile (då SE), de har försökt komma med krav på telia och de har försökt massor. Det enda sättet de kan driva in något är om branschen frivilligt betalar in det. De kan inte driva in avgifter på annat sett än att gå till domstol och civilrättsligt stämma dem. Låt dem då göra det, för där sitter inte samma folk som i skiljedomstolen och de är skyldiga att pröva lagen, skiljedomstolen är som det låter ett sätt att lösa en tvist och det används mest för att sätta sig över den svaga parten.

Domstolen har ännu inte prövat lagen, utan de använder fortfarande lagen och går efter gamla remissvar som aldrig blev lag, en blandning som inte fungerar. Intentionerna är inte Radiotjänst gamla ståndpunkt och remissvar, det är inte i demokratisk ordning de vill få det till något annat. Radiotjänst skulle kunnat fortsätt med samma ordning som kom till 2006 fram till 2020 när lagen ska ändras. Ska villkoren ändras ska det göras så enligt lag. Inte för att de kom på att Flash Player kan visa video.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hersses:

Men det jag vill komma fram till är att SVT är public service som ska vara fritt och oberoende från både politiskt och kommersiellt inflytande, och det kan de inte om deras pengar kommer från skatt(eller reklam). Då är de statens bitch.

SVTs styrelseordförande utses av regeringen. Samtliga ledamöter i Förvaltningsstiftelsen för SVT, SR och UR tillsätts av regeringen. Denna stiftelse utser övriga styrelsemedlemmar i SVT. Dvs. samtliga i styrelsen är direkt eller indirekt utsedda av regeringen. Riksdagen kan när som helst ändra storleken på TV-avgiften, eller helt ta bort det. Jag förstår inte hur du kan påstå att SVT inte redan är statens bitch.

Visa signatur

"A good discussion is like a miniskirt; Short enough to pertain interest and long enough to cover the subject"
何回やっても何回やってもエロゲが終わらない

Permalänk
Medlem
Skrivet av Liquidedust:

Du menar på samma sätt begravningsavgiften och kyrkoskatten är, som faktiskt tas in via skattsedeln?

Ser verkligen inte din poäng. Var snäll o utveckla tack? Eller menar du på att begravningsavgiften också ska vara fritt och oberoende från både politiskt och kommersiellt inflytande...? O.o

Visa signatur

Fractal Design R5, i5 6600k, MSI Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, MSI GTX 980, 8GB Minne @ 2400MHz, BeQuiet Kraft 700W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xaanin:

SVTs styrelseordförande utses av regeringen. Samtliga ledamöter i Förvaltningsstiftelsen för SVT, SR och UR tillsätts av regeringen. Denna stiftelse utser övriga styrelsemedlemmar i SVT. Dvs. samtliga i styrelsen är direkt eller indirekt utsedda av regeringen. Riksdagen kan när som helst ändra storleken på TV-avgiften, eller helt ta bort det. Jag förstår inte hur du kan påstå att SVT inte redan är statens bitch.

Jaaa då får vi ju hoppas på att de tar bort den helt då, men det kommer ju inte att hända

Visa signatur

Fractal Design R5, i5 6600k, MSI Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, MSI GTX 980, 8GB Minne @ 2400MHz, BeQuiet Kraft 700W

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Crentus:

Borde inte SVT låsa sina kanaler på nätet till de som betalar radioavgift?
DÅ kan man få inloggningsuppgifter utskickade i samma veva som avgiften betalas in och vi andra som brukar internet på annat vis kan lägga pengarna på en vettigare tjänst, som Netflix.

Detta är en lösning som jag också tänkt på. Det är den mest logiska och bästa. Kommer inte tillämpas för att det finns mer pengar att hämta så som det har bestämts nu, är min teori.

Visa signatur

All datorprestanda kan jämföras i kronor och ören (kr/poäng). Exempel: Prestanda/krona på grafikkort | www.intrnet.se

Permalänk
Skrivet av hersses:

Snälla, gå tillbaka till skolbänken och läs på! Asså du kommer med argument utan att ens vara påläst om vad SVT är(och att veta förkortningen gills inte). För din information så kollar jag inte på tv, har inte gjort det sen -09. Och jag har redan gjort ett inlägg tidigare om att jag kritiserar SVT's innehåll men jag förstår om du inte har läst det för det är alldeles för många inlägg på denna tråden, men jag skrev såhär:

Men det jag vill komma fram till är att SVT är public service som ska vara fritt och oberoende från både politiskt och kommersiellt inflytande, och det kan de inte om deras pengar kommer från skatt(eller reklam). Då är de statens bitch.

Nu ägs ju inte varken SVT, radiotjänst eller UR av staten utan de ägs av en stiftelse. Så din poäng är ungefär lika relevant som om du hade frågat om Telia skulle bedrivas av skatt...
Lite intressant argument om att strypa pengaflödet, visserligen finns den möjligheten ja, men under alla dessa år som SVT har funnits, kan du nämna en enda gång staten har hotat på det sättet. Och om vi gör det till ett hypotetiskt scenario att de hotar för att tex svt visar ett program som staten inte tycker är ok - då tar det ju ändå ett år innan det beslutet fastställs och då har folk få se programmet för länge sen. Så det är ju inte direkt ett effektivt hot om det skulle användas. Sen kommer det ju heller aldrig att hända för att public service har i uppdrag att bevaka både riksdagen och regeringen så att de inte utövar censur, bara ett sådant förslag skulle nämnas så kommer det att ploppa upp i tidningarna och nyheterna direkt.

Den stora skillnaden om pengarna skulle komma från skatt så har staten betydligt starkare medel att censurera genom att strypande av pengarna kan ske direkt och inte ett år för sent. Jag antar att jag inte behöver vidareutveckla vad som skulle ske?

Ok,du kan skippa fågelholkar och skolbänkar.
Vi vet redan,jag tänker inte på om kanalerna blir rött eller blått! radiotjänsten har redan gått förbi med brunt.

vad skulle vara bättre för folk som inte tittar på svt kanaler men är uppkopplad på internet måste betala tv licens enligt lag för att radiotjänst har lagt ut på nätet?

lägga avgiften på skatten så folk inte behöver gå till domstol,eller låta folk frivilligt köpa en svt box och få ett hederligt abonnemang på radiotjänst,skulle vara fan så mycket bättre än idag.
sen struntar jag vad svt står för,finns rötägg överallt

Visa signatur

[ Celeron 420 | Scythe Ninja Mini | 4 x 1 GB Corsair 6400 CL5 | X1650 Pro 512 MB | 2 x 500 GB Samsung | Compucase 19" 4U | Gigabyte P35 DS3 | Fujitsu Siemens Myrica 40" | X-Fi Elite Pro | Logitech Dinovo Laser | Logitech G25 ]

Permalänk
Medlem

Hur jäkla svårt kan det vara för dem att fixa någon tjänst som liknar TV4, att de som helt enkelt betalar avgift får en inloggning till hemsidan så endast de som betalat kan kolla. Dessutom, varför lägger de ens ut saker och ting på internet om de inte vill att folk som ej betalar ska använda deras tjänster? Vi kan ju börja avgiftsbelägga norrmännen t.ex då de också kan få in svenska medier, dettta system håller helt enkelt inte i längden...

Permalänk
Avstängd

Skulle haft lite addresser till personer på Radiotjänst och skickat fakturor till dom för videoklipp på min hemsida som dom faktiskt har möjlighet att se.

Bättre exempel: Sweclockers skickar ut fakturor för fredagspanelen. Youtube skickar ut fakturor... etc.. etc..

Det är ett sånt sjukt land vi lever i. Synd att man har jobb, familj och villa. Hade jag varit ensamen ungkarl skulle ja lämnat skeppet för längesedan.

Permalänk
Skrivet av hersses:

Men det jag vill komma fram till är att SVT är public service som ska vara fritt och oberoende från både politiskt och kommersiellt inflytande, och det kan de inte om deras pengar kommer från skatt(eller reklam). Då är de statens bitch.
--- Nu ägs ju inte varken SVT, radiotjänst eller UR av staten utan de ägs av en stiftelse. Så din poäng är ungefär lika relevant som om du hade frågat om Telia skulle bedrivas av skatt...

Återigen: CopySwede är ett vinstdrivande privat företag som får sina intäkter via en särskild statlig skatt. Jag kan hålla med om att det är stötande, men privata företag kan alltså drivas med skattemedel.

SVT är pseudo-statligt. SVT:s styrelse tillsätts av en stiftelse. Alla ledamöterna i stiftelsen är politiker, och tillsätts av regeringen.
Radiotjänst ägs av SVT, SR och UR; storleken på TV-licensen bestäms av regeringen, och regeringen kan också detaljstyra fördelningen av licenspengar (se exv här).

Vad skulle ändras om SVT, UR och SR finansierades med skatt? Ingenting. SVT:s "självständighet" är, som så mycket annat i Sverige, mestadels en illusion: de är under statlig kontroll både via sändningstillstånd, ledning, riktlinjer, och budget, och inget av det skulle ändras om de drevs med skattemedel.

SVT/UR/SR ser det naturligtvis inte så. Det är mycket gynnsamt för dem att ha en egen pott pengar. Om deras pengar kom via skattsedeln skulle de tvingas konkurrera med vård & omsorg, och det kunde vara svårt att motivera att vi exv behöver en särskild barnkanal, eller sex stycken allmänna public-service TV kanaler, eller SVT-play som väldigt få tittar på, istället för fler sjuksköterskor eller lärare. Man kan nog misstänka att rätt mycket av de 7 miljarder SVT/UR/SR får per år skulle omdirigeras till andra områden.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Skrivet av n_sandstrom:

Nej, du har rätt, det är ganska enkelt att hamna hos kronofogden

Var har folk fått detta ifrån? Att man hamnar hos kronofogden så fort man inte betalar Sverige-avg... Jag menar dator-avg... Jag menar TV-avgift? Jag har "hört historier om andra" som inte betalat TV-avgift på åratal (20 år ungefär), de hade blivit jagade länge och en dag hade Radiotjänst ringt till dottern i familjen och hon hade sagt nej till frågorna och det hade ändå kommit faktura. De fick en faktura på 173 kronor skickad hem och brev om bekräftelse att de var numera kund.

Fadern hade ringt och klagat, och fakturan blev annullerad, jag antar eftersom de spelar in samtalen (?) så överordnad lyssnade och kom fram till att det inte föregick något medgivande av tv-innehav.

Inga böter. Inga retroaktiva avgifter eller bestraffningar. Ingen kronofogden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thillonoz:

Var har folk fått detta ifrån? Att man hamnar hos kronofogden så fort man inte betalar Sverige-avg... Jag menar dator-avg... Jag menar TV-avgift? Jag har "hört historier om andra" som inte betalat TV-avgift på åratal (20 år ungefär), de hade blivit jagade länge och en dag lurar Radiotjänst deras dotter till att medge TV-innehav. De fick en faktura på 173 kronor skickad hem och brev om bekräftelse att de var numera kund.

Inga böter. Inga retroaktiva avgifter eller bestraffningar. Ingen kronofogden.

Har radiotjänst registrerat ett tv-innehav hos dig har du inget annat val än att betala, det är det som är vad folk utgår från. Bestrida fakturan kommer inte göra dig någon nytta då radiotjänst ignorerar detta, du kan dock bestrida skulden när den väl är skickad till kronofogden men ja, lycka till med det.

Enda valet du har är att betala och sedan säga upp innehavet igen tyvärr, finns en anledning till att det kallas rånartjänst av många. Radiotjänst mörka sidor har jag även haft att göra med, en "pejlare" hade en gång "sett" att jag ägde en tv och anmält mig för tv-innehav. Enda problemet är att jag;

1) Aldrig öppnar dörren om det ringer på.
2) Att jag på den tiden bodde på tredje våningen och det inte fanns någon sikt in i min lägenhet utifrån.
3) Att jag faktiskt inte ägde en TV.

Ringde upp och försökte bestrida innehavet samt säga upp det igen. Men nej där gick det stopp, en kontrollant hade juh sett min TV och så var det med det så var bara att betala. Kan juh säga att prompt sa upp mitt påstådda innehav och sedan bestred skulden när den kom till kronofogden. Men där var det stopp då jag inte kunde bevisa att jag faktiskt inte hade en tv-mottagare i mitt hem när den kära kontrollanten hade uppgett att de sett en i sin rapport. Så även om jag kunde bevisa att jag nu inte hade en tv-mottagare i mitt hem spelade ingen roll.

Var bara att betala eller får sin betalningsanmärkning. Så rånartjänst, och i förlängningen SVT, kan dra något gammalt över sig och sluta existera då jag inte stödjer ren utpressarverksamhet som kan dikta upp vad faen de vill och debitera mig för det även när de kommer med osanning.

Sedan har faktiskt radiotjänst rätt att debitera dig retroaktivt om de kan bevisa ditt tv-innehav, men det görs väldigt sällan.

Permalänk
Skrivet av GoldMasterGollum303:

Bort med Alliansen, dags för riktig demokrati, där folket bestämmer och politikerna lyder!!!

Typ oppositionen...?

Permalänk
Skrivet av Liquidedust:

Har radiotjänst registrerat ett tv-innehav hos dig har du inget annat val än att betala, det är det som är vad folk utgår från. Bestrida fakturan kommer inte göra dig någon nytta då radiotjänst ignorerar detta, du kan dock bestrida skulden när den väl är skickad till kronofogden men ja, lycka till med det.

Enda valet du har är att betala och sedan säga upp innehavet igen tyvärr, finns en anledning till att det kallas rånartjänst av många. Radiotjänst mörka sidor har jag även haft att göra med, en "pejlare" hade en gång "sett" att jag ägde en tv och anmält mig för tv-innehav. Enda problemet är att jag;

1) Aldrig öppnar dörren om det ringer på.
2) Att jag på den tiden bodde på tredje våningen och det inte fanns någon sikt in i min lägenhet utifrån.
3) Att jag faktiskt inte ägde en TV.

Ringde upp och försökte bestrida innehavet samt säga upp det igen. Men nej där gick det stopp, en kontrollant hade juh sett min TV och så var det med det så var bara att betala. Kan juh säga att prompt sa upp mitt påstådda innehav och sedan bestred skulden när den kom till kronofogden. Men där var det stopp då jag inte kunde bevisa att jag faktiskt inte hade en tv-mottagare i mitt hem när den kära kontrollanten hade uppgett att de sett en i sin rapport. Så även om jag kunde bevisa att jag nu inte hade en tv-mottagare i mitt hem spelade ingen roll.

Var bara att betala eller får sin betalningsanmärkning. Så rånartjänst, och i förlängningen SVT, kan dra något gammalt över sig och sluta existera då jag inte stödjer ren utpressarverksamhet som kan dikta upp vad faen de vill och debitera mig för det även när de kommer med osanning.

Sedan har faktiskt radiotjänst rätt att debitera dig retroaktivt om de kan bevisa ditt tv-innehav, men det görs väldigt sällan.

Radiotjänst hade ringt till dottern i fråga och hon hade sagt nej till frågorna och det hade ändå kommit faktura. Fadern hade ringt och klagat, och fakturan blev annullerad, jag antar eftersom de spelar in samtalen (?) så överordnad lyssnade och kom fram till att det inte föregick något medgivande av tv-innehav.

Det är så klart olika från fall till fall, men så länge man nekar och de inte kan pejla sig fram till ett svar så finns det inget att oroa sig över. Radiotjänst har inga som helst rättigheter, de får inte gå in i din lägenhet eller hus till exempel.

Permalänk

Om man inte har råd att betala avgiften som student då?
Ska jag sälja min dator som jag behöver i skolan, eller behöva ta lån till att betala för något jag inte använder?

Permalänk
Skrivet av HurMycket:

Vad menar du att man ska göra? Det mesta man som enskild privatperson kan göra är att starta ett upprop, som STØPPA C O P Y $ W E D E. Men det hjälper ingenting mot staten och framförallt inte mot företag som kan lägga miljarder på advokater.

Startar man ett parti, som Piratpartiet, avfärdar alla bara det med att det är ett "enfrågeparti". Och att som ensamt parti nå 50 % i riksdagen tar åtskilliga år, om det ens är möjligt.

Du har SD också, som är emot eller åtminstone vill skriva om lagen rejält när det gäller radiotjänsten.
Och tro inte all skit du läser på aftonbladet om SD, men jag antar att de flesta här på sweclockers kommer rösta SD oavsett så jag kanske inte behöver övertyga dig.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Battlefield:

Tur att jag inte har någon dator, tv eller mobiltelefon då. Herpa Derp

Trots att din signatur säger något helt annat?

"En sån där datamaskin är det jag har."

Visa signatur

|| SWECLOCKERS.COM ||
|| Självutnämnd Silverstone FT02-riddare ||
|| Silverstone FT02B-WRI "Limited Edition" No. 0743 & 0640 ||
|| Sweclockers officiella FT02-tråd ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ixos:

Håller med om allt förutom biståndet.

Bistånd som det ser ut idag kan vi till 80% lägga ned då det bara är konstgjord andning som gör länder beroende på att biståndet levereras och faktiskt i vissa fall till och med kan hålla tillbaka deras utveckling. Det blir en sorts konstgjord andning och en stor del försvinner i korruption som granskande diplomater lätt ser mellan fingrarna med när miljoner försvinner eftersom de ju fick en så fin middag på sitt besök...

Den delen av biståndet som fungerar är den som kan bidra till långsiktig förändring såsom satsningar inom utbildning av lokala lärare/sjukvårdare och liknande.

Vad vi borde göra är att sammarbeta med något av dessa afrikanska länder istället för att åstadkomma riktig förändring och bygga en varaktig relation. Vi hittar ett land i Afrika som är strategiskt viktigt för Sverige (exempelvis kan handla någon råvara/resurs vi saknar) och satsar alla våra resurer på ett riktigt sammarbete. Vårt bistånd går till Svenska företag som får ordrar att bygga upp vägnät, kraftverk, elnät, mobil/IT nät osv över hela landet. Samtidigt måste denna investering förståss skyddas liksom Svenskarna på plats. Om vi nu skall skicka militära soldater utomlands skall det inte vara som USAs apporthundar, utan till exempel för att skydda en sådan långsiktig investering. Vi låter Svenskar som vill jobba i land X få generösa villkor och välkommnar dem från land X till Svenska utbildningar både på plats och i Sverige.

Fan, vi borde ta och göra statskupp tillsammans ;D

Visa signatur

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Permalänk
Medlem

"Utrustningen kan också användas för andra ändamål" ger ju ingen dålig fördel för dom heller.. Men klart dom ska ha pröjs för att nån gör något irrelevant!

Visa signatur

MSI Z270I :: Intel Core i5 7600K :: Corsair Vengeance LP 16GB :: Samsung 960 EVO (m.2) :: MSI GeForce 1070 OC
Inet fraktfritt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thillonoz:

Radiotjänst hade ringt till dottern i fråga och hon hade sagt nej till frågorna och det hade ändå kommit faktura. Fadern hade ringt och klagat, och fakturan blev annullerad, jag antar eftersom de spelar in samtalen (?) så överordnad lyssnade och kom fram till att det inte föregick något medgivande av tv-innehav.

Det är så klart olika från fall till fall, men så länge man nekar och de inte kan pejla sig fram till ett svar så finns det inget att oroa sig över. Radiotjänst har inga som helst rättigheter, de får inte gå in i din lägenhet eller hus till exempel.

Sant, men motbevisa att en kontrollant hävdar att de har sett att man har en tv mottagare i mitt hem och ord står mot ord. Samtalet efter det gick mer som att "så du indikerar har tagit bort TV mottagaren från ditt hem numera, vilket datum skedde detta?". Fanns inte ens på kartan för dem att deras kontrollant hade ljugit eller indikerat fel när jag hade med dem att göra.

I mitt fall ägde jag inte ens en TV när detta skedde, så det var omöjligt att de kunde ha sett en i mitt hem även om de lyckats klättra upp 8 meter i trädet som stod utanför min lägenhet och kikat in. Men de gick fortfarande på kontrollantens uppgift och ansåg att mitt ärende handlade om att avanmäla TV innehav inte om att jag aldrig haft en i mitt hem . . .

Bestred fakturan i mitt fall ända till tingsrätten efter den gått till kronofogden och de gick fortfarande på uppgifterna som kontrollanten lämnat, och i utlåtandet står det att han är trovärdig och rätten inte finner någon anledning att misstro honom. Mitt försäkringsbolag betalade i alla fall rättegångskostnaden med skulden stod likväl kvar.

Efter det har jag svurit att aldrig äga en TV-mottagare eller bidra till Radiotjänst och förlängningen SVT.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ixos:

Håller med om allt förutom biståndet.

Bistånd som det ser ut idag kan vi till 80% lägga ned då det bara är konstgjord andning som gör länder beroende på att biståndet levereras och faktiskt i vissa fall till och med kan hålla tillbaka deras utveckling. Det blir en sorts konstgjord andning och en stor del försvinner i korruption som granskande diplomater lätt ser mellan fingrarna med när miljoner försvinner eftersom de ju fick en så fin middag på sitt besök...

Den delen av biståndet som fungerar är den som kan bidra till långsiktig förändring såsom satsningar inom utbildning av lokala lärare/sjukvårdare och liknande.

Vad vi borde göra är att sammarbeta med något av dessa afrikanska länder istället för att åstadkomma riktig förändring och bygga en varaktig relation. Vi hittar ett land i Afrika som är strategiskt viktigt för Sverige (exempelvis kan handla någon råvara/resurs vi saknar) och satsar alla våra resurer på ett riktigt sammarbete. Vårt bistånd går till Svenska företag som får ordrar att bygga upp vägnät, kraftverk, elnät, mobil/IT nät osv över hela landet. Samtidigt måste denna investering förståss skyddas liksom Svenskarna på plats. Om vi nu skall skicka militära soldater utomlands skall det inte vara som USAs apporthundar, utan till exempel för att skydda en sådan långsiktig investering. Vi låter Svenskar som vill jobba i land X få generösa villkor och välkommnar dem från land X till Svenska utbildningar både på plats och i Sverige.

Afrika har förhållandevis bra kommunikationsmedel. I stort sett alla har mobil och 3g-nätet är rätt väl utbyggt, eftersom de började med det mobila nätet och inte har ett kopparnät att upprätthålla så är det väldigt billigt att ringa också. Då har jag varit i östra afrika.
De har el med, men inte så ofta råd att betala för den.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av hersses:

Snälla, gå tillbaka till skolbänken och läs på! Asså du kommer med argument utan att ens vara påläst om vad SVT är(och att veta förkortningen gills inte). För din information så kollar jag inte på tv, har inte gjort det sen -09. Och jag har redan gjort ett inlägg tidigare om att jag kritiserar SVT's innehåll men jag förstår om du inte har läst det för det är alldeles för många inlägg på denna tråden, men jag skrev såhär:

Men det jag vill komma fram till är att SVT är public service som ska vara fritt och oberoende från både politiskt och kommersiellt inflytande, och det kan de inte om deras pengar kommer från skatt(eller reklam). Då är de statens bitch.

Nu ägs ju inte varken SVT, radiotjänst eller UR av staten utan de ägs av en stiftelse. Så din poäng är ungefär lika relevant som om du hade frågat om Telia skulle bedrivas av skatt...
Lite intressant argument om att strypa pengaflödet, visserligen finns den möjligheten ja, men under alla dessa år som SVT har funnits, kan du nämna en enda gång staten har hotat på det sättet. Och om vi gör det till ett hypotetiskt scenario att de hotar för att tex svt visar ett program som staten inte tycker är ok - då tar det ju ändå ett år innan det beslutet fastställs och då har folk få se programmet för länge sen. Så det är ju inte direkt ett effektivt hot om det skulle användas. Sen kommer det ju heller aldrig att hända för att public service har i uppdrag att bevaka både riksdagen och regeringen så att de inte utövar censur, bara ett sådant förslag skulle nämnas så kommer det att ploppa upp i tidningarna och nyheterna direkt.

Den stora skillnaden om pengarna skulle komma från skatt så har staten betydligt starkare medel att censurera genom att strypande av pengarna kan ske direkt och inte ett år för sent. Jag antar att jag inte behöver vidareutveckla vad som skulle ske?

Nu missade du helt min poäng, jag vet inte om det var medvetet eller inte.

På vilket sätt skulle indrivning av pengar via skattesedeln förstatliga SVT? Det är bara att dra in pengarna via skatten och betala ut dem från skatteverket till stiftelsen. Vad skulle ändras?
Sen är det kontroll över pengarna som brukar användas som argument eftersom de som du säger inte är statligt ägda. Ingen har vad jag har sett sagt att vi ska förstatliga SVT, det är en helt annan fråga och tydligen en praktiskt halmgubbe.

De har samma möjligheter nu genom att bara ändra befintlig lagstiftning.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av AstralDimension:

Ok,du kan skippa fågelholkar och skolbänkar.
Vi vet redan,jag tänker inte på om kanalerna blir rött eller blått! radiotjänsten har redan gått förbi med brunt.

vad skulle vara bättre för folk som inte tittar på svt kanaler men är uppkopplad på internet måste betala tv licens enligt lag för att radiotjänst har lagt ut på nätet?

lägga avgiften på skatten så folk inte behöver gå till domstol,eller låta folk frivilligt köpa en svt box och få ett hederligt abonnemang på radiotjänst,skulle vara fan så mycket bättre än idag.
sen struntar jag vad svt står för,finns rötägg överallt

Jag tror att alla kan hålla med om att SVT fungerar långt ifrån perfekt, så långt är nog alla med. Däremot är jag för idén om public service och den behövs. OM, jag säger OM, det endast var kunskap och information fri från politiska och kommersiella påtryckningar tex nyheter och inget dravel om på slottet eller annan skit(om jag tar fel på kanalen här ber jag om ursäkt, har inte kollat på tv på flera år) så hade det varit ok. Men som det är nu slänger de upp en film på kvällen. Det är ju inte public service och det är en anledning till varför det är så hög kostnad för denna licensen: vi betalar för att de ska ha råd att köpa in bla filmlicenser och helt onödiga tv-produktioner som inte har något med public service att göra. Men hade de nu hållit sig rent till public service så skulle jag inte ha något emot att betala licensen även om jag inte tittar på tv, för att jag anser att public service behövs! Sen hade ju priset gått ner.

Och jag håller med dig om att som det ser ut nu så hade det varit mkt bättre med ett inloggningskonto på svt där man har tillgång till att titta om man betalar licensen. Då hade ju inte alla drabbats. Sen går det ju inte att komma ifrån att SVT som alla andra är ett vinstdrivande företag, och det är en anledning till varför de klassar även datorer som tv-mottagare - de vill hitta nya vägar att dra in fler stålar. Och som det ser ut så har de ju lyckats rätt bra. Finns inte många hushåll i Sverige som varken har TV, radio, dator, surfplatta eller mobil.

Visa signatur

Fractal Design R5, i5 6600k, MSI Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, MSI GTX 980, 8GB Minne @ 2400MHz, BeQuiet Kraft 700W

Permalänk
Medlem

Trodde det här va ett demokratiskt land, där ifall majoriteten bestämmer. På senare tid verkar det som att företag har all makt i världen. Copyswede, svt..

Visa signatur

Chassi: H2 | Processor: Ryzen 3950x| 64GB DDR4 | 1tb m.2| Grafikkort: RTX 3070 | Nätaggregat: Corsair, 800W modulär | Tangentbord: ASUS ROG Falchion 65% MX Brown Wireless | Mus: Logitech MX518 | Skärm: 32"

Permalänk
Skrivet av Thillonoz:

Var har folk fått detta ifrån? Att man hamnar hos kronofogden så fort man inte betalar Sverige-avg... Jag menar dator-avg... Jag menar TV-avgift? Jag har "hört historier om andra" som inte betalat TV-avgift på åratal (20 år ungefär), de hade blivit jagade länge och en dag hade Radiotjänst ringt till dottern i familjen och hon hade sagt nej till frågorna och det hade ändå kommit faktura. De fick en faktura på 173 kronor skickad hem och brev om bekräftelse att de var numera kund.

Fadern hade ringt och klagat, och fakturan blev annullerad, jag antar eftersom de spelar in samtalen (?) så överordnad lyssnade och kom fram till att det inte föregick något medgivande av tv-innehav.

Inga böter. Inga retroaktiva avgifter eller bestraffningar. Ingen kronofogden.

Då tog det dom 20 år innan fakturan kom, tur det.

Det är när fakturan väl kommit som man riskerar att hamna hos fogden. Man får göra som fadern i familjen i fråga, ringa radiotjänst och hoppas på att någon drar tillbaka det hela, gör dom inte det, då är det betala eller kronofogde som gäller.

Men sålänge du bara säger "nej" och inte får någon faktura är du såklart säker.

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk
Medlem

Man kan göra det enkelt ta reda på om alla Politiker betala tv-licens då menar jag alla från botten till toppen, visst vissa topp politiker har gått upp med att dom inte betalat men som sagt det finns nog en hel del som inte har betalat och nu så har alla tv,dator,mobiltelefon,surfplatta m.m då ska dom betala, man får börja från det sidan så det blir som en lite irritations moment pinsamheter, för politiker som (står ÖVER lagen)....Listan över alla politiker,högt uppsatta inom kommuner, Statliga bolag m.m som inte betalar TV-licens, publicera det då kanske ögonen öppnas. Ber om ursäkt för felstavningar m.m. men man blir irriterad att vissa personer ska stå över lagen då gäller det inte endast en skit sak som tv licensen utan mycket andra saker men dom blir aldrig fällda möjligt vis får betala lite pengar som dom inte har något av och fy fy ni gjorde fel här har ni ett par årslöner på miljoner och du får avgå, skulle vi göra liknande saker så fy skäms in i fängelse och här har du böter. skulle kunna diskutera frågan om och om igen och svaret på frågan är JA Sverige är korrupt.

//ODM

Visa signatur

For me to Know and for you to Find out.