Behöver abonnemang tips samt hjälp med låst mobil och utomlands resa

Permalänk
Medlem

Behöver abonnemang tips samt hjälp med låst mobil och utomlands resa

Hej,

Just nu har jag ett abonnemang hos 3 som heter 3Prat 49, detta går ut 2013-05 och jag kan inte förnya det innan det är 6 månader kvar på det (enligt deras kundservice)

Jag har varit nöjd med abonnemanget och mobilen i över ett år nu men den senaste månaden har jag börjat jobba mer och använda mobilen mer igenom jobbet och även mer privat. Så jag känner att jag behöver ett abonnemang som erbjuder mer.

Det jag är ute efter är något sånt här:

2000+ fria sms per månad
2gb+ mobilsurf med upp till 6mbit/s
En mobil (e.g. Samsung Galaxy s2)

Det stora problemet är att jag ska resa utomlands i ett år i November 2013 och då behöver ha en upplåst mobil, därför är varken 18 mån abonnemang eller 24 månader abonnemang så bra om de inte går att låsa upp den innan bindningstiden är över.

Det bästa abonnemanget jag hittat är 3pott 199, där man väljer till 3000 sms och mobilsurf plus och sedan får en samsung s2,
utöver det är det halva priset på abonnemanget fram till nyår.

199*24=4776 24 mån,tre pott 199, + samsung s2 (3000 sms, 2gb, 6mbit/s)
dvs total kostnad på 4776:-

Eftersom det är 24 mån kan jag dock inte använda det, pga att jag behöver ha mobilen upplåst när jag reser.
Jag har kollat runt på telia, telenor, tele2, halebop, universal etc men jag hittar inget som passar det jag är ute efter.

Att köpa mobilen direkt och sedan lägga på något abonnemang verkar inte så prisvärt heller jämfört med 3pott 199, men det kanske är det jag blir tvungen att göra?

Någon som kan föreslå ett bättre alternativ?

Edit: Jag har kollat runt lite och hittat att man kan köpa upplåsningskoder utav flera sidor online, tex http://www.formedlingshuset.se/samsung/las-upp-din-samsung-an...

Det står att det är fullt lagligt, skulle jag då kunna köra på ett 24 mån abonnemang och sedan låsa upp den med hjälp av en sådan sida och då använda både mitt tre simkort och nya utländska simkort? (tills tre abonnemanget går ut) eller bryter jag mot tre kontraktet då?

Permalänk
Avstängd

Vanligtvis låser operatören upp telefonen för bruk utomlands utan tjafs, det är bara här hemma som inlåsningen spelar roll för dem. Så oavsett vilket abonnemang du väljer så kan du låsa upp telefonen och stoppa i ett kontantkort från det land du är i. Sen är det väl inte så roligt att betala en massa för ett abonnemang när du ändå inte är hemma och kan nyttja det, så försök hitta ett med bara 12 månaders bindningstid.

Permalänk
Medlem

Jag kan ju fortfarande använda de 199 kr varje månad även om jag är utomalands, samt att jag betalar av mobilen. Jag letar efter ett billigare abonnemang men hittar inget som är lika prisvärt, alla som är under 24 månader har antingen mycket högre månadskostnad eller engångsavgift för mobilen.

Permalänk
Avstängd

Varför inte testa Universals abonnemang (3 månaders uppsägningstid):
http://www.universal.se/mobiltelefoni/mobil10timmar/

Sen kan man ju köpa en obunden mobil kontant:
http://www.elgiganten.se/product/mobil-tele-gps/mobiltelefone...

Ett alternativ att tänka på.

Permalänk
Avstängd

Just ZTE Tania verkar hyfsad med tanke på priset:
http://www.youtube.com/watch?v=QEvCf6Df1vY

Permalänk

Vart ska du åka? I spanien kostar det 63 kr/vecka

#14118585