Permalänk
Medlem

Macbook Pro rasar ihop

Hej,

Jag har ett ganska stort problem med min dator som jag inte klarar av att fixa själv men som jag hoppas att någon av er kan ge tips på.

Jag tar det från början:

Skärmen börjar "rulla", till en början funkar det att vinkla den i olika lägen men efter ett tag så ger den upp helt. Jag pratar då med macsupporten som säger att jag måste byta hela skärmen. Eftersom kostnaden för det mer eller mindre är samma som att köpa en ny så väljer jag att avvakta ett tag.

Dator ligger avstängd ungefär i en månad innan jag slår på den igen, allt funkar som det ska tills jag startar om den på nytt. Då har DOCK försvunnit för mig. Jag letar mig fram till inställningar för det där men ingen löser problemet.

Lite senare så slutar även flash och andra funktioner att fungera. )kan inte kolla youtube eller liknande, bara en svart ruta)

Jag testar att hämta hem OsX Maverick utan framgång då den inte klarar av att installera det.

Jag är ingen datakille utan endast brukare. Tror ni det går att fixa själv?

Tacksam för all hjälp.

//Jåpen

Permalänk

Har du testat att formatera om datorn och återställa den? lägga in allt på nytt från scratch?! Det kan hjälpa mot de mest skilda fel har jag erfarenhet av från många ggr.

Det kan lika gärna vara grafikkortet som jag ser det. skärmen är nästan mindre troligt då den inte har några kretsar som kan göra att den börjar rulla. det styrs från grafikkortet som antagligen sitter integrerat i moderkortet.