Gaming mITX bygge inom en snar framtid

Permalänk
Medlem

Gaming mITX bygge inom en snar framtid

Hej, tänkte framåt hösten bygga mig en ny burk (så jag är inte så beroende av att delarna ska finnas inne för tillfället), har dragit ihop en lista med delar och tänkte be utomstående titta på den om ni har några tips. Budgeten är för tillfället obestämd men lär väl hamna runt där hur som, ämnar att den ska räcka ett tag och vill att den ska vara relativt lätt att flyttas vid behov. Kommer primärt användas för streaming, gaming och diverse så som PS etc.

Trevlig sommar!

Edit: Uppdaterat första posten.

Permalänk
Hjälpsam

Känns lite onödigt att ta gamla Z87 Impakt...men nya lär hunnit komma innan hösten.
O ta nya snabbare men knappt dyrare 4790K

Sen skulle jag ta en 500Gb SSD o nån mindre svindyr HDD

Men långt till hösten o mycket lär ändras

Permalänk
Medlem

Tack för det snabba svaret, ska ta det i åtanke, som du själv sa är det långt till hösten och det lär kommit något nytt till dess. Min burk just nu har en likadan SSD men "bara" 2TB storage på gamla 3,5" diskar, börjar dock bli lite kärvt om utrymme (har dock lite som lär städas bort), har du några tips på någon bra HDD?

Permalänk
Hjälpsam

Beror lite på hur man använder det. . personligen har jag bara en 500Gb SSD i datorn o sen en 4Tb NAS med WD red diskar, funkar för mig.

Du lägger 3389:- på SSD + HDD i den korgen o då hade jag tagit en 3Tb WD red o en 500Gb Samsung EVO SSD för lägre pris

Permalänk
Medlem

Edit: Uppdaterade första posten

Permalänk
Medlem
Skrivet av GaLm:

Fick upp ögonen för Fractal Designs R2 Mini, och har bestämt mig för att bygga i en sådan istället.

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6962131-00.png

Så här ser det ut just nu.

Uppgraderade moderkort, processor och hårddiskar efter rekommendation (står fast vid en 250gb då jag anser att jag inte behöver mer.) och lyckades kapa några hundringar på diverse, rätt nöjd med det för tillfället såvida inte något spännande kommer ut under hösten. Ämnar som sagt att systemet ska räcka mig ett bra tag utan att behöva uppgraderas. Och en annan sak jag kom att tänka på är med fläktarna som följer med H100i, är de högljudda? Försökte hitta något vettigt på YouTube men är ju lite svårt att avgöra så.

först, använd snälla bild-länken så kan jag lätt ta mig till din kundvagn på inet. det underlättar så mycket.

fläktarna som kommer med h100i är extremt högljudda om du kör dem i hög rpm (går att dra ner med pwm).

Citat:

Rotationshastighet (fläkt) 2700 rpm

det är också vanligt med missljud från dem. jag skulle rekommendera att du byter dessa mot något annat, t.ex. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1828573 (riktigt fint pris på komplett just nu, beställde själv fyra) eller http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1028057.

även pumpen får ofta missljud med h100i men corsair är extremt bra med rma så du får helt enkelt byta den då så du får en tyst.

skulle rekommendera att du väljer ett annat agg då rm inte är höjden av kvalitet med tanke på priset. jag skulle satsa på evga supernova g2 750 (http://www.sweclockers.com/recension/18746-evga-supernova-g2-...).

om du vill ha det tyst skulle jag köra på define mini istället. arc och define är samma stomme bara att define är stängt och ljuddämpat medan arc är öppet och inte ljuddämpat.

kan också rekommendera msi 780 ti, kan vara värt de extra 200 kronorna faktiskt i det här fallet. konkurrenterna är också skitbra men msi är så jävla tystgående att det är fantastiskt. kan tipsa om att evga kostar 5690 på netonnet och då blir det kanske inte längre värt det med msi.
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_780_Ti_Direct_Cu_...
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_780_Ti_Gaming/
http://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/GTX_780_Ti_SC_ACX_Coo...

Permalänk
Avstängd

Jag håller då inte med om red istället för black hdd., om inte disken ska användas enbart till medialagring, då en red har avsevärt mycket sämre random read/write.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av nackskägg:

Jag håller då inte med om red istället för black hdd., om inte disken ska användas enbart till medialagring, då en red har avsevärt mycket sämre random read/write.

Skickades från m.sweclockers.com

sedan kostar black 600kr till som man kan lägga på roligare saker, t.ex. en större ssd.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av versions:

sedan kostar black 600kr till som man kan lägga på roligare saker, t.ex. en större ssd.

Vill man ha större ssd är det bättre att köpa både det och en wd black än att köpa en sämre disk.
Har man inte råd med det är det bättre att köpa en mindre hdd än en sämre.
Det går alltid att utöka med fler diskar i efterhand om utrymmet tryter, medans sämre prestanda består.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Hej, tack för det snabba svaren (igen) ljudnivån är inte allt, även om det är trevligt med ett system som inte för så mycket väsen, nackdelen med ett Define är att det saknar tillgången till att ha en 240 mm radiator, så jag står nog fast på det iallafall

Ang. grafikkortet och nätagget så var det ju inte direkt någon större prisskillnad på dem, och det var ju en rätt substantiell skillnad i decibel på korten. Tack för tipsen och det är något jag ska tänka på när det blir aktuellt.

Edit: Det den vanliga disken kommer att användas till är framförallt förvaring, av t.ex. tv-serier, filmer etc och inspelning av spel.

Permalänk
Hjälpsam

Beror ju som jag sa innan vad du skall ha den till. . . gör man allt det dagliga från SSDn o bara har HDDn att lagra filmer o bilder. musik mm är "black" lite dyr. . tycker jag.

Har man disken att spela från så ok då . . . .

Jag kör så stor SSD att det täcker allt jag gör sen lagrar jag på green eller red

Permalänk
Hjälpsam

Tänk också på att nu när du tog mATX istället så kommer SLI in på banan igen. . ta i så fall 850W EVGA PSUn o du har den möjligheten. .. om du vill

Permalänk
Medlem

Finns 2 chassin jag gillar i den mindre klassen, EVGA Hadron Air (som jag nyss byggt ihop en dator med) och NCASE M1. Tyvärr är NCASE M1 väldigt svår att få tag på då de endast gör partibeställningar och just nu går det inte att beställa. Nästa gång det går kommer jag nog lägga en beställning och byta ut mitt EVGA Hadron Air.

Hadron chassit är väldigt litet, jag blev riktigt förvånad när jag byggt ihop den över hur bra allt fick plats. Det enda är att i Hadron chassit går inte H100 in, däremot kan man modda fläktarna på en H60 för att få in den.

Om du inte skall köpa precis nu skulle jag dock försöka hitta en NCASE M1.

Permalänk
Medlem

Hej igen, jag har gjort lite mer research och har den här gången fastnat för BitFenix Prodigy (beslutssvårigheter någon?) jag ämnar att få det bästa av ALLA världar med kylning, ljud och prestanda. Priset har inte heller egentligen ändrats mycket då jag lagt till fläktar vilket de tidigare korgarna inte inkluderade.

Istället för att klumpa upp tråden har jag försökt städa den lite och uppdaterade den första posten med den senaste korgen.

Det som ändrats är PSU, moderkort, chassi och CPU kylsystem samt tillkomst av fläktar. Om jag har tur kanske bygget sker tidigare än planerat, därav lite spammande från min del

När det kommer till fläktarna hade jag tänkt köra den 2 120mm BitFenix fläktarna i toppen samt 230mm fläkten på fronten med de 2st Corsair fläktarna i push/pull ist. för stock fläktar på H80i.

Tack på förhand, och som innan, alla tips är välkomna.

Permalänk
Medlem

Skall du ta ett Prodigy finns det ju dock ingen anledning att ta ett mITX bygge och krångla med ett trångt mobo då Prodigy är mATX storlek och finns i en sådan version.

Permalänk
Hjälpsam

Mb+CPU finns som paket http://www.inet.se/produkt/v100375/asus-z97i-plus-intel-i7-47...

Jag har Mycket svårt att tro att du får in den PSUn i chassit. . jag satte ett BeQuiet E9 som är 160mm djupt o det va tight
skulle gått för ett Seasonic Platinum 660W eller Corsair AX760 som båda är 160mm djupa

kolla typ 3min in här http://www.youtube.com/watch?v=cKIsrwS3fX4

Permalänk
Medlem

Oj, tänkte inte på det där med nätagget, nackdelen med att sitta och göra sånt här sent på kvällen *brainfart*. Tack för att du pekade ut det Men i övrigt, ser systemet ut att vara välbalanserat?

Permalänk
Hjälpsam

Kom att tänka på en sak till, moderkortet har bara 2st 4-pins fläkt uttag så vill du ha 3st fläktar glöm ej köpa en splitter

Annars ser det bra ut

Permalänk
Medlem

Ok tack igen, bra att veta! Lite orelaterad fråga, men fungerar det att köra 3 skärmar på det kortet eller måste man använda sig av någon typ av DVI splitter? (Har bara kört med 2 skärmar som max, så har 0 pejl på det.) Tänkte eftersom kortet har 2 DVI + 1 HDMI + 1 DP så borde man väl kunna köra 2 i DVI och 1 med en sån kabel eller liknande?

Permalänk
Hjälpsam

om du inte har HDMI, eller DP på nån av skärmarna får du köra en typ sådan adapter..skall gå fint