Permalänk
Melding Plague

TCPA på Springdale

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif"><b class="red">TCPA på Springdale</b> <small class="small">Skrivet Måndag, 24 Februari, 2003 av <a href="mailto:herman@sweclockers.com">Herman</a><br /></small>
<a href="http://www.m3dzone.com/modules.php?name=News&file=article&sid...">Connect3D</a> har en mycket intressant artikel som handlar om Trusted Computing Platform Alliance (TCPA), som förr hette Palladium. De hävdar att vi kan få se TCPA redan på Intels kommande moderkortskrets Springdale. Vill du veta lite mer om TCPA kan du hitta lite information på <a href="http://home.bip.net/hajcen/palladium.html">denna</a> sida. Det går livliga diskutioner om Palladium/TCPA runt om i världen bland användare, och frågan är om företagen kan göra som de vill utan att se till vad användarna tycker.<br><br><I>The first implementations of TPM appear to be slated for Intel own motherboards using its Springdale chipsets, but whether third party motherboard vendors will implement it as yet remains unclear.<br><br>Block diagram of the scheme Platform configuration registers store hashes of code and data, and are used to protect sealed data for a particular PC, and validate the event log.</I><br><br>Läs mer hos <a href="http://www.m3dzone.com/modules.php?name=News&file=article&sid..." target="_top" >Connect3D.</a><p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Förr ?

TCPA != Palladium,
och Palladium heter fortfarande Palladium.

Visa signatur

Anytime is Coffeetime !

Permalänk
Hedersmedlem

Microsoft bytte för en tid sedan, förmodligen för att Palladium fick för dåligt rykte och var inget bra namn på något som förmodligen kommer finnas runtomkring oss snart. Så det med Trusted Computing Platform Alliance istället.

Visa signatur

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today ::
WS: Gigabyte Z690 UD DDR5 :: Core i5 12600K :: 32 GB RAM :: Geforce RTX 3060 Ti :: 10 GbE NIC :: AOC C32G1 32" :: Seagate FireCuda 530 1TB :: Deepcool Matrexx 55
NAS: SM X10-SLM-F :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+

Permalänk
Medlem
Permalänk

Jag som funderade på om skulle byta till Intel nästa gång det blir uppgradering men när man hör det här så är Intel bara att glömma.
De ska ge fan i min programvara helt enkelt.

Permalänk
Avstängd

här står det lite mer om TCPA: http://www.refactor.fi/pen/tcpa/faq.html

är det inte så att det är mjukvaran som kommunicerar med TCPA i nästa windows (longhorn) som kommer heta palladium ?

TCPA är iallafall inte bra, far åt helvete med det

Visa signatur

[size="1"]Chip-Con Prometeia || Xtreme DDR 512MB || EPoX 8K5A2+ || AMD 1700+@2860MHz || Creative Gf4 Ti 4400 || Gentoo linux
[/size]

Permalänk
Medlem

Det får bli en Macintosh nästa gång då. För jag tänker inte på något sätt stödja TCPA/Palladium. Det kan jag klara mig utan.

Visa signatur

In the Absence of Light, Darkness Prevails

Permalänk
Medlem

Blä. Usch. Dags att visa industrin att man inte kan köra med kunderna hur som helst. Bojkott!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av airhead
Blä. Usch. Dags att visa industrin att man inte kan köra med kunderna hur som helst. Bojkott!

ja fy fan! jag är på en bojkott! lär inte köpa en ny dator på 15år minst!

Annars så får man väl ge fan i att koppla upp sig på nätet..

Visa signatur

Battlefield: sscrappyy

Permalänk

vem är det som de påstår ska gynnas av detta? för de kan väl ändå inte tro att kunderna ska gå på det om de inte får ut nånting av det själva?

Visa signatur

"No bird soars too high if he soars with the power of his own wings"

Permalänk
Medlem

i och med att TCPA kretsen sitter löst på moderkortet så är det väl bara att pocka bort den(?)!. Om 3:e parts tillverkarna tar sitt förnufft tillfånga och tänker till så kommer dom inte att infektera sina egna produkter med TCPA kretsar. Värre blir det sen när dom kommer att vara inbyggda i cpu/chipset... då får man hoppas på att VIA kommer för se marknaden med gamal HW utan TCPA, fasiken kineserna kommer ju inte villa ha TCPA i sina grejer vi fär väl börja använda deras grejer vi med...

Visa signatur

2x E5-2690 | Supermicro x9dri-ln4f+ | 128GB 10600R Samsung ddr3 | 500GB 850 Evo | Asus R9-290x Matrix | Corsair RM1000i | Corsair Carbide AIR 540 | Intel X5650 | ASUS PT6-Delux OC-Palm | 12GB | 500GB Samsung 850 EVO + 400 GB Intel 910| Asus 7850 | Corsair Carbide 400Q |Supermicro X8DTI-f | 2x Intel Xeon X5650 | 96GB ECC RAM | 2x 250 GB Samsung 850 EVO | UNRAID 6.2.2 | Corsair Graphite 600t

Permalänk
Medlem

Vad är egentligen syftet med TCPA? vem är det till för?

verkar mest knasigt tycker jag...

Visa signatur

Friskt kopplat hälften brunnet. http://zvenzzon.mine.nu/

Permalänk
Medlem

Det här är inte alls bra för den personliga säkerheten!!!

Hur går det då med bankärenden på Internet? Jag skulle aldrig våga skriva mitt bankkonto lösenord när jag vet att nån skulle kunna få tillgång till den. De skulle ju förmodligen inte göra det, men bara att möjligheten finns där är skrämmande.

Sen undrar jag hur himla lagligt det här är. De kommer kunna ha tillgång till väldigt känsliga uppgifter, tänk bara på alla företag! Yttrandefrihet och PUL lagen åt skogen?

De har säkert haft 100tals jurister som kollat detta, men jag kan bara inte tro att regeringar o EU skulle tillåta sånt här jäkla spioneri. Och vad händer om en hacker tar sig in i deras stora server där alla passwords etc. finns? Då kan den personen ta sig in i varenda liten dator med TCPA utan att anstränga sig. Så ist för att jobba sig in i 10000tals datorer räcker det med en-två servrar och sedan är det fritt fram. Usch! Klart som fan att servrarna och sådant kommer vara väl skyddade, men om personer kan hacka sig in hos FBI o CIA så tror jag definitivt att de kommer på dessa stora servrar efter ett tag och hur stor skada är inte skedd då????

Hoppas verkligen att EU eller nån stoppar skiten!

Visa signatur

"Of course I'm an egoist. Where do you get if you are not" - Winston Churchill

Permalänk
Medlem

Håller med Cyrgon (Välkommen btw ), det kommer bli helt livsfarligt. Även om man inte kan hacka sig in i databaserna så är det ju lätt gjort att spränga några datorhallar även om det finns många mirrors över hela klotet. Det skulle ju lamslå ca 95% av datormarknaden.

Visa signatur

.: Min Portföljdator : Länk :.
.: Duron 0.8@1.0 : KT7A-Raid : AiW Radeon 8500DV 'buildt by ATI' : Nec Fe950+ : ~92Gb Raid 0 : Vattenkylt i Hq45 :.

Permalänk
Avstängd

Köpvägra! Om _ingen_ köper något som innehåller TCPA måste idioterna inse att det inte fungerar. Och om det ändå når marknaden ska jag starta en liten terroristgrupp som enbart spränger deras jävla datorer. Varför är de så jävla pengarkåta? Det måste ju ha slagit runt i skallen på dem.

Visa signatur

H.T.I.D.
One man to rule them all.
Jag har en Powerbook G4 667MHz.

Permalänk

det enda jag ser som positivt är att inga virus kan finnas en värld av tcpa datorer...men eftersom jag själv inte haft ett virus på över tio år så...bojkott är det enda vapnet...bara att kolla all hårdvara innan man köper och se till att den är fri...sen kan de andra lägga ner sin verksamhet och dö...precis som dinosaurierna som blev för stora för sitt eget bästa...det finns ingen anledning att ge efter för tcpa...då hamnar vi i ett nytt nazi-tyskland med angiveri och spioneri i varje gathörn...dags att gå upp på murarna och strida för vår rätt till anonymitet och självbestämmande...

Visa signatur

Mest prylar när han dör vinner!
Dator: Core i7 920, 12GB DDR3 PC12800, ASUS RAMPAGE II GENE X58, NOCTUANH-C12P-SE14, Nvidia Geforce GTX 1060 6GB, Fractal Design R2, 1 X INTEL SSD DC S3700 100GB, 2 X INTEL SSD DC S3700 200GB, Phillips 328P6VJEB/00 (32" 4K), Oculus Rift CV1 och Racing ratt/pedaler/stol
Hemmabio: Panasonic DP-UB9000, Apple TV 4K, Epson EH-LS11000W, Yamaha CX-A5100, Yamaha MX-A5000.
DIY Spandex (lycra) bioduk på 135" i 16:9 format. Allt kablage från svenska SUPRA. Alla högtalare har jag byggt själv (tre frontar LCR, fyra surround, fyra Atmos i taket,Basar: 2st Dayton Audio UM10-22 / XTZ SA-1 och 2st Beyma SM212 / Hypex UcD180.

Permalänk
Medlem

Viva la' resistance!

Visa signatur

"Memory is like an orgasm. It's a lot better if you don't have to fake it." - Seymore Cray

Permalänk
Medlem

Fy fan..

urch och tvi..
men om intel kör på detta spår så lär iallafall jag byta till amd.. *hämska tanke* :/

Visa signatur

Intel i9 13900k delid (4090) (Jobb/Lek)
Vattenkylning från EK på rubbet.

Permalänk
Medlem

Tror knappast att vi konsumenter har speciellt mycket att säga till om.. OEM-marknaden kommer att göda TCPA, så att det kommer att få fotfäste i framtiden är ganska självklart.
Men men, även om vi wajjnar, varför gör vi det? Kanske beror på att 95% av alla datoranvändare faktiskt wärschar, vilket vi mycket gärna smyger med när vi diskuterar TCPA.
Får se det på den ljusa sidan, TCPA kommer med all säkerhet att dra ner priserna på mjukvara.

Permalänk
Medlem

tror inte företagen kommer att sänka priser.. varför skulle dom.. för att dom skulle tjäna riktigt mycket pengar på att ha kvar priser som det är idag..

fast jag skall ha kvar min p4 tills den är gammal.. man kan ju ha fler än en dator hemma
4ghz kommer förhoppningsvis klara året ut.. ev ett radeon 9800 pro eller något..

tror inte att det är 95% av alla datorer som har olagliga saker på hdds.. möjligen ca 30% som är illa nog men allt man laddar hem är inte olagligt, som dom flästa värkar tro..

Visa signatur

Intel i9 13900k delid (4090) (Jobb/Lek)
Vattenkylning från EK på rubbet.

Permalänk
Medlem

Re: Fy fan..

Citat:

Ursprungligen inskrivet av deranger
urch och tvi..
men om intel kör på detta spår så lär iallafall jag byta till amd.. *hämska tanke* :/

Well så lätt är det nog inte
AMD är en av de fem grundarna av TCPA så det spelar ingen roll om man väljer Intel el. AMD, TCPA kommer att finnas där iaf.

Visa signatur

"Of course I'm an egoist. Where do you get if you are not" - Winston Churchill

Permalänk
Medlem

hepp.. får köpa ett äpple..

Visa signatur

Intel i9 13900k delid (4090) (Jobb/Lek)
Vattenkylning från EK på rubbet.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tette
i och med att TCPA kretsen sitter löst på moderkortet så är det väl bara att pocka bort den(?)!. Om 3:e parts tillverkarna tar sitt förnufft tillfånga och tänker till så kommer dom inte att infektera sina egna produkter med TCPA kretsar. Värre blir det sen när dom kommer att vara inbyggda i cpu/chipset... då får man hoppas på att VIA kommer för se marknaden med gamal HW utan TCPA, fasiken kineserna kommer ju inte villa ha TCPA i sina grejer vi fär väl börja använda deras grejer vi med...

Efter som det finns palladiium i nästa utgåva av windows så kommer det inte kunna startas utan att fritz-chip finns inmonterat någon stans i hårdvaran.

Visa signatur

[size="1"]Chip-Con Prometeia || Xtreme DDR 512MB || EPoX 8K5A2+ || AMD 1700+@2860MHz || Creative Gf4 Ti 4400 || Gentoo linux
[/size]

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zvenzzon
Vad är egentligen syftet med TCPA? vem är det till för?

verkar mest knasigt tycker jag...

TCPA komunicerar mellan hårdvara och mjukvara med 2048 bit kryptering vilket gör det i princip omöjligt att dekryptera...

detta gör att du kan:

Köpa mp3 som du kan spela upp tex 3 ggr, och betala mer sen för att spela upp den igen.

Hyr programen som du kör på datorn, tex word

hyr spelen som du ska spela

För er som tror att det kommer bli osäkert så kan jag säga att det kommer bli precis tvärt om. pga att det är så hårt krypterat så är det nästan HELT säkert att överföra pengar och hemliga personuppgifter.

Du kommer heller inte kunna kopiera mp3 och film från din dator längre...DC kommer dö :c

Visa signatur

[size="1"]Chip-Con Prometeia || Xtreme DDR 512MB || EPoX 8K5A2+ || AMD 1700+@2860MHz || Creative Gf4 Ti 4400 || Gentoo linux
[/size]

Permalänk
Medlem

Halicon:
"Får se det på den ljusa sidan, TCPA kommer med all säkerhet att dra ner priserna på mjukvara."

-Jag tror att det kan bli tvärtom, varför skulle de sänka priserna?
De har inget intresse i att många använder deras program, intresset ligger i att tjäna pengar. (Vad jag menar är att de inte kommer att sänka priserna bara för att fler köper, eller för att minska "klyftorna")

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halicon
Tror knappast att vi konsumenter har speciellt mycket att säga till om.. OEM-marknaden kommer att göda TCPA, så att det kommer att få fotfäste i framtiden är ganska självklart.
Men men, även om vi wajjnar, varför gör vi det? Kanske beror på att 95% av alla datoranvändare faktiskt wärschar, vilket vi mycket gärna smyger med när vi diskuterar TCPA.
Får se det på den ljusa sidan, TCPA kommer med all säkerhet att dra ner priserna på mjukvara.

Halicon, du är den en av få i detta forum som är ärlig. 95% på detta forum warezar så in i h....

Det är därför de blir vansinniga så fort man nämner något positivt om TCPA.

Visa signatur

[size="2"]Until thermaldeath do us part...[/size]

Permalänk
Avstängd
Visa signatur

H.T.I.D.
One man to rule them all.
Jag har en Powerbook G4 667MHz.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Potatisen
Köpvägra! Om _ingen_ köper något som innehåller TCPA måste idioterna inse att det inte fungerar. Och om det ändå når marknaden ska jag starta en liten terroristgrupp som enbart spränger deras jävla datorer. Varför är de så jävla pengarkåta? Det måste ju ha slagit runt i skallen på dem.

då kan du fan räkna mig med i den gruppen!!!

Visa signatur

i5 750 @ 4.0 GHz | GTX 680 | 8 GB Corsair Vengence CL9 | X25-M 80 GB SSD | Gigabyte GA-P55-UD3 | Fractal Design Newton 500W | Fractal Design R2 | BenQ XL 2410T 120hz

Permalänk

... funderar just på hur länge vi skulle klara av att leva utan att uppgradera till TCPA-hårdvara... äch... vi klarar det i fem-tio år eller så... men sen får vi nog hoppas på att detta kommer att vara över...

Visa signatur

Folding - bad in poker, good in real life

Permalänk
Medlem

Haha, fan vad kul om Intel/Microsoft tappade större delen av sina användare till Apple!!! Jag skulle njuta! Men det lär väl inte hända...

Om allmänheten blev varse om vad som väntar dem skulle nog detta stoppas ganska omgående. Jag tror nog att många tycker att vi måste få bot med piratkopiering men de blir nog inte så glada om de får veta att andra kan läsa filer på deras dator t.ex.
Om man bara kunde få folk att se kopplingen till ett "storebror ser dig"-samhälle... (iofs mer ett "storebror bankar skiten ur dig om du inte gör som han säger"-samhälle).

Visa signatur

CPU: Ryzen 5 1600 GPU: Asus GeForce GTX 1060 6GB DUAL Moderkort: MSI B350M Mortar
RAM: 16GB Corsair Vengeance DDR4 3200MHz PSU: Corsair RM750X
Laptop: ThinkPad T480s, Core i7 8550U, 16GB RAM Mobil: Samsung Galaxy S10