Permalänk
Medlem

Hjälp angående fläktar!

Köpte nyligen detta: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7176714/nu-javlar

Monterat ihop den och den startade direkt:) Men jag har ett problem, den förra datorn jag byggde hade massa utgångar för fläktar på moderkortet, så att jag kunde koppla alla dit och gavs möjligheten att styra alla fläkar via moderkortets mjukvara. Det nya moderkortet har bara kontakter för CPU_FAN och en SYS_FAN. Har kopplat in den bakre fläkten som kom med chassit till SYS_FAN och den snurrar. Den främre fläkten saknar utag... Jag hittade en molex till 3 pins sladd från mitt gammla bygge och kopplade in i PSUn, men den snurrar inte när jag startar.

Hur löser jag detta på bästa sätt? vill gärna att fläktarna ska styras automatiskt... skulle detta kunna vara något? https://www.inet.se/produkt/6909652/nzxt-sentry-2-lcd-flaktko... går det att ställa in en måltemperatur på den? eller är det kanske overkill för 2 fläktat? finns det någn annan lösning? har jag missat någon mjukvara som jag kan använda för att styra bakre fläkten automatiskt? (eller görs det automatiskt?)

Blev lite rörigt och många frågor... men jag är tacksam för all inupt

Edit: (sorry insåg nu att jag förmodligen lagt detta i fel del av forumet)

Visa signatur

Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell) | ASUS Z87-PRO ATX | Corsair 16GB (2x8GB) CL10 1600Mhz VENGEANCE LP RÖD | Samsung SSD EVO Basic 840-Series 120GB | Cooler Master Hyper 212 EVO | Fractal Design Define R4 Svart | be quiet! Power Zone 750W Bronze Modulär