Asus Rampage IV Formula - Felkod 13 och 79.

Permalänk
Avstängd

Asus Rampage IV Formula - Felkod 13 och 79.

Hej,

Tänkte dela med mig av något som hände mig idag ifall någon får liknande problem.

Hade datorn avstängd ett par timmar och skulle starta upp den igen men får ingen signal, kollar vad det står på moderkortets display. 13 står det och DRAM-lampan samt VGA-lampan lyser rött.

Provar starta igen, den fastnar direkt på felkod 13, inga andra siffror är synliga innan. Samma lampor lyser. Söker lite på nätet men hittar inget vettigt.
Plockar ur alla RAM-stickor och stänger av PCI-E portarna grafikkorten sitter i, exakt samma felkod igen. Byter BIOS till nummer 2, flimmrar förbi en hel del koder som det ska när man startar datorn, men sedan fastnar den på kod 79. Rensar CMOS, plockar ur batteriet och kopplar ur och in alla sladdar på moderkortet och grafikkorten, samma felkod.

Har haft datorn i 3 år så böjda pins låter lite långsökt men plockar ändå bort CPU, lyser med en stark pannlampa på pinsen och tar kort ur olika vinklar. Inga böjda pins där inte, stoppar tillbaks processorn och den bootar upp men stannar vid posten och påstår att en ny CPU installerats.
Går in i BIOS, allt ser ut som sist jag var där och rotade. Startar om och allt fungerar normalt igen.

Min slutsats är att jag tror att någon att pinnarna på moderkortet på något sätt har tappat kontakten med processorn och att det åtgärdades när jag monterade den igen.

Hoppas det kan hjälpa någon annan innan ni springer iväg och köper ny hårdvara eller lämnar in för felsökning.

Skickades från m.sweclockers.com