Permalänk
Medlem

(Hackat?) hotmail-konto

Ah, tja.

Fick nyss reda på av en polare att mitt hotmail-konto har skickat reklam. Tydligen har den skickat reklam till en massa mail-adresser. När jag sedan försökte logga in på mitt konto så stod det typ: "Det verkar som att någon annan använder ditt konto blablabla". Jag lyckades spärra kontot.

Men hur har någon lyckats ta sig in på mitt konto? Jag har inte använt det på säkert något år, och den skickade alltså dessa spam-mail för några timmar sedan.

Hur har detta gått till?

Permalänk
Medlem
Skrivet av CGold:

Hur har detta gått till?

Sannolikt genom phishing.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sveklockarn:

Sannolikt genom phishing.

Jao, fast saken är den att jag inte använt denna e-mailen på säkert ett år. Det var idag e-mailen skickades. Känns sjukt skumt i alla fall.
Kan väl nästan utesluta att det skulle handla om något form av virus, då det enbart verkar vara denna e-mail som är drabbad.

Permalänk
Avstängd

Kan inte logga in.

Jag har problem med min hotmail, jag kan inte logga in och jag får panik. Har viktiga mails och sånt jag behöver komma åt!

Står så här när jag försöker logga in:
http://www.ladda-upp.se/bilder/obkyvdrpvsyhe/
http://www.ladda-upp.se/bilder/iemoamxrmprgvx/

Väljer såklart I know my password but can't log in. Då får man några steg.
http://www.ladda-upp.se/bilder/ngkkgjlhtztt/
http://www.ladda-upp.se/bilder/pvgwqfqvgsoljd/
http://www.ladda-upp.se/bilder/hcebrfanudnfje/

Eftersom jag förmodligen bara skrev något random, typ dgsdhsdhdfsh på säkerhetsfrågan så går det inte att nollställa.
Fyllde i uppgifter för att få tillbaka det via hotmail men tror jag slarvade en del där också så vad gör man nu!?

Finns det något akutjour man kan ringa till, jag är krasslig men får panik över att inte komma åt kontot. Behöver skriva ut fraktsedlar med mera!

Jag är 110% säker på att jag skriver rätt lösenord!!!

Jag har börjat få upp massor av pop ups i webbläsaren senaste dagarna, kan det ha något samband. Virus?
Det är bara den här mailen som är drabbad. Mina två andra mails verkar inte drabbade och bytte precis lösen på de två!

Permalänk
Medlem

jag har haft samma problem som er, med mitt hotmail konto den vart hackad.. så ja din/era email är det, och min dator va full med trojaner och virus, jag skapade ny email och rensade om datorn. sedan det har jag bytt lösenord ofta nu. man fick lära sig låta bli dom där dumma porr sidorna

Visa signatur

[Intel Core i9@13900KF Raptor Lake@5,5Ghz Oc][Asus ROG Z790 HERO[G-Skill RGB 32GB 6600Mhz cL34][WD Back 2TB NvMe][2TB Samsung 970 Evo + 2x8Tb Samsung 870 Qvo spel disk][Msi RTX 4090 Gaming Trio-X][ASUS ROG Swift OLED PG48UQ][Windows 11][1000/1000Mbits Telia fiber][Razer Ornata Tangentbord.

Permalänk
Medlem

4 steg till bättre säkerhet (oavsett konto):

Steg 1) Använd en lösenordshanterare, så som Safe in Cloud, 1Password, LastPass och så vidare.
Steg 2) Använd ett genererat lösenord, som är skapat av någon lösenordshanterare. Ju länge och ju fler slumpmässiga tecken, desto bättre.
Steg 3) Aktivera tvåstegsverifieringen om möjligt. På Outlook (som Hotmail så fult heter nu för tiden) hittar du den inställningen här (Inställningar > Säkerhet och sekretess > Tvåstegsverifieringen).
Steg 4) Logga alltid in på någon webbsida, oavsett om det på din e-postadress eller inte, genom att låta lösenordshanteraren fylla i dina uppgifter, genom programmets tillägg till webbläsaren som du använder.

Om du fixar dessa stegen, så kommer du "aldrig" (det kan hända, men chansen är mycket mindre, speciellt med tvåstegsverifieringen) få dina konton hackade.

Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.