AMD Radeon 300 och Fury ingen framgång hos svenska återförsäljare

Permalänk
Skrivet av Ratatosk:

Ja det blir antagligen en nyare version av GCN, det blir också 16nm FInFet och HBM minnen.
AMD kommer nog satsa en hel del på att få ned effektförbrukningen, redan GCN 1.2 är betydligt snålare än GCN 1.1.
Arctic Island heter serien.

Jupp se bara på fury , hålls tempen nere så ligger det i nivå med 980 TI (vist klockar inte lika bra). Men då kostar det ju också, mer klock högre strömförbrukning.

Det verkar som inte alla har koll på detta.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

Amd behöver göra något "häftigt" med GCN så som Nvidia verkar leverera med Pascal.
Det här med ny minnesteknik med gammal arkitektur säljer inga kort.

Visa signatur

|Intel I7 4790K / Corsair H80i GT/EVGA GTX 980 Ti / Gigabyte Z97 Gaming3 / EVGA 750 W / Fractal Design Define R4 / Kingston HyperX 8 GB / Kingston SSDnow v300 120GB /Western Digital HD1TB/

Permalänk
Medlem
Skrivet av legend78:

Amd behöver göra något "häftigt" med GCN så som Nvidia verkar leverera med Pascal.
Det här med ny minnesteknik med gammal arkitektur säljer inga kort.

Har missat. Vad gör nVidia för "häftigt"?

Visa signatur

Intel i5 2500k @ 4.5 GHz
Sapphire Radeon R9 290 Tri-X
Nåt annat skit

Permalänk
Medlem
Skrivet av baldViking:

Har missat. Vad gör nVidia för "häftigt"?

Med tanke på att Maxwell har färre "shaders" än nuvarande GCN men presterar överlag bättre kan man hoppas AMD gör samma bedrift i kommande generations Grafikkort. Pascal lär ju inte bli sämre än Maxwell om vi så säger och nu har vi en krympning på g också

Visa signatur

|Intel I7 4790K / Corsair H80i GT/EVGA GTX 980 Ti / Gigabyte Z97 Gaming3 / EVGA 750 W / Fractal Design Define R4 / Kingston HyperX 8 GB / Kingston SSDnow v300 120GB /Western Digital HD1TB/

Permalänk
Medlem
Skrivet av legend78:

Med tanke på att Maxwell har färre "shaders" än nuvarande GCN men presterar överlag bättre kan man hoppas AMD gör samma bedrift i kommande generations Grafikkort. Pascal lär ju inte bli sämre än Maxwell om vi så säger och nu har vi en krympning på g också

Fast i överlag är det väll ingenting nytt som är särskilt häftigt som kommer? Det enda nya med Pascal blir väll då att även nVidia går över till HBM och 16nm.
Även AMD har en minskning på gång till 14nm och dom lär ju inte ha samma shader-tal i nästa generation (kan vi ju gissa oss till?) dessutom kommer nästa microarkitektur GCN 1.3 såvida dom inte fortsätter på GCN1.2 samt HBM-minnen. Jag tror inte att det kommer bli någon jätteskillnad nästa generation mellan nvidia och amd precis som det inte har varit det tidigare generationer.

Sen får vi se hur det blir med release-datum också. TSMC har yield-problem vad jag läst och Global Foundries har jobbat med 14nm ett tag nu, samt att AMD har prioritet och prisfördel på HBM-minnen (och erfarenhet om det nu är någon större skillnad).

Men! Den som lever får se. Jag hoppades ihärdigt på Fury men det blev ju som det blev, får se om det blir pascal nästa gång eller arctic islands.

Visa signatur

Intel i5 2500k @ 4.5 GHz
Sapphire Radeon R9 290 Tri-X
Nåt annat skit

Permalänk
Medlem
Skrivet av magma86:

Oj, ännu mer nvidia propaganda från sweclockers. Va ovanligt. Bra vinkling där. Påminner lite om uppdrag granskning...

Haha tänkte precis samma sak innan jag läste tråden.... Men måste erkänna att Nvidia alltid har levererat toppen här. Amd har alltid vart det snåla alternativet.

Permalänk
Medlem

Har stora förhoppningar på Fury X2 kortet som kommer i höst. Om det är i närheten av vad 295X2 är i prestanda relativt konkurrenter, kvalité och komponentval så är det mitt nästa kort.

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Medlem

@Lessismore:

"Hur billigt ska det bli då? Gratis?"
Han sa "sänk" priserna. Om han menade att det skulle vara gratis skulle han väl sagt det. Och han säger säkerligen så eftersom det BEVISLIGEN var en rätt pampig marknadsföring och ett mindre pampigt resultat när det släpptes(inkl. låst till referens som endast hade vattenkylning och tjöt som bara den) Det är försent att fixa såna grejer EFTER lansering för det är så de flesta människor väljer sina köp dvs. utefter produkter som UPPLEVS ha mest valuta för pengarna. Jag tror att eftersom resultatet inte stämde med marknadsföringen så upplever många att priset inte är värt det.

"Jag tycket snarare att det var MEDIA som slog på den stora trumman. En massa rykten dras igång, bara för att öka förväntningarna hos den tilltänkta målgruppen, vilket alltid visar sig vara en besvikelse. Grattis nVidia, där plockade ni hem några fler kunder och tack MEDIA som uppviglat en skara entusiaster."
Nemen jahaaa! Du menar att det inte är AMDs marknadsföring som inte övertygade utan media som var ute efter att ruinera AMD och bredda väg för GPU monopol hos de gröna. Det är lite som om en politiker inte lyckas övertyga sina väljare i valet och klagar sen på väljarna. Bra där.

"Jaa, och det är ju så här vi vill ha det, eller? Gemene man är för bekväm att orka bry sig, vilket leder till den här typen av monopol. Allt detta som AMD utvecklat med blod svett och tårar är bra produkter.
AMD's hårdvara presterar bra/riktigt bra och är alltid prisvärd. Deras tekniker, filosofi och idéer är sunda."

Hmm...alltså AMD är ett privat företag som vill ha vinst för sig själva. Visst, det behövs konkurrens för att priserna ska sänkas men du kan ju inte kräva att människor ska visa solidaritet med dem. De GER ju inte oss någonting så varför ska folk GE till de för att de inte lyckas övertyga oss om att de är bättre? Det är ju så här kapitalismen funkar. Duh. Nån står som vinnare och nån som förlorare.

"Hur vet du att nVidia är bäst om du inte provat något annat?"
Jaha. Är det bara "att prova"? Låter inte så troligt att man står och kollar på en produkt som kostar 6k+ och bara chansar.

Visa signatur

Nätagg: Fractal Design 1000W Platinum CPU: i7 4790k 4,4ghz RAM: 16gb GPU: Palit 1080

Permalänk
Medlem

Ett r9 390 skulle det bli som skulle få ersätta mitt gamla nvidiakort..
Värstingkorten är för dyra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av UnkeN:

Hej!
Angående inflationen så har inte Sverige haft någon positiv inflation på ett tag. Varken 2014 eller 2015 så har vi haft en inflation. Många fackförbund fick igenom ett 3-årigt avtal så löneökningen har funnits där varje år ändå.
http://www.riksbank.se/sv/Penningpolitik/Inflation/Inflatione...

Mvh, Jakob

Jo vi har haft inflation, sen april 1999 (då vi hade negativ underliggande inflation) så har vi bara haft negativ underliggande inflation feb 2014 -0,05%, mars 2014 -0,33% och sep 2014 -0,06% enligt statistik från Riksbanken. Alla andra månader har den underliggande inflationen varit positiv och statistiken går fram tom juni 2015. Finns olika sätt att mäta, detta är Trim85 serien och är den som visar på lägst värden.

Skrivet av Blazin87:

Så AMD kommer strax beskylla PC gamers för att dom gör dåliga val då antar jag? precis som när dåliga spelstudios beskyller piraterna för olaglig nerladdning, detta endast för att ha en bra anledning att skylla på för att inte riskeras att bli oerhört stämda när det kommer till kritan för investerarna, och dom tillslut konkar - Detta verkar va mer eller mindre en trend på senare år.
Kolla bara på deras 3generationer av rebrands.
Trodde dom helt ärligt folk är korkade? såklart kommer det alltid finnas den lilla procenten som alltid köper oavsett vad dock...

Shame, ding ding, shame, ding ding, shame, ding ding...

Är helt normalt att man bygger vidare på ngt befintligt, det är inte rebrand för det. När det kommer en ny krets har man inte kastat ut allt det gamla och börjat om från scratch så, även "nya" chip är rebrand/vidareutveckling. Gäller i alla branscher, kommer det en ny Volvo v70 är den alltid baserad på föregående fast den är "ny".

390, som skulle vara ett rebrandat 290, är snabbare än 290x vilket 290 inte var i närheten av.

390x, vilket skulle vara ett rebrandat 290x, är nästan lika snabbt som ett 980 i 1080p och i högre upplösningar så går det om 980. 290x var inte i närheten av 980 som spelade i en egen liga.

De är inte överklockade 290/290x heller då gpu frekvenserna på 390/390x ligger på typ samma som 290/290x.

Korten går att klocka betydlig mer också, där man på 290 knappt kunde nå 1100mhz så kan man komma upp i 1200mhz+ på 390.

Innan hade Nvidia ofta lägre frame times och ganska mycket lägre frame time variance vilket oftast lyftes fram till fördel för nvidia, ej sett siffror för 390x men 390 har lägre frame times och lägre frame time variance än 970.

Så de är jekligt bra vidareutvecklade kretsar som presterar betydligt bättre än föregångarna, klockar betydligt bättre samt har lägre frame times och f-t variance än Nvidia. Till på köpet är de oftast billigare med.

Visa signatur

AMD Ryzen 1500X @ stock | Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB | Asus ROG Strix B350-F Gaming | 2x8GB 3200MHz Corsair | EVGA Supernova G3 550W | Acer XF270HUA 1440P 144MHz Freesync

Permalänk
Avstängd

visar väl mest hur dåliga folk är på att köpa det bästa vilket är 390 för spelande.
att de dessutom stödjer ett företag som ljuger och säljer felaktig specade 970 visar att det inte ska spela nån roll och då är det inte konstigt att världen smälter bort.

Visa signatur

Träna bort dyslexin. Ryzen 3600 - asus B350plus - Msi Vega56 - Acer 1440p 144hz - M.2 ssd - asus essence stx - Sennheiser hd600 - Corsair 750w - 16gb ram 3ghz - atcs 840 - luftkylt - Felsökning? (Lär dig Googla)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

Dom har haft en nyckelroll tillsammans med Hynix, hade dom velat ta patent hade dom säkerligen kunnat, fast dom är ej Nvgreedia, som skapar ett slutet ekosystem av mjukvara och hårdvara för att kunna sätta sina kunder i en beroendeposition och mjölka ut maximalt.

Tror nog att de hade tagit patent om de trodde att de skulle få ett annars har de ganska mycket att förklara för aktieägarna.

Aldrig fattat folk som säger att nVidia är giriga, de är ett företag som gå med vinst inte ge bort saker gratis.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lizzard8:

hmm, har AMD DVR desktop recording i 16:10 ?
Skulle kanske kunna tänka mig amd i mitt nästa bygge om detta finns stöd för.

Ingen aning Spelar inte in något.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flopper:

visar väl mest hur dåliga folk är på att köpa det bästa vilket är 390 för spelande.
att de dessutom stödjer ett företag som ljuger och säljer felaktig specade 970 visar att det inte ska spela nån roll och då är det inte konstigt att världen smälter bort.

sjukt fel, stor del av oss Linux users väljer bort AMD pga RÅKASSA Linux drivare!! jag har kört AMD i 10 års tid, men lessnat satan på deras Linux Drivare.... det är ända anledningen till att jag köpte ett GTX970...

Visa signatur

|Workstation: AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz | ASRock X670E | AMD Radeon 7900 XT | 32GB DDR5 | NVMe 2.0TB | HDD 4.0TB |
|VMware rig: AMD Threadripper 2920x | ASUS PRIME X399-A | 24GB DDR4 | 10TB Storage |
|HTPC: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz | Gigabyte B450M DS3H | Radeon Vega 8 | 8GB RAM | SSD 120GB | *Test rig för div Linux distar, drivers m.m.

Permalänk
Medlem
Skrivet av WDac:

sjukt fel, stor del av oss Linux users väljer bort AMD pga RÅKASSA Linux drivare!! jag har kört AMD i 10 års tid, men lessnat satan på deras Linux Drivare.... det är ända anledningen till att jag köpte ett GTX970...

Dock gällde det spelande...
Fast du kanske spelar på linux?

Permalänk
Skrivet av Deatlev:

Roligt att se att du bedömer hela AMD efter några snedsteg från flera år sedan! Du tror inte att de kanske har gjort något bättre sedan 5xxx serien? Vad är det som är så mycket fel med deras Catalyst Control Center?

Ingen anning vad folk gnäller på.
Inte stöd for DX11? Eeeeh... Jo det har dom. Va fan snackar ni om?
Dåliga Drivrutiner? Inte hos mig, funkar hur bra som hälst.
Uppdaterar drivrutinerna sällan? vill ni ha flera gånger per år? Jaaahaa... Så dom senaste 5 uppdaterningarna som kommit nu detta året är vadå? Porn?
Hur fan installerar ni sakerna gott folk? Aldrig haft driver problem med AMD kort.
Dock haft det flera gånger med Nividia många år sedan. (BSOD.)
Nej, jag e inte AMD fanboy, jag är bara en kille som gillar att saker funkar bra, men kostar inte en halv förmögenhet.

Visa signatur

MacKnight - Order XIII, The Last Order. Pirate For Life!
Windows 10 - Pro Edition 64-bit, AMD Ryzen 5 6C 3,6Ghz AM4v3, Powercolor Radeon RX VEGA 56 8GB Red Dragon, Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16, 19 TB HDD, WD Green SSD 240GB M.2, Gigabyte X570 UD, Phanteks Enthoo Pro 2 D-RGB Tempered Glass, Fractal Design Integra M 750W 80+ Guld

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wiinis:

Dock gällde det spelande...
Fast du kanske spelar på linux?

så klart man kan spela på Linux, vad tror folk, kör WoW, WoWS, WoT, War Thunder, Steam Linux Client å diverse Origin Spel. Wine med WineTrix, löser nästan alla problem med C kådad mjukvara, inte alla men många.

Visa signatur

|Workstation: AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz | ASRock X670E | AMD Radeon 7900 XT | 32GB DDR5 | NVMe 2.0TB | HDD 4.0TB |
|VMware rig: AMD Threadripper 2920x | ASUS PRIME X399-A | 24GB DDR4 | 10TB Storage |
|HTPC: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz | Gigabyte B450M DS3H | Radeon Vega 8 | 8GB RAM | SSD 120GB | *Test rig för div Linux distar, drivers m.m.

Permalänk
Medlem
Skrivet av trickysaer:

Om du tyckte att det lät som reklam för Nvidia så har du ett extremt vinklat sätt att läsa nyheter på och tolkar väldigt märkligt. Jasså? Jag skulle säga att ett fåtal individer drar fram fanboy-kortet här, dessutom brukar de inte vänta med det heller utan det kommer gärna direkt. Skulle snarare påstå att de flesta här inte är så jaded att man ser förbi logik och reson. Bara för att man föredrar det ena eller andra så betyder det inte automatiskt att man är fanboy.

Du får gärna förklara för mig hur nyheten om att 300-serien säljer dåligt i Sverige är vinklad reklam för Nvidia.

Skrivet av FredrikMH:

Vad spelar det för roll om någon föredrar Nvidia framför AMD och vice versa? Man köper vad man vill ha och inget mer än så.

Det Sweclockers presenterar är försäljningssiffror som tyder på att det går dåligt för AMD, eller snarare väldigt dåligt. Får de inte rapportera om sånt? Propaganda tyder ju på att de förvränger verkligheten till ett annat budskap / egenintresse. Men jag kan inte ens se det.

I minga ögon är du en AMD-fanboy eftersom du går till sådan hård attack mot redaktionen för att de visar på en negativ trend hos AMD. Jag förstår verkligen inte. Att gnälla på fanboys öht är som att kasta bensin på en eld

Jag är absolut ingen expert på området. Däremot är mitt sätt att beskriva på klumpigt ibland, det ber jag om ursäkt för.
Jag vet inte mer hur jag ska förklara det mer än att jag tolkade det om "reklam för nvidia". Det behöver vara så alls.

Visa signatur

Ryzen 7 5800x, lg 27gl850, rx 7800 xt

Permalänk
Medlem

@magma86: ingen farao på taket! ha en trevlig helg!

Visa signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Permalänk
Medlem

Varför har ingen av AMD's nya kort HDMI 2.0 och GTX 900 serien har alla det?

Visa signatur

Asus MAXIMUS VIII HERO • Intel i7-6700K • Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000 • Sapphire Radeon R9 390 8GB Nitro • Samsung 850 EVO 250GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av =)(=:

Varför har ingen av AMD's nya kort HDMI 2.0 och GTX 900 serien har alla det?

"onödiga" licenskostnader kanske? DP är betydligt bättre i det avseendet.

Visa signatur

Intel i5 2500k @ 4.5 GHz
Sapphire Radeon R9 290 Tri-X
Nåt annat skit

Permalänk
Medlem
Skrivet av baldViking:

"onödiga" licenskostnader kanske? DP är betydligt bättre i det avseendet.

Det kostar inte extra....

Citat:

Will current Adopters be required to pay an additional Annual Fee if they choose to adopt the HDMI 2.0 specification?
No. There is no additional Annual Fee for HDMI Adopters who choose to license the HDMI 2.0 specification.

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2_0/hdmi_2_0_faq.aspx#1...

Det är en del folk som köper UHD TV och kopplar dem till en dator och då får dem välja nVidia.
AMD tycker att man ska köpa en DP-HDMI 2.0 adapter istället, och sådana finns inte att köpa ännu och det är ju en extra kostnad som kunde sluppits. Sen har jag hört att en sådan adapter gör att det blir mer lag.

Visa signatur

Asus MAXIMUS VIII HERO • Intel i7-6700K • Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000 • Sapphire Radeon R9 390 8GB Nitro • Samsung 850 EVO 250GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av =)(=:

Det kostar inte extra....

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2_0/hdmi_2_0_faq.aspx#1...

Det är en del folk som köper UHD TV och kopplar dem till en dator och då får dem välja nVidia.
AMD tycker att man ska köpa en DP-HDMI 2.0 adapter istället, och sådana finns inte att köpa ännu och det är ju en extra kostnad som kunde sluppits. Sen har jag hört att en sådan adapter gör att det blir mer lag.

Intressant. Det där hade jag helt missat.
Givetvis bör det bli någon form av lagg om man använder adapter. Frågan om det är märkbart får man se däremot.

Visa signatur

Intel i5 2500k @ 4.5 GHz
Sapphire Radeon R9 290 Tri-X
Nåt annat skit

Permalänk
Medlem

"Grafikkortet som säljer allra bäst är Nvidias omdebatterade Geforce GTX 970."
Det är så jävla sorgligt.
Nvida är för de så kallade entusiasterna, pryl- och techofilerna samt "PCMR" vad Apple är för stilmedvetna men teknikokunniga hemelektronikkonsumenterna.
Jen-Hsun Huang är deras Steve Jobs.

Folk svamlar om rebrands. Nvidia inledde dansen rätt hårt med Geforce 9000. Jag tycker inte rebrands är dåliga per definition, men gnället är väldigt ensidigt.
AMD varma och strömslukande? Så var fallet för Nvidia för några få generationer sedan, men då var tonen en helt annan. Då var det tydligen inte något problem sålänge prestandan var bra. Och har folk glömt detta?

(i och för sig, de som är 16-20 idag var kanske inte med på den tiden. Tiden går visst... Är du runt den åldern, så se. Detta var inte random trolleri, utan väldigt representativt för en del av Nvidias grafikkort då. Datorer surrade mer då, man hade en högre acceptens för det, men detta var över gränsen. Filmen fick stor spridning på sin tid och blev en internetklassiker.)

Jag upprepar vad jag tidigare sagt #15366619
Tycker det är helt otroligt att flera pekar på Nvidias, enligt utsago, goda rykte.
För mig är det obegripligt. Jag har nästan uteslutande hört skit om Nvidia de senaste åren. Deras evige VD kommer med det ena bombastiska och arroganta uttalandet efter det andra, och företaget som hlhet går i samma spår. Man tar duktigt betalt för sina grejer, hade en hel serie defekta grafikchip till iMac och Macbook för några år sedan likt inget annat, vänder misslyckade strategier till framgångar likt 1984 och Nordkorea i ett, samt maskerar problem som features som ingen annan förutom Apple (970-debaclet).

Förutom under ett års tid verkar Nvidia haft marknadsmässigt övertag om Ati/AMD under hela 2000-talet. Jag är mållös.

http://www.sweclockers.com/nyhet/20381-tio-ars-kamp-mellan-am...

Skrivet av Aztro_dj:

Indeed.. XD

har precis hjälp en kompis med att bygga ny datorn för den han hade var från stenåldern .. han ville pressa ner prislappen så mycket han kunde ... jag gav två alternative.. där ena dator var byggt med AMD komponeter.. och den andra dator med Intel/Nvidia.. pris skillnaden var ungenfar 2000kr.. men självklart han valde Intel/Nvidia bygget bara för att han har hört att dem är bättre!.. all så Nvidia är allt för överskattad in min opinion!

Skrivet av knaprisen:

Tror utan tvekan det största problemet amd har är deras marknadsföring.
Går själv första klass på gymnasiet (tekniklinjen) och 4 personer i min klass bad om min hjälp att välja delar till en ny dator.
3 av dem sa "det måste vara ett nvidia kort och en intel cpu" och den fjärde var till att börja med helt öppen till förslag men trots mina rekommendationer blev han också övertygad om att slopa amd.
Det här var också precis efter att 960 hade släppts och 900 serien var ganska dyr i jämförelse till sin konkurrens.

En av dem skaffade ett 960 för ca 2500 fast man kunde få tag på ett 280x för ca 2000 eller 290 för samma pris som hans gtx 960.
De andra 3 valde att köra på ett gtx 970 för ca 3100 fast man kunde få tag på r9 290 för ca 600kr mindre.

"nVidia har bättre drivrutiner och shadowplay". Spelade ingen roll hur mycket man argumenterade, det var nästan som att man pratade med en vägg.

Liknande beteende verkar många ha, skit i prestanda/pris så länge kortet är från nVidia. Ofta är det såklart motiverat att välja ett kort från det gröna laget men om man kollar på prestanda/pris så tycker jag verkligen inte det är rimligt att nVidia säljer 9 kort på ett amd kort.

Som det ser ut på marknaden just nu så verkar nVidia vara bättre än amd i många prissegment, speciellt när det gäller de dyrare korten. Men kort som r9 380 och r7 370 ser jag som ett mycket bättre alternativ än nVidias motsvarighet i den prisklassen.

Dock verkar konsumenter som de i min klass verkar vara extremt vanliga vilket är synd. Verkar också som att de flesta färdigbyggda datorerna (som på tex komplett) har nVidia kort. Kanske eftersom de är strömsnålare, vad vet jag.

Känns verkligen som att nVidia får många kunder när de sponsrar saker som e-sport tävlingar och bara generellt sprider reklam över internet. Tyvärr verkar det som att amd kanske inte riktigt har kapital föra att ha så mycket reklam...

Aja, just some thoughts of mine

Kunde ni inte bara dikterat vad det skulle vara? Bara frågat vad de skulle använda sin dator till, hur mycket pengar de ville lägga och sedan ge svaret utan val mellan tillverkare i samma klass, bara val av olika klasser. Ex godmode, prisvärd(ast) toppklass, högprestanda, högre medel, medel... och bara en modell och tillverkare i varje.
Speciellt Aztro_dj eftersom du var med och byggde ihop datorn.

Skrivet av Mange43:

Jag blir ju jäkligt förvånad om Zen skulle bli en hit.
Det blir väl en uphottad fx-8350 med eldflamma dekaler.haha.
Ni får gärna ta detta inlägg med lite humor.:)

Har du helt och hållet lyckats undgå att AMD Zen är en helt ny arkitektur? Man dumpar i princip allt vad Bulldozer är. Detta är ju ett typexempel på det jag skrivit ovan.

Skrivet av Nekhii:

Tror nog att de hade tagit patent om de trodde att de skulle få ett annars har de ganska mycket att förklara för aktieägarna.

Aldrig fattat folk som säger att nVidia är giriga, de är ett företag som gå med vinst inte ge bort saker gratis.

Och du har totalt lyckats undgå 970-debaclet?
---
Jag märker att många silar rätt friskt till AMD:s nackdel. En massa Nvidia-troll och AMD-hat får enstaka gillanden, medan en del saklig argumentation inte får det, även korta (typ lättlästa).

För övrigt jobbigt med folk som svarar på andras inlägg flera sidor bakåt genom att endast tagga.

Förtydliganden
Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Medlem

Det är kört för AMD, när de var som starkast och störst och åt Intel till frukost kunde de inte vända det, även om deras nästkommande processorer och grafikkort är lika som 30% bättre än Intel's processorer och Nvidia grafikkort så kommer det inte ändra någonting. Företag och folk kommer fortsätta köpa av Intel och Nvidia på grund av att "dom har ju alltid varit bäst". Det är kört.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

SpelDator: | Asus ROG Strix XG438Q 4K 120hz| AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 35MB| B450 I AORUS PRO WIFI| MSI Radeon RX 6800 16GB | Corsair Force MP510 1920GB M.2 NVMe | Samsung EVO 860 2TB | Seagate Guardian BarraCuda 2.5 5TB| Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance LPX Svart| Ghost S1 MK2| Corsair SF750 750W 80+ Platinum| Logitech MX Sound| WD My Passport V2 USB 3.0 4TB| Buffalo Mediastation Ultra-Thin Portable Blu-Ray writer| Logitech Logitech G604 Lightspeed

Permalänk
Skrivet av Bewise:

Det är kört för AMD, när de var som starkast och störst och åt Intel till frukost kunde de inte vända det, även om deras nästkommande processorer och grafikkort är lika som 30% bättre än Intel's processorer och Nvidia grafikkort så kommer det inte ändra någonting. Företag och folk kommer fortsätta köpa av Intel och Nvidia på grund av att "dom har ju alltid varit bäst". Det är kört.

Skickades från m.sweclockers.com

Är ju så, men även trender kan ju ändras (även om det är svårt).

PS4, xbox one och wii kör AMD så ger ju något i alla fall även om det inte skyltas så mycket om hårdvara på dessa konsoler dock.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Broken-arrow:

Är ju så, men även trender kan ju ändras (även om det är svårt).

PS4, xbox one och wii kör AMD så ger ju något i alla fall även om det inte skyltas så mycket om hårdvara på dessa konsoler dock.

Visserligen men tror tyvärr inte att konsolerna ger så mycket klirr i kassan.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

SpelDator: | Asus ROG Strix XG438Q 4K 120hz| AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 35MB| B450 I AORUS PRO WIFI| MSI Radeon RX 6800 16GB | Corsair Force MP510 1920GB M.2 NVMe | Samsung EVO 860 2TB | Seagate Guardian BarraCuda 2.5 5TB| Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance LPX Svart| Ghost S1 MK2| Corsair SF750 750W 80+ Platinum| Logitech MX Sound| WD My Passport V2 USB 3.0 4TB| Buffalo Mediastation Ultra-Thin Portable Blu-Ray writer| Logitech Logitech G604 Lightspeed

Permalänk
Medlem
Skrivet av stimpen:

390, som skulle vara ett rebrandat 290, är snabbare än 290x vilket 290 inte var i närheten av.

Håller med dig, folk som påstår att det enbart är en rebrand kan kliva fram & berätta vad 390x är en rebrand av eftersom 390 är snabbare i vissa fall än 290x...

En refresh är vad det är.

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem

En r9 390 är snabbare än en r9 290x, men en överklockad r9 290 är snabbare än en stock r9 290x, och? Vem i sitt fullaste sinne skulle uppgradera till en r9 390/x om man redan har en r9 290/x i nuläget, speciellt om den är överklockad? Skillnaden är inte så stor i fps, inte stor nog att slänga 3500 och 4500 kr. Då kan man lika väl betala 5000 och få en gtx 980 som presterar mycket bättre än r9 390x.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bewise:

Det är kört för AMD, när de var som starkast och störst och åt Intel till frukost kunde de inte vända det, även om deras nästkommande processorer och grafikkort är lika som 30% bättre än Intel's processorer och Nvidia grafikkort så kommer det inte ändra någonting. Företag och folk kommer fortsätta köpa av Intel och Nvidia på grund av att "dom har ju alltid varit bäst". Det är kört.

Skickades från m.sweclockers.com

Och det är på grund av detta som jag tror att AMD har inlett ett sånt stort scope-skifte. Från att trycka ut processor och grafikkort varje generation i still med Intel och nVidia så har AMD börjat sikta långt längre framåt samt ta fram mer egna teknologier, t.ex. TressFX men mer nyligen Mantle som sprang iväg till DirectX12 och Vulkan.
Dessutom deras nyrekrytering av Jim Keller för att leda utvecklandet av Zen är också något som vi troligen kommer att märka av i framtiden, troligtvis inte första generationen Zen men förhoppningsvis från andra generationen och framåt.
Sen har vi ju deras tidiga satsning på HBM som påverkar deras priser på nästa generations grafik. Förhoppningsvis kan dom ta ut större vinstmarginal per sålt kort.

Det kommer absolut inte vara lätt men förhoppningsvis kan dom vända skutan. Jag skulle inte kasta in handduken och säga att det är kört ännu däremot.

Visa signatur

Intel i5 2500k @ 4.5 GHz
Sapphire Radeon R9 290 Tri-X
Nåt annat skit