Permalänk

Moderkort och vikter

Hej!

En enkel fråga, nu när folk kör sli 3way och tydligen 4 way. Pallar korten verkligen de vikterna? Med tanke på att ett Titan x verkar väga runt 2.5 kg.

Permalänk
Medlem

2,5kg väger det definitivt inte. kollade upp kortet på komplett och fick fram 942g. grafikkorten sitter dessutom fast i chassit.

Permalänk

Så länge man inte skakar och är oförsiktig när man flyttar runt på datorn är det inga problem. Endel av vikten hålls uppe av chassit när man skruvar fast grafikkorten. Det som frestas mer av flera grafikkort kan jag tänka mig är skruvhålen och områdena kring dem på moderkortet eftersom varje grafikkort bara tynger ner sin egna pci-e-plats.

Visa signatur

Citera mig så att Jag kan hitta tillbaka!

Permalänk
Medlem

Om du skruvat fast grafikkortet i chassit så avlastas det där. Belastningen på moderkortet blir inte särskilt stor. Sedan är jag säker på att ingenjörerna som utvecklat korten tänkt denna tanke om de gett kortet stöd för 4-way SLI.

Visa signatur

Vill ni ha svar från mig underlättar det enormt om ni citerar mig.

AMD R7 1700X | Gigabyte Aorus AX370 Gaming K7 | Zotac 1070Ti Mini 8GB | 16GB Corsair Vengeance DDR4 @ 3000MHz | Seasonic Prime 650W Platinum | NZXT Elite S340

Permalänk
Hjälpsam

Laminerat glasfiber som moderkort är tål väldigt mycket. Om något får stryk vid transport eller ovarsam hantering så är det nästan bara PCI-E portarna i sig och där spelar det inte någon roll om det är ett eller 4 kort som sitter då det är en port per grafikkort.

Då är det värre med stora tunga och höga luftkylare som endast sitter i moderkortet och kan utgöra mer moment. Inte sett några knäckta moderkort av vridmomentet men sett stora tornkylare som lossnat och bräckt sönder en del.

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk

Tack för härliga och snabba svar!