Permalänk
Medlem

Gillar den nya sidan, bortsett från meny-raden till vänster som jag tycker det fattas något i, känns så tomt på något sätt. Jag vet att det är eran stil, men det saknas något jämfört med originalet? Kanske är det texten som är för liten helt enkelt.

Märkte ett par saker som känns oplanerat, det första är när jag väljer att "Skapa länk" till min kundvagn så hamnar Skapa Länk-rutan för högt upp. Titeln finns inte med för mig (Använder Opera
Version: 34.0.2036.25 @ Windows 10 i upplösningen 1920x1080.) och detta är allt jag ser:

Det andra som jag märkte är när jag klickar på "Visa Länk" så kommer rutan upp med länken, dock så kan jag inte välja att se hela länken, utan den förkortas till "https://new.inet.se/kundvagn...", vill jag då välja att kopiera den länken så kan jag inte markera och trycka Ctrl+A (För att markera hela länken) utan måste dubbelklicka på texten tills dess att hela länken är markerad.

Nyheter sidan ser även aningen trist ut, det är väldigt svårt (för mig) att se vad som är vad, eftersom det bara är text efter text efter text, ingenting som delar en nyhet med en annan, mer än ett lite större mellanrum mellan nyhetens rubrik och texten i föregående nyhet.

Det känns helt enkelt inte rätt, borde gå att kunna dela upp varje nyhet på något vis, eller göra det hela luftigare.

Klickar jag på "Min Kundvagn" när det inte finns något i kundvagnen så kommer "Kundvagn":s rutan fortfarande fram, men försvinner direkt eftersom den då är tom.

Detta var allt,
MVH Pamudas.

Visa signatur

NZXT H510 Flow MSI B450 Tomahawk MAX
AMD Ryzen 5800X3D RX 7900XTX Kingston Fury 64GB

Permalänk

För mobiler funkar det riktigt nice men jag saknar en "back to top" knapp när man är långt ner i listorna.

Mvh Martinick

Permalänk
Medlem
Skrivet av Inet:

Tack för feedback, trädmenyn är inte riktigt färdig det kommer bli mycket tydligare.

Skulle påpeka detta, skönt att ni ordnar det. Annars kan jag tycka att det var lite väl ljust, mörkare gråtoner hade jag uppskattat

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

#framtiden

Permalänk
Medlem

Ett mörkare tema vore ju inte helt fel. Förstår inte varför nästan alla sidor kör med ett vitt/ljusgrått tema. Stilrent intryck i all ära men om kunderna får ont i huvudet och går och lägger sig innan dom hinner klicka på "beställ" blir det inte mycket kosing i pungen.

Visa signatur

Citera för svar.

Permalänk
Avstängd

Detta var helt klart på tiden! Snygg design helt klart!

Permalänk
Medlem
Skrivet av alteam:

Ett mörkare tema vore ju inte helt fel. Förstår inte varför nästan alla sidor kör med ett vitt/ljusgrått tema. Stilrent intryck i all ära men om kunderna får ont i huvudet och går och lägger sig innan dom hinner klicka på "beställ" blir det inte mycket kosing i pungen.

Detta är något jag är ute efter från varje site. Om mitt på dagen fungerar det klart med vitt och ljust men när man sitter en helkväll eller längre och rådgör till folk eller letar delar själv är det skönt om man inte ska behöva få ont i huvudet bara för att sidan är så ljus.
Detta kanske är ett problem som kommer från IPS-paneler, men de panelerna är ju de som kommer

Som tidigare sagt även tycker jag att underkatekorier i vänstermenyn måste definieras mer. Ikoner eller annan text och större indrag?

Sidan ser annars mycket bra ut! Jag gillar att den är så smal som den är då den fungerar på en stående FullHD och en halv 1440p!

Visa signatur

🟢 Main: Ryzen7 5800X | Strix x470-I | 32GB | RTX2070S | Samsung C49RG9
🔵 unRaid: Ryzen5 2700X | B450M DS3H | 32GB
🟠 Tfn: Google Pixel 7 Lime Green

-:| @ eller citera för svar |:-

Permalänk
Medlem

Skulle vara trevligt att kunna filtrera chassin efter antal 5,25" platser.

Permalänk
Expertgissare

Något ni säkert redan vet, men det första jag såg när jag klickade runt i menyerna var att pilarna till höger om menynamnen har olika position beroende på hur lång texten är. Ibland hamnar den lite väl mycket till höger ^^

Sedan kanske ni kan prova att ha produktnyheterna till höger på sidan som löper nedåt, samma design som den vågräta fast lodrätt, kanske till och med scrollbar så man snabbt kan gå igenom den

Visa signatur

FD Meshify C -|- X570 AORUS ELITE -|- Ryzen 7 3700X -|- FD Celsius S24 -|- Crucial Ballistix Sport 32GB -|- Radeon R9 380X -|- WD Black SN750 1TB

Permalänk
Medlem

Trevligt design bättre än gamla ..

Visa signatur

Min Dator 1 Intel i7 7820x Asus X299 TUF MARK 1 Corsair Dominator 32GB, ASUS GTX 1060 6GB Strix Gaming OC ,Corsair RM1000X Rhantek EHTROO PRO M SAMSUNG 960 EVO 500GB M.2 SSHD 2TB WD GREEN 2TB FD Celsius s36.
min fästmös Dator 2 Gigabyte Z170 Gaming K3 Intel Core i5 6600K 3.5 GHz 6MB be quiet Pure Rock Corsair VENGEANCE LPX 16GB WD 500 gb & WD Green 2TB Gigabyte GeForce GTX 970 4GB G1 CM HAF 922 Corsair HX620.

Permalänk
Medlem

Seg som sirap, annars snygg.

Visa signatur

Dator: Ryzen 3900x - 16Gb - EVGA 3060 - Acer Predator X34A
Server: Synology DS415+ 3st WD red 6Tb 1st Toshiba N300 8Tb
Anslutning: Fiber 500Mbit
Bilar: Tesla model 3 LR 2023, MG EV ZS 2021
Solceller: 12,1kwh Batteri på gång.

Permalänk
Skrivet av Inet:

Efter en längre tids utveckling börjar det närma sig lansering av en uppdaterad webshop. Vi vill gärna att du som Sweclockersläsare är med och testar och kommer med synpunkter. Vi har mycket kvar men känner att grundfunktionaliteten börjar komma på plats och planerar att lansera skarpt tidigt 2016. Vi kommer inte byta över en dag utan gamla hemsidan kommer finnas kvar men inte vidareutvecklar under en tid.

Bakgrund
Vi gör all vår utveckling in-house och vår befintliga sida har ett par år på nacken och gick inte att på ett bra sätt göra responsiv, något som vi känner att vi saknar. Vi vill kunna ge en bra köpupplevelse oavsett vilken enhet du som kund surfar från.

Vad vi önskar synpunkter på
Design är alltid svårt, vi har försökt lätta upp designen och fokusera på användarvänlighet och samtidigt inte möblerat om så mycket.
- Funktionsmässiga buggar
- Grafiska buggar
- Önskemål om framtida funktioner

Vi skickar med en liten extra godbit för dom som testar att beställa via nya hemsidan

Vi börjar med en kortare testperiod och kommer stänga ner igen på eftermiddagen den 23e december för att inte riskera något strul i mellandagarna.

Klicka här för att komma till nya sajten

Har varit inne på nya sidan och eftersom jag är en person som handlar mycket på "fyndhörnan" och ser väldigt gärna att den blir enklare att använda på ett bra/smidigt sätt. Just nu kan jag faktiskt inte ens hitta den på den nya hemsidan men kan ha missat det?

Men annat än det ser allt väldigt bra ut!

Tack för att ni är så sjukt bra!

Visa signatur

/ Victor

Permalänk
Medlem

Lite förslag:

Filtrera moderkort efter antal sata-portar.

Ta bort socket 1155 från processorer då ni ej har någon sån kvar.

Sidan känns långsam (i alla fall på mobilen) och varje sida måste ladda helt klart innan man kan klicka på något igen.

Ha en "våra egna produkter" sida där ni visar era egna produkter och varumärken och berättar lite om de!

Under fliken "Service/reparation" har ni en underkategori som heter "på platsen service" jag skulle vilja få det till "service på plats".

I övrigt känns sidan riktigt bra måste jag säga, bra jobbat!

Permalänk
Inet

Stort tack för alla konstruktiva synpunkter än så länge, speciellt tack till er fem som redan lagt en skarp beställning på den nya sidan!

Det mesta kommer som kommit upp än så länge kommer vi till lansering, fortsätt gärna testa och kommentera vad ni tycker. Era synpunkter är viktiga för oss.

Tänk på att vi kommer stänga ner betasidan den 23e december och öppna igen efter ledigheterna.

Visa signatur

Frågor? info@inet.se | 031-65 27 00 | Facebook | Discord
Instagram

Permalänk
Medlem
Skrivet av Inet:

Tack! Vi är själva av inställningen, mobil i all ära men viktigast är fortfarande Desktop medan dom flesta "konsulter" väldigt tydligt anser att "mobile first". Vi har även försökt att inte i mobila lägen ta bort någon information/funktion överhuvudtaget.

Oavsett hur många gånger jag försöker.. Kommer inte jag åt desktop-versionen från min mobil... Jag HATAR mobilversioner av hemsidor...

Är detta något ni kommer att rätta till?

Visa signatur

CPU: i7-7700K 4,0ghz GPU: Asus strix 1080 gaming 8gb
Mobo: Asus Z270H socket1151
RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX 3200mhz HDD: st2 1TB 7200 rpm,
SSD: 1st 525GB Crucial mx300, 1 st 240GB Corsair Force LE PSU: EVGA supernova G2 850w
Skärm: Asus Swift ROG och AOC 32"

Permalänk
Inet

Ja det kommer finnas en text längst ner "visa desktopversion", har varit där tidigare men försvunnit i någon uppdatering.

Skrivet av Dragone:

Oavsett hur många gånger jag försöker.. Kommer inte jag åt desktop-versionen från min mobil... Jag HATAR mobilversioner av hemsidor...

Är detta något ni kommer att rätta till?

Visa signatur

Frågor? info@inet.se | 031-65 27 00 | Facebook | Discord
Instagram

Permalänk
Medlem
Skrivet av Inet:

Tack för feedback, här tar vi gärna förslag! Vi vill på så enkelt/kort sätt informera om våra stopptider på lagret.
"Beställer du nu så skickar vi din order imorgon" (vår aktuella stopptid är 17:00) och texten ändras beroende på tidpunkt.

Kanske "Beställ nu - skickas imorgon!" och sedan "Beställ nu - skickas idag!" (typ, och sen "söndag" om det är då ni skickar helgbeställningar). Går ju att köra med ett litet i (info) som beskriver kort vad som menas om man hovrar med musen över ikonen.

Personligen gillar jag kontaktinfon längst upp på sidan, så att den är synlig för de som behöver den, vart på sidan de än är. Sen när det gäller den övriga layouten så föredrar jag stilen på den gamla vänsterspalten (kategorierna) då den är mer lättläst (lättare att faktiskt se vad man klickar på) och sedan att den är mer hopdragen. Tycker att den tar lite väl mycket plats på den nya sidan och det blir lätt för kluddigt med en lång lista där varje kategori tar en väldigt stor plats. Gillar dock att den känns en aning mer fräsch, men personligen föredrar jag nog den lite mindre listan som ni har idag.

"Min Sida" är dock superb. Enkelt med all info samlat på det sättet. Ett stort lyft från tidigare!

Visa signatur

NZXT S340 Elite White | Intel i7 7700K @ 5GHz | Asus ROG Strix Z270F | No GPU | Corsair Vengeance RGB 32GB 3000MHz | Seasonic PRIME 1000W Titanium | Samsung 840 Pro 256GB & Samsung 850 EVO 1TB | NZXT Kraken x62 | 32" ASUS ROG PG32UQ & 27" Acer Predator XB271HU

Kolla in min Youtube-kanal "Kingpin Crazy" om du gillar Warzone eller PUBG. Senaste videon hittar du här!

Permalänk
Medlem

Körde en liten snabbsession av hemsidan. Dock väldigt sporadiskt så har inte i närheten titta på alla olika delar av den. Jag har inte läst vad som har skrivits tidigare i tråden så reserverar för duplicering av synpunkter och fel.

I Opera 12 ovanpå Debian 8. Funktionsmässiga punkter:

  • Loggan uppe i högra hörnet fungerar ej som länk.

  • Horisontella scrollbars visas. I min mening dock smidigare än att behöva använda knapparna ovanför för att naviegera åt höger och vänster.

  • Vid laddning av sidan listas samtliga underkategorien i högermenyn. Först när hela sidan har laddats trunkeras de till huvudkategorierna.

  • Press och Media: Ena mailadressen är en bild medan andra är skriven i klartext. Vore bra att vara enhetliga då olika typsnitt visas nu.

  • Att använda sidan kräver mycket CPU enligt opera:cpu. Främst vidd laddningar och ändringar. Troligtvis på grund av Operas begränsade javaskriptmotor i de äldre versionerna.

  • Vid laddning av sidan visas en ruta under sökfältet med "Visa mer" trots att inget har sökts. Troligtvis samma problem som med högermenyn.

  • Följ oss på: Ibland vissas länkarna med ett mellanrum på ca 100px (50px ovan och under). Efter hovring renderas de korrekt.

  • Referenser till andra webbplatser riskerar att göra sidan seg, t.ex. följande: src="https://apis.google.com/..."

  • Sökknappen är lite större än sökfältet vilket gör att den "spiller ut" nedåt med 1-2px.

  • Högst upp på sidan finns ibland en intern reklambanner som visar nuvarande erbjudanden. Varje gång den visar nästa produkt/erbjudande ändras storleken på den för en tiondels sekund vilket får hela sidan att hoppa till.

  • När man misslyckas med att logga in stängs popup-fönstret. Vet man att man slarvat måste man sedan fylla i både mail och lösenord igen istället för endast lösenord.

  • Lägga varor i kundvagnen fungerar inte alltid. Ibland blinkar det till som att varan hamnar där i med en röd siffra men det försvinner sekunden senare.

  • Hovringseffekten i den temporära svarslistan som visas vid sökning (dvs ej tryckt Enter ännu) är minst sagt bedrövligt seg. Kan visa effekten på flera alternativ samtidigt.

  • Trasig bild till en produkt: https://new.inet.se/produkt/5409128/intel-pro-1000-gt-desktop...

  • Inloggningsrutan har ej "Kom ihåg mig?" ikryssad som standard. Är det i övriga webbläsare.

I Iceweasel 38.4.0 ovanpå Debian 8:

  • Sökknappen är lite större än sökfältet vilket gör att den "spiller ut" nedåt med 1-2px.

  • När man misslyckas med att logga in stängs popup-fönstret. Vet man att man slarvat måste man sedan fylla i både mail och lösenord igen istället för endast lösenord.

  • Följ oss på: Ikonerna för de olika medierna visas ej.

  • Kundvagn: Knappen "Välj butik" är för smal vilket placerar nedåtpilen på en rad nedanför och gör knappen större. Enklast är att se till att alltid ha marginaler för knappar och liknande då typsnitt renderas olika på olika webbläsare och att inzoomning ibland även påverkar (ingen zoomning här).

  • Hovringseffekten i den temporära svarslistan som visas vid sökning (dvs ej tryckt Enter ännu) är minst sagt bedrövligt seg. Kan visa effekten på flera alternativ samtidigt.

  • Ej existerande sidor visas endast som vita. HTTP 404 returneras men användaren har ingen aning om det. Gör gärna en intern sida.

I Chromium 46.0.2490.71 Built on 8.2 ovanpå Debian 8:

  • Följ oss på: Ikonerna för de olika medierna visas ej.

  • Ett klick på "Pris (kr) till:" länkade mig vidare till kampanj att beställa presentkort... Misstänker att endast renderingen var "skrollad" medan logiken var högst upp.

  • Ej existerande sidor visas endast som vita. HTTP 404 returneras men användaren har ingen aning om det. Gör gärna en intern sida.

Oavsett webbläsare:

  • Är kundvagnen tom och man väljer att öppna den blinkar det bara till.

  • Sökning utan text (eller bara whitespace) genererar en unhandled exception (NullReferenceException): https://new.inet.se/hitta?q=&sort=none (Bra, nu vet man att ni kör med ASP.NET (och därmed IIS) och tack vare debugvyn kan man nog hitta andra läckerheter!) Detta gäller även när q är odefinerad.

  • Vid väldigt långa sökningar får jag "HTTP Error 414. The request URL is too long." Givetvis begränsat på grund av att ni kör med GET som metod för sökningar.

  • Vid sökningar får man "Din sökning på beta visas nedan, sorterat på .". Ingen sortering anges och finns inga sökresultat blir det endast vitt.

  • Kontakta oss: Länken trasig; https://new.inet.se/kontakta-oss

  • Våra butiker: Länken trasig; https://new.inet.se/vara-butiker

  • Vissa sidor saknar innehåll, t.ex. https://new.inet.se/info/345/utgangna-produkter

  • Support: Trasig URL till "hjälp av PIN-kod": https://new.inet.se/support/WithPin (Verkar vara flera länkar där som är trasiga...)

  • Support: "Klicka här för att ladda ner program för fjärrstyrning för PC." Jag har en "PC" men får bara en oexekverbar fil

Blandat smak och tycke:

  • Sidan känns väldigt seg, nästan låser sig ibland. Kan ta 5-10s innan den laddats färdigt. Misstänker dock att det har att göra med att den körs på annan/andra servrar ej utformade för produktion.

  • Just nu saknas hovringseffekt på produkter som är listade. Personligen gillar jag att visa för användaren att det här är en länk mer än att muspekaren ändras (vilket den kan göra i flera andra sammanhang också).

  • Ni använder er av tillverkares logotyper som rubrik i produktlistor. Kan tänkas vara bra med undantag när man som användare ej vet hur ett företags logotytp ser ut och har endast hört/läst namnet, t.ex. i samband med "Satsa på dem, de gör bra produkter". Värre blir det då flera logotyper ej innehålelr företagets namn, t.ex. Apple (men just det exemplet lär de flesta känna till, kan man tro...). Eller vad sägs om "tillverkaren" "Diverse" som saknar logga och endast ser ut som whitespace?

  • Titlarna på kolumnerna i produktlistor är väldigt små. Med anti-aliasing kan de vara svåra att läsa, framförallt jämfört med all övrig text.

  • Bredvod stjärnor (kundbetyg) i produktlistor

  • "Spara uppgifter" innebär en redirect till startsidan vilket känns, konstigt. Hade hellre sett samma sida igen med bekräftelse på att de sparats.

  • Man kan ange kommentarer till produkter. Dock kräver det ett Facebook-konto vilket känns malplacerat då ni redan hanterar konton? Samtidigt kräver inte recensioner ens någon inloggning.

  • Popupper (tooltips) som säger att info saknas i kassan lägger sig ovanför andra element så man ej kan läsa deras innehåll. T.ex. klickar jag i att välja en annan leveransadress så visas tooltips på samtliga nya fält direkt vilket gör att tooltippen för fältet postnummer lägger sig ovanpå fältet för gatuadress. Det är helt rätt att visa infon i anknytning till fälten men de bör aldrig skymma annan information.

  • Länkar är oftast i samma färg som vanlig text vilket gör det svårt att särskilja dem utan att hovra. Menyn kan jag gå med på men inte länkar som finns på info-sidor som ser exakt likadan ut som texten.

Visa signatur

Efter att ni har läst det här har ni insett att det inte gav något.

Permalänk
Medlem

Tycker det ser bra ut vid en första koll. Men reklamen med presentkort och populära produkter innan alla produkter blir lite väl mycket.

Möjligtvis kunde produktnamnen vara lite tydligare, typ nån storlek större. Känns som produktnamnen och produktbeskrivningen kladdas ihop.

Kollar igen och tycker nog att storleken på texten borde bli ett snäpp större.

Visa signatur

Intel i7 2700k | Asus P8Z77-V PRO | Noctua NH-D14 | Gigabyte GTX 670 | Corsair 8GB LP | Samsung 830 128GB | Define R3 | Corsair HX 650W
Thinkpad X41 | Thinkpad X200 - RIP | Thinkpad X220 | Thinkpad T480s | Fri frakt - Inet.se | Dagens fynd

Permalänk
Medlem
Skrivet av Inet:

Stort tack för alla konstruktiva synpunkter än så länge, speciellt tack till er fem som redan lagt en skarp beställning på den nya sidan!

Det mesta kommer som kommit upp än så länge kommer vi till lansering, fortsätt gärna testa och kommentera vad ni tycker. Era synpunkter är viktiga för oss.

Tänk på att vi kommer stänga ner betasidan den 23e december och öppna igen efter ledigheterna.

La en beställning 30 minuter innan jag såg denna tråd annars hade jag provat

Permalänk
Inet

Vi ser redan fram emot en större genomgång från din sida Maila gärna dina kontaktuppgifter till erik@inet.se så skickar vi ut en liten julklapp som tack för hjälpen!

Skrivet av Kuufukuji:

Körde en liten snabbsession av hemsidan. Dock väldigt sporadiskt så har inte i närheten titta på alla olika delar av den. Jag har inte läst vad som har skrivits tidigare i tråden så reserverar för duplicering av synpunkter och fel.

I Opera 12 ovanpå Debian 8. Funktionsmässiga punkter:

  • Loggan uppe i högra hörnet fungerar ej som länk.

  • Horisontella scrollbars visas. I min mening dock smidigare än att behöva använda knapparna ovanför för att naviegera åt höger och vänster.

  • Vid laddning av sidan listas samtliga underkategorien i högermenyn. Först när hela sidan har laddats trunkeras de till huvudkategorierna.

  • Press och Media: Ena mailadressen är en bild medan andra är skriven i klartext. Vore bra att vara enhetliga då olika typsnitt visas nu.

  • Att använda sidan kräver mycket CPU enligt opera:cpu. Främst vidd laddningar och ändringar. Troligtvis på grund av Operas begränsade javaskriptmotor i de äldre versionerna.

  • Vid laddning av sidan visas en ruta under sökfältet med "Visa mer" trots att inget har sökts. Troligtvis samma problem som med högermenyn.

  • Följ oss på: Ibland vissas länkarna med ett mellanrum på ca 100px (50px ovan och under). Efter hovring renderas de korrekt.

  • Referenser till andra webbplatser riskerar att göra sidan seg, t.ex. följande: src="https://apis.google.com/..."

  • Sökknappen är lite större än sökfältet vilket gör att den "spiller ut" nedåt med 1-2px.

  • Högst upp på sidan finns ibland en intern reklambanner som visar nuvarande erbjudanden. Varje gång den visar nästa produkt/erbjudande ändras storleken på den för en tiondels sekund vilket får hela sidan att hoppa till.

  • När man misslyckas med att logga in stängs popup-fönstret. Vet man att man slarvat måste man sedan fylla i både mail och lösenord igen istället för endast lösenord.

  • Lägga varor i kundvagnen fungerar inte alltid. Ibland blinkar det till som att varan hamnar där i med en röd siffra men det försvinner sekunden senare.

  • Hovringseffekten i den temporära svarslistan som visas vid sökning (dvs ej tryckt Enter ännu) är minst sagt bedrövligt seg. Kan visa effekten på flera alternativ samtidigt.

  • Trasig bild till en produkt: https://new.inet.se/produkt/5409128/intel-pro-1000-gt-desktop...

  • Inloggningsrutan har ej "Kom ihåg mig?" ikryssad som standard. Är det i övriga webbläsare.

I Iceweasel 38.4.0 ovanpå Debian 8:

  • Sökknappen är lite större än sökfältet vilket gör att den "spiller ut" nedåt med 1-2px.

  • När man misslyckas med att logga in stängs popup-fönstret. Vet man att man slarvat måste man sedan fylla i både mail och lösenord igen istället för endast lösenord.

  • Följ oss på: Ikonerna för de olika medierna visas ej.

  • Kundvagn: Knappen "Välj butik" är för smal vilket placerar nedåtpilen på en rad nedanför och gör knappen större. Enklast är att se till att alltid ha marginaler för knappar och liknande då typsnitt renderas olika på olika webbläsare och att inzoomning ibland även påverkar (ingen zoomning här).

  • Hovringseffekten i den temporära svarslistan som visas vid sökning (dvs ej tryckt Enter ännu) är minst sagt bedrövligt seg. Kan visa effekten på flera alternativ samtidigt.

  • Ej existerande sidor visas endast som vita. HTTP 404 returneras men användaren har ingen aning om det. Gör gärna en intern sida.

I Chromium 46.0.2490.71 Built on 8.2 ovanpå Debian 8:

  • Följ oss på: Ikonerna för de olika medierna visas ej.

  • Ett klick på "Pris (kr) till:" länkade mig vidare till kampanj att beställa presentkort... Misstänker att endast renderingen var "skrollad" medan logiken var högst upp.

  • Ej existerande sidor visas endast som vita. HTTP 404 returneras men användaren har ingen aning om det. Gör gärna en intern sida.

Oavsett webbläsare:

  • Är kundvagnen tom och man väljer att öppna den blinkar det bara till.

  • Sökning utan text (eller bara whitespace) genererar en unhandled exception (NullReferenceException): https://new.inet.se/hitta?q=&sort=none (Bra, nu vet man att ni kör med ASP.NET (och därmed IIS) och tack vare debugvyn kan man nog hitta andra läckerheter!) Detta gäller även när q är odefinerad.

  • Vid väldigt långa sökningar får jag "HTTP Error 414. The request URL is too long." Givetvis begränsat på grund av att ni kör med GET som metod för sökningar.

  • Vid sökningar får man "Din sökning på beta visas nedan, sorterat på .". Ingen sortering anges och finns inga sökresultat blir det endast vitt.

  • Kontakta oss: Länken trasig; https://new.inet.se/kontakta-oss

  • Våra butiker: Länken trasig; https://new.inet.se/vara-butiker

  • Vissa sidor saknar innehåll, t.ex. https://new.inet.se/info/345/utgangna-produkter

  • Support: Trasig URL till "hjälp av PIN-kod": https://new.inet.se/support/WithPin (Verkar vara flera länkar där som är trasiga...)

  • Support: "Klicka här för att ladda ner program för fjärrstyrning för PC." Jag har en "PC" men får bara en oexekverbar fil

Blandat smak och tycke:

  • Sidan känns väldigt seg, nästan låser sig ibland. Kan ta 5-10s innan den laddats färdigt. Misstänker dock att det har att göra med att den körs på annan/andra servrar ej utformade för produktion.

  • Just nu saknas hovringseffekt på produkter som är listade. Personligen gillar jag att visa för användaren att det här är en länk mer än att muspekaren ändras (vilket den kan göra i flera andra sammanhang också).

  • Ni använder er av tillverkares logotyper som rubrik i produktlistor. Kan tänkas vara bra med undantag när man som användare ej vet hur ett företags logotytp ser ut och har endast hört/läst namnet, t.ex. i samband med "Satsa på dem, de gör bra produkter". Värre blir det då flera logotyper ej innehålelr företagets namn, t.ex. Apple (men just det exemplet lär de flesta känna till, kan man tro...). Eller vad sägs om "tillverkaren" "Diverse" som saknar logga och endast ser ut som whitespace?

  • Titlarna på kolumnerna i produktlistor är väldigt små. Med anti-aliasing kan de vara svåra att läsa, framförallt jämfört med all övrig text.

  • Bredvod stjärnor (kundbetyg) i produktlistor

  • "Spara uppgifter" innebär en redirect till startsidan vilket känns, konstigt. Hade hellre sett samma sida igen med bekräftelse på att de sparats.

  • Man kan ange kommentarer till produkter. Dock kräver det ett Facebook-konto vilket känns malplacerat då ni redan hanterar konton? Samtidigt kräver inte recensioner ens någon inloggning.

  • Popupper (tooltips) som säger att info saknas i kassan lägger sig ovanför andra element så man ej kan läsa deras innehåll. T.ex. klickar jag i att välja en annan leveransadress så visas tooltips på samtliga nya fält direkt vilket gör att tooltippen för fältet postnummer lägger sig ovanpå fältet för gatuadress. Det är helt rätt att visa infon i anknytning till fälten men de bör aldrig skymma annan information.

  • Länkar är oftast i samma färg som vanlig text vilket gör det svårt att särskilja dem utan att hovra. Menyn kan jag gå med på men inte länkar som finns på info-sidor som ser exakt likadan ut som texten.

Visa signatur

Frågor? info@inet.se | 031-65 27 00 | Facebook | Discord
Instagram

Permalänk
Inaktiv

Ser jättebra ut, och ett välkommet lyft från det gamla ansiktet. Det enda jag personligen har föredragit är att nä man klickar på en kategori så "rullar" underkategorierna ut (neråt) istället för att dom bara dyker upp. Det är en smaksak, men något som jag kom att tänka på.

Permalänk
Medlem

Bara jag som inte kommer in på sidan?

Permalänk
Medlem

Väldigt öppna för förslag från användarna och t.o.m. villiga att belöna det med en liten julklapp.
Därför älskar man Inet
Nu kommer jag tyvärr inte in på sidan så jag får vänta med åsikter om den...

Edit: Nu fungerade den ja, första intrycket var väl att den var väldigt stilren/fräsch, lite för ljus, kan "mjukas upp" lite, ok snabbhet men kan bli snabbare

Visa signatur

Ny dator: Acer Predator Orion 5000 (RTX 3080)
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Asus 980 Ti 6GB | 16GB | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW ] [ Sony AF9 65" | Sony WF-1000XM3 | HTC Vive | Huawei P40 Pro | PS4 Pro | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite | SNES Mini ]

Permalänk
Inet
Skrivet av nakphud:

Bara jag som inte kommer in på sidan?

Låg nere tillfälligt men ska vara uppe igen! Ping @xpanterx

Visa signatur

Frågor? info@inet.se | 031-65 27 00 | Facebook | Discord
Instagram

Permalänk
Medlem

En sak jag gillar är att kunna söker saker på relevans. Att om ja inte hängt med på SSD fronten sista halvåret ska kunna sålla ut de gamla från de nya och sen läsa på extra om de senaste

Visa signatur

Citera så jag hittar tillbaka :)
Speccs = Intel i7 2600K (4,5Ghz) med Sluten H80 vattenkylning sittandes på ett AsRock Z68 Extreme 7 Gen 3, Detta arbetar tillsammans med ett Nvidia GTX 680 4GB Phantom och 16GB Vengeance, samt 120 GB's SSD-OCZ Vertex 3 Max IOPS, alltsammans sitter monterat i ett H2 chassi. Bilden visas med hjälp utav Samsung's Syncmaster 245B.

Permalänk
Skrivet av Inet:

Stort tack för alla konstruktiva synpunkter än så länge, speciellt tack till er fem som redan lagt en skarp beställning på den nya sidan!

Det mesta kommer som kommit upp än så länge kommer vi till lansering, fortsätt gärna testa och kommentera vad ni tycker. Era synpunkter är viktiga för oss.

Tänk på att vi kommer stänga ner betasidan den 23e december och öppna igen efter ledigheterna.

med tanke på när detta inlägg skrevs, tror jag faktiskt att jag är en av de fem personer
tyckte att själva checkout processes blivit bättre.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Inet:

Vi ser redan fram emot en större genomgång från din sida Maila gärna dina kontaktuppgifter till erik@inet.se så skickar vi ut en liten julklapp som tack för hjälpen!

Kul! Ska se till att höra av mig då. Bara hoppas det inte är pingvinstänger då jag inte klarar av lakrits

Lite längre genomgång nu. Dock svårt att få tid över med småbarn och en annalkande jul.

Har försökt att inte skriva ned punkter som jag redan tagit upp i tidigare inlägg, samt som andra även redan har påpekat. Och de flesta saker som andra påpekat håller jag helt med om också. Varje punkt kan antingen ses som något funktionellt fel, en konstighet, kosmetisk detalj, eller som ett potentiellt ändringsförslag.

Bra att veta i förväg:

  • Jag använder mig av olika skydd liksom de flesta datorintresserade användare. Därför har jag valt att ej stänga av dem under testningen. Detta räknar primärt in AdBlock Plus samt Ghostery, men även DNS-skydd som fås via routern. Vid varje webbläsarval har jag angett vad, om något, är påslaget.

  • Saknas punkter om ett specifikt område är det för att jag ej kunnat hitta något att påpeka där. Få punkter/kommentarer från min sida är därmed ett bra tecken och indikerar då ej heller tiden det tagit.

  • I detta, liksom föregående, inlägg har jag valt att satsa på utforskande testning då min erfarenhet visat att det är en bra metod för att hitta mycket under kort tid, speciellt ju större system som testas, automation ej är trivialt och det finns tidsbrist.

I Opera 12 (osupportad men många som fortfarande använder) ovanpå Debian 8, tillsammans med Ghostery:

  • Högermenyn: Användning av pilarna istället för menyalternativen går mycket snabbare. Föga förvånande då hela sidan laddas om. Dock är det hastigheten där mer acceptabel vilket leder till att det lär vara det tillvägagångssätt jag kommer använda för at navigera. Dock är den användningen fortfarande segare än vad den borde där sidan kan stå i en sekund innan något uppdateras. Detta fungerar klart snabbare i Iceweasel 38.4.0 och Chromium 46.

  • Kategorisidor: Jag nämnde CPU-användning i föregående inlägg. Vid närmare titt har jag märkt att varje gång den översta "bannern" med aktuella erbjudanden uppdateras (dvs nästa erbjudande visas) så går CPU-användning upp med ca 10%. Av just nu 65 olika tabbar som är öppnade i Opera (alla är även inladdade) är eran nya hemsida den som i särdrag nyttjar mest CPU. Som jämförelse ligger majoriteten konstant på 0%, sweclockers på 1% per tab, samt 1% på vardera tab hos Amazon. Er sidan hoppar väldigt sporadiskt mellan 0 och 15%. Tänk hur det blir för de som har flera tabbar uppe av er sida för att t.ex. sätta ihop en hel dator (10+ tabbar låter inte osannolikt).

  • Överst på sidan visas "info@inet.se" och fungerar som länk i andra webbläsare. Dock fungerar den ej i Opera 12. Detsamma gäller även telefonnumret.

I Chromium 46 ovanpå Debian 8, tillsammans med Adblock plus:

  • Även här kommer CPU-användningen upp. Öppnade 7 tabbar (i detta fall kategorier men skulle lika gärna kunna vara snarlika produkter) och CPUn gick i taket upp mot 10 sekunder tills tabbarna laddat klart. Kan tänka mig att detta är störande på en bärbar då fläkten eventuellt kan dra igång. Kort sagt känns det som att för många saker görs vid varje sidladdning.

  • Kategorisidor: Överst visas en reklambanner med era aktuella erbjudanden. Ibland krävs det att den ska växla till nästa erbjudande innan de små navigeringsrutorna visas för att manuellt kunna växla mellan dem. (Rutorna visas alltid i Opera 12.) Nu kan detta vara ett medvetet val (om det bara finns ett aktuellt erbjudande, t.ex.) men en nackdel är att man som användare i förväg ej vet om det finns fler än just det erbjudandet som visas eller ej. Det verkar dock vara kopplat till laddningstiden av sidan också så kan vara så att rutorna laddas in i ett senare skede än mycket annat.

I Iceweasel 38.4.0 ovanpå Debian 8, tillsammans med Adblock plus:

  • Kategorisidor: Överst visas en reklambanner med era aktuella erbjudanden. Ibland krävs det att den ska växla till nästa erbjudande innan de små navigeringsrutorna visas för att manuellt kunna växla mellan dem. (Rutorna visas alltid i Opera 12.) Nu kan detta vara ett medvetet val (om det bara finns ett aktuellt erbjudande, t.ex.) men en nackdel är att man som användare i förväg ej vet om det finns fler än just det erbjudandet som visas eller ej. Det verkar dock vara kopplat till laddningstiden av sidan också så kan vara så att rutorna laddas in i ett senare skede än mycket annat.

  • Produktlistning: (Jag är osäker hur jag hamna i det här tillståndet så kommer endast beskriva vad jag kan se.) Man kan hamna i ett läge där ingen butik är vald, varken E-handel eller fysisk butik. Resultatet blir alla samtliga lagerstatusar visar "0 st" vilket kan resultera i förlorade inköp hos er! Bildbevis. Jag är ej inloggad och har ej heller något i kundvagnen. Felet syns i alla öppna tabbar i Iceweasel så min misstanke är att det är cookiebaserat. Aktuella cookies för new.inet.se:

    NAME CONTENT QBy4epi6Eag CfDJ8NZ483RLmvpJqjDXePMfy-sQq90TuvHN3xIgYHB_Z1TTROGFj7q2D32T9yF3qHSiBQ4RmpktHzCfKq3fRqHwg5MNxAB8LwHUZR3rNQ9lLnCudHG3ueDOafoNQLivGtpMQNi1_Jo2Hd4YujTjS0GWcLY .AspNet.Session c0104b79-33c6-352e-c405-22cdac48f7e0 wh 001

    Cookies för inet.se (cookies från båda siter används):

    NAME CONTENT ASP.NET_SessionId vsecx2biuvxnj121d21xh2ix SnapABugRef http%3A%2F%2Fwww.inet.se%2F%20 SnapABugHistory 2# SnapABugVisit 1#1450871249 __utmt 1 __utma 12528492.1466360433.1444911993.1444911993.1450871249.2 __utmb 12528492.3.8.1450871249 __utmc 12528492 __utmz 12528492.1444911993.1.1.utmcsr=sweclockers.com|utmccn=(referral)|utmcmd=referral|utmcct=/forum/trad/1392442-blixtsnabb-tyst-dator-behovs

I Tor browser ovanpå Debian 8 (med standardinställningar):

  • Mycket javaskript är blockat som standard med hjälp av NoScript vilket gör bland annat följande omöjligt:

    • Kan ej navigera via högermenyn.

    • Kan ej lägga varor i kundvagnen.

    • Kan ej välja typ av handel (web/butik).

    • Kan ej gå till kassan.

    • Visa tabbar för till exempel produkter. Som standard visas istället allt innehåll på samma sida i följd. Fungerar bra på Min sida men sällan på övriga.

    Mitt förslag är att inte göra er helt 100% beroende av javaskript då det trots allt finns en del som väljer att inaktivera det till stor del. Vad som sedan är praktiskt möjligt är upp till er och era konsulter.

Generellt för samtliga testade grafiska webbläsare (Opera 12, Iceweasel 38.4.0, Chromium 46):

  • Högermenyn: Det vore önskvärt med hovringseffekt på pilarna för att indikera att de även kan användas för att ändra innehåll i menyn. Till exempel tror jag en ändrad bakgrundsfärg (grå, tydlig men ej för utstickande) runtom pilen (som en kvadrat) vore passande istället för bara länkfärg. Det skulle ge ytterligare en indikation att det inte är samma typ av utfall som fås vid användning kontra menyalternativen.

  • Högermenyn: Om en kategori är öppen visas det genom fet text samtidigt som alla underkategorier har vit bakgrundsfärg tillsammans med huvudkategorin. Är fler huvudkategorier öppna och gärna bredvid varandra kan det vara svårt att särskilja dem. Värre blir det när man går längre ned i underkategorier (3-4 nivåer) för då kan det vara svårt att veta var man är, speciellt då nivåerna ovanför ändras till grå igen och andra underkategorier på samma nivå kan visas som vita. Bättre färghantering men även indikation på var man är t.ex. genom större indentering skulle kunna underlätta detta. Varje nivå på kategori skulle kunna ha en egen färg/nyans för att förtydliga samt att den aktuella man befinner sig på (om det ej är en huvudkategori) även utmärker sig. Kort sagt verkar designen av menyn kännas som den är gjort för att man som användare endast går in på en kategori men inte expanderar ytterligare någon underliggande nivå. Jag tror även någon annan som kommenterat var inne på detta men ville ändå förtydliga mina tankar om detta.

  • Kundvagn: Alternativet "Välj butik" är samma sak som att använda sig av "webblager". Kan tänka mig att det är tänkt så men inte helt uppenbart.

  • Produktlistning: Knappen "Jämför" saknar sin högre kant då den ej får plats. Flytta knappen ett par pixlar in, alternativt aligna med högersidan för att hela ska synas.

  • Produktlistning: Texten för "Lägg i kundvagn" är väldigt liten. Behöver vara större för att kunna läsa ordentligt. En variant är annars att alltid visa ikonen för kundvagn som visas vid inzoomning/lägre upplösning istället (som då också borde ha någon hovringseffekt vilket saknas idag). Helst ser jag dock knappen med en mer läsbar text för skrivbordsanvändare.

  • Inloggningssidan: Som standard visas ☃@☃.net där mailadress ska fyllas i. Misstänker ett litet påskägg då sidan endast nås via länkar av användare ifall javaskript är inaktiverat. Behåll.

  • Inloggningssidan: Sidan visar inloggningsfält trots att man som användare redan är inloggad. Inloggningar går dock bra att utföra.

  • Produktvisning: Ikonen som visas för tillverkaren är även en länk som dessvärre inte verkar fungera, specifikt detta i koden:

    <a class="mfg-image" href="/tillverkare/453/inet-brand"> <img src="/files/img/manufacturer/453.jpg" alt="Inet brand" class="img-responsive"> </a>

  • Produktvisning: Tabben "Tillbehör" har försvunnit jämfört med nuvarande sida. Mest en notis då jag själv aldrig riktigt kollat där. (Såg nu att det finns ibland, kanskeb ara gäller produkter där det faktiskt finns passande tillbehör?)

  • Trasig bild för https://new.inet.se/produkt/4305106/asus-extern-harddisk-500g...

  • Trots HTTPS hämtas viss data utan kryptering. Misstänker det är för att en del data hämtas från nuvarande sida och därför anges full path istället för att hänvisa från root. Exempel:

    <link rel="canonical" href="http://www.inet.se/produkt/8906714/inet-skarmrengoring-spray-..." /> <meta property="og:url" content="http://www.inet.se/produkt/8906714/" /> <meta property="og:image" content="http://www.inet.se/files/img/max/8906714_0.png" />

  • Produktvisning: Väljer man att "Bevaka lagerstatus" får man fylla i en mailadress. Hade gärna sett att när man redan är inloggad ska ens mailadress angess som standard. Just nu kollar den ej heller om man fyllt i en mailadress eller ej utan verkar godkänna godtycklig input. Ingen konfirmering ges.

  • Sökning: Skriver man godtycklig ord får man träffar i en lista per automatik (dvs ej tryckt Enter). Hovrar man sedan ett alternativ i listan så visas en preview-ruta som är bredare än sökresultatetlistan. Ser fult ut.

  • Produktlistning: Det går ej att jämföra produkter ifall det finns någon sortering. Istället händer inget när man trycker på knappen. För att kunna jämföra måste man uppdatera hela sidan, alternativt klicka på "Återställ filter och visa alla" (vilket i sig inte antydern ågotom sortering). Tänk på att det nog är en del som vill sortera på kundbetyg och sedan jämföra. (Personligen har jag aldrig använt mig av jämförsfunktionalitet, varken er eller på någon annan sida.) Detta gäller även ifall man försöker jämföra via en produktsida; sortering på pris tillåter en ej att jämföra.

  • Produktlistning: När man slår på sortering ändras URL så att dne innehåller vad som sorteras, t.ex.:

    Den URLen antyder om att sortering skall ske när den laddas. Dock sker inte detta utan alla produkter kategoriseras utifrån tillverkare vilket är standard. Det är av denna anledning som punkten ovan går att komma runt genom att uppdatera sidan. Dock är det dåligt ifall man vill länka till en lista med viss sortering. Problemet visas oavsett om man är inne på en viss kategori eller listar allt från en tillverkare.

  • Produktlistning: Slår man på ett filter ändras URL för den aktuella sidan utan att sidan uppdateras. Väljer man sedan att gå in på en produkt visas produkten korrekt. Väljer man därefter att gå bakåt så får användaren en RuntimeBinderException (Exempel) eftersom applikaitonen ej kan hantera /filter. Samma fel visas om man manuellt uppdaterar sidan eller går tillbaka efter att ha jämfört produkter. Det jobbiga här är att det inte fungerar att gå bakåt när det väl hänt i Chromium eller Iceweasel (Opera klarar av det men endast till sidan innan den sidan). Stänga tabben/fönstret, alternativt manuellt fylla i nu URL är det som gäller.

  • Intressant felmeddelande när man manuellt ändrar URL vid jämförelse: https://new.inet.se/jamfor (Felhanteringen verkar fungera bra dock.)

  • Produktlistning: Väljer man att lista produkter för en viss tillverkare så listas de som de ska. "Diverse" listas korrekt via /tillverkare/674/diverse. Intressant är dock att man felaktigt vidarebefodras genom att gå in på /tillverkare/0; allt ser ok ut tills man inser att inga produkter listas och inte heller något felmeddelande.

  • Trasiga bilder: https://new.inet.se/produkt/6901813/fantec-tcg-2811x03-1-2u-r...

  • I botten på varje sida är länken till "Våra butiker och Ordinarie öppettider" trasig: https://new.inet.se/vara-butiker

  • E-handel: Väljer man en butik med foto ligger knapparna precis ovanpå bilden. Vore bättre med lite marginal mellan dem.

  • Produktlistning: (glömde skriva klart denna punkt i föregående inlägg..) Bredvid stjärnor (kundbetyg) visas antalet som röstat i en mindre text som ser ut att vara "upphöjt i". Det udda är att det ser lite annorlunda ut i varje webbläsare så undrar mest om texten ska vara upphöjd eller om den bara ska vara mindre? I samma veva kan jag påpeka att om inget betyg satts och bakgrunden för produkten är grå så är det svårt att särskilja stjärnorna från bakgrunden.

  • Support: Tre trasiga länkar nedanför "Felanmälan trasig produkt / Återköp / Status"

  • Jämförelse: Ingen koll verkar göras att samma produkt jämförs flera gånger. På detta vis kan man jämföra en produkt med endast sig sjäklv: https://new.inet.se/jamfor?compare=1978162&compare=1978162&co...

Som ett intressant avslut lägger jag lite tid på detta så det inte blir som lanseringen av ny webbplats som hos en av era konkurrenter (*host**harkel*Dustin*host*) som helt klart blev en försämring mot tidigare. Mitt tips är att se till att er sida är tipptopp innan den lanseras publikt. I nuläget ligger er nya webbplats ungefär lika med den nuvarande, i min mening. Framförallt är det segheten, högermenyn samt diverse strul i Opera 12 som drar ned på betyget (ja Opera 12 är gammal men tyvärr den enda webbläsare som jag klarar av att använda som primär då den är minst dålig).

Visa signatur

Efter att ni har läst det här har ni insett att det inte gav något.

Permalänk
Medlem

Eftersom ni använder en one page stil på alla kategorier, bör ni lägga till en "back to top" knapp. Annars ser det bra ut

Permalänk
Inet

Återigen stort tack, ovärderlig feedback och ja, vi kommer drifta båda plattformarna till vi känner att den nya är så klar att ingen hellre vill använda den gamla!

God jul!

Skrivet av Kuufukuji:

Kul! Ska se till att höra av mig då. Bara hoppas det inte är pingvinstänger då jag inte klarar av lakrits

Lite längre genomgång nu. Dock svårt att få tid över med småbarn och en annalkande jul.

Har försökt att inte skriva ned punkter som jag redan tagit upp i tidigare inlägg, samt som andra även redan har påpekat. Och de flesta saker som andra påpekat håller jag helt med om också. Varje punkt kan antingen ses som något funktionellt fel, en konstighet, kosmetisk detalj, eller som ett potentiellt ändringsförslag.

Bra att veta i förväg:

  • Jag använder mig av olika skydd liksom de flesta datorintresserade användare. Därför har jag valt att ej stänga av dem under testningen. Detta räknar primärt in AdBlock Plus samt Ghostery, men även DNS-skydd som fås via routern. Vid varje webbläsarval har jag angett vad, om något, är påslaget.

  • Saknas punkter om ett specifikt område är det för att jag ej kunnat hitta något att påpeka där. Få punkter/kommentarer från min sida är därmed ett bra tecken och indikerar då ej heller tiden det tagit.

  • I detta, liksom föregående, inlägg har jag valt att satsa på utforskande testning då min erfarenhet visat att det är en bra metod för att hitta mycket under kort tid, speciellt ju större system som testas, automation ej är trivialt och det finns tidsbrist.

I Opera 12 (osupportad men många som fortfarande använder) ovanpå Debian 8, tillsammans med Ghostery:

  • Högermenyn: Användning av pilarna istället för menyalternativen går mycket snabbare. Föga förvånande då hela sidan laddas om. Dock är det hastigheten där mer acceptabel vilket leder till att det lär vara det tillvägagångssätt jag kommer använda för at navigera. Dock är den användningen fortfarande segare än vad den borde där sidan kan stå i en sekund innan något uppdateras. Detta fungerar klart snabbare i Iceweasel 38.4.0 och Chromium 46.

  • Kategorisidor: Jag nämnde CPU-användning i föregående inlägg. Vid närmare titt har jag märkt att varje gång den översta "bannern" med aktuella erbjudanden uppdateras (dvs nästa erbjudande visas) så går CPU-användning upp med ca 10%. Av just nu 65 olika tabbar som är öppnade i Opera (alla är även inladdade) är eran nya hemsida den som i särdrag nyttjar mest CPU. Som jämförelse ligger majoriteten konstant på 0%, sweclockers på 1% per tab, samt 1% på vardera tab hos Amazon. Er sidan hoppar väldigt sporadiskt mellan 0 och 15%. Tänk hur det blir för de som har flera tabbar uppe av er sida för att t.ex. sätta ihop en hel dator (10+ tabbar låter inte osannolikt).

  • Överst på sidan visas "info@inet.se" och fungerar som länk i andra webbläsare. Dock fungerar den ej i Opera 12. Detsamma gäller även telefonnumret.

I Chromium 46 ovanpå Debian 8, tillsammans med Adblock plus:

  • Även här kommer CPU-användningen upp. Öppnade 7 tabbar (i detta fall kategorier men skulle lika gärna kunna vara snarlika produkter) och CPUn gick i taket upp mot 10 sekunder tills tabbarna laddat klart. Kan tänka mig att detta är störande på en bärbar då fläkten eventuellt kan dra igång. Kort sagt känns det som att för många saker görs vid varje sidladdning.

  • Kategorisidor: Överst visas en reklambanner med era aktuella erbjudanden. Ibland krävs det att den ska växla till nästa erbjudande innan de små navigeringsrutorna visas för att manuellt kunna växla mellan dem. (Rutorna visas alltid i Opera 12.) Nu kan detta vara ett medvetet val (om det bara finns ett aktuellt erbjudande, t.ex.) men en nackdel är att man som användare i förväg ej vet om det finns fler än just det erbjudandet som visas eller ej. Det verkar dock vara kopplat till laddningstiden av sidan också så kan vara så att rutorna laddas in i ett senare skede än mycket annat.

I Iceweasel 38.4.0 ovanpå Debian 8, tillsammans med Adblock plus:

  • Kategorisidor: Överst visas en reklambanner med era aktuella erbjudanden. Ibland krävs det att den ska växla till nästa erbjudande innan de små navigeringsrutorna visas för att manuellt kunna växla mellan dem. (Rutorna visas alltid i Opera 12.) Nu kan detta vara ett medvetet val (om det bara finns ett aktuellt erbjudande, t.ex.) men en nackdel är att man som användare i förväg ej vet om det finns fler än just det erbjudandet som visas eller ej. Det verkar dock vara kopplat till laddningstiden av sidan också så kan vara så att rutorna laddas in i ett senare skede än mycket annat.

  • Produktlistning: (Jag är osäker hur jag hamna i det här tillståndet så kommer endast beskriva vad jag kan se.) Man kan hamna i ett läge där ingen butik är vald, varken E-handel eller fysisk butik. Resultatet blir alla samtliga lagerstatusar visar "0 st" vilket kan resultera i förlorade inköp hos er! Bildbevis. Jag är ej inloggad och har ej heller något i kundvagnen. Felet syns i alla öppna tabbar i Iceweasel så min misstanke är att det är cookiebaserat. Aktuella cookies för new.inet.se:

    NAME CONTENT QBy4epi6Eag CfDJ8NZ483RLmvpJqjDXePMfy-sQq90TuvHN3xIgYHB_Z1TTROGFj7q2D32T9yF3qHSiBQ4RmpktHzCfKq3fRqHwg5MNxAB8LwHUZR3rNQ9lLnCudHG3ueDOafoNQLivGtpMQNi1_Jo2Hd4YujTjS0GWcLY .AspNet.Session c0104b79-33c6-352e-c405-22cdac48f7e0 wh 001

    Cookies för inet.se (cookies från båda siter används):

    NAME CONTENT ASP.NET_SessionId vsecx2biuvxnj121d21xh2ix SnapABugRef http%3A%2F%2Fwww.inet.se%2F%20 SnapABugHistory 2# SnapABugVisit 1#1450871249 __utmt 1 __utma 12528492.1466360433.1444911993.1444911993.1450871249.2 __utmb 12528492.3.8.1450871249 __utmc 12528492 __utmz 12528492.1444911993.1.1.utmcsr=sweclockers.com|utmccn=(referral)|utmcmd=referral|utmcct=/forum/trad/1392442-blixtsnabb-tyst-dator-behovs

I Tor browser ovanpå Debian 8 (med standardinställningar):

  • Mycket javaskript är blockat som standard med hjälp av NoScript vilket gör bland annat följande omöjligt:

    • Kan ej navigera via högermenyn.

    • Kan ej lägga varor i kundvagnen.

    • Kan ej välja typ av handel (web/butik).

    • Kan ej gå till kassan.

    • Visa tabbar för till exempel produkter. Som standard visas istället allt innehåll på samma sida i följd. Fungerar bra på Min sida men sällan på övriga.

    Mitt förslag är att inte göra er helt 100% beroende av javaskript då det trots allt finns en del som väljer att inaktivera det till stor del. Vad som sedan är praktiskt möjligt är upp till er och era konsulter.

Generellt för samtliga testade grafiska webbläsare (Opera 12, Iceweasel 38.4.0, Chromium 46):

  • Högermenyn: Det vore önskvärt med hovringseffekt på pilarna för att indikera att de även kan användas för att ändra innehåll i menyn. Till exempel tror jag en ändrad bakgrundsfärg (grå, tydlig men ej för utstickande) runtom pilen (som en kvadrat) vore passande istället för bara länkfärg. Det skulle ge ytterligare en indikation att det inte är samma typ av utfall som fås vid användning kontra menyalternativen.

  • Högermenyn: Om en kategori är öppen visas det genom fet text samtidigt som alla underkategorier har vit bakgrundsfärg tillsammans med huvudkategorin. Är fler huvudkategorier öppna och gärna bredvid varandra kan det vara svårt att särskilja dem. Värre blir det när man går längre ned i underkategorier (3-4 nivåer) för då kan det vara svårt att veta var man är, speciellt då nivåerna ovanför ändras till grå igen och andra underkategorier på samma nivå kan visas som vita. Bättre färghantering men även indikation på var man är t.ex. genom större indentering skulle kunna underlätta detta. Varje nivå på kategori skulle kunna ha en egen färg/nyans för att förtydliga samt att den aktuella man befinner sig på (om det ej är en huvudkategori) även utmärker sig. Kort sagt verkar designen av menyn kännas som den är gjort för att man som användare endast går in på en kategori men inte expanderar ytterligare någon underliggande nivå. Jag tror även någon annan som kommenterat var inne på detta men ville ändå förtydliga mina tankar om detta.

  • Kundvagn: Alternativet "Välj butik" är samma sak som att använda sig av "webblager". Kan tänka mig att det är tänkt så men inte helt uppenbart.

  • Produktlistning: Knappen "Jämför" saknar sin högre kant då den ej får plats. Flytta knappen ett par pixlar in, alternativt aligna med högersidan för att hela ska synas.

  • Produktlistning: Texten för "Lägg i kundvagn" är väldigt liten. Behöver vara större för att kunna läsa ordentligt. En variant är annars att alltid visa ikonen för kundvagn som visas vid inzoomning/lägre upplösning istället (som då också borde ha någon hovringseffekt vilket saknas idag). Helst ser jag dock knappen med en mer läsbar text för skrivbordsanvändare.

  • Inloggningssidan: Som standard visas ☃@☃.net där mailadress ska fyllas i. Misstänker ett litet påskägg då sidan endast nås via länkar av användare ifall javaskript är inaktiverat. Behåll.

  • Inloggningssidan: Sidan visar inloggningsfält trots att man som användare redan är inloggad. Inloggningar går dock bra att utföra.

  • Produktvisning: Ikonen som visas för tillverkaren är även en länk som dessvärre inte verkar fungera, specifikt detta i koden:

    <a class="mfg-image" href="/tillverkare/453/inet-brand"> <img src="/files/img/manufacturer/453.jpg" alt="Inet brand" class="img-responsive"> </a>

  • Produktvisning: Tabben "Tillbehör" har försvunnit jämfört med nuvarande sida. Mest en notis då jag själv aldrig riktigt kollat där. (Såg nu att det finns ibland, kanskeb ara gäller produkter där det faktiskt finns passande tillbehör?)

  • Trasig bild för https://new.inet.se/produkt/4305106/asus-extern-harddisk-500g...

  • Trots HTTPS hämtas viss data utan kryptering. Misstänker det är för att en del data hämtas från nuvarande sida och därför anges full path istället för att hänvisa från root. Exempel:

    <link rel="canonical" href="http://www.inet.se/produkt/8906714/inet-skarmrengoring-spray-..." /> <meta property="og:url" content="http://www.inet.se/produkt/8906714/" /> <meta property="og:image" content="http://www.inet.se/files/img/max/8906714_0.png" />

  • Produktvisning: Väljer man att "Bevaka lagerstatus" får man fylla i en mailadress. Hade gärna sett att när man redan är inloggad ska ens mailadress angess som standard. Just nu kollar den ej heller om man fyllt i en mailadress eller ej utan verkar godkänna godtycklig input. Ingen konfirmering ges.

  • Sökning: Skriver man godtycklig ord får man träffar i en lista per automatik (dvs ej tryckt Enter). Hovrar man sedan ett alternativ i listan så visas en preview-ruta som är bredare än sökresultatetlistan. Ser fult ut.

  • Produktlistning: Det går ej att jämföra produkter ifall det finns någon sortering. Istället händer inget när man trycker på knappen. För att kunna jämföra måste man uppdatera hela sidan, alternativt klicka på "Återställ filter och visa alla" (vilket i sig inte antydern ågotom sortering). Tänk på att det nog är en del som vill sortera på kundbetyg och sedan jämföra. (Personligen har jag aldrig använt mig av jämförsfunktionalitet, varken er eller på någon annan sida.) Detta gäller även ifall man försöker jämföra via en produktsida; sortering på pris tillåter en ej att jämföra.

  • Produktlistning: När man slår på sortering ändras URL så att dne innehåller vad som sorteras, t.ex.:

    Den URLen antyder om att sortering skall ske när den laddas. Dock sker inte detta utan alla produkter kategoriseras utifrån tillverkare vilket är standard. Det är av denna anledning som punkten ovan går att komma runt genom att uppdatera sidan. Dock är det dåligt ifall man vill länka till en lista med viss sortering. Problemet visas oavsett om man är inne på en viss kategori eller listar allt från en tillverkare.

  • Produktlistning: Slår man på ett filter ändras URL för den aktuella sidan utan att sidan uppdateras. Väljer man sedan att gå in på en produkt visas produkten korrekt. Väljer man därefter att gå bakåt så får användaren en RuntimeBinderException (Exempel) eftersom applikaitonen ej kan hantera /filter. Samma fel visas om man manuellt uppdaterar sidan eller går tillbaka efter att ha jämfört produkter. Det jobbiga här är att det inte fungerar att gå bakåt när det väl hänt i Chromium eller Iceweasel (Opera klarar av det men endast till sidan innan den sidan). Stänga tabben/fönstret, alternativt manuellt fylla i nu URL är det som gäller.

  • Intressant felmeddelande när man manuellt ändrar URL vid jämförelse: https://new.inet.se/jamfor (Felhanteringen verkar fungera bra dock.)

  • Produktlistning: Väljer man att lista produkter för en viss tillverkare så listas de som de ska. "Diverse" listas korrekt via /tillverkare/674/diverse. Intressant är dock att man felaktigt vidarebefodras genom att gå in på /tillverkare/0; allt ser ok ut tills man inser att inga produkter listas och inte heller något felmeddelande.

  • Trasiga bilder: https://new.inet.se/produkt/6901813/fantec-tcg-2811x03-1-2u-r...

  • I botten på varje sida är länken till "Våra butiker och Ordinarie öppettider" trasig: https://new.inet.se/vara-butiker

  • E-handel: Väljer man en butik med foto ligger knapparna precis ovanpå bilden. Vore bättre med lite marginal mellan dem.

  • Produktlistning: (glömde skriva klart denna punkt i föregående inlägg..) Bredvid stjärnor (kundbetyg) visas antalet som röstat i en mindre text som ser ut att vara "upphöjt i". Det udda är att det ser lite annorlunda ut i varje webbläsare så undrar mest om texten ska vara upphöjd eller om den bara ska vara mindre? I samma veva kan jag påpeka att om inget betyg satts och bakgrunden för produkten är grå så är det svårt att särskilja stjärnorna från bakgrunden.

  • Support: Tre trasiga länkar nedanför "Felanmälan trasig produkt / Återköp / Status"

  • Jämförelse: Ingen koll verkar göras att samma produkt jämförs flera gånger. På detta vis kan man jämföra en produkt med endast sig sjäklv: https://new.inet.se/jamfor?compare=1978162&compare=1978162&co...

Som ett intressant avslut lägger jag lite tid på detta så det inte blir som lanseringen av ny webbplats som hos en av era konkurrenter (*host**harkel*Dustin*host*) som helt klart blev en försämring mot tidigare. Mitt tips är att se till att er sida är tipptopp innan den lanseras publikt. I nuläget ligger er nya webbplats ungefär lika med den nuvarande, i min mening. Framförallt är det segheten, högermenyn samt diverse strul i Opera 12 som drar ned på betyget (ja Opera 12 är gammal men tyvärr den enda webbläsare som jag klarar av att använda som primär då den är minst dålig).

Visa signatur

Frågor? info@inet.se | 031-65 27 00 | Facebook | Discord
Instagram

Permalänk
Medlem

Ni kanske är klara med nya sidan vid det här laget, men jag skulle vilja nån gång i framtiden att man kunde ha flera olika kundvagnar på sitt konto. Skulle vara bra att ha här på forumet så man slipper plocka ihop delar varje gång man ska hjälpa någon här, utan bara kunna länka sin tex 10k kundvagn!