Windows 10 fungerar inte på ny ASUS Zenbook med Intel m-5y71 och QHD+ skärm

Permalänk

Windows 10 fungerar inte på ny ASUS Zenbook med Intel m-5y71 och QHD+ skärm

ASUS ZENBOOK UX305FA 13,3" QHD+ Core M 5Y71, 8GB RAM, 256GB SSD Windows 8.1

Skrivborded fungerar inte i Windows 10. Ikonerna flyttar på sig och blandas när man växlar användare. Datorn fungerar riktigt med endast en användare men då utan säkerhet eftersom den användaren måste vara administratör.

Jag köpte datorn i oktober 2015 med Windows 8.1 (som fungerade) och ett skriftligt löfte från ASUS om en uppdatering. Så snart uppdateringen kom slutade ASUS sälja datorn och tog dessutom bort information om den från sina webbplatser. Några andra datorer med Intels m-5y71 verkar inte heller säljas längre.

ASUS försökte verka ovetande och gav flera tidskrävande råd som inte hjälper. De tog slutligen in datorn på service men raderar bara Windows 10 och installerar i stället Windows 8. Slutligen vägrar ASUS ta ansvar och svarar att jag bara kan vänta och hoppas det kommer en uppdatering som fungerar.

Intel har signerat drivrutinerna men skyller på att ASUS modifierat dem. De hänvisade mig till en äldre version av grafikdrivrutinerna på ASUS webbplats som givetvis inte fungerar. Efter en två månader lång brevväxling erkänner Intel slutligen att problemet är känt.

Jag tror både Intel och ASUS varit medvetna om att datorerna varit felaktiga redan innan de sålts.

tiff.mats.liljedahl på gmail

Permalänk
Medlem

Skulle rekommendera en ren installation av Windows 10. Verkar osannolikt att en relativt ny dator inte stöder W10.

Jag har installerat Windows 10 på minst 50 datorer, där problemet har varit gammalt "skräp" som legat kvar från tidigare versioner, men helt rena har de fungerat.

Ser inte att du provat helt ren installation av tian?

Permalänk

@Alven72:

Jag har testat en ren installation och två uppgraderingar. Den sista efter att ASUS låtit LetMeRepair återställa maskinen till leveransstatus W8.1 och testat den.

Jag har inte installerat något mer än Windows på maskinen. Det fanns Intels McAfee bloatware in W8.1 som jag avinstallerade före sista uppgraderingen eftersom det spökade efter första uppgraderingen.

Permalänk
Medlem

Tyvärr blir det konflikter ibland. Vet att Fujitsu hade en modell (NH-532) som totalt havererade när man la in Windows 10, pga konflikt mellan grafikkorten = svart skärm.

Du får hoppas på att de fixar en uppdaterad drivrutin snart.