SAS kontroller kort hittas ej

Permalänk

SAS kontroller kort hittas ej

Hej
Har ett problem med min speldator som jag inte kan få bukt med.
Fick köpa polarns alienware x51 R1 för 200kr och komponenterna i den var bättre än vad min förra dator va så jag flyttade över moderkort,cpu och ram till mitt andra chassie och allt var frid och fröjd förutom att det bara fanns 3 sata portar och jag behöver minst 7 portar. Bestämde mig för att ta bort mPCI-E WIFI kortet då jag ändå inte använde det så då beställde jag ett SAS kort, kablar och en mPCI-E till PCI-E adapter och kopplade in allt men SAS kortet hittas varken i booten eller av windows. Provade att byta ut sas kortet mot grafikkort, ljudkort och nätverkskort och alla dom korten hittades utan problem och kunde användas.
Provade då att flytta adatpern till en laptop och testa med SAS kortet där och där hittades SAS kortet i booten och i windows.

Satte in adaptern i speldatorn min igen och körde ett grafikkort i den och provade att köra SAS kortet i PCI-E x16 porten och då hittades kortet på en gång.
Har moddat bioset så jag kommer åt alla alternativ och slipper Dells nedlåsta version men finns ingen inställning där som gör någon skillnad.
SAS kortet funkar felfritt i alla andra datorer jag testat det.

Moderkort: Alienware X51 R1
CPU: Intel i7 3770
RAM: 16GB
SAS kort: LSI SAS 3081E-R
Grafikkort: Radeon HD7970

Visa signatur

AMD phenom II 965, DDR3 10gb corsair xms3, MSI 970A-G46, radeon hd 6970 bfbc2 edition, 1.5tb wd hdd, axp supernova 600W, cooler master haf xb, vattenkylning på gpu och cpu.