Permalänk
Medlem
Skrivet av xervz:

Det är så mycket felaktigheter i denna tråden....

En släkting till mig fick nästan sin Range Rover SVR stulen p.g.a just detta. Allt fångades på video och tjuvarna lyckades sätta sig i bilen men fick aldrig igång den. Teknikerna från polisen sa till honom att han hade tur att de gav sig på Range Rovern, för hans BMW bredvid hade de kunnat köra iväg med direkt enligt dem. Samma kväll blev hans bekants Audi Q7 istället stulen men hittades långt ut på landet där tjuvarna gömmer bilarna och låter stå några dagar för att vara säkra på att bilen ej har GPS inmonterat.

Man kan visst köra iväg utan nyckeln, så länge motorn är igång och du tankar med motorn igång kan du fortsätta köra. Detta gäller de större biltillverkarna så som BMW, Audi, Mercedes etc.

Du kan vara relativt lugn då man i princip bara ger sig på bilar i den övre prisklassen. Min släktings BMW är i 600-700Tkr klassen men de tittade inte ens på den enligt övervakningsfilmer utan man var helt fokuserad på Range Rovern.

Alltså ingenting är ju omöjligt att stjäla om man nu ger sig 17 på det.
Oftast så är det mindre nogräknade bilfirmor (eller nån som kommer åt tillverkarens system) som skapar extranycklar till t.ex. bilar på service.
Vilket ju såklart betyder att dom kan "köra iväg" med en bil om dom bara hittar var den är parkerad.

Och att tanka med motorn igång är ju inte bara dumt utan även brottsligt
Lika illa som att lämna bilen med nyckeln i tändningslåset.

I det stora hela tror jag inte att elektroniska nycklar är osäkrare än helt vanliga nycklar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunder:

Det är bevisligen inte ett ickeproblem i och med att det existerar. Att andra risker är större (som man dessutom inte kan göra något åt) spelar väl ingen roll?

Är det ett problem? Skulle TS ha ett problem med det om han inte lindar in sin nyckel i folie hela tiden? Självklart finns det en positiv sannolikhet för att det kan inträffa men det gör det för det mesta saker här i livet.

Tro mig, jag har själv varit fast i en situation där jag förstorat upp saker markant och låtit den rädsla påverka mitt liv på olika vis, under en lång period. Alla rädslor var såklart grundade i något verkligt men det fanns ingen proportionalitet i vad jag oroade mig för. Har fortfarande en irrationell rädsla kvar trots min tur med KBT och den är mycket verklig men inget man borde oroa sig för baserat på sannolikheten, tro mig det enda rätta är att angripa dessa saker head on och inte låta det påverka livet alls. Nu säger jag inte att TS har några problem med sådant men allt börjar någonstans, det räcker med att man har en överdriven rädsla för något och börjar med någon speciell sak (t.ex. folie runt nyckel) för att lugna sig själv. Sen kommer nästa sak som man löser osv osv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bernd_P1:

Du vet att bilen stänga av sig om den är x antal m ifrån nyckeln eller?

Stämmer inte. Har du startat bilen så kan du kör hur långt du vill. Men du får info om att nyckeln inte hittas.

Visa signatur

Ryzen 5800X ROG STRIX X570-f GAMING FlareX DDR43600 cl 14-14-14-34 EVGA FTW3 Ultra RTX 3090

Permalänk
Medlem

Som någon skrev innan så är det förmodligen ett ickeproblem för bilar under 800k i värde.
Men för något år sedan när en kompis m5:a av nyare modell blev stulen ifrågasatte försäkringsbolaget om den blivit stulen eftersom det ansågs att den inte skulle gå att sno utan nyckel.
Det gjorde att vi köpte lite öl och började söka på internets mörkare hörn hur man snor bilar utan nyckel eftersom han hade alla kvar och vi blev genuint intresserade eftersom han inte hade hört när det skedde.
Efter någon timma hittar vi ett gäng sidor som säljer en "handdator" för runt 2000eur som är anpassad för ett speciellt bilmärke tex BMW,Audi eller Mercedes. Du kopplar in den i ODB2 porten och kan där ifrån stänga av larmet. Sedan kunde du även programmera en ny nyckel bara du hade tillgång till en "blank" nyckel och köra där ifrån. Blanka nycklar är säkert gaska lätta att köpa fån någon skum handlare för ett par Dag Hammarskjöld speciellt i andra länder.

Att stänga av larmet tog sådär 5-10 sekunder och sedan att fixa en nyckel tog någon minut.
Så länge du får upp rutan på ett hyfsat sätt så har du en tutande bil i några sekunder för att sedan låta dig jobba i lugn och ro.

Vet även att vi senare hittade en dokumentär om någon mafia i Frankrike som gjorde precis så med Audi, dom kapade alltid RS4or eller RS6or innan dom skulle göra något elände för att ha en bra flyktbil.

Men desto vanligare verkar det vara att sno multimedia enheter med tex GPS från VW.
Min mamma har en Passat som tjänstebil och även 6st andra på hennes parkering.
Där har dom gått och krossat alla rutor på alla passat med Navigering och tagit dem.
Efter 3-4 veckor när alla är ersatta med nya enheter var dom där igen och krossade rutor och tog alla igen. Säljer som smör på blocket och svårt att spåra.

Visa signatur

Blank

Permalänk
Medlem

Eller så kommer någon och ger dig en box på läppen och tar den fysiska nyckeln av dig. Är nog större chans än att någon skulle signalspana

Visa signatur

Bara gammalt skräp...

Permalänk
Medlem

Det smidigaste jag kan komma på är att köpa två stycken mobilstrumpor lägga folie runt den ena och sedan trä över den andra strumpan och sy ihop. Så får du en fin liten "nyckelpåse".

Förövrigt tycker jag det är skrämmande hur lite folk ser på säkerhet. Skulle aldrig vilja ha en keyless bil eller de där idiotiska nya kontokorten som inte ens kräver kod, bara till att blippa :S

Edit:
Sett väldigt mycket på sistonde om bilstölder och slaktning av bilar, skulle varit extra försiktig i dessa tider, speciellt om jag kört en finare BMW då dessa är usla på säkerheten. Bäst i säkerhetstest är Volvo.
"Hittar offer i öppna register"
http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/219267
"Tjuv låste upp BMW - Utan att ha nyckeln"
http://www.aftonbladet.se/lokala-nyheter/AKojr@ablokal
"Misstänkt BMW-tjuv fastnade på bild"
https://www.smalanningen.se/article/misstankt-bmw-tjuv-fastna...
"Liga har stulit BMW för flera miljoner"
https://www.smalanningen.se/article/bmw-liga-harjar-slaktar-b...

La till lite länkar
Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Hedersmedlem

Läste ovan och hittade en likadan av en slump på Facebook: http://www.expressen.se/kvallsposten/ingemar-missade-viktiga-...

Alla som tror att den här sortens avlyssning inte sker verkar ha fel. Finns det ett sätt så kommer stöldligorna att hitta det och det har de som vanligt redan gjort.

Permalänk
Medlem

Tack för all inlägg
Men jag har inte fått svar på min fråga?
Finns det något smidigt litet fodral att förvara nyckeln i?
Även om det är en "billig" tjänstebil, så är det fortfarande surt om man står där med matkassarna och bilen är borta

Visa signatur

Main> Amd Fx-8120 , 16gb ram, Geforce gtx 960 2gb, 2x Asus PB287Q
FW-01> Intel Atom CPU D2500 2x1.86GHz 4gb ram
Raspberry PI 2 för labb
Raspberry Pi 2 B en som Fil-server och en för Kodi
Qnap TS-451 Backup station

Permalänk
Medlem
Skrivet av drmagoo:

Tack för all inlägg
Men jag har inte fått svar på min fråga?
Finns det något smidigt litet fodral att förvara nyckeln i?
Även om det är en "billig" tjänstebil, så är det fortfarande surt om man står där med matkassarna och bilen är borta

Du har fått flera svar om hur du kan förvara din nyckel.......................

Visa signatur

5800X3D 3080 Tuf oc || Lenovo y720 1060/i5

Permalänk
Medlem

Har en XC60 med keyless. Den kör med rullande kryptering och tidsstämplade tickets. Så även om ngn fångar upp min "signal", så skall de hinna avkoda den o använda den inom kort tid(volvo säger inte hur länge ). Känns hyggligt säkert

// LZ

Permalänk
Medlem

Har en volvo v90 således keyless. Funkar inte keyless om nyckeln bara är ett par meter bort. Så ta det bara lugnt.

Visa signatur

Dator:Ryzen 9 3900X, MSI B450 Tomahawk, 16 GB Ram, RTX 2070 Super.
Kameror: Panasonic G80, Canon G7xmk2 Gopro Hero7 black mm.
www.youtube.com/c/ronniejossan

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Tea42BBS:

Har en XC60 med keyless. Den kör med rullande kryptering och tidsstämplade tickets. Så även om ngn fångar upp min "signal", så skall de hinna avkoda den o använda den inom kort tid(volvo säger inte hur länge ). Känns hyggligt säkert

// LZ

Problemet, om du ser t.ex. de länkar som länkats tidigare på sida 1, är att man inte behöver avkoda någonting. Det är en enkel MITM-attack där man bara passar vidare fråga/svar mellan bil/nyckel.
Volvo kanske tänkt ett steg extra här, det hade varit intressant att läsa om i såna fall, men antagligen är de inte säkrare än de andra stora märken som listats upp.

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Medlem

@Tea42BBS @Ronnie60 @Dunder

http://www.aftonbladet.se/bil/a/KV3P4/har-ar-arets-stold-och-...
"Totalt har 161 modeller genomgått NVSA-testerna. 58 procent bedöms vara godkända. 21 procent får toppresultat. Bland dessa finns samtliga Volvomodeller."

"Volvo befäster sin tätposition. De uppfyller utan tvekan våra krav bäst genom att lägga hela sitt modellprogram på den högsta nivån"

"Allra sämst betyg för både stöld- och inbrottssäkerhet får märken som BMW, Chevrolet och Jaguar"

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem

Fortfarande förvirrad varför man på nyckellösa modeller inte kör ordentlig kryptering. Då pratar jag inte om att bara skicka samma signal krypterad varenda gång utan tvåvägs kommunikations RSA eller annan assymetrisk kryptering. Skulle till och med gå att göra ordentligt men osäkrare med symmetrisk kryptering. Tekniken har funnits i decennier men IT säkerhet på produkter utanför IT tranchen är alltid förfärlig. Kommer ihåg en kille som upptäckte, som numera är ändrat om jag minns rätt, att all flygplans kommunikation i bland annat USA är okrypterad samt oauktoriserad. Mao, vilken stolle som helst kunde skicka flygplan information och flygplanet hade tolkat det som att komma från en flygbas/plats.

Sedan att man troligen fortfarande kan koppla in sig i bilen och anfalla den utan att simulera nyckeln är en annan sak, men hade gjort att man iaf kunde säkra en anfallsyta.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Extremaz:

@Tea42BBS @Ronnie60 @DunderKlumpen

http://www.aftonbladet.se/bil/a/KV3P4/har-ar-arets-stold-och-...
"Totalt har 161 modeller genomgått NVSA-testerna. 58 procent bedöms vara godkända. 21 procent får toppresultat. Bland dessa finns samtliga Volvomodeller."

"Volvo befäster sin tätposition. De uppfyller utan tvekan våra krav bäst genom att lägga hela sitt modellprogram på den högsta nivån"

"Allra sämst betyg för både stöld- och inbrottssäkerhet får märken som BMW, Chevrolet och Jaguar"

Har du läst deras tester för att se om dessa problem faktiskt testas? Jag ser ingen sådan information på Aftonbladet:s sida.

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bernd_P1:

Du vet att bilen stänga av sig om den är x antal m ifrån nyckeln eller?

nej det gör den inte. du kan starta bilen sen lämna nyckeln hemma om du vill. dock får du ju inte stänga av den sen innan du kommer hem

Visa signatur

"Det är svårt att kontrollera studsar, det kan man inte ens göra i verkliga livet."

Permalänk
Medlem

Att där finns folk i denna tråd som inte begriper. Det är strunt samma hur mycket kryptering och annat roligt tillverkarna får för sig.

Så länge bilen tror att nyckeln är nära bilen när man väl startar bilen så kan man rulla iväg bilen tills bränslet tar slut. Sen är frågan om tanklocket är olåst bara för att bilen är olåst. För om den inte kollar om nyckeln är i närheten så kan man tanka bilen medan motorn snurrar så lär man kunna ta sig hela vägen ner till Balkan.

Visa signatur

Grundregel för felsökning: Bryt och begränsa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Extremaz:

@Tea42BBS @Ronnie60 @DunderKlumpen

http://www.aftonbladet.se/bil/a/KV3P4/har-ar-arets-stold-och-...
"Totalt har 161 modeller genomgått NVSA-testerna. 58 procent bedöms vara godkända. 21 procent får toppresultat. Bland dessa finns samtliga Volvomodeller."

"Volvo befäster sin tätposition. De uppfyller utan tvekan våra krav bäst genom att lägga hela sitt modellprogram på den högsta nivån"

"Allra sämst betyg för både stöld- och inbrottssäkerhet får märken som BMW, Chevrolet och Jaguar"

Viket skrattretande test, och en typisk AB rubrik på det
Skulle vilja påstå att det är en j*la skillnad på att vara sämst i test och att inte ens vara med i testet, lol.
Med den logiken så är även Rolls Royce, Bugatti och Uppsala Domkyrka sämst på just detta

Permalänk
Medlem
Skrivet av Veni:

För om den inte kollar om nyckeln är i närheten så kan man tanka bilen medan motorn snurrar så lär man kunna ta sig hela vägen ner till Balkan.

Lämnar man bilen igång när man tankar så är det inte vare sig nyckelns eller bilens fel om den blir stulen.
Felet ligger mellan öronen på föraren.

Och även om man gör det så är situationen bättre än om man hade haft en vanlig nyckel.
Biltjyven får ju inte igång bilen igen om hon stänger av den.

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Svensktiger:

Lämnar man bilen igång när man tankar så är det inte vare sig nyckelns eller bilens fel om den blir stulen.
Felet ligger mellan öronen på föraren.

Och även om man gör det så är situationen bättre än om man hade haft en vanlig nyckel.
Biltjyven får ju inte igång bilen igen om hon stänger av den.

Det var inte vad som menades. I det exemplet var bilen redan stulen. Bilen måste dock hållas igång hela vägen (så den inte går går i lås) vilket var varför man skulle lämna den igång medan man (tjuven) tankar.

Du verkar läsa lite vad du vill och utelämna resten. Läs gärna den länken på första sidan som gick igenom hur enkelt det var att kopiera nycklarna: https://www.wired.com/2016/03/study-finds-24-car-models-open-...
Det finns även uppsatser om samma ämne.

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Veni:

Att där finns folk i denna tråd som inte begriper. Det är strunt samma hur mycket kryptering och annat roligt tillverkarna får för sig.

Så länge bilen tror att nyckeln är nära bilen när man väl startar bilen så kan man rulla iväg bilen tills bränslet tar slut. Sen är frågan om tanklocket är olåst bara för att bilen är olåst. För om den inte kollar om nyckeln är i närheten så kan man tanka bilen medan motorn snurrar så lär man kunna ta sig hela vägen ner till Balkan.

Men iaf jag syftade på nyckel kloning. Det har ingenting med att den snos framför näsan på en. Allt handlar om att tag bort attack vektorer. Hur fasen skulle världen se ut om vi undvek fixa saker bara för att det fanns andra problem också? Då lär vi få 0 utveckling på allt med mer än 1 problem

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Medlem

Hej.
Det gick ett program om just detta problem med nya bilar för nån månad sen på tv.
Där visa dom en fransk biltjuvs liga som specialiserade sig på sportbilar typ Audi RS4, RS6
Det va löjligt lätt med rätt utrustning , det tragiska va ju att dom flesta biltillverkarna bara skratta åt det tills dom såg programmet. Här kan du läsa , dock inte programmet jag såg.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tjuvligor-stjal-bilar-med-...

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aktsu:

Det beror ju helt på hur TS bor och var TS parkerar, skulle våga påstå att andelen bilar som stjäls när TS har nyckeln i fickan är långt lägre än andelen som stjäls på andra sätt.

Visst kan vi alla ge TS tips om hur han kan lösa ett ickeproblem men är det vad som är att föredra? Jag själv skulle i var fall föredra att någon hjälper mig inse att det inte är någonting att oroa sig för.

I många fall handlar det inte om att stjäla hela bilen utan bara om att deaktivera larmet för att kunna plocka delar. Tjuvarna åker runt och rekar i finare bostadsområden och slår sedan till när det blivit mörkt. Med hjälp av MITM-utrustning låser de upp bilen eller förhindrar att den låses när ägaren trycker på nyckeln och stjäl sedan lättåtkomliga men dyra delar, tex strålkastare, airbags och ratt. En ratt med airbag och annan elektronik till en nyare BMW kostar en bra slant (20-30kkr) plus allt besvär med bärgning och försäkringsbolag. En "bra" kväll kan en liga ge sig på 5-10 bilar så det blir snabbt stora pengar för försäkringsbolagen.

De riktigt förslagna tjuvarna väntar sedan ett par veckor eller en månad tills bilarna är reparerade och slår sedan till igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Det finns bara två sorters hårddiskar: de som har gått sönder och de som skall gå sönder.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Svensktiger:

Lämnar man bilen igång när man tankar så är det inte vare sig nyckelns eller bilens fel om den blir stulen.
Felet ligger mellan öronen på föraren.

Och även om man gör det så är situationen bättre än om man hade haft en vanlig nyckel.
Biltjyven får ju inte igång bilen igen om hon stänger av den.

Ber om förlåtelse för att jag var otydlig.
Jag talade om gärningsmännen som redan har stulit bilen.....

Visa signatur

Grundregel för felsökning: Bryt och begränsa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av philipborg:

Men iaf jag syftade på nyckel kloning. Det har ingenting med att den snos framför näsan på en. Allt handlar om att tag bort attack vektorer. Hur fasen skulle världen se ut om vi undvek fixa saker bara för att det fanns andra problem också? Då lär vi få 0 utveckling på allt med mer än 1 problem

Skickades från m.sweclockers.com

Förlåt mig för att jag var otydlig.
Jag gav ett exempel på två gärningsmän som samarbetar tillsammans.

Den ena följer efter offret i t.ex. ett köpcentrum. Den andra står vid bildörren.
Hoppas detta förtydligar resten utav min text.

Så "snos framför näsan på en" är det knappast tal om.

Hoppas detta gör det enklare att förstå.

Visa signatur

Grundregel för felsökning: Bryt och begränsa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Veni:

Förlåt mig för att jag var otydlig.
Jag gav ett exempel på två gärningsmän som samarbetar tillsammans.

Den ena följer efter offret i t.ex. ett köpcentrum. Den andra står vid bildörren.
Hoppas detta förtydligar resten utav min text.

Så "snos framför näsan på en" är det knappast tal om.

Hoppas detta gör det enklare att förstå.

Ja det är ett lite annorlunda problem med en relay MITM. Går att försvåra en hel del via delay detection i kombination med kryptering men den bästa lösningen är nog en knapp på nyckeln i kombination med kryptering. Då måste du trycka på knappen samtidigt som gärningsmännen ligger i väntan. Går inte att spara signalen från knapptryckningen då om man är vettig kör tvåvägs kommunikation assymetrisk kryptering.

Men ja, vet inte riktigt om det blir samma produkt om man har en knapp på nyckeln. En knapp är däremot jävligt mycket bättre än foliepåse eller blyburk. Delay detection hade fortfarande tekniskt sett varit samma produkt men inte omöjligt att kringå om avståndet är tillräckligt kort. En annan metod hade varit svag delay detection i kombination med signal skannare som kollar om misstänksamma radiosignaler är i närheten. Ja, hade dem dragit en kabel över parkeringen in i köpcentret hade det fortfarande fungerat men lyckas de dölja den kabeln är jag väldigt imponerad och hade anlitat dem för min kabeldragning hemma. Skulle även teoretiskt gå att maskera kommunikationen som bakgrundsbrus men hade gjort utvecklingen utav sådana produkter avsevärt svårare.

Med det sagt så gillar jag fortfarande en knapp på nyckeln.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av philipborg:

Ja det är ett lite annorlunda problem med en relay MITM. Går att försvåra en hel del via delay detection i kombination med kryptering men den bästa lösningen är nog en knapp på nyckeln i kombination med kryptering. Då måste du trycka på knappen samtidigt som gärningsmännen ligger i väntan. Går inte att spara signalen från knapptryckningen då om man är vettig kör tvåvägs kommunikation assymetrisk kryptering.

Men ja, vet inte riktigt om det blir samma produkt om man har en knapp på nyckeln. En knapp är däremot jävligt mycket bättre än foliepåse eller blyburk. Delay detection hade fortfarande tekniskt sett varit samma produkt men inte omöjligt att kringå om avståndet är tillräckligt kort. En annan metod hade varit svag delay detection i kombination med signal skannare som kollar om misstänksamma radiosignaler är i närheten. Ja, hade dem dragit en kabel över parkeringen in i köpcentret hade det fortfarande fungerat men lyckas de dölja den kabeln är jag väldigt imponerad och hade anlitat dem för min kabeldragning hemma. Skulle även teoretiskt gå att maskera kommunikationen som bakgrundsbrus men hade gjort utvecklingen utav sådana produkter avsevärt svårare.

Med det sagt så gillar jag fortfarande en knapp på nyckeln.

Jag föredrar knapp. Att upptäcka främmande frekvenser lär inte hjälpa, för då startar ingen bil i ett I-land. Upptäcka fördröjningar är också en fråga om funktionalitet. Det får inte bli att ibland fungerar nyckeln och ibland inte, för då är det ingen produkt utan mer en beta. MITM angrepp är det nimaste som fungerar på nycklar som ständigt kollar om bilen är i närheten och då sänder ut att de också är nära. Och kör man med analog teknik ej uppkopplad till något internet eller WiFi så lär man knappt få någon fördröjning på scenariot bil<-->köpcentrum.

Visa signatur

Grundregel för felsökning: Bryt och begränsa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Anhjo:

Du har fått flera svar om hur du kan förvara din nyckel.......................

Nu vill jag inte vara dryg och otacksam, men min fråga är efter ett färdigt smidigt fodral när jag ej är hemma.
Aluminiumfolie funkar, men älskar ju inte direkt att man viker upp och ner det. Så det betyder att jag måste ta en ny bit varje gång jag ska någonstans för att säkerställa ett gott skydd utan "hål".

Jag letar efter något likt det nfc-blockernade plånkböcker som finns nu, som jag kan förvara nyckeln i när jag t.ex. går och handlar.
Ett "smidigt" fodral som får plats i byxfickan och som inte slits ut direkt (av att jag tar fram och stoppar undan nyckeln).

Visa signatur

Main> Amd Fx-8120 , 16gb ram, Geforce gtx 960 2gb, 2x Asus PB287Q
FW-01> Intel Atom CPU D2500 2x1.86GHz 4gb ram
Raspberry PI 2 för labb
Raspberry Pi 2 B en som Fil-server och en för Kodi
Qnap TS-451 Backup station

Permalänk
Medlem
Skrivet av drmagoo:

Nu vill jag inte vara dryg och otacksam, men min fråga är efter ett färdigt smidigt fodral när jag ej är hemma.
Aluminiumfolie funkar, men älskar ju inte direkt att man viker upp och ner det. Så det betyder att jag måste ta en ny bit varje gång jag ska någonstans för att säkerställa ett gott skydd utan "hål".

Jag letar efter något likt det nfc-blockernade plånkböcker som finns nu, som jag kan förvara nyckeln i när jag t.ex. går och handlar.
Ett "smidigt" fodral som får plats i byxfickan och som inte slits ut direkt (av att jag tar fram och stoppar undan nyckeln).

Här har du några länkar...

http://nasafes.com/produkt/keyless-bag-rfid-blocking-key-case...

http://www.ebay.co.uk/itm/171953484733

https://www.amazon.co.uk/dp/B01HFJHBHS

https://www.koruma.co.uk/product-eng-128-Key-fob-pouch-with-K...

https://www.amazon.com/Blocking-Wisdompro-Shielding-Privacy-P...

Visa signatur

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS918+ 32TB+2x512GB SSD

Permalänk
Medlem

Tackar !!!

Visa signatur

Main> Amd Fx-8120 , 16gb ram, Geforce gtx 960 2gb, 2x Asus PB287Q
FW-01> Intel Atom CPU D2500 2x1.86GHz 4gb ram
Raspberry PI 2 för labb
Raspberry Pi 2 B en som Fil-server och en för Kodi
Qnap TS-451 Backup station