Vad gäller för förråd till lägenhet?

Permalänk

Vad gäller för förråd till lägenhet?

Vet inte om det blev i rätt forumsdel men hursomhelst så finns det ju folk av alla dess slag här på Sweclockers så slänger ut frågan här.

Bor sedan mitten av förra året i en lägenhet med förrådet precis utanför dörren.
Problemet är att förra vaktmästaren aldrig rensade stup/hängrännorna på förrådsbyggnaden så att vatten trängt in i väggarna.
Det medför ju såklart mögel, och det luktar hemskt i mitt förråd.
En kompis som bor ovanför har sitt förråd i en likadan byggnad bara några meter bort och det är samma problem där.
Nuvarande vaktmästares lösning på kompisens förråd var att ställa upp förrådsdörren för att "vädra" ur möglet, föga förvånande fungerade det inte.
I mitt förråd har gipsskivorna i taket blivit vågiga av fukten, vaktmästaren sa då att det är ju bara att skruva fast dom bättre så jag sa att han fick gärna prova, slutade med att en skiva lossnade helt och han skulle sätta dit en ny istället.
Hyresvärden tror inte på att förråden är så dåliga och tänker förmodligen inte göra något åt dom, så jag kontaktade hyresgästföreningen även fast jag inte är med där själv.
Dom säger att en hyresvärd SKA hålla med ett förråd på en viss storlek, och då antar jag att min hyresvärd kan säga att mitt garage är ett fullgott förråd..

Jag undrar om någon här vet mer om vad som gäller? Vågar knappt ha cykeln i förrådet för jag är rädd att typ sadel och handtag ska ta smak/lukt av möglet där inne. Har just nu bara några gamla kolvar, kablar och grejer där som jag inte är rädd om.

Permalänk
Medlem

@RaZZeWolF

Det stämmer att hyresvärden enligt lag ska kunna erbjuda förrådsplats, däremot existerar det inte några exakta regler kring temperatur och fukt så vitt jag vet, men jag tycker ju själv att det borde ligga i hyresvärdens intresse att dennes lokaler håller god standard.

Om jag skulle vore dig skulle jag vända mig till hyresvärden och säga att du inte kan bruka förrådet som du har rätt till pga. mögel och fuktskador som riskerar att förstöra din egendom. Det är även möjligt att kräva hyresreduktion om det är så att du inte kan använda förrådet, eftersom avgiften för förrådet i regel är inbakad i din månadskostnad.

Visa signatur

Acer Predator XB271HU | Fractal Design Define S | Corsair AX860i | Asus Prime Z390-A | Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3000MHz 2x8GB | i7 9700K | Fractal Design Celsius S24 | MSI RTX 2080 Gaming X Trio | Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 4x Be Quiet! Silent Wings 3 140mm | Razer BlackWidow Chroma | SteelSeries Rival 300 | Kingston HyperX Cloud Alpha Pro | Windows 10 Pro

Permalänk

Har pratat med hyresvärden en gång och träffar vaktmästaren flera gånger i veckan.
Vaktmästaren säger att ägarna av dom här lägenheterna inte spenderar en krona i onödan utan det är bara en kassako.

Permalänk
Medlem

Det där taket måste bytas, kommer inte gå att "vädra" bort.

Säg att du vill ha hyresreduktion pga att du inte kan använda ditt förråd.

Visa signatur

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Vaktmästaren verkar vara ett stolpskott och tyvärr obrydda hyresvärdar finns det gott om.
Förstår inte hur man kan vara o obrydd om sina byggnader.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server - Svensk VR Community
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Permalänk

Jo en kompis som är snickare var och tittade i vinter och sa att det är bara att byta ut allt där.
Nuvarande vaktmästare har faktiskt fixat häng och stuprännor, tyvärr alldeles för sent och han har också varit på hyresvärden om att anlita en snickare för att fixa upp massa grejer.
Är privatägt så därför tror jag att hyresvärden bara har detta som en inkomst.

Ska försöka få tag på hyresvärden och prata med honom igen då

Permalänk

Frågan är väl snarare varför vatten kommer in genom väggar/fasad från stuprännorna. Troligen är det dubbelt så illa inne i väggarna och ju längre de får gro med fukt/mögel i väggar ju dyrare blir det. Tråkigt att ägare/förvaltare inte bryr sig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av RaZZeWolF:

Ska försöka få tag på hyresvärden och prata med honom igen då

Anmäl helst skriftligt och begär svar skriftligt då har du klara bevis för när du anmälde och vad dom svarade osv.
Alternativt så kan du ju alltid spela in när du pratar med dom det är laglit om minst en part i samtalet (vilket du gör) vet om att det spelas in.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

Men LOL, vilken idiot. "Vädra ut mögel".

Be din hyresvärd att komma ut själva och sedan ge dem en kudde och en sovsäck och be dem att spendera en natt i förrådet.

Skämt åsido. Begär en hyresreduktion/nytt förråd p.g.a. skicket i förrådet och med anledningen att du har blivit tvungen att dedicera utrymme till andra ställen till förvaring, t.ex. i ditt garage , då förrådet inte kan användas i det skick det är i. Det blir då samma sak som att vara utan förråd, vilket inte är en valmöjlighet om de inte vill bryta mot hyreslagen.

Påpekar de att garaget fungerar utmärkt, då kan du påminna dem om att ett garage är dedicerat för fordon, inte förrådsförvaring. Krånglar de fortfarande efter det, så kan du göra som ovanstående post rekommenderade, och deponera en del av hyran. För detta behöver du kontakta länsstyrelsen i din region.