Finns det epost leverantör med 2FA inom EU?

Permalänk
Medlem

Finns det epost leverantör med 2FA inom EU?

Jag vill flytta min epost-hantering till en leverantör inom EU som har tvåfaktorsverifiering. Helst via SMS. Min google-fu verkar också ha gått på semester och finner ingen som kan leverera. Någon som har något att rekommendera?

Permalänk
Medlem

ProtonMail är baserat från Schweiz och tillåter tvåstegsverifikation. Om du inte gillar Google Authenticator, så kan jag högst rekommendera Authenticator Plus.

Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me /device:desktop. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.

Permalänk
Medlem

Finns det en anledning du vill ha koder via sms och ej TOTP som är säkrare? Det är inte bara en teoretisk risk, sms koder har redan blivit "hackade" för att kapa bankkonton i Tyskland

Kan även tillägga att Protonmail stödjer end-to-end kryptering inom sitt system, och alla email är krypterade när dem lagras i din inbox. Endast du kan läsa dem. Tjänsten har dock några nackdelar idag. Den fungerar inte med vanliga email program (än, ändras "snart") och deras gratiskonton är begränsade till 500mb inkorg, begränsade antal mappar för sortering samt endast webmail. Om saker som automatisk vidarebefordringar är viktigt för dig så borde du leta efter något annat med då det inte fungerar med end-to-end krypterad email

Förutom dem punkterna så gillar jag tjänsten och kommer byta helt när klientstödet släpps för alla betalande kunder. Tjänsten är riktigt polerad och ser mycket modern ut.

Om du vill ha en mer "vanlig" så kan du testa posteo. Baserad i Tyskland (så fortfarande en 5-eyes stat om det spelar roll). Samt, för framtida sökande för tjänster som stödjer 2-faktor så finns twofactor.org.

Permalänk
Medlem

Finns en norsk e-post leverantör som en lärare på universitet höjde på grund av hur de hantera säkerhet (kommer dock inte ihåg dess namn).

Visa signatur

Смерть -это решение всех проблем. Нет человека - нет проблемы
Comp1: Ubuntu 16.04 Comp2: Arch Linux
Comp3: Ubuntu Server 16.04 Comp4: Centos 6.5
Comp5: Linux mint 16 Comp6: Raspberry pi (olika OS hela tiden)
Phone: Motorola Google Nexus 6

Permalänk

Exchange Online som kan köpas separat eller som en del av Office 365 erbjuder 2 faktor som en del av tjänsten. Du kan välja mellan telefonsamtal, sms eller app. Appen som jag själv använder stödjer både PIN men även avläsning av fingeravtryck om enheten har detta.

Tror även G-Suite från Google erbjuder något liknande men känner inte till omfattningen.

Visa signatur

-