Vad har SweClockers för hörlurar?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Masyve:

Hepp!

Sitter och fipplar i Audition en hel del för jobbet och har nyligen upptäckt bekvämligheten med större ljudrum i hörlurar. Hittade ett par lite äldre Sennheiser HD595 hemma som gav en rejäl kontrast från mina dagliga Bose QC25, och jag gillade känslan av det men var inte supernöjd med lurarna i övrigt. De saknar bas, lågregistret faller gärna bort och byggkvalitén blir jag inte särskilt glad av heller.

Så frågan! Vad kör ni herrar som gillar ljud med för lurar, och vart vänder man sig för att köpa vettiga hörlurar idag? Kikade runt lite grann och vart mäkta besviken, t.om. Hifi-klubben såg det jävligt beiget ut på.

All info mottages varmt.

Hyper X Cloud

Permalänk
Medlem
Skrivet av mikael_a1:

Hyper X Cloud

Bra tips, jag ska bara kräkas lite så återkommer jag med ett fyndigt svar.

Visa signatur

Bara fanboys kallar folk för fanboy!

Permalänk
Medlem

ATH-M50X + Biltema mic.

Bättre ljud än ett headset för 3-5000. Enda nackdelen är väl att man har två sladdar istället för en men det kan jag leva med.

Visa signatur

I7 7700k 4,8GHZ | Asus Strix 1080TI 2000Mhz | Corsair Vengeance RGB DDR4 3100mhz| Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming | Corsair RM850i 850W. AOC AG271QG.

Permalänk
Inaktiv

Ett par slitna men fortfarande härliga AKG K242 HD. De har åkt i golvet många gånger då de fastnat i stolen när jag rest mig så plastkåporna på sidorna har spruckit. Jag har tänkt prova limma de vid något tillfälle men inte blivit av.

Permalänk
Medlem

ATH-M40X med HM5 kuddar

Visa signatur

R7-3700X, B450M Mortar MAX, 32GB DDR4 @ 3200, RTX 2080, Corsair CX650M Rev2

Permalänk

AKG Q701
German Maestro 8.35D
Sony MDR CD900ST
Sennheiser HD650
Beyerdynamic DT150
Superlux HD330
Superlux HD660
Marshall Mid
Monster DNA pro
Monster Inspiration
JVC HA-S 500
en drös med iems...

Korg DS-dac 100M
Little Dot 1+ Mullar 8100 samt Voshkod 6ZH1P

Permalänk
Medlem

HD215 på jobbet (stationär dator, lyssnar på YT när jag inte sitter i något möte, utan reklam är det ett supertrevligt sätt att upptäcka ny musik inom en genre),
HD215 hemma, inte bara för att jag verkligen gillar det detaljerade och neutrala ljudet utan även för att sladden som följer med är lång och når tvärsöver rummet. (Har funtat på att försöka med nåt wifi eller blåtand för att göra huvudlursporten-ut från förstärkaren trådlös ).

Har ett par ATH-ES7 för när jag kör bil, de går att ha i exakt en timme, sedan är de en narval som balanserar med sitt horn på min hjässa som någon recensent uttryckte det.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk

Blev till slut tvungen att ersätta mina gamla trotjänare Sennheiser HD412 Pro, och det var inte så lätt utan attkrypa för högt upp i pris. Blev dock ändå hyffsat dyra Momentum då jag fick tag på ett demo-ex, som egentligen inte varit använt, bara det att kartongen var öppnad Så här i efterhand hade jag nog velat ha den nyare modellen av samma lurar så de är snäppet större, men jag är nöjd med ljudet

Visa signatur

Scribere ergo sum
Supermicro x9dr3-ln4f+ | 2 x Xeon E5-2670 | 32GB RDIMM | 6x2TB @ RAIDZ2 | 6x4TB @ RAIDZ2

Permalänk
Medlem

Efter att ha läst lite här så blev jag tvungen att komponera en lista av vad jag vill ha. Då snackar jag inte om den fräna Ferrari F50 som jag hade som plansch på väggen hemma när jag var ung utan vad som är strax utanför räckhåll men som får salivet att flöda lite när man läser specifikationerna och när man tittar på prislappen så försöker man köpslå med sig själv att jo, det kan visst vara värt prislappen - i en alternativ verklighet.

Sennheiser HD600 - Jag har ingen direkt kommentar eller mer erfarenhet än någon snabblyssning i butik...

Sennheiser HD650 - Mina Beyerdynamic DT770 Pro gav upp på mig med kabelbrott en gång så min snälla(?) pappa lånade ut sina HD650 under strikta förutsättningar att jag tog väl hand om dem och inte fick något katthår på dem till mig tills det att jag fick tag på ett par lurar att ersätta mina gamla med. Det var var en sorts tortyr. Jag hade inte ens en särskilt bra hörlursförstärkare och det var liksom som att dessa lurar höll upp näsan i vädret när jag kopplade in dem i den. "Vadå, ska jag framträda med den där signalen som representation? Vem tror du att jag är egentligen?" Det var min trogna Head Box II som var kopplad till mitt Creative SoundBlaster Z bulk. Det var som att spotta lurarna i ansiktet men nog fan visade de mig att de kunde även med en så ovärdig setup leda mig genom ett mörker till en dröm om att få äga dem. Att få spara ihop lite mer pengar och ge dem ett värdigt ljudkort och en värdig förstärkare. Det kanske är att jag vet för lite om ljud men de lurarna spelade upp ett ljud som inte gick att mäta med något annat jag hört innan - och de gjorde det för att jävlas med mig. För att håna den setup jag använt i 5 år (förutom ljudkortet då) - för de visste att jag aldrig skulle ha råd med något liknande. Eller det är klart jag skulle ha råd att köpa dem men det skulle vara pärlor till svin. Förutom själva lurarna så skulle jag behöva köpa ett riktigt ljudkort och en [i]riktig/i] hörlursförstärkare som vore värdiga att nämnas i samma mening som dessa lurar. Då trillar pengarna iväg. Min farsa använder dem när han inte vill lyssna på sitt HK 7.1-system som förmodligen kostat honom över 100k att sätta ihop. När han lyssnar på musik från BD-skivor, något annat än att lyssna på Spotify på 'extrem' kvalitet. Allt är inte HK men förstärkaren är. 20kg elektronik som är byggt för att ge en så ren utsignal att mina Head Box II inte ens behöver bli tillsagda att stå i skamvrån - de har redan tagit med sig en kudde och en filt för att försöka stå ut med kylan de blivit placerade i.

AKG K-712 Pro: De lämnar en liten lekfull linje med färg som att säga "Det är okej, det är fortfarande en leksak du köper, inte referenslurar av högsta kvalitet som kommer skämma bort dig för resten av livet. Du kommer inte spendera hisnande summor pengar på mig inte, jag har ju en färggrand!

Honorable mentions:

Beyerdynamic T1 2ND Generation

Sennheiser HD800

Ni vet varför.

Nu har jag kastat bort ett par timmar på absolut ingenting. Men det var kul att minnas de två veckorna med farsans HD650. Det är fina grejer det och de är imponerande förlåtande mot bristande utrustning. De liksom bjuder in en med varma armar, in en en värld som kan kosta precis hur mycket pengar helst. The sky is the limit!

Visa signatur

Gör mitt bästa för att bemöta alla med respekt och vänlighet. Ha det fint!

Permalänk
Medlem

@mezzo_: Känns som du överanalyserar lite. HD650 är troligtvis en av de lättaste lurarna att ha i och med att de är så förlåtande i sin ljudkaraktär att du varken behöver en monsterförstärkare eller förlustfritt källmaterial för att kunna njuta av musik med dem (även om de såklart växer lite extra av det).
Skulle dessutom drista mig att säga att din Headbox troligtvis är en bättre hörlursförstärkare än hörlursuttaget på en HK-hembioförstärkare.

Permalänk

Steelseries V2!

Gööörnöjd!

Permalänk
Medlem

Sitter med ett par trådlösa Corsair H2100. Gillar dom. Har inte upplevt att lurarna tappar kontakten med USB dongeln som många andra har upplevt.

Visa signatur

FD define r4 vitt// ASUS ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi) II + Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL16 Vengeance RGB RT Svart// Ryzen 7 5700X 3.4 GHz + Corsair iCUE H100i RGB PRO XT// Sapphire RX5600XT Pulse// AOC 27G2UG4 IPS 144Hz// Win11 på wd_black sn850x 1tb// Corsair RM750x// MATTA: SWECLOCKERS 90cm// Corsair Dark Core RGB PRO Wireless // Google pixel 8 Pro// HyperX Cloud II

Permalänk
Medlem

Denon AH-D5000 (custom kabel, SMC kontakter)
ATH-M50 med modmic

Visa signatur

Denon AH-D5000 | Sennheiser HD-650
Aune X1S DAC |

Permalänk
Medlem

Bose QC 15

Visa signatur

HTPC

Permalänk
Medlem

@oatp1b1: Fast både HD600 och HD650 "skalar" ju fantastiskt med en kraftigare förstärkare. Att gå från t.ex. en FiiO e10k (som många verkligen gillar tillsammans med HD600/650) till något med mer kräm får verkligen ljudet att kännas mer levande.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fiskebulle:

@oatp1b1: Fast både HD600 och HD650 "skalar" ju fantastiskt med en kraftigare förstärkare. Att gå från t.ex. en FiiO e10k (som många verkligen gillar tillsammans med HD600/650) till något med mer kräm får verkligen ljudet att kännas mer levande.

Ja och därav det jag skrev i parentesen. Det låter ju fortfarande väldigt bra t.o.m. utan en separat förstärkare.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Audeze LCD-2.

Jag skulle föreslå att vi endast skriver just vilka hörlurar vi har precis som trådtiteln antyder och håller eventuella diskussioner som berör allt annat till den stora och redan existerande tråden :
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1086941-traden-for-horl... skapad av @Agustavsson

Det vore synd att ha flera trådar som tar upp samma sak.

Visa signatur

Marantz NR1605, Rotel RB1090, Ino Audio piPs
SMSL SP200 THX Achromatic Audio Amplifier 888, SMSL M400, Audio-Gd NFB-11 (2015), Objective2+ODAC RevB, Audeze LCD-2 Rosewood, Monoprice M1060, ATH-M40x, Sennheiser HD660S, DROP X KOSS ESP/95X, Koss KPH30i, DROP X HiFiMan HE4XX

Permalänk
Medlem

HD569+modmic v1

Visa signatur

Ryzen 5 1600, Gigabyte 1070, MSI B350M MORTAR, Crucial 16GB, Samsung EVO 500GB, Define Mini C, Corsair RM550x (╯°□°)╯​︵ ┻━┻

Permalänk
Medlem

Audio-Technica ATH-AD700, väldigt nöjd då de sitter mjukt och skönt utan att klämma på glasögonskalmarna. Det är fint ljud också

Visa signatur

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Permalänk
Medlem

Har ett par B&W P7 wireless sedan ett par veckor tillbaka. Väldigt nöjd hittills. Enda minuset är att de känns aningen stora och klumpiga att ha på stan. Ljudet väger upp allt dock, herrejävlar alltså.

Visa signatur

"I maintain nonetheless that a yin-yang dualism can be overcome. With sufficient enlightenment we can give substance to any distinction: mind without body, north without south, pleasure without pain. Remember, enlightenment is a function of willpower, not of physical strength." - Chairman Sheng-ji Yang, Essays on Mind and Matter

Permalänk
Medlem
Skrivet av oatp1b1:

@mezzo_: Känns som du överanalyserar lite. HD650 är troligtvis en av de lättaste lurarna att ha i och med att de är så förlåtande i sin ljudkaraktär att du varken behöver en monsterförstärkare eller förlustfritt källmaterial för att kunna njuta av musik med dem (även om de såklart växer lite extra av det).
Skulle dessutom drista mig att säga att din Headbox troligtvis är en bättre hörlursförstärkare än hörlursuttaget på en HK-hembioförstärkare.

Absolut gör jag det, du har alldeles rätt. Jag är relativt ny till 'gamet' när det gäller hörlurar och dess olika möjligheter för att få ut så bra ljud som möjligt från dem. Jag har som du läst tidigare fått lite skit över mina Head Box II och deras mäjligheter kontra svagheter. De är mina första hörlursförstärkare som jag köpte tillsammans med ett par Beyerdynamic DT770 Pro när jag hade fått lite pengar över efter en pokervinst (inga enorma summor men likväl en summa pengar som öppnade världen för denna typen av ljud för mig då jag är sjukpensionär med begränsade ekonomiska möjligheter).

Något jag märkte med min stärkare och när mina Beyerdynamic var att när jag letade upp ett par "nödlurar" hemma, ett par Philips SHP2000 som säkerligen har ett tillverkningsdatum i mitten av eller början av 90-talet (kanske såpass sent som 2000 när jag tittar på prisjakt där de har imponerande högt betyg för att kosta från 150kr och uppåt var hur min Head Box II tycktes "söka upp" alla brister som fanns hos dessa lurar. Innan jag körde dem med min förstärkare så tyckte jag att de var ett par helt okej lurar för priset de en gång såldes för och hur länge de levt en ganska tuff existens med att kastas hit och dit. Använts som utlåningslurar till kompisar som kom på LAN och allt sådant. De höll mina mått helt utmärkt för den uppgiften. Så fort de kopplades till min Head Box II så blev ljudet rakt av sämre, alla småsaker som jag tidigare hade tagit som "del av paketet" fick stora skyltar om hur de inte räckte till och hur ljudbilden blev helt skev. Det var bättre för mina öron och lurarnas självrespekt att köra dem utan hörlursförstärkare alls. Då lät de fortfarande helt okej, men att koppla dem till min Head Box II var som att ta en lite äldre bil till besiktningen. Man tror att man har koll på vad som kan få någon etta och kanske någon tvåa i värsta fall men du åker hem med en lista av tvåor du inte ens övervägt innan du åkte dit med bilen. Är det verkligen samma bil de testade som du har kört glatt till jobbet i varje dag i över ett halvår?

Så kände jag mig när jag kopplade de lurarna till Head Box II:an.

Klasskillnad tror jag ordet är.

De flesta Sennheiser är väldigt lättdrivna så det behövs inte mycket för att de ska charma med sitt ljud och så var säkert fallet med HD650 med. Men det var första gången jag lyssnade på HD650 och det var tillsammans med min Head Box II. Sedan så bara antog jag att en förstärkare med märket, prislappen och tyngden som min far använder skulle ha åtminstone en hyfsat bra hörlursförstärkare. Något annat vore ju ganska löjlig, tänkte jag. Jag menade inte att det skulle vara samma nivå som den egentliga förstärkaren men jag förväntade mig att någon hade som jobb att se till att deras ljud inte lät värre än passerbart bra även om det kom från hörlursuttaget, liksom. Nu menar jag inte att jag uppfattar HK:s hörlursuttag som skräp. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Det skulle möta upp någonstans i närheten av där den enorma förstärkaren till högtalarna lämnar vid liksom.

I vilket fall och emedan så lärde jag mig att om man kopplar in hörlurar med vanliga brister i en Head Box II så HÖR man dem mycket mer än man trodde möjligt istället för att ljudet, av viss förväntan, skulle bli bättre.

Och att även någon med öronkänsla som jag kunde höra skillnad på HD650 och Beyerdynamic DT770 Pro i min Head Box II. Stor skillnad. Såpass stor skillnad att jag ibland drömmer om att dessa HD650 någon dag kanske helt enkelt "försvinner" från min pappas hem då jag tycker det är förbannat synd att han använder dem typ någon gång om året då han vill plocka fram en BD-skiva med någon remastrad studioinspelning av Guds kreation eller vad det nu är man lyssnar på när man har de prylar som han har.

Visa signatur

Gör mitt bästa för att bemöta alla med respekt och vänlighet. Ha det fint!

Permalänk
Inaktiv

Razer kraken chroma sitter jag och lirar med 😊

Permalänk

BOSE QuitComfort 25, var en julklapp av min fru!

Permalänk
Medlem

Jag har ett par Fidelio X2 men måste byta nu. Har fått flytta datorn till vardagsrummet så att barnen skulle få var sitt rum. Så nu måste jag hitta ett par slutna. Någons om har tips? Max 2000 kr.

Visa signatur

"I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein (1879 - 1955)

Permalänk
Medlem

Bose QC 35 eller Sennheiser Momentum 2?
Inväntar och hoppas på bra priser under Black Friday.

Visa signatur

Intel NUC :(

Permalänk
Medlem

Sennheiser HD650, haft sedan 2013, fungerar fortfarande lika bra

Visa signatur

| CPU: Intel 11900K | GPU: ASUS RTX 3080 OC | Moderkort: Asus Prime Z590-A | RAM: Corsair LPX 32GB@3600MHz | CPU-Kylare: Noctua NH-U12A | Primär SSD: Samsung 970 Evo Plus 2TB | Sekundär SSD: Samsung 860 EVO 1TB | Ljudkort: Asus Xonar Essence STX | Nätaggregat: Corsair RM850x v2 Chassi: Fractal Design Define 7 Compact | Kringutrustning: LG UltraGear 27GL850, Dell U2412M, Ducky One 2 Mini, Filco Majestouch 2 TKL, Filco Majestouch 2, Logitech G Pro X Superlight, Sennheiser HD650

Permalänk
Medlem
Skrivet av Akerhage:

Bose QC 35 eller Sennheiser Momentum 2?
Inväntar och hoppas på bra priser under Black Friday.

Momentum 2 låter bättre, QC 35 isolerar bättre och är en gnutta skönare även om det är subjektivt.

Visa signatur

Bara fanboys kallar folk för fanboy!

Permalänk
Medlem

Beyerdynamics Custom One Pro + Blue yeti. Extremt nöjd! Fungerar perfekt

Visa signatur

Gaming :Define R5 | X370-PRO | Ryzen 2600 | RTX2080 | 16GB DDR4 3200MHz 14CL | SSD: 960 EVO M.2 500GB & 850 PRO 500GB
Media: Node 304 | B350m | Ryzen 2700X | 16GB DDR4 | 24TB HDD | 870 EVO NvME 500GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Akerhage:

Bose QC 35 eller Sennheiser Momentum 2?
Inväntar och hoppas på bra priser under Black Friday.

Momentum 2 eller Sony MDR-1000X tycker jag.

Visa signatur

Phanteks P500A Vitt | R7 5800X | Gigabyte X570S Aero G | Asus Strix 3080 White edition | 32 GB Kingston 3600MHz | AW3423DW
Beyerdynamic DT880 600 & Beyerdynamic DT770 250 | Sennheiser HD 58X | Tin T2 Pro | Samtliga billiga Koss | Sony MDR-1A & WH-1000XM3 | Grace SDAC + Darkvoice 336 | O2+ODAC | JBL LSR305

Permalänk
Medlem

Hemma
ATH-M40X med Brainwavz HM5-kuddar för musik (kuddarna är så oooootroligt sköna!)
HyperX Cloud för gaming
Sennheiser RS170 (trådlösa) vid filmtittande i soffan när de andra i familjen gått och lagt sig

Ute/inne på jobbet
Soundmagic E10

Är väldigt nöjd med Soundmagic-lurarna men funderar på att skaffa mig ett par kåpor som alltid kan ligga på jobbet. Oerhört sugen på att prova på ett par Takstar Pro 82. Soundmagic-lurarna har några år på nacken så är även sugen på att byta ut mot E10C eller motsvarande för att få mick.

Visa signatur

Stationär: Fractal Design Meshify 2 Compact, Ryzen 7 5700x, MSI MAG B550 Tomahawk, Kingston HyperX Fury 32GB 3600Mhz CL18, Sapphire Radeon RX 5700 Pulse, Kingston KC3000 1TB, Kingston A2000 1TB, Seasonic Focus GX 650W, Noctua NH-U14S

NAS: Fractal Design Define R5, Ryzen 3 1200AF, Asus Prime B450M-A, 32GB ECC DDR4 @ 2133Mhz, 5x WD Red 4TB (Raidz2), WD Red 2TB (stripe), TrueNAS 12.0