Permalänk

behöver hjälp med Tv bild

Hej
jag köpte för inte så länge sedan en Harman Kardon förstärkare 7.1 med HDMI anslutningar så jag kopplade våran digital box (Telia) till förstärkaren med HDMI sladd samt en HDMI sladd mellan förstärkare och tv ARC men bilden vart sjukt överskarp och hur jag än försökte ställa in bilden via Tv´n en 55" Sony Led Full Hd så fick jag inte till bilden försökte även ställa in bilden via förstärkaren men det vart nästan värre, hur kommer det sig att det blir så?
så nu får jag köra bilden via tv tv-box kopplad till tv´n ljud från tv´n till förstärkare via optisk kabel.
detta funkar bättre så lägen man kollar på tv´n men kollar jag på nån serie eller dokumentär via play funktionen i Telia boxen, och spolar framåt eller bakåt blire det ljud störning deluxe men pausar jag och sedan slår på kommer ljudet tillbaka normalt.
Men när jag hade det kopplat via HDMI så fick jag inga ljudfel knepigt tycker jag, detta är för att min sambo som var med om en tuff olycka för länge sedan har problem med höga ljud om det är för ljust osv.
Detta med HDMI kopplingen skapar då problem för hennes ögon och hur vi än försökte ställa in förstärkare tv så vart bilden aldrig bra detta med att kolla olika kanaler där SVT1, Svt2 gav skit bra bild så funkade det inte med Femman, TLC Discovery osv. detta tror jag beror på att alla kanaler inte sänder i HD fullt ut i sina Program.

vet någon hur vi ska kunna använda HDMI koppling det är lite jobbigt att välja olika HDMI kanaler och trycka på olika knappar för ljudet beroende på om jag ser på tv eller film eller spelar Xbox One

tacksam för alla svar och hjälp har försökt kolla på nätet men det var inte lätt att hitta nåt där heller

Visa signatur

[MSI GE70 2OE-014NE]

Permalänk
Medlem

Vissa förstärkare har en funktion som heter "upscaling" där de försöker "skala upp"/förbättra bild som är i lägre upplösning. Kan eventuellt vara det som du drabbas av. Se om du kan hitta någon inställning för det i förstärkaren och stäng i så fall av det.

Visa signatur

Ryzen 5600X/32GB/1070/3*512GB SSD