Microsoft Edge vs. Google Chrome

Permalänk
Medlem

Microsoft Edge vs. Google Chrome

Har precis köpt mig en Surface Pro 4. Har tidigare varit en Google-gubbe, via Windows dock. Men nu råkade jag fixa ett Office 365-konto, och allt annat som hör Windows till. Nu kommer jag dock till det svåraste beslutet, webbläsaren.

Det pratas ju mycket om att Chrome drar mycket kräm från datorn. Men jag har allt i chrome (lösenord, konton etc.). Vad finns det för +/- om man jämför Edge med Chrome? Är det värt att avinstallera Chrome för att föra över allt till Edge? Är Edge bra?

I samband med denna flytt kommer ju då även Edge användas på mobilen pga. synken med webläsaren. Är Edge ok som en standardapp på en Androidmobil med, Oneplus 6?.

Till protokollet ska även nämnas att jag inte använder några direkta appar i chrome, bortsett från Drive då (som jag kommer föra över till Office 365 förvisso).

Tacksam för lite vägvisning då jag knappt öppnat Edge personligen då Chrome alltid varit första valet.

Permalänk
Medlem

"Nya" Edge som är byggd på Chromium har börjat utvecklas av Microsoft och finns att ladda ner nu. Den är bättre än den version av Edge som medföljer Win 10 idag tycker jag.

Det är inte svar på din fråga, men vill du köra Edge byggd på Chromium går det redan idag. Då får du båda på en gång, typ.

Download: https://www.microsoftedgeinsider.com/en-us/download
Blog: https://blogs.windows.com/msedgedev/2019/05/20/microsoft-edge...