Permalänk
Medlem

Plöstliga pops och crackles i ljudet.

Gjorde denna post i ljudforumet först, kanske valde fel ställe.

Som titeln lyder, några dagar sedan från ingenstans så började ljudet bete sig. Små pops här och där och i vissa fall sprakar ljudet. Det förekommer i Youtube videos, streams, spotify även i lokala videos och musik lagrad på datorn. I videos på youtube poppar det till när jag klickar framåt i videon, och om jag drar volymbaren fram och tillbaka sprakar ibland, ibland inte. Jag har googlat och provat det mesta, så som installerat om Realtek drivers, provat jacket fram och bak på datorn, kollat så alla förbättringar är avstängda, ändrat om ljudkvalitén till diverse, satt minsta processor tillstånd till 100%, stängt av "aktivera snabbstart" som någon tydligen hade haft lycka med.

Jag kollade min DPC latency och programmet sa att det såg bra ut, men är lite fundersam varför jag ligger på gult och inte på grönt.

I ett desperat försök felsökte jag windows ljudet och det sa att de identifierat ett problem med allmänna Microsoft HD-ljuddrivrutinen.
Försökte googla fram något om det men blev inte något klokare av det.

Har någon fler saker jag kan testa, är det något som kommer försvinna med tiden så som med windows updates, för jag kan komma ihåg på en äldre dator jag hade att det försvann, eller så hade min hjärna bara filtrerat bort ljudet med tiden.

Permalänk
Medlem

Så har provat LatencyMon nu med och den visar green across the board.

Är det verkligen ingen som har en idé vad det kan vara som orsakar detta ? Finns det något i BIOS jag kan göra ? Uppdatera BIOS drivers, chipset eller liknande. Eller ska jag rakt av formatera och göra en clean install av Windows ?