Extern lagring till Mac mini

Permalänk
Medlem

Extern lagring till Mac mini

Så jag tittar på extern lagring till min Mac mini (sen 2018). Används till bild/video/virtuell maskin och dylikt. Storlek 1tb.

Har tittat på följande alternativ:

860 evo sata: ca1600kr + externt chassi (usb 3.1 gen 2 med usb c)för ett par hundra.

970 evo m2: ca 2500kr + extent chassi (usb 3.1 gen 2 med usb c) för kanske 400kr?

Samsung t5 sata: ca 2300kr

Helt vill man ha thunderbolt men ser inte att det finns för rimlig peng i dagsläget.

Ser inte många recensioner på chassin så svårt att välja ett, tips där? Gällande m2 tänker jag att det kanske man kan stoppa i en dator i framtiden så kanske mer framtidssäkert.

Några tankar?

Permalänk
Inaktiv

Jag har mängder av Samsung T1/T3 och de är väldigt smidiga. De blir fort varma så om man kör dem stenhårt så kanske en 860 hade varit bättre.
Men de är så otroligt små och de bara fungerar. Köpa någon billig usb till sata adapter som ett företag rebrandar ger jag ej mycket för, nu kan man såklart leta upp riktiga adaptrar från seriösa företag.

Thunderboolt är idag ett problem på flera sätt, jag själv avvaktar med dessa.

Jag har ej testat någon lösning till nyare mac, men jag har testat på bättre pc. Det jag tänker på är såklart drivrutiner. USB ssd på windows är bara att plugga i, samma borde gälla macos. (skriver detta så du kollar upp innan köp)

*edit*
Det är enligt mig en otrolig skillnad att gå från usb ansluten hdd till ssd, man märker detta överallt. Även när man kör vm som du tänker göra, du bör då även ha 16GB ram, även om det går på 8GB.