Bluetooth sändare, LDAC. Dator

Permalänk
Medlem

Bluetooth sändare, LDAC. Dator

Goddagens!

Jag har ett par Audeze Mobius lurar som används dagligen tillsammans med både dator och mobil. Vid datorn så skickar jag ljudet kabelanslutet via en AudioQuest forest kabel och tycker att resultatet efter en del EQ pillandes var över förväntan. Med mobilen så kör jag kabelanslutet över USB med en Dragontail adapter vilket funkar även där riktigt bra. Inget att klaga på om inte annat.

Mitt problem är att om jag skulle köra över Bluetooth vilket jag gärna gör när jag är i rörelse så kan inte jag för närvarande göra det med LDAC codecen. Med tanke på att Note 3 endast kör med android 5 vilket inte stödjer LDAC (Android 8 och 9 gör detta). Windows 10 tycks inte heller stödja LDAC över en Bluetooth adapter.
Så visst, jag kan alltid köra med den vanliga SBC codecen, men tyvärr så är det en såpass påtaglig kvalitets skillnad i ljudet vilket tydligen är tillräckligt frustrerande för att be er om råd.

Jag har hittills hittat två möjliga lösningar men vill då dubbelkolla med er hur ni eventuellt hade eller har löst liknande problem.

1. Införskaffa en Fiio M9 (https://www.fiio.com/m9). Den ska tydligen kunna agera USB DAC samtidigt som den sänder ljudsignaler över bluetooth via LDAC codecen.

2. Införskaffa en raspberry pi 4 och via guider installera den som en USB transmitter som då ska klara av LDAC.

Det andra alternativet är mycket billigare, men tyvärr så skulle det bara lösa trådlös anslutning vid stationärt bruk då raspberryn behöver drivas via eluttag.

Så ja, jag är lite kluven. Har ni några ideér? Tycker ändå att jag har sökt en hel del på nätet under längre utsträckning men blir inte mycket klokare för det.

Önskar er en fortsatt trevlig kväll/sommar

Permalänk
Rekordmedlem

Blåtand innebär än så länge alltid lossykompression så ska du ha bästa möjliga ljud får du använda kabel.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Blåtand innebär än så länge alltid lossykompression så ska du ha bästa möjliga ljud får du använda kabel.

Jo det är klart. Men det var inte riktigt det jag frågade efter. Påstår inte att jag får liknande prestanda som via kabel.
Har kört lurarna mot brors note 9 och det är en tydlig skillnad. LDAC var då inställd på 990 kbps via dev-settings vilket då ändå är en 3x skillnad gentemot SBC i bandbredd.

Skickades från m.sweclockers.com